Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Prieš kelis metus pirkto Fockea edulis žiedai:
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
O, koks Giegės gražus siurprizas wub.gif Mieli žiedeliai.
-----------------------------------------------------------------
Gal kam itališkos žolės?

vartotojo įkelta nuotrauka


Čia taip radau po savo balkono sukulentariumo atkraustymo. Kartu ir baisuoklių su dėmėmis. Spėju, kad laistant viršutinėje lentynoje sudėtus gymnus, užtaškiau vandens ant echinofosulocactusų. Gavo saulės ir štai toks tragiškas vaizdas.

vartotojo įkelta nuotrauka

Nudegti šiaip nuo saulės negalėjo, nes padėti į tamsesnę lentyną. Jau pavasary pasimokiau, kad ši rūšis labai neatspari saulei ant pietinės palangės ir gali greitai būti nuvirinta karštų spindulių. Perkėliau į rytinę pusę, ant tamsesnės lentynos.

vartotojo įkelta nuotrauka

Kaip kitiem sekasi auginti echinofossulocactusus? Ar juos mėgstate? Kažkaip nepastebėjau, kad kiti daug turėtumėt. Aš juos labai myliu. Tik vietos jau nebeturiu kur sutalpinti. Viso 31 vnt. po visų negražių išmetimo.
Ar jie bijo tiesioginės karštos saulės? Kokia jūsų patirtis?

Labai laukiu Daivikės ir Prickly nuomonių, nes pas jas šiltnamis-nepaslėpsi nuo saulės, kitokios sąlygos kaip pas mane.
Atsakyti
Kaip jus isitalpinat juos palaistyt?

As sia savaite saviskius jau nesiu namo is siltnamio. Tiesa, ten tik dalis kolekcijos. Prickly jus absoliuciai visus savo ten laikot? Siai ziemai ir paliksit? Kaip kaudeksai, stspelijiniai, sukulentai?
Atsakyti
Tina, balerina apsimetu, išbalansuoju kartais ant vienos kojos biggrin.gif Na, dar labai stora nesu+ lanksti visada buvau.
Taip sudėtinga tapo praeiti tik prie lentynų pristačius taburetę ir dėžes, ant kurių sudėti padėklai .Apatinė lentyna laisva, bet ryža ožka landžioja ir graužia. Taip visai netekau auginamų kažkam atiduoti mažylių ir teko viską kelti aukščiau.
Priešingoje pusėje adromischusų pulkelis gyvaliojasi. Tamsu jiems, bet saulėtos vietos užimtos.

vartotojo įkelta nuotrauka

Ir sukulentariumo sargas/ožka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
evora, echinofossulus turiu tik du, kažkaip nepamilau smarkiai, anksčiau turėjau daugiau, bet jie yra visai neproblematiški auginime, man pasirodė kad labai ilgai gali išbūti nelaistyti, tiesioginės karštos saulės tikrai nemėgsta.

QUOTE(Tina* @ 2020 10 12, 06:58)

Prickly jus absoliuciai visus savo ten laikot? Siai ziemai ir paliksit? Kaip kaudeksai, stspelijiniai, sukulentai?

Kaktusai beveik visi šiltnamyje, keli didžiausi būna lauke, o patys mažiausi kaktusėliai, jų yra nedaug - kambary ant palangės. Lauke buvo ir didelė dalis sukulentų, bet jau antra savaitė kaip visus juos sugrūdau į šiltnamį: visur kur įmanoma ant grindų, viens ant kito smile.gif . Stapelijiniai dabar visi šiltnamyje, žiemai nešiu į kambarį, ir sukulentus greit nešiu vidun - šitiems planuoju žiemai įrengti lempas: atsibodo užgrūstos palangės ir beto jie labai negražiai apdžiūsta, nes per šilta. Kaktusų kol kas iš šiltnamio nenešiu, dar didelio atšalimo nežada. Kartais įjungiu šildytuvą, nes ariocarpusai dar su pumpurais.
Vakar:
vartotojo įkelta nuotrauka
Plumerija ir dabar žydi nesustodama nuo gegužės mėnesio
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Mano plumerija uzsispyrus nezydi. parnesiau ja jau is siltnamio, daug vesios dregmes ten naktimis.

Ir stapelijinius, alavijus parsitysau namo. Dar kelis kitus, kurie buvo. Ju vieton parnesiau is lauko ivairius griozdus - echinocereus gigantus, opuntija su dukryte karuciu vezem, kad net ratas nuluzo doh.gif laugh.gif Tie pabus kol tikrai salta taps ir keliaus garazan. O siaip kasmetinis stresas del nukrautu palangiu ir amzinas saldus noras turet sildoma oranzerija. Vat tada tai jau pagyvenciau ziema po kokia palme biggrin.gif vacation1.gif Ir nieko tasyt niekada nereiketu pirmyn atgal.

