Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2020 09 16, 23:11)
Nu fainai jus ten tam Akropoly  biggrin.gif idomu ka kiti galvoja i jus ziuredami  tongue.gif  biggrin.gif Ar visi gerai atkeliavo?


Neįsivaizduoju ką tie žmonės į mus žiūrėdami galvoja. Kartą neprimatanti močiutė pripuolė iš arti apžiūrėti ką mes darome, bet nieko nesakė. Yra kolegė priėjusi pasilabinti ir apžiūrėti ariokarpusą-patiko, pagyrė irgi niekuo nesistebėjo, nes žino kuo domiuosi. Mano mokiniai kartais pasigiria, kad matė, paklausia iš kur atkeliavo nauji augintiniai, kartais paplepam ta tema.
O mums pačioms visai nesvarbu ką kas apie mus mano-džiaugiamės akimirka.

Italų vakar neįveikiau įsodinti-užmigau prieš TV 20 val. su kažkiek minučių. Buvau visai nusivariusi, vos kojas namo parvilkau. Prabudau vakaro pusę 12. išpakavau, suslėpiau nuo ryžo kačpalaikio į dėžutes ir nuėjau miegoti. Ryte nufotkinau, išėjau į darbus, grįžau neseniai, dabar eisiu sodinti.

Rytinis vaizdas:

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Šį kartą italai sumušė augalų mažumo rekordą. O ėmiau pas juos tik prisiminusi praeitų metų siuntimo gražius, normalaus dydžio augalus. Jei būčiau žinojusi kokių blusų gausiu-tikrai nebūčiau pinigų taškiusi. Bet per atstumą perkant-pasitaiko-čia kaip su katinu maiše.

Patys mažiausi. Turbikas 20 ct. dydžio. Pasirodo man dar pasisekė lyginant su Tinos haworthijos įspūdingu dydžiu.

vartotojo įkelta nuotrauka

Bet už tai Euphorbia enopla įdėta mutantiško dydžio-25,5 cm. baslys. Dar ir įtartinai pergeltus.

vartotojo įkelta nuotrauka

Išvada: prasti laikai italams, jei jau parduoda tokius spirgučius ar peraugusius augalus.
Aš mąstau juos įtraukti į savo juodą sąrašą ir daugiau nesidomėti. Nes augalų turiu ryškiai per daug ir tikrai neturiu vietos blusynui veisti.

Ačiū, Tinai, už aprūpinimo vargus. Užuojauta dėl haworthijos. Gal dar išsikapstys ir džiugins visu gražumu.
Atsakyti
evora, italams buvo sunkus laikai verysad.gif nezinom ko jie neteko per ta baisu virusa. Gal ir siltnamiai kazkiek nepriziureti buvo. Ech, bus tu hawortiju, svarbu greiciau vel visi gyventume laisvai.

Va prie manes netoli buvo labai faina lauko augalu pardavimo aikstele. Su malonumu ten uzsukdavau gana daznai. Ir ka gi - po karantino taip ir negrizo i sia vieta verysad.gif

Norejau paklausti ar su Fabianu uzdarysim jau sezona ar dar kazko noresime?

fabrikas, aciu uz pavadinima 4u.gif su situo stapelijiniu gan daznai uzbludiju - ar huernia, ar stapelija, ar kaip sako Prickly, orbea.

Atsakyti
Tai ir sakau-prasti laikai italams. Mane jau irgi pradeda purtyti vien nuo minties apie darbą su kauke.

Šį sezoną niekur daugiau nedalyvausiu-labai vėlai gautume augalus, gali būti daug netekčių.
Atsakyti
Taip, italams prasti laikai. Mano viena parodija ir euphorbija pageltusi, kas zino, kaip isgyvens per ziema. Kitai euphorbijai visa saka isdzuvusi is vidurio. O viena parodija su ziedu atkeliavo, pradzugina.Kiti augalai grazus ir sveiki.
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
... kai iš tolo užuodi, kad pražydo biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Priimu Prikly iššūkį biggrin.gif vėliau, kai turėsiu foto po ranką, kai ką įkelsiu.

Panašu, kad mūsų smirdukų pabaisiukų sodai sužydo. Matyt karštos dienos ir šaltos naktys primena augimvietes. Juk abiejų tupi šiltnamy.

Slovakas toliau krečia cirkus. Tipo mūsų siuntinį išsiuntė trim atskirom dėžėm, o už trečią mokėjo iš savo kišenės. Nesisiūlau jam mokėt, nes turėjo iš anksto mums viską tiksliai suskaičiuot. Jau kiek man žaidimo su juo. Matysim dar kas bus pagal faktą. Jau bijau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 22 rugsėjo 2020 - 18:16
Sveiki, rodau ir aš savo italus.
vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Jau antras sezonas svajojų ir ieškau nusipirkti oxalį, bet niekaip nepavyksta. Tai čia Tinos dovana - iššūkis man, iš šitų pipirų išauginti oxalį. Ačiū Tina smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Ir dar noriu pasidžiaugt pernai metais spalio mėnesį parsiūstu iš rare cacti alijošium, atkeliavo mažylis su vienu šaknies siūlu ir štai po metų koks dailus, jau ir krūmytis pradėjo.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Daivike, labai gražus alijošius, man su šituo castilloniae ne taip gerai sekasi, antrą auginu lėtai, bet labai jie patinka wub.gif : svajonė visą puodą gausiai garbanotų turėti. Italai puikūs, prisiminiau atpažįstamą tavo molinių vazonėlių stilių smile.gif , dar fone įžiūrėjau lyg ir ariokarpusą baltu žiedu. Pirmadienį kaip tik ėjau pro edukologinio (kurio nebėra) oranžeriją (kurios nebėra) - taip ryškiai buvo grįžę parodų prisiminimai. Žydi tas ariokarpusas nominantas?
Atsakyti

Taip, tas pats žydi, ir kiti žydi, ir augalai  rudeniop tokie išgražėję... Prisimenu ir aš parodas ir gaila kad ši graži tradicija išblėso. Bet galėtume mes čia, supermamose, virtualią parodą padaryt :)​ Ką manot?

Atsakyti

:)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivike.: 23 rugsėjo 2020 - 05:55
Stapelia scitula

Priedas  20200921_175427.jpg   71,34KB   0 Parsiųsta kartų

Ir bandau aiskintis. Prazydo atseit Huernia sp. nova, bet pagal mane tai lygiai ta pati stapelia variegata (ziedas desineje auksciau). Ka manote? ax.gif

Priedas  20200921_174344.jpg   139,27KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti

Daivike. puiki mintis  :wub: 

O mano tie mikro mikro oxaliukai, kad tik augtu. Jei rasiu kur dar ne vietoj pasisejusiu - prirankiosiu. 

Atsakyti