Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Tai gal staigiai iki šeštadienio vakaro išsirenkam tuos italus?
Tina, esi labai užimta, tad tark žodelį ar prasidėsi su tokiu greitu užsakymu.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 08 08, 10:42)
Tai gal staigiai iki šeštadienio vakaro išsirenkam tuos italus?
Tina, esi labai užimta, tad tark žodelį ar prasidėsi su tokiu greitu užsakymu.

O jums aktualiausia nuolaidos? Ar tiesiog norit tam tikru augalu is ten nesvarbu, kad jos bus pasibaige? Galiu bandyt rinkt turedama vilties, kad nupirksiu per savaitgali. Bet gali but, kad atrasiu laiko tik kt. savaites pradzioj. Dar ir pati noriu rast laiko perziuret asortimenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 08 rugpjūčio 2019 - 19:03
Kadangi jau gavau pirmaji laiskeli, tai lai buna renkami italai iki sestadienio vakaro. O paskui ziuresiu kada pavyks nupirkt.

http://www.cactus-art.biz/catalog/en/
Atsakyti
As irgi prisijungciau jei is echinopsiu kas naujo gero butu... Siaip nebaisu su kaktusais veluot, as ir ziema esu siuntusis, kai ziemos Lietuvoj tokios.
Atsakyti
Merginos, patarkite kokio optimaliausio dydžio kvadratiniai vazonėliai (žiūriu pas italus)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 09 rugpjūčio 2019 - 07:43
Dar norėjau paklausti ar iš italų normalūs kaktusiukai kur po 3 Eur (ar labai miniatiūriniai), ar ilgai teks laukti kol jie pražys?
Kokiais žydinčiais kaktusais iš italų esate labai patenkintos? Noriu daug žiedų ax.gif
Dar ieškojau epiphyllum (lapenių), bet neradau, arba nemoku ieškoti, arba tokių jie neturi.
Iš anksto dėkoju už kantrybę su naujoke 4u.gif 4u.gif 4u.gif , kuriai iškyla daug klausimų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
Nusprendžiau įsigyti Laimės medį (lot. Crassula ovata), bet delsiu, nes nežinau kaip jį prižiūrėt. Gal kas galite parašyti iš praktinės pusės kaip Jūs prižiūrite šį sukulentą?

PS. Ieškojau google informacijos, bet ten daug teorijos nei praktinės pusės, o vistiek kiek žinau praktika ir teorija ženkliai skiriasi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 09 rugpjūčio 2019 - 14:32
Crassula ovata svarbu neperlaistyti tiek vasaros metu, tiek žiemą. Žiemą laikyti šviesiai ir vėsiai. Deja, aš neturiu tokios galimybės laikyti vėsiai - laikau +18-20 temperaturoje kambaryje. Ir augalui viskas tinka. Mažiau laistant žiemos metu, sustoja augimas. Vasarą laikau šiaurės pusėje esančiame balkone. Tręšti pradedu pavasarį kaktusams skirtomis trąšomis maždaug kartą į mėnesį. Nuo rugpjūčio jau nebetręšiu - ruošiu žiemos miegojimui. 4u.gif
Atsakyti
Tina, parašykite savo elektroninį paštą (galite AZ). Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėtrungėlė @ 2019 08 09, 16:03)
Crassula ovata svarbu neperlaistyti tiek vasaros metu, tiek žiemą. Žiemą laikyti šviesiai ir vėsiai. Deja, aš neturiu tokios galimybės laikyti vėsiai - laikau +18-20 temperaturoje kambaryje. Ir augalui viskas tinka. Mažiau laistant žiemos metu, sustoja augimas. Vasarą laikau šiaurės pusėje esančiame balkone. Tręšti pradedu pavasarį kaktusams skirtomis trąšomis maždaug kartą į mėnesį. Nuo rugpjūčio jau nebetręšiu - ruošiu žiemos miegojimui.  4u.gif


Supratau, ačiū. Na sąlygos pas mane kaip ir yra tik viena problema su temperatūra kad net ir su atidarytu langu kambaryje temperatūra būna vasara 27-30 °C jei saulė pašviečia tai būna ir visu 30 °C bet paprastai tai 26-27 °C šilumos. Žiemą nukrenta iki 25 °C. Nu gal kaip nors pripras prie sąlygų. 4u.gif
Atsakyti
Panko augintiniai:

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Adera777 man einamiausi vazonėliai 7x7x8 Dažniausiai gauname jau paaugintus augaliukus su nemažu šaknų kamuoliuku ir toks dydis būna man pats tas.
Pas italus lapenių nėra. Augalo kaina 3 eurai dar nelabai leidžia ką suprasti apie jo dydį. Aišku tik, kad augalas dar jaunas, kelių/keleto metų. Kaktusai vieni auga greičiau, kiti lėčiau. Vieni yra aukšti, kiti plečiasi horizontaliai ir augina kupstus. Dar yra retesni, sunkiai auginami ar dauginami-nuo viso to priklauso kaina. Vienas augintojas už tokio pat dydžio tokį pat kaktusą prašo mažiau, kitas daugiau, o yra ir firmos garbės reikalas laikyti super didelę kainą. Skirtingose valstybėse irgi skirtingas požiūris į kainą. Čia yra kolekcionierių viena iš subtilybių. Šiaip šių italų kaktusai nepasižymėdavo ypač mažu dydžiu. Bet kiekvienas užsakymas kur nenurodomas augalo dydis yra katinas maiše. Būna nusivylimų, būna džiaugsmo. Vieni nori mažesnių augalų, nes jie geriau adaptuojasi naujomis sąlygomis, kiti vos ne parodinio lygio, nes pinigus tai moku, kodėl ne.
Kaktusai žydi visi, tik ne visi kambario sąlygomis. Vieni žiedus sukrauna jau ankstyvame amžiuje, kitiems turi praeiti 8-10 metų ir tai nėra garantijos, kad pamatysi žiedus. Jei auginsi ne ant pietinės palangės žiedus matysi retai. Labiausiai ir lengviausiai žydi mammilarijos, rebutijos, echinopsiai, notokaktusai, sulcorebutijos, astrophytumai myriostigma ir asterias .
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2019 08 09, 07:43)
Merginos, patarkite kokio optimaliausio dydžio kvadratiniai vazonėliai (žiūriu pas italus)?

Noreciau uzsakymo be vazoneliu, nes jie labai isaugina bendras siuntimo islaidas del gabaritu ir svorio.
Atsakyti