Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(evora @ 2022 07 15, 15:42)
Tai jau įsivaizduoju  doh.gif Ir man kažkur džiaugsmas dingo. Dar feras pervarė spygliu išilgai pirštą apie 1,7 cm.
Pasižadu daugiau tokio didelio siuntinio neorganizuoti schmoll.gif

As nesiskundziu, man visada viskas tinka biggrin.gif uzsakinekit tiek kiek reikia, tiek kiek noris, kad kolekcijos butu tokios apie kokias svajojat. tiesiog sikart velai atveze, italai su etiketem pavede, o issiust labai norejau greit. Bet ismiegi pernakt ir su malonumu jau sodini savus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2022 07 15, 23:38)
As nesiskundziu, man visada viskas tinka  biggrin.gif uzsakinekit tiek kiek reikia, tiek kiek noris, kad kolekcijos butu tokios apie kokias svajojat. tiesiog sikart velai atveze, italai su etiketem pavede, o issiust labai norejau greit. Bet ismiegi pernakt ir su malonumu jau sodini savus  wub.gif

Na, taip, greitai pasimiršta. Užsakinėti noris, tik klausimas-kur dėti? Su nerimu laukiu Cactus art biz, nes jau dabar nėr vietos, o naujokus dar teks sudėti.
Šiandien taip nostalgiškai prisiminiau Prickly šiltnamį. Įsivaizdavau, kaip daug augalų galėčiau tokiam sutalpinti.

Mano Giromagi astrophytumai ir padėjėjas.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Rima kaip jūsų euphorbijos parkeliavo? Deimante? Loreta?
Papildyta:
Gavau info, kad antradieni turetu but Cactus art biz. Tad, miela evora, turite laiko dar palangiu platinimui biggrin.gif
Atsakyti

Viskas gerai. Euphorbijos kaip ant foto, kitų yra mažos saknys, reikia tikėtis kad augs. Su Parodijom prasčiau, kur 3 kartu, tai visai be šaknų, P. otuyensis apačią apgriauzta, ar puvinis buvo. Dabar ta vieta sausą ir kietą, tai nieko nedariau. Sužavėjo N. Leninghause savo šukuoseną ir E. ferox savo spygleis. Foto nebus, nes negaliu  perkelti į kompiuterį. 

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2022 07 16, 00:58)

Šiandien taip nostalgiškai prisiminiau Prickly šiltnamį. Įsivaizdavau, kaip daug augalų galėčiau tokiam sutalpinti.

Mano Giromagi astrophytumai ir padėjėjas.


Netelpa ir šiltnamyje biggrin.gif
pernai padariau lentynas, ir jos jau beveik užsikrovė. Todėl pradėjau žvalgytis į kabančius svyrančius.
O tarpuose-praėjimuose vežimukai ant ratukų, ir ten kažką padedu

vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

evora, astrophytumai nuostabūs wub.gif
Grasildą sušukavai? lotuliukas.gif
Katinėlis mielas, mūsų draugai labai panašų turėjo: atsiguldavo ant parketinių grindų ir spalva rainumas susiliedavo, todėl jam buvo duotas vardas Parketas smile.gif
Atsakyti

Prickly, aš dar daug tuščios vietos pas tave radau. Anksčiau kažkaip kompaktiškiau buvai susidėjusi.

Maniškių gal kokie 600 yra. Didelių nebelaikau-iškart keliauja į botanikos sodo šiltnamį, taip vietą taupau. Tad man tavo šiltnamio gabarituose būtų rojus augaliukams.
Tik jei turėčiau nuosavą namą ir statyčiau šiltnamį, tai tinginio, kad nereiktų tampyti pirmyn/atgal keičiantis sezonams. Būtų viena siauroji siena priglausta prie namo, pravestas šildymas reguliuojamas ir būtų žiemos sodas. Dar ir su 2 kėdutėm, staliuku kavai maloniai išgerti, augintinius apžvelgti, parelaksuoti. Geriau investuoti daugiau, bet turėti komfortą ir be vargo, be streso man ir augalams.
Tik va bėda-namo neturiu, milijonų irgi neužgyvenau.

