Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Giromagi ir man labai daug praradimų. Ir nesvarbu ar didesnius, ar mažesnius augalus perku. Supūva retai (nes neperlaistau), bet sausu puviniu šią žiemą nusibaigė rekordinis skaičius. Maniau , kad tik man čia tokia nelaimė-pasirodo, kad ir tau, Frekenaura, pasitaikė. Matyt iš jų tas užkratas ir parkeliavo. Būdavo, kad per žiemą sausu puviniu nusibaigia 1, na 2 augalai, bet ne gausybė augalų.

Žiūrėsim kaip bus su šio Giromagi siuntimo augalais.

Man iš vis blogos nuotaikos dėl savo kaktusų auginimų. Toks įspūdis, kad ką nedarau-viskas blogai. Kažkaip visai nesiseka. Štai Duben astrophytumai, kurie buvo apatinę dalį suraukę-jau baigia nusibaigti. Dar pradėjo iš jo kaktusų lįsti balti pūkuoti parazitai, persimetė ant mano sveikų A caprikorne, vos savo echinocereusus spėjau išgelbėti.

Pavasarinė saulė žiauriai nudegino keletą alojų ir kaktusų, kurie niekada saulės nebijojo. Kažkokia ji superhiperaktyvi šiais metais pasitaikė.
Žiūriu į savo augalus ir galvoju, kad visai jie manęs nedžiugina, vienos problemos, kažkoks nesėkmių laikotarpis. cry.gif

Bet siuntinio labai nekantriai laukiu, dar noro yra.
Atsakyti

 Ne tik pas tave taip. Pirkau, pernai, notocactusa leninghauza be spyglių, tai kaktusas pradedančiųjų, auga gerai, be problemų. Per žiemą susitraukė per pus, dabar stovi minkštas. neauga

Atsakyti

Džiugina mane siaubunas medis, kuri vos neismetei į šiukšlyną. Visas pilnas žiedų 

Atsakyti

O aš galvojau, kad čia tik pas mane jie nenori augti. Sodinau į vienokią žemę, su daugiau visokių priemaišų, neaugo, tai dabar persodinau į žemę su daugiau žemių, mažiau visokių priemaišų. Žiūrėsiu. Jau ir laistyti lietaus vandeniu pradėjau. Vasara lietinga, tai šio gėrio šiais metais pakankamai :rolleyes:. Kreich'o auga kuo gražiausiai, Duben'as irgi neblogai, o šis Giromagi, kažkaip neperkandu jo. Tačiau ne tik siųsti ožiuojasi, tačiau ir pirkti iš parduotuvės būtent jo.

Rimusia pasirodykite kaip žydite.

Atsakyti

https://m.facebook.c...62605303840335/aš Facebook e 

Atsakyti
Giromagi pirkti parduotuvėje labai daug trąšų gavę, žemė pagerinta-paturbinti. Dėl to ir neauga į normalų gruntą perkelti-šokas jiems. Arba nusibaigia, arba kelis metus pratupi, adaptuojasi ir pradeda rodyti augimą. Bet ir gaunasi invalidai su mažesne soske viršūnėje. Retai pasiseka gražų kaktusą turėti.
Kai Giromagi siunčia pagal užsakymą kolekcionieriams-gruntas visai kitoks, kitaip ir auginti, tikimybė didesnė kažką tinkamo nusipirkti.
Pasirinkimas pas juos didelis, kainos normalios, taip, kad teks su Giromagi reikalų turėti. Na, dar Kreichas, bet jo kainos kyla kiekvienais metais, greit bus brangu. Gerai tik, kad su vazonais atsiunčia, tai augalai lengviau adaptuojasi.
Cactus art biz -patys dabar pajutote kaip nepigiai gaunasi su juo reikalus turėti. Teks labai atsirinkti augalus norint prasidėti.
Uhlig ir Haage-daug nenusipirksi-brangu.
Duben? Dar labai reik pagalvoti.
Dėdulė čekas-prapuolęs...

Taip, kad patinka ar nepatinka, o norint augalų- teks pirkti. Visur kainos kyla ir dar ateityje kils. Gerai, kas jau daug augalų turi prisipirkęs, labai norint vieną kitą prisidės. O netekčių buvo ir bus. Net ir patyrusiems kolekcionieriams būna didelių praradimų, nesėkmių.
LAIKYKIMĖS.

Oi kaip sunku ištverti iki atkeliaus Giromagi g.gif Kad tik greičiau....
Atsakyti
Giromagi siandien dar negavau. Skambinau DHL, sake ryt juos pasieks.
Atsakyti
Dar Plapp, Wessner ir panką pamiršom.

Na šiandien lyg ir juda link manęs siuntinys iš Vilniaus.
Atsakyti
Jau anksčiau buvau peržvelgusi Plapp ir Wessnerį-labai sumažėjęs jų ūkis. Jei jau turi daug augalų, tai pas juos pasirinkimas labai mažas.

Pankas visada kažko reto turi, bet mažuliukai ir atsibunda su pardavimais rugsėjo mėnesiui atėjus. Labai daug augalų po to neišgyvena.

Šaunu, gal rytoj jau Tiną aplankys siuntinys.
Atsakyti
evora, siuntinys jau keliauja pas jus. Skubejau, iki dvieju nakties tas mazas mumijas rusiavau. Sudejo vidun etiketes italai, nors prasiau, siunciau fotke kaip padaryt, sako AHA ir daro savo. Nu jie tokie. Ir nieko nepadarysi. Todel kartais kazkokie papildomi prasymai is jusu, kuriuos jiems bandau perduot, nebuna isgirsti net po to AHA. Dideli jie, nera kada zaist, dirba turbut kaip automatai savo atkaltu budu, kitaip prapultu.

Dar prisilieciau matyt prie kazkurios karpazoles ir gavau pusle ant delno unsure.gif

Augalai kiek minimaliai skubedama per plysiuka maciau grazus, kai kurie gigantai. Net baisu, kad tokie nesiadaptuos israuti.

Abi Šiaulių siuntos adresuotos į Akropolio LP Express.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 13 liepos 2022 - 13:51
Ačiū, Tina, rytoj turėtume gauti. Tikrai turėjai nusidirbti tokį didžiulį kiekį mumijų išpakuoti/supakuoti.
Gigantai, jaučiu, bus mano astrophytumas Grasilda, kaimynių ferocactusai ir keli notokaktusai. Ferai su savo ilgais išskėstais spygliais labai daug vietos užima.

Bet tai kaip pati esi euphorbijom jautri doh.gif Aš visada plikom rankom jas imu, net baltom sultim išsiterlinusi nieko nepajuntu. 2 m. virš aukščio euphorbiją darbe genėjau, glėbiais lyg malkas šakas nešiau į šiukšlyną ir nieko. Tik buvau atsidariusi langą, nes deguonies trūkumas greit pasijunta, kvėpuoti darosi sunku. Dar akinius apsauginius užsidėjau, kad į akis neįtikštų.
Atsakyti
Grasilda didele, ant dezes virsaus, kad tik kas jai sonu neaplamdytu.

Nors patys italai svoriu nelabai ziuri. Sukulentus apkrauna ant virsaus ir nesuka galvos. Na taip susukti jie gal maziau visko bijo. Tiek to popieriaus prisukta. Jomajo. Kilometrai. Tikros mumijos.

Grasilda ju ir apkrauta is visu pusiu buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 14 liepos 2022 - 09:24