Turiu dar viena klausima, lyg nebuvo virkavimu pories tai biggrin.gif :

Ar turite mainams kokiu alaviju prieaugio? Zinau, kad uzsakymuose ju ivairiu ivairiausiu buve.
Atsakyti
Alavijus išdalinau nereikalingus taupydama vietą. Mažiukų buvo keli išdalinimui, bet ryžikas sukompostiravo. Kaktusų neliečia. Apžiojo, pabandė ir paleido. Tik keli nukentėjo belandžiojant ir žymeklius norint sugraužti.

Šiandien jau į kambarį atkeliauja baldai, sustatys ir pradėsiu dėlioti augalus į pastovias vietas.

Jau kaip atjaučiu visas kiekvieną rudenį ir pavasarį besitampančias su kolekcija ten ir atgal. Prisimenu ir nemaloniai nupurto. Ypač, kai neturi kur dėti ir laiko nėr.
Neatsidžiaugiu, kad balkonas apšiltintas ir galiu pastoviai ten augalus laikyti.
Atsakyti
Pankui sumoketa. Laukiam ax.gif

evora, nu bet jusu katinelis toks is paziuros mielas, bet sirdyje tikras karabasas barabasas. Mano juodoji tarp augalu zongliruoja kaip cirko artiste. Eina lyg vandens pavirsium. Vienintele zbitke, megsta apgrauzt agavu galiukus. Nesuprantu kaip jai ten skanu tuos galus nutarkuot.
Atsakyti
Šis katinėlis yra super meilus. Dar tokio neturėjau. O nuotraukose tikras angeliukas. Zbitkas krečia, nes mažas. Išaugs-turėtų viskas normalizuotis. Aloes panašu vis tiek laikys skanumynu. O veislines sanpaulijas didžiules visai sunaikino. Liko keli krūmeliai minimalaus dydžio. Visada žinojau, kad jos laikinai pas mane, tai padėjo apsispręsti greičiau jų pamažinti.

Kitos katės ir vaikšto, ir miega tarp augalų-jokių nuostolių.

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2020 10 14, 14:28)
...Zbitkas krečia, nes mažas. Išaugs-turėtų viskas normalizuotis. Aloes panašu vis tiek laikys skanumynu ...

Sveikos , forumo gyvybę palaikančios kaktusų mylėtojos.
Aš kas rytas po kavos paskaitau kas čia naujesnio. Tur būt yra priklausomybė kažkokia supermamų FLORAI. Tik senoj versijoj. Manau ne tik man.
Evora, mano šuniukui padėjo graužiamos vietos patepimas Jalapenu. Džiovintą užpyliau lašeliu vandens ir patepiau truputį. Tiesa tai buvo ne augalas, o baldas. Dar atnaujindavau patepimą, tai lanku apeidavo tą kampą. Jei Jelapenas nebaisus, tai galima ir Scorpio ar panašų milijoninį. Augalui neturėtų kenkti, nes nuo voratinklinių erkučių purškiama aštriaisias.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2020 10 13, 22:50)
Ar turite mainams kokiu alaviju prieaugio? Zinau, kad uzsakymuose ju ivairiu ivairiausiu buve.


Neturiu dar prieaugio. Šitie gražiausi kažkodėl labai lėtai auga, įtariu mano vazonėliai jiems per maži. Pas evorą taip greit auga. Pvz mano plicatilis šią vasarą tik puse lapo pailgino, bet tai ir vasara buvo prasta: tai žiauriai karšta, tai šalta. Labiausiai vaikuojasi tie ermitažiniai, kuriuos ir taip visi turi. Bet kai turėsiu, tai tikrai norėsiu mainytis, ir anksčiau pagalvodavau kad reiktų įkurti kokį banką sukulentų vaikiukams. Kai kurie, tiesa, alavijai turi augti kupstais, tai šitiems visų vaikų išlaužyti negalima, pavyzdys būtų mažylis cv. Pepe arba A. haworthioides.
Beveik viską sutempiau iš lauko namo, pasiliko didžiausia agava ir opuncija, gal dar nebus šiąnakt Vilniuje šalnų. O šiltnamyje įjungiau šildytuvą, nes kai kas dar laukia saulės smile.gif :
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prickly: 17 spalio 2020 - 20:00
As pastebejau jog megsta aplinkos dregme jie. Siltnamy man iskart visi issipute, paaugo, igavo spalvas. O kur jusiskiai vasarojo?
Atsakyti