Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Kiek grožybių :wub:. Aztekiukas koks fainas. Labai gailiuosi, kad nenusipirkau  :4u: , pagailėjau pinigų :ax: . Bus tikslas sutaupyti kitiems metams (tikiuosi bus dar norinčių siųstis, o ir kainos gal labai nepakils).

Kitą savaitę prasidės vasara, o orai, tai kažkia nesąmonė šiais metais. Greičiau jau atšiltų  :vacation1: 

Atsakyti
Manyčiau, kad bus norinčių Kreicho kaktusų ir kitais metais.
Įdomu kiek šį kartą mūsų siuntėsi?
Iš Šiaulių -6, Tina, Aurika... ? Daugiau nieks nepasirodė, tai nežinau ką priskaičiuoti. Gal kitais metais bus bent pusė norinčių Kreicho užsakymo.

Aš neršiau po balkoną ir o, siaube, kokius nuostolius šiandien apturėjau doh.gif
Dar dabar atsigauti negaliu karsta.gif
Atradau savo mylimiausias neoporterijas metamos būsenos. Tos, kurios labai apaugę susiraizgiusiais spygliais sudžiūvę sausuoju puviniu, stypso visame formos gražume ir visai nesimato, kad jau mumijos. Dar kelios po tais spygliais apsipūkinę baltom erkutėm. Mečiau, vos neblioviau, cry.gif sprindinės gražuolės ir nebėr. Štai ką reiškia naujus akinius įsigijus augintinius apžiūrinėti. lotuliukas.gif

Praeitais metais neoporterijų nepirkau, turėjau jau pilną komplektą, o dabar staigiai nulindau pas Giromagii pasižvalgyti naujo pirkimo.
Taip jau būna, tik padejuok, kad vietos nebėr augalams, tai gerasis D ir patvarko-atlaisvina.
Iš vis praėjęs žiemos ramybės sezonas mano augalams nevykęs buvo. Nors nelaistomi, bet kaip niekada daug supuvusių sausuoju puviniu. Tiesiog traukiasi, traukiasi į mumiją ir ate. Dabar taip du reti astrophytumai pradėjo nusibaiginėti. Ar čia koks užkratas jau nebeišmąstau. g.gif

O, vasara, bent jau birželis-žada šiluma nelepinti. Tad būsime labai darbingos, skirtingai nei per praeitos vasaros karščius. Teks lėkti po palmėmis šildytis. vacation1.gif
Atsakyti

Labai užjaučiu Evora dėl neoporteri'jų :unsure:. Labai gaila kai augini, augini ir kas nors nutinka jau gerokai paaugusiam augaliukui  :cray: . Aš turiu vieną, bet jai pas mane nelabai patinka. Matyt ne mano kaktusas, todėl labai jomis nesižaviu. Taip pat ir echinocereus'ai manimi nelabai patenkinti, taip pat turiu tik kelis. Jiems matyt reikia gerokai šalto žiemojimo, o aš to suteikti nelabai galiu.

Teko kažkada girdėti gandus, kad atseit kai kurie kaktusų augintojai, tie kurie užsiima komercine prekyba, specialiai išveda tokias veisles, kad kaktusas ilgai neaugtų, t.y. kai būna darželių gėlės išvedamos tai vienmetės, tai dvimetės ir t.t., taip pačiai ir su kaktusais. Nežinia ant kiek tai tiesos, tačiau laikui bėgant viskas labai keičiasi. Palyginus su tuo kas būdavo anksčiau ir dabar, tai žiauriai viskas pakitę. Atsimenu maža būdama iš daržo žemių pasisemdavau ir sodindavau kaktusus. Aišku nebuvo parduotuvėse tokių rūšių įvairovės kaip dabar. Ir augdavo tie kaktusai, bujodavo, o dabar, tai akmenukų, tai ceolito, tai molio, tai dar ko nors reikia, o jie dar spyriojasi :oh:.

