Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Pernai Kreich pradėjo prekybą po Velykų  :wub: . Šiemet turbūt atsidarys vėliau  :hmm: .

Tina, ar padėsite išsipildyti mūsų svajonėms :4u: :ax:?

Atsakyti
Atsiliepiu-dar gyva. Augaliukų irgi dar likusių turiu. Noriu ir naujų. Sukilusį apetitą kartais numalšinu pirkdama Maximoje Sierra naujai pasirodžiusius kaktusus. Taip netikėtai neaugintų rebutijų užsiveisiau.

Rimusia, labai skaudi netektis tiek daug prarasti. Bet dar gyva, sveika esi, tai kaip nors vėl pririnksi prarastas. Gal kokia ir pas mane bus, jei tiks-atiduosiu. O kokios euphorbijos buvo pačios lepiausios šalčiui?
Atsakyti

Evora tavo dovanotos visos gyvos, E. milii jau žydi, tik šakelės Pedilanthusa kažin ar prigyjo. Sunku pasakyti kurį patį lepiausia. Nuniko tokios kaip aeruginosa, stellata, susannae kurios visai nelepios, augo gerai. 

Atsakyti

Man labai patinka rebutijos ir sulcorebutijos :wub: :wub: :wub:, tačiau pas mane bute ant lango joms netiko  :( . Buvau nemažai jų užsipirkusi ir palaipsniui, gaudamos tik dalinį apšvietimą, t.y. pro langą, jos nutįso, gavosi soskiai, todėl daugumą teko išmesti  :cry2: . Liko tik keletas, dar šiek tiek turinčių vaizdo.

[URL=https://www.part.lt/perziura/d7dae1e7cec6a93277a87de01b5eab73297.jpg]d7dae1e7cec6a93277a87de01b5eab73297.jpg[/URL]

Dabar šiek tiek apie astrophytum'us. Skaičiau, kad jiems patinka kalkėta dirva. Sodindama dėjau kreidos. Šiais metais persodinėjau, tai tikrai labai gražus šaknynas. Kreidą pirkau gabaliuką, skirtą paukščiams ar graužikams, todėl teko smulkinti. Šiais metais ruošiausi jų persodinimui ir kad nereikėtų smulkinti kreidos, pradėjau domėtis ką čia jiems pasiūlius miltų pavidalu ir užmačiau, kad beveik ta pati funkcija t.y. dirvos nurūgštinimas yra dolomitmilčiai. Štai kaip aprašoma:

Dolomitmilčiai - dirvožemio gerinimo medžiaga. Dolomitmilčiai naudojami dirvos rūgštingumui mažinti, gerinti fizikines ir chemines jos savybes. Dolomitmilčių naudojimas skatina efektyvesnį organinių ir mineralinių trąšų įsisavinimą bei augalams naudingų mikroorganizmų dauginimąsi.

Taigi, persodindama astrophytum'us, vietoje kreidos, pasiūliau šių "miltų" :bigsmile:. Žiūrėsime kaip jiems patiks. Gal kas nors jau naudojate juos ir turite patirties?

Atsakyti

Kreich'as atsidarys balandžio 27 d. :yahoo: :yahoo: :yahoo: .

Tina kaip Jūs, ar šiais metais padėsite mums pildyti svajones :hmm: ?

Atsakyti

Pavlicekas atidarė savo parduotuvė, galima rinktis augalus iki gegužės mėn. 

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

gavau Kreich laiškelį, kad e-shopas pradės veikt 04.27. Ir aišku kartu "džiugias" žinias. Cituoju vertimą:

"Deja, dėl išaugusių išlaidų turime koreguoti kainas. Suprantame, kad tai nėra idealu jums kaip klientui, bet tikimės, kad suprasite. Tačiau norime jus užtikrinti, kad ir toliau stengiamės pasiūlyti jums geriausią kokybę už sąžiningą kainą. Taip pat šiek tiek padidinsime siuntimo išlaidas, kad kompensuotume didėjančias pašto išlaidas iš DHL."

Tai galėsim bandyt užsakinėt, kai jie pasileis.

Papildyta:
QUOTE(rimusia @ 2023 04 16, 22:38)
<p>Pavlicekas atidarė savo parduotuvė, galima rinktis augalus iki gegužės mėn. </p>

Apgailestauju, bet po to, kai jis pernai pametė mūsų užsakymą, nenoriu su juo gaišti laiko. unsure.gif
Atsakyti

Ačiū Tina, džiugu girdėti, kad pagelbėsite, o dėl kainų, tai viskas brangsta, nėra ko tikėtis senų kainų.

Atsakyti
Džiugu girdėt, kad Tina atidaro pirkimų sezoną. AČIŪ wub.gif

Kreichas kiekvienais metais ir tokių laiškelių nesiųsdamas, kainas pakelia. Tad nieko naujo žinant energetikos išaugusias kainas. Buvo laaaaaaabai net nuspėjama. Tik ar jau taip ir pulsim prie jo augaliukų? Praeitais metais turėjome galimybę palyginti pavasarinio ir rudeninio pirkimo skirtumą. Apsimoka vėlesnis, kai augalų kaina ta pati, bet žymiai paaugę per vasarą ir tikrai pagražėję. Be to-pirmaisiais pirkimais nebūna iš kart visų augalų pardavime. Atsiranda papildymas irgi vėliau. Matyt forsuoja atidaryti, vėluoja, nespėja visko sukelti į katalogą, paskui daug darbo iki pirmus užsakymus išsiuntinėja. Ir tik po to peržvelgia ką dar gali pasiūlyti papildomai.
Atsakyti

Aš tai noriu dabar parsisiųsti :4u: . Daug augaliukų būna su pumpurais arba žydintys. Be to per vasarą adaptuojasi, o su tais parsiųstais rudenį man būna daug netekčių. Aišku iš Kreich'o atkeliauja su vazonais, galima nepersodinėti.

Kreich bus vienintelis mano užsakymas šiais metais. Kiek turiu, tai jau ir užteks. Nebent dar kada iš Kreich'o ką nors. Anksčiau Tina labai protingai rašė, visko nenusipirksi, o siųstis ir mėtyti man gaila pinigų. Tada jau geriau paaukoti.

Atsakyti
Kreicho atkeliauja su vazonais, tad galima siųstis ir vėliau, persodinti nereikia ir netekčių dėl to nebūna. Mano iš rudeny siųstų visi gyvi. Vieną pati išmečiau, nes praėjus dviem savaitėm išlindo erkutės ir nutarkavo visą kaktusą. Šlykščiai atrodė, tad ir nelaikiau tos brangenybės.
Galvokit kaip norit. Tina pati rinksis.
Atsakyti
Tarkit žodį kas čia toks. Turiu pora versijų, bet noriu pasitikrint smile.gif

Priedas  342357461_158660533528810_1015638081547142477_n.jpg   148,7KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 21 balandžio 2023 - 23:23