Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Ar jau sulaukėte Evora siuntos iš čigono daržo?

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 27, 13:40)
<p>Ar jau sulaukėte Evora siuntos iš čigono daržo?
</p>

Teks laukti naujos siuntos iš užsienio-nusibaigė mano augalas
Atsakyti

Čia pas čigoną užsakytas augaliukas nusibaigė :hmm:? O tai tik vieną užsakinėjote, ar siųs viską kartu?

Kreich kakteen tvarko savo puslapį. Gal užkraudinėja jau šių metų augalais :hmm: ?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 27 kovo 2024 - 17:55
QUOTE(Frekenaura @ 2024 03 27, 17:53)
<p>Čia pas čigoną užsakytas augaliukas nusibaigė hmm.gif? O tai tik vieną užsakinėjote, ar siųs viską kartu?</p>
<p>Kreich kakteen tvarko savo puslapį. Gal užkraudinėja jau šių metų augalais hmm.gif ?</p>

Užsisakiau euphorbiją, kurią praradau. Brangi, bet atpigo su nuolaida, didelė, tad ėmiau tik vieną, kad kiti supakuoti augalai nesužalotų. O ta euphorbija nunyko lygiai taip kaip ir mano prarastoji. Dar neiškeliavusi pas mane. Štai ir nuostoliai Čigonui vietoj pelno. Augalais prekiaujant vieni nusivylimai. Tad dabar laukiu parvežant naują.

Buvau pas Kreichą įlindusi vakar-mačiau, kad vyksta pertvarkos. Norėčiau kelių brangių, bet jau taip viskas pas jį pabrangę... O kiekvienais metais tik dar pabrangina po žiemos miego.
O jei atvirai-man su juo vieni nuostoliai. Jau nežinau kiek šimtų eurų išmečiau į šiukšlyną. Vasario mėn. pasistačiau kibirą ir mečiau beveik visus jo notocactusus ir echinocereusus. Visi dėmėmis nuėję kaip ir visada. Bjauru ir žiūrėti. Ir taip atsitinka tik su jo augalais. Šalia stovi kitų siųsti ir nei vienas toks nepasidaro. Ne-ne erkutės, ne-nenudegę. Spėju deda stiprios chemijos ir taip po kažkiek laiko epidermio pažeidimai išryškėja. Taip aš pati esu sugadinusi savo echinopsius. Esu beviltiškai jo augalais nusivylusi.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Aš šiuo metu labai noriu ispanų Agroides-yra keli augalai, kurių niekur kitur nėra. Jau daug metų iš ten neužsisakinėjom, o visai retų augalų yra. Ir mums su Rimusia reikia Giromagi.



Atsakyti

Oho kaip gaila Evora :cray: :cry2:.

Atsakyti


 Vasario mėn. pasistačiau kibirą ir mečiau beveik visus jo notocactusus ir echinocereusus. Visi dėmėmis nuėję kaip ir visada. Bjauru ir žiūrėti. Ir taip atsitinka tik su jo augalais. Šalia stovi kitų siųsti ir nei vienas toks nepasidaro. Ne-ne erkutės, ne-nenudegę. Spėju deda stiprios chemijos ir taip po kažkiek laiko epidermio pažeidimai išryškėja. Taip aš pati esu sugadinusi savo echinopsius. Esu beviltiškai jo augalais nusivylusi.





 

Iš to pačio Kreicho, tokios pat dėmės ant tokių pačių echinocereusų. Ir pilni oranžinių erkučių. Čia pernai taip buvo po žiemos. Nesuprantu, kaip niekas tų erkučių nemato.


 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anril: 03 balandžio 2024 - 20:34
Aš maniau, kad tai aš kalta, tinkamai neprižiūriu augalų ir Kreichiukai tokie patampa. Bet matot kaip čia. ax.gif
Dėl Giromagi manęs teiraujasi jau ir kelios orchidejininkes. Kada norit?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2024 04 03, 22:40)
Aš maniau, kad tai aš kalta, tinkamai neprižiūriu augalų ir Kreichiukai tokie patampa. Bet matot kaip čia.  ax.gif
Dėl Giromagi manęs teiraujasi jau ir kelios orchidejininkes. Kada norit?

O, visai geriau pasijutau išgirdusi, kad ne man vienai su Kreichu taip nesiseka. Nors nėr ko džiaugtis, kad nelaimė bendra. Bet bent nesijaučiu visišku lopu auginant kaktusus. Prie to pačio-dar nebuvo nei vieno karto, kad nusipirkus jo Astrophytumą medūziuką, saulutei pašvietus neišlystų balti pūkuoti parazitai. Taip ir neišsaugau aš jų iš pūkuotos dalies pagraužtų.

Giromagi galim ir dabar užsakymą rinkti. Kol viską suskaičiuos, paruoš-tikrai šalčių jau nebus. Bet netempkim ilgai rinkdamiesi. Gal iki sekmadienio pabaigos ne ilgiau? Man užtenka ir vienos dienos išsirinkti.
Kaip Tina?
Atsakyti
p>Iš to pačio Kreicho, tokios pat dėmės ant tokių pačių echinocereusų. Ir pilni oranžinių erkučių. Čia pernai taip buvo po žiemos. Nesuprantu, kaip niekas tų erkučių nemato.
 </p>
[/quote]
Erkučių tikrai nemačiau. Su akiniais žiūrėjau, tiesa mikroskopo neturiu. Bet jei jau jų kur nors ir būdavo-iš kart matosi. Matyt nuprausti kaktusai su erkutėm po dušu, nudžiovinti ir tada labai stiprios koncentracijos chemija nupurkšti. Štai iš kur tos vientisos dėmės per visą kaktusą. Jei tik erkutės būtų, tai labiausiai mėgsta viršūnę, kur ploniausia kaktuso skūra. Ten ir lieka pažeistos vietos, tokio apvalkalo per visą augalo kūną nebūna.
Aišku tik viena, kad echinocereusų ir notocactusų daugiau pas Kreichą nepirksiu, nes jie labiausiai pas jį sergantys. Dar turbikai vienais metais taip visi dėmėti buvo pasidarę.
Atsakyti
Galit pradet siusti Giromagi, bet sia savaite tikrai neturesiu laiko uzsakyt. Geriausiu atveju per sekancia.
Atsakyti

Aš kol kas stabdau pirkimus :4u:, nebent kada užmatysiu ką nors ypatingo.

Atsakyti
Giromagi uzsakiau. Info persiusiu kazkada per rytoj... 4u.gif ax.gif
Atsakyti