Katinėlis tikrai praeitame gyvenime botaniku/daržininku buvo. Kiek krapštausi su augalais, tiek ir jis šalia viską stebi net ištisom valandom. Kita katė tuo metu kur nors miega.
Atsakyti
Rodau Giromagi euphorbijas ir gasteriją-labai normalios šaknys ir viršus patiko.

vartotojo įkelta nuotrauka

Mano Thelocactusų papildymas-labai skirtingas šaknų ilgis.

vartotojo įkelta nuotrauka

Daugiavaikė mamkė- neoporteria woutersiana f. prolifera. Tokios dar nebuvau turėjusi. Jau užsisakius jų užvežė į Maximą. Apžiūrėjau ir nepirkau, nes nepatiko tiek vaikų, o buvo dvigubai didesnės ir kainai buvo akcija. Dar siuntinyje išaugino papildomą vaiką. Labai negražiai atrodo viršūnėje nulupinėti arba žiedai, arba vaikai.

vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka

Prickly pagyrė astrophytumus, bet gerai įsižiūrėjus išėjo 4 beveik vienodi ir kitokie 4 beveik vienodi. Čia po visų žaidimų su keitimais. Nesuprantu, kam dar kelti vienetinio augalo foto ir po to įdėti kitokį.
Pvz.: atsiuntė
vartotojo įkelta nuotrauka

Turėjo būti panašus į šį, tik dar plonesniais sparneliais. Svarbiausia tokių pardavime dar buvo likę 2, vienas dar ir dabar yra tik su pavadinimo papildymu.
vartotojo įkelta nuotrauka

Geriausia staigmenėlė buvo šis -kelionėje prisiveisė visa riebi šeimynėlė.

vartotojo įkelta nuotrauka

A capricorne aurum atkeliavo tamsesniais spygliais nei turi būti, tad tikrai ne aurum. Padėta šalia mano turimos aurum labai skiriasi, su jų foto net lyginti nėra ko. Maža to, visas augalas suėstas kenkėjų, aplink užgiję žaizdos. Tikrai matė ką pakuoja išsiųsti-man būtų gėda tokią parduoti. Toks pat pokštas atkaltas ir su kaimynės didžiuliu notokaktusu, tik nėra tokios didelės žaizdos.

vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka

Apibendrinus-džiaugiuosi papildymu, bet tikrai jaučiu ir daug negatyvaus kartėlio. Labai daug tikėjausi iš astrophytumų pirkimo, o visumoje labai nedaug gavau ko norėjau. Jau sudarius užsakymo sąrašą per savaitę iki Tinai užsakant dingo daug norėtų. O norėjau variegatinių ir nei vieno neįsigijau. Teko keisti ir kitus, o pabaigoje net neatpažinau ką išsirinkau.


Atsakyti
Nesigilinau ar jie neraso kur nors, kad augalu foto tik pavyzdines. Dar gali su jais buti ir taip...

Del mammi kazkodel pagalvojau, kad ten nukritusios "uogos" gali but. Koks tikslas jiems lupti tuos vaikus nuo virsaus? Tada gal visus apluptu. Arba gal buvo kokie defektuoti, tai nulupo tipo, kad vaizdo negadintu. As ne nefiksavau, kad jis toks ant kiek greit tas etiketes skubinau traukt. biggrin.gif Isvis dabar ramiai ziuriu i augalus, tai visi kaip pirma karta pamatyti.

Bet kaip jus tuos astro atskiriat. Man dauguma ju vienodi ir vienodesni, kai nesidomiu jais. Nebutu uzsakymo kodu ir tiksliu pavadinimu, tai sakutes pakutes butu. Neatrinkciau niekada. Konstatuociau, kad astro ir viskas.

Rasyt man jiems koki skunda?


