Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 12, 17:50)
<p>Tai jau šluosite Evora?  biggrin.gif​ </p>

Visko tikrai nešluosiu, nes nėr kur dėti. Bet numiriojo Euphorbia Ingens Erytrea variagata. Ir jau kelios savaitės žvalgausi į Čigono daržą, laukiau Velykinės nuolaidos.
Štai kas jai atsitiko. Dar bandžiau gelbėti gražią viršūnę, bet ir ta pagulėjo dar nesodinta ir pasidarė tokia pat dėmėta, suvyto.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Gal pašalo siunčiant  :hmm:

Aš sekmadienį persodinėjau savo grožybės, tai "džiaugiausi" visą dieną. Sodinau rūsyje, tai pasportavau į 4 aukštą aukštyn žemyn, nenorėjau namuose kelti dulkes, nes užsiėmiau chemija  :D . Kam molio daugiau, kam kalkių, kam pemzos ir t.t. žodžiu makalavau visokius mišinius. Didįjį persodinimą atlikau, tačiau kažkaip jau daugiau nebenoriu :4u: . Nebent bus kažkas labai labai ypatingo.

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 12, 18:25)
<p>Gal pašalo siunčiant  hmm.gif . </p><p>Aš sekmadienį persodinėjau savo grožybės, tai "džiaugiausi" visą dieną. Sodinau rūsyje, tai pasportavau į 4 aukštą aukštyn žemyn, nenorėjau namuose kelti dulkes, nes užsiėmiau chemija  biggrin.gif . Kam molio daugiau, kam kalkių, kam pemzos ir t.t. žodžiu makalavau visokius mišinius. Didįjį persodinimą atlikau, tačiau kažkaip jau daugiau nebenoriu 4u.gif . Nebent bus kažkas labai labai ypatingo.</p><p></p>

Nepašalo, nes balkone žiemą buvo per šalčius +16, o šiaip +18. Ir nesisiunčiau jo. Prieš metus pirkau gėlių parduotuvėje Šiauliuose.Matyt kažkoks grybas užpuolė.
Aš persodinėjau tik naujai pirktus ir ką mažinau į bendras kompozicijas. Didysis persodinimas astrophytumų, ariocarpusų bus nuo trečiadienio. Bet jau sėdėsiu, nes nugarą saugosiu. O paskui ateis eilė ir kitiems kaktusams, bet tikrai ne visiems.
Atsakyti
Didelėse IKI yra Agave Victoria, kaina 15,90. NUOSTABIOS wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Labai graži :wub: :wub: :wub:, bet reikia vietos  :unsure: .

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 13, 20:53)
<p>Labai graži wub.gif wub.gif wub.gif, bet reikia vietos  unsure.gif .
</p>

Negalvojau ir aš įsigyti, bet pamačiau ir neatsilaikiau. Visada patiko, net kažkada norėjau... Per moters dieną siūlė įsigyti Agava horrida-irgi gražuolė-atsispyriau pagundai.
Atsakyti

Tai jau nuo vakar Evora pradėjote didįjį persodinimą ar nuo sekančio trečiadienio pradėsite?

Man po tokių persodinimų praeina noras ką nors naujo įsigyti  :rolleyes:​ .

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 14, 07:57)
<p>Tai jau nuo vakar Evora pradėjote didįjį persodinimą ar nuo sekančio trečiadienio pradėsite?</p><p>Man po tokių persodinimų praeina noras ką nors naujo įsigyti  rolleyes.gif​ .</p><p></p>

Šiandien keičiu viską didžiajam akvariume. Ryt, jei dar nugarytė leis, pradedu astrophytumų persodinimus.
Atsakyti

Na Evora kaip sekasi? Po akvariumo darbų sodinate gražuoliukus  :wub:​ ?

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 15, 19:42)
<p>Na Evora kaip sekasi? Po akvariumo darbų sodinate gražuoliukus  wub.gif​ ?</p>

Dirbau pilnu tempu visą dienelę. Išėmiau Čigono astrophytumus iš vazonų, nuvaliau visą durpingą žemę ir padėjau iki rytdienos, kad kažkiek nukirptos, nutrūkinėjusios šaknys užsitrauktų.Tie, kurie buvo juoduose aukštuose vazonuose visai nieko žemė. Labai lengvai nuo šaknų nutrupėjo, be pažeidimų-iš karto sodinau. Ir anksčiau turėtus iš mažų, kvadratinių vazonėlių persodinau.
O jau dulkėjimas tų durpių, net padusau.
Nugarytę oi, oi, oi kaip skaudėjo po akvariumo restarto ir starto. Ibumetino prigėriau ir sodinimo darbais užsiėmiau. Katinai padėjo-po kambarius molio gurvuolius, akmenėlius ridinėjo.
Atsakyti

Kai auga, palaistai, žydi visai smagu  :wub: , bet kai reikia plantaciją persodinti, tai bent man kyla mintys ir kam gi tiek man jų reikia  :rolleyes:  :D

Aš už tai ir sodinau rūsyje, kad labai viskas dulka, kol užmaišai kokį mišinį, tai rūkas  :D . Dirbau užsidėjusi kaukę.

Stiprybės Evora  :victory2: .

Kaip laikosi kitos kaktusistės? Mes čia dviese pasišnekame, dar kartais Tina parašo. Ar jau bundate iš žiemos miego, kaip peržiemojote? Pasidalinkite savo džiaugsmais ir rūpesčiais  :ploja2:​ .

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 15, 21:04)
<p>Kai auga, palaistai, žydi visai smagu  wub.gif , bet kai reikia plantaciją persodinti, tai bent man kyla mintys ir kam gi tiek man jų reikia  rolleyes.gif  biggrin.gif . </p><p>Aš už tai ir sodinau rūsyje, kad labai viskas dulka, kol užmaišai kokį mišinį, tai rūkas  biggrin.gif . Dirbau užsidėjusi kaukę.</p><p>Stiprybės Evora  victory.gif .</p><p>Kaip laikosi kitos kaktusistės? Mes čia dviese pasišnekame, dar kartais Tina parašo. Ar jau bundate iš žiemos miego, kaip peržiemojote? Pasidalinkite savo džiaugsmais ir rūpesčiais  ploja.gif​ .</p>

Kitos pasirodo kitam FB forume. Rimusią buvau sutikusi praeitą savaitę-prisibendravom apie augalus, planavom naujus užsakymus. Ji stebi mūsų temelę, bet negali parašyti, neįleidžia.

Man tie persodinimai visai nieko. Praeina kiek laiko ir vėl norisi rankas sukišti į žemę. Šiaip jau idealu, kai persodini kokius 7, ne daugiau. Dar turiu 4 labai tinkamas persodinimui dienas-suspėsiu neskubėdama.
Atsakyti