Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Tina, ramybėje nepalikau, nes aplink toje žemėje augo kiti, buvo lygiai priežiūra kaip ir visiems.

Dėl neprižiūrimų sukulentų, tai taip, pastebėjau ir aš. Man jie ypač tinka nuo rudens iki pavasario, kai neturiu visai laiko juos laistyti. Užtenka ir keliolikos sanpaulijų, kurios irgi pamirštamos, bet būtina atrasti laiko. Atėjus vasarai laiko atsiranda, tai tupinėju ir džiaugiuosi.
Bet jei ir nelaistomi sukulentai, dar nereiškia, kad jie negauna dėmesio. Štai ir yra buto privalumas prieš visokius garažus ir rūsiukus, kur augalai ištremiami ir šeimininkės žvilgsnio rečiau sulaukia.

Aš darbovietės koridoriuose, foje prižiūriu gėles. Laistau vieną kartą per savaitę visas vienodai. Bet tas aukštas, kur mano kabinetas-gražiausios gėlės. Ir nebuvo kažkokios išskirtinės pasodintos, ne. Tiesiog jas aš paglostau žvilgsniu kiekvieną dieną ,,N'' kartų., kartais kokį lapelį nudžiūvusį praeidama nuskabau. To užtenka, kad jaustūsi kitaip ir atrodytų kitaip.

---------------------------------

Aha, moteraitės RODYKITĖS. Laukiam nesulaukiam. Ir Uhligiukus ir dar nerodytus Fabianukus.
O tai aš viena demonstruojuos lyg puikybės nuodėmės apnikta.
Atsakyti
Tina, ar dar turi Lapidaria Margerithae ? Ar daug paaugo? Kiek porų lapų į aukštį? Gal su pumpuru ar žydėjo jau? Kaip sekasi ją auginti?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 10 20, 15:43)
Tina, ar dar turi Lapidaria Margerithae ? Ar daug paaugo?  Kiek porų lapų į aukštį? Gal su pumpuru ar žydėjo jau? Kaip sekasi ją auginti?


Sita jau gala gavus ir po jos dar kelis kartus per naujo pirkau. Labai lepus augalas. Atrodo nieks nepasikeite, o viena diena matai jau subliusko oro balionelis.

Priedas  DSCF6447.jpg   142,18KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 10 20, 11:14)
Man labai įdomu paliko kur buvo užstrigęs Monteverte tekstas. Eidama miegučio peržvelgiau ar nieks nieko neparašė-ne nieko, išjungiau. Šiandien rodo teksto laiką 19.47. Nu, įdomu paliko, nes taip jau ne pirmą kartą atrandu.

Monteverte, stovintys ant palangės kaktusai visada krypsta į šviesą-natūralu. Vaikiukai irgi formuojasi į šviesos pusę-natūralu. Net žiedai pirmiau atsiranda nuo lango pusės ir žydėt nuo ten pradeda. Nieko persodinti nereikia ir dar keletą metų tai pamiršk. Paprasčiausiai apsukinėk kaktusą ir jis pradės vis keisti pasvirimą į šviesos pusę. Prasidėjus šviesos sezonui, laikyk bevaikia puse į saulę ir ten atsiras vaikiukai taip pat. Bus graži išlaikyta viso krūmo pusiausvyra.  Jei sukraus žiedus-nesukinėk, duok ramiai peržydėti, nes gali ir nepražysti nuo padėties pakeitimo.

Šiaip nerekomenduojama kaktusų sukinėti, bet ne visi išlaiko stabilų paminklinį sustingimą. Bepigu šiltnamyje auginant laikytis šios nuostatos. Ant palangės viskas sudėtingiau.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Savo kolekcijoj turiu viena neatpazinta ir kita pusiau atpazinta objektus. Senoliai jie, metu bile kiek, dar nuo mano manijos pradzios laiku.

Kas cia toks gali but? Ir paskutinej foto kokia cia mammi?

Priedas  20191017_154812.jpg   166,26KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  20191017_154831.jpg   143,31KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  20191017_154923.jpg   262,87KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 20 spalio 2019 - 22:02
Oi tas musu pankas smile.gif Koks vokietis jau butu 3 uzsakymus per ta laika atsiuntes smile.gif Spalio 11 d. rase jog augalai bus issiusti antradieni arba treciadieni. Naturalu, kad praejus savaitei pasiteiravau ar buvo issiusti, kaip zadeta. O jis kaip niekur nieko - ok, dabar pirmadienis tik, ruosiu augalus smile.gif))) Eiliniai jo bajeriai. Mazdaug as gi nesakiau kuris tai bus antradienis ar treciadienis. Cia jau nuo menulio fazes priklausys smile.gif))) Tad kantriai laukiam toliau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 21 spalio 2019 - 08:29
QUOTE(Tina* @ 2019 10 21, 09:27)
Oi tas musu pankas smile.gif Koks vokietis jau butu 3 uzsakymus per ta laika atsiuntes smile.gif Spalio 11 d. rase jog augalai bus issiusti antradieni arba treciadieni. Naturalu, kad praejus savaitei pasiteiravau ar buvo issiusti, kaip zadeta. O jis kaip niekur nieko - ok, dabar pirmadienis tik, ruosiu augalus smile.gif))) Eiliniai jo bajeriai. Mazdaug as gi nesakiau kuris tai bus antradienis ar treciadienis. Cia jau nuo menulio fazes priklausys smile.gif))) Tad kantriai laukiam toliau  rolleyes.gif


Toks įspūdis susidaro, kad kažką tai nori numuilint arba apgaut. Nenoriu nieko, nei kaltint nei šmeižti, bet kažkas tai čia keisto. O didele suma buvo sumokėta už augalus?
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2019 10 21, 20:31)
Toks įspūdis susidaro, kad kažką tai nori numuilint arba apgaut. Nenoriu nieko, nei kaltint nei šmeižti, bet kažkas tai čia keisto. O didele suma buvo sumokėta už augalus?

Viskas gerai su juo. Senas pazistamas pardavejas. Tiesiog pasaulis margas ir jame visokiu zmoniu yra. Ne visi pardavejai vienodi, vienodai bendrauja. Skiriasi ir pagal salis, ir pagal asmenybes. Beje, augalai jau issiusti mirksiukas.gif

Dabar pas mane vis po kokia geltona saulyte prazysta smile.gif

Priedas  20191005_130945.jpg   152,05KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  20191017_154637.jpg   234,45KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 21 spalio 2019 - 22:45
Tina, smagu tokių saulučių rudeninėje padangėje sulaukti.

Valio, tinginiui Pankui, pasijudino, laukiam...

Mano kompas vakar BUM ir atmetė kanopas, tai vaidensiuos rečiau ir tik iš darbovietės kompo.
Atsakyti
Ei, negi mano neziniukai tokiais ir liks? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2019 10 22, 17:16)
Ei, negi mano neziniukai tokiais ir liks? verysad.gif
Man, pirmas, tai i Notocactusa panasus, i N. nigrispinus rolleyes.gif Ar zydejo ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2019 10 22, 20:05)
Man, pirmas, tai i Notocactusa panasus, i N. nigrispinus  rolleyes.gif Ar zydejo ? rolleyes.gif

Ne, dar nezydejo. O vat man kazkodel i noto nepanasu.

Rima, kaip augaliukai atkeliavo? Gal jau bandet ta purskala?
Atsakyti