Prickly, oho kokia kolekcija. Mano tai tik mazeja. Netektis nelabai atstatineju, nauju ir ne kazin kiek noris. Is spygliuku ziuriu tuoj tik echinopsiai liks biggrin.gif Pasinerus dabar visa galva i orchideju pasauli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 17 liepos 2022 - 00:06
Tina, nei tu rašyk jiems, nei tu pergyvenk. Jie tokie didžiuliai, tiek užsakymų turi, kad jiems visai neįdomu mūsų mažų nepasitenkinimai. Mes tik randam kažką-pasirodom, aptariam ir viskas. Kitais metais paskutinę minutę prieš tau užsakant žvilgtelsiu, jei rasiu įkandamų variegatinių raudonų ar geltonų, tai kelis pasiimsiu. Gal dar koks kitoks gražutis pasitaikys margius, raukšliuotis. Ir viskas. Nėr kur plėstis. Nebent vėl daug netekčių būtų su tokios mažutėm šaknim. Tfu-tfu-tfu....

Sodindama tokius su špyginėm šaknim pripyliau vazonus iki beveik pusės pūsto molio gurvuoliukų. Tad žemės nedaug, kad neliktų nenaudojama šlapia ir nesupūtų šaknys.

Astrophytumus aš labai puikiai skiriu pagal formą, nes aš piešiantis žmogus. O toks formą fiksuoja iki mažiausių niuansų, dar tekstūrą, linijas, apspalvius, spalvinius derinius, dydžių santykius... Kai renkuosi astrophytumus, tai žiūriu kaip į žmogų, kurio portretą reiks nupiešti. Dėl to Grasildą išsirinkau, nes jos tipažas individualus ir nepakartojamas. O A capricorne ir taip daugybę turiu skirtingiausių variantų. Bet žvilgtelėjau ir įkrito į dūšią, ir vardas tuoj savaime iššoko.
Štai gavau didįjį penkių spinduliukų A myriostigma fukuryu ir matau, kad ne tas-foto buvo su rausvomis augimo juostomis. Smulkmena, bet aš tai pastebiu, mano vaizdinė atmintis tokia. Gražų gavau, patenkinta, bet žinojimas liko.
Bėda, kad aš tų astrophytumų pavadinimų ilgiausių neatsimenu. Man jie kažkur antrame plane.
Atsakyti
As gal kokius keturis astro turiu ir man jau atrodo viska surinkau biggrin.gif Augalai man turi būt kardinaliai skirtingi kolekcijoj. Todel taip patinka alavijai savo formų ir spalvų įvairove, mangavos. Įtraukė ir paslaptingas orchidėjų pasaulis. Spygliukai ilgainiui man sukėlė savotišką nuobodulį. Bet gi būna grįžtam ten pat. Todėl visiško taško nededu, bandau atrast kitokius sukulentus. Beje, orchidėjos ten kažkaip irgi prie sukulentų susiklasifikuoja.
Atsakyti
Visi augalai puikūs, tik vieni patinka vieniem žmonėm, kiti kitiem. Man orchidėjos patinka, bet kur jas laikyti? Joms vietos reikia daugiau nei kaktusam. Taip 18 ir iškeliavo pas mamą.
Žiūriu patys gražiausi augalai ir yra kas turi ne butus, o nuosavus namus. Pabūna vasarą gryname ore, visai kitaip atrodo.

Paklausiau Tinos patarimo ir ėjau Cactus art biz naujokams palanges platint. Didžiausius vazonus su ferais iškėliau į balkoną ant grindų. Sakau tegu pastovi ten, grindys nėra šaltos, ne žiema. Atėjo ryžas agronomas-pasitrynė, ūsus susišukavo ir pradėjo emory ir latispinus spyglius graužti. Ir nugraužė kelis. Nu, parazitas negaliu. Teko vėl aukštyn ferus kelti.
Atsakyti
Duoda katinas. Dar gerai, kad nesugalvoja myžiot ant jų. Nes ko tik jie nepridaro.
Atsakyti