Pernai Kreich pradėjo prekybą po Velykų . Šiemet turbūt atsidarys vėliau
.
Tina, ar padėsite išsipildyti mūsų svajonėms
?
Man labai patinka rebutijos ir sulcorebutijos
, tačiau pas mane bute ant lango joms netiko
. Buvau nemažai jų užsipirkusi ir palaipsniui, gaudamos tik dalinį apšvietimą, t.y. pro langą, jos nutįso, gavosi soskiai, todėl daugumą teko išmesti
. Liko tik keletas, dar šiek tiek turinčių vaizdo.
[URL=https://www.part.lt/perziura/d7dae1e7cec6a93277a87de01b5eab73297.jpg][/URL]
Dabar šiek tiek apie astrophytum'us. Skaičiau, kad jiems patinka kalkėta dirva. Sodindama dėjau kreidos. Šiais metais persodinėjau, tai tikrai labai gražus šaknynas. Kreidą pirkau gabaliuką, skirtą paukščiams ar graužikams, todėl teko smulkinti. Šiais metais ruošiausi jų persodinimui ir kad nereikėtų smulkinti kreidos, pradėjau domėtis ką čia jiems pasiūlius miltų pavidalu ir užmačiau, kad beveik ta pati funkcija t.y. dirvos nurūgštinimas yra dolomitmilčiai. Štai kaip aprašoma:
Dolomitmilčiai - dirvožemio gerinimo medžiaga. Dolomitmilčiai naudojami dirvos rūgštingumui mažinti, gerinti fizikines ir chemines jos savybes. Dolomitmilčių naudojimas skatina efektyvesnį organinių ir mineralinių trąšų įsisavinimą bei augalams naudingų mikroorganizmų dauginimąsi.
Taigi, persodindama astrophytum'us, vietoje kreidos, pasiūliau šių "miltų" . Žiūrėsime kaip jiems patiks. Gal kas nors jau naudojate juos ir turite patirties?
Aš tai noriu dabar parsisiųsti . Daug augaliukų būna su pumpurais arba žydintys. Be to per vasarą adaptuojasi, o su tais parsiųstais rudenį man būna daug netekčių. Aišku iš Kreich'o atkeliauja su vazonais, galima nepersodinėti.
Kreich bus vienintelis mano užsakymas šiais metais. Kiek turiu, tai jau ir užteks. Nebent dar kada iš Kreich'o ką nors. Anksčiau Tina labai protingai rašė, visko nenusipirksi, o siųstis ir mėtyti man gaila pinigų. Tada jau geriau paaukoti.