Atsakyti
Tikrai kažkaip anksčiau paprasčiau auginti sekdavosi. Antroje klasėje buvau, kai Rygoje nusipirkau mamkę gracilis ir tik prieš keletą metų jos persenusių vaikaičių netekau. Nei perlaisčiau, nei šaltai laikiau, nei tręšiau, nei žinojau ką ir kiek į žemę maišyti. Ir nieko-nenumarinau. Net tie teroristai balti pūkiai nepuolė. O, dabar parazitai ir tie mutavo, greičiau save nutrūčysim, nei jų atsikratysim.

Sakyčiau labai išlepinom augaliukus šiltnamiuose veisdami. Pramoniniuose dar ir paturbinti gerokai. Kad tik greičiau užaugtų, pas pirkėją iškeliautų, o ten negavę ankstesnių lepūniškų sąlygų greičiau nusibaigtų ir vėl lėktume naują pirkti. Turim vartotojiškos visuomenės produktą.

Kaimynė nusiperka Ermitaže ar Maximoje kaktusą, persisodina į mano sumaišytą gruntą ir žiūri kaip tas iš gražaus kamuoliuko virsta į kamuoliuką su ant viršūnės užmautu čiulptuku. Prisiveisė tokių soskių ir praėjo noras pirkti naujus. O kaltos skirtingos augalo gyvenimo sąlygos, stresas joms pasikeitus. Praeina keli metai, apsipranta naujokėlis, iš tos soskės pradeda atsirasti platėjimas ir panašumas į normalų kamuoliuką. Bet figūra jau sugadinta.

Faktas, kad kuo ilgiau auginu, tuo tiek pat apie tą auginimą išmanau. Nei kiek protingesnė nesijaučiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evora: 29 gegužės 2022 - 01:56
Nesvarbu, kad mažas-svarbu ką sugebu. thumbup.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Koks mažulis šaunuolis ir fainuolis :wub:. Dar labiau gailiuosi, kad neįsigijau  :( . O kaip tie didesni Jūsų auga? žydėti nenori? kartu nesodintote?

Atsakyti
Ne , seniai žiedų nerodo. Gal iki rudens ką ir sumąstys.

Buvau planavusi visus į bendrą dubenį susodinti, net ir naują vazoniką nusipirkau spec. jiems. Bet... Pas kreichą jų nebuvo, nebuvo, nebuvo... bac paskutinę užsakymo išsiuntimo dienelę ir atsirado. Tad bliūdas buvo panaudotas anksčiau atkeliavusioms ir seniau turėtoms punoms susodinti, nes nesitikėjau jau įsigyti aztekių.
O dabar nebėgu naujo pirkti, nes noriu naujokus dar palaikyti toliau nuo tiesioginės saulės, tegu aklimatizuojasi, atsigauna, tada gal ir sukelsiu visus kartu. Tik 4 nelabai žiūrisi bendram bliūde. Būtų gerai 5 ar 7. Teks kokį retą ir iš nykštukų giminės įkomponuoti šalia. Gal obregonia tiks, turiu dvi ir viena lyg ir norėtų į didesnį vazoną. Dar ariocarpusų kotschoubyanus yra 3, tai vienas čia pritaptų ir mažesnis būtų už obregonią.

Punos užgrobusios aztekių bliūdelį.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Įdomu kur mūsų dėdulė čekas dingo :hmm: ?

Atsakyti

Evora, labai gražiai atrodo Jūsų Pun'os :wub:, net ir akmenukus parinkote pagal jas  :D  :super: .

Atsakyti
Šių rutuliškų akmenėlių telkinį turiu nuo 3 klasės. Radau vaikščiodama švirgždo pripiltoje gatvėje. Spėju, kažkas pirmykščio ir suakmenėjusio.
Gulėjo šie burbuliukai prie namo mano vaikiškame alpinariume, vėliau persikraustė į akvariumą. Akvariumų nebelikus dulkėjo ant knygų lentynos iki atsirado sukulentų prisodinti bliūdai.
Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2022 06 01, 14:46)
<p>Įdomu kur mūsų dėdulė čekas dingo hmm.gif ?
</p>

Nežinau. Klausiau siuntos kodo, sakė parašysiu, o kada ruošias aplamai siųst taip ir neparašė.
Atsakyti

Matyt sužinojo, kad pirkome iš konkurento Duben ir laaaaaabai supyko :D .

Atsakyti