Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Oi ir man Evora užtaisė sodinimo, kad sukulentų nepamirčiau suvisam. biggrin.gif Profilaktika taip sakant tongue.gif Net nosis zemeta buvo ir lygiai taip pat prisikvepavau. Bjaurioji sodinimo dalis. Bet uztat paskui tokie grazus visi. wub.gif
Atsakyti

Šaunu Tina. Kaip laikosi tie siųsti iš bulgarės? Dar auga ar jau išmetėte?

Atsakyti
Dar gyvi. Pavasaris, tai gal isikabins.
Atsakyti

Peržiūrėjau savo spalvotuosius gymnus, tai palyginus su tuo ką siunčiausi, tai matosi, kad spalva keičiasi . Ant palangės gavo daugiau saulytės ir spalva darosi ryškesnė ir daugiau raudonesnė. Vienas buvo gelsvas su žaliu, tai dabar ta gelsva jau ima po truputį rausvėti, manau, kad vasarą po saulės vonių bus visi daug maž rausvi :D .  Kaip pas Jus Evora? 

Atsakyti
Aš jau senai pastebėjau, kad spalvoti gymnai pabluko. Žinau, kad visiems augalams spalvingesniems taip žiemą atsitinka. Tikiuosi paryškėjimo vasarą. Tik ar jie mėgsta kepti ant saulės dar neišsiaiškinau. Laiko nebuvo, o ir aktualumo.
Šiandien persodinėju agavas, adeniumą, ariocarpusus. Iki gymnų spalvotų dar nepriėjau. Ir nežinau ar juos sodinti į kitokius vazonus, ar persodinti naujai į tuos pačius gražius juodus. Ar iš vis nepersodinti. Nes astrophytumų tie juodi vazonikai visai nėra priaugę šaknų, laisvo ploto daug ir gruntas tikrai nėra baisus.
Na, matysiu rytoj. Išimsiu vieną iš vazono ir pasirodys kaip vidus atrodo. Aš tiem spalvotiem turiu dar 13 laisvų juodų vazonų-atliko nuo astrophytumų. Tai būtų gražu visą būrelį vienodai sutupdyti.

Šiandieninės persodintos agavos ir darbo kokybės inspektorius.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Gerai atrodo :wub: :wub: :wub:. Dešimt balų, o kaip darbų inspektorius įvertino  :lol: ? Labai gražios agavos, o ir vazonai labai dailūs. Dar jėgų ir sveikatos turite?

Atsakyti
Baigėsi mano sodinimai-neliko žemių, keramzito gurvuoliukų vos, vos... Jėgų ir noro sodinti yra, bet teks pertrauką daryti.
Darbo kokybės inspektoriai du. Baigėsi ir jiems futbolai su keramzito burbuliukais po visus kambarius.

Su ariocarpusais įdomi patirtis. Buvau įsodinusi į aukštus vazonus, nes juk šaknys kaudeksinės, vietos reikia į ilgį augti. Bent jau taip rašo. Norėjau pažiūrėti kiek per 3-4 metus bus tų šaknų priauginę. O gi ne prūdai. Yra gniužuliukas pas dičkius, bet buvo galima ir nepersodinėt. O mažiai galima sakyt visai šaknų nepriauginę, kažkokie nei gyvi, nei mirę. Tai iš mažių atėmiau namus-sukišau į vazoną prie dičkių. Tegu mokosi augti. O dičkiai aktyviai ,,suvirškinę'' žemes ten kur šaknys įsitvirtinę. Jos kažkokios perdirbtos, tapo lyg smulkiai sumaltas molis, jokių molio gabalėlių nelikę.

Kaip Frekenaura, jums sekasi su ariocarpusais? Ar yra matomas augimas? Jei persodinėjot-kaip šaknų dalis?
Atsakyti

Persodinėjau ir aš ariocarpusus. Pernai rudenį čeko agavoidės žydėjo, šiaip tai nuo pirkimo paaugę. Kai sodinau  pirktus buvau įdėjusi molio gabaliukų,tai šaknelės apsivijusios tuos gabalėlius, dabar rudenį pirkau molio miltelių, skaičiau, kad mėgsta molį, tai tų miltelių pridėjau nemažai. Žiūrėsiu kaip dabar augs. Vazonų labai didelių nedaviau. 

Atsakyti

Na Evora, jau persodinote visas grožybes :wub:? Kaip laikotės?

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 22, 09:48)
<p>Na Evora, jau persodinote visas grožybes wub.gif? Kaip laikotės?
</p>

Ne, visko nepersodinau. Pavasaris ilgas, bus dar gerų dienų. Reik žemių prisipirkti. Yra didžiulių vazonų, tai ten vienas maišelis ir sueina.
Esu dirgli, vis laukiu Čigono siuntinio nuo kovo 12 d. apmokėjimo ir niekaip nesulaukiu. Jau nežinau ką ir galvoti. Pamiršo? Keliai vėl a le nepravažiuojami?...
Atsakyti

Čigonas matyt nebespėja suktis :hmm:. Šiandien mačiau facebook'e įdėtas nusiskundimas ir dėl pristatymo. Turėjo priėmusi pagalbininkę į parduotuvę, dabar matyt vėl liko viena, nespėja visko susitvarkyti. Šiaip kai pagalvoji rizikingas gėlių verslas. Nežinai ką atsiųs tiekėjas, kitų neperka, neišpirkti užsilenkia, vėl reikia investuoti į pirkimus, o dar ir kad liktų pragyvenimui :hmm: . Va jeigu pats didžiąją dalį augalų augini ir prekiauji, tuomet pliusas.

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 22, 11:45)
<p>Čigonas matyt nebespėja suktis hmm.gif. Šiandien mačiau facebook'e įdėtas nusiskundimas ir dėl pristatymo. Turėjo priėmusi pagalbininkę į parduotuvę, dabar matyt vėl liko viena, nespėja visko susitvarkyti. Šiaip kai pagalvoji rizikingas gėlių verslas. Nežinai ką atsiųs tiekėjas, kitų neperka, neišpirkti užsilenkia, vėl reikia investuoti į pirkimus, o dar ir kad liktų pragyvenimui hmm.gif . Va jeigu pats didžiąją dalį augalų augini ir prekiauji, tuomet pliusas.
</p><p></p>

Bet kokiu atveju turint augalų verslą būna nuostolių. Čia kaip ir mums su savo kolekcijom. Bet, jei plėtėsi ir atsidarė parduotuvę Kaune, tai matyt buvo pelno. Pažiūrėjus kokios pirminės kainos parsisiunčiant augalus, tai išeina parduodant 8-12 eurų daugiau. Kitaip neišsilaikytų. O pagalbinaninkams reikia dar algas mokėti. Ne kažin kas ir lieka. Gal tik katino ašaros.

Jei šiandien nieko nesulauksiu-rašysiu, ieškosiu.
Atsakyti