Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

Ir kam taip sureikšmint?
Neperneši tamsta kitokios nuomonės?
2,4m2 gal nėra mazas Trolio langiukas smile.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 05, 08:00)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72254049" data-time="1541396716"><div><p>Va, va...
Mada, dar nėra viskas. Žiemą- šaltis, vasarą- karštis |</p></div></blockquote><p>Bet gi Troliu trobelese su mazais langiukais tamsoje drasiau gyventi smile.gif
</p><p>Gyvenime nebekeisciau i mazus langus ir lubas zemesnes nei 2.9 metru, visai kitas erdves pojutis ir sviesa. Gyvenimo kokybe viska atperka, juolab kad sildymo/vesinimo sanaudos juokas. </p>

Atsakyti

Šio ryto duomenys:

https://ibb.co/mLdEhf

Atsakyti

Ir kam taip sureikšmint?
Neperneši tamsta kitokios nuomonės?
2,4m2 gal nėra mazas Trolio langiukas smile.gif

Nieks nesureiksmina, prie gero paprasciausiai greitai priprantama.

Atsakyti

Šio ryto duomenys:

https://ibb.co/mLdEhf

Na tikrai stebuklingas namas nekitaip, kiek duju uz spali sudeginta buvo? 

Atsakyti

Katik nukrito išmetamas iki 24,5

Deja, bet tiksliai nepasakysiu kiek dujų sunaudojo per spalį, nes nesekiau kas mėnesį, šiandien nusifotkinau, žiurėsiu kaip keisis, bet kažkaip išskirtinai nenaudojom

Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2018 11 05, 00:42)
Cibulis, žaliuzės yra tik antram aukšte, pirmam numatyta terasa kuri turės šešėliuot 1a pietinius langus, jos dar nėra, todėl vasarą 1a įkaisdavo iki 26-27, 2a aukšte buvo tiek pat, įstačius lauko žaliuzes temperatūra 2a nukrito iki 24-25, rekuperatorius prie 28c kieme į namą per žš tiekdavo 20-21 sukant 250kub.

Kaip visi pamenant, turėjau istoriją su langais. Iš pradžių buvo įdėti NRG stiklai, kurie labai gerai praleidžia saulę. Jau balandžio pabaigoje ar gegužę name buvo 29-30 ir būtų temperatūra kilusi toliau, bet įjungiau vėsinimą. Kai pakeitė stiklus į GNP, namas tikrai 1-2 laipsniai mažiau arba teisingiau lėčiau įkaisdavo.

Kasparo 4 stikliai net vasarą itin šilto namo dorai neprikaitina. Vadinasi, spalio mėnesio saulės įtaka buvo iš esmės minimali. Ji aišku pridėjo šilumos, bet ne taip, kaip jos pridėtų saulės šilumai laidūs stiklai.

Saulės neturime jau nuo penktadienio, bet ir penktadienį ji buvo pasirodžiusi tik epizodiškai. Kasparo rekuperatorius dabar ištraukia 24,6, o grąžina 22,4 laipsnius. Nežinau koks oro kiekis varinėjamas, bet per dvi paras su 2,2 laipsnio skirtumu ir nesant saulės, kurios jo langai ir taip normaliai nepraleidžia, namas tikrai būtų ženkliai atvėsęs. Turi būti kažkoks šilumos šaltinis.

Kasparai, taip ir nepasakei, kiek dujų sudeginai vasaros mėnesiais ir kiek spalį? Tavo boilerio talpa 300 l? Jis skirtas tik karštam vandeniui ar dar yra ir papildoma talpa šildymui?
Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2018 11 05, 09:31)
<p>Šio ryto duomenys:</p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://ibb.co/mLdEhf'>https://ibb.co/mLdEhf</a></p>

Mintai, pažiūrėk į šituos skaičius. Oro drėgmė tarp ištraukiamo ir paduodamo jau beveik vienoda. Tuo metu ji skyrėsi 10 proc. Todėl ir sakau, kad kažkas buvo ne taip. Kita vertus keista, kad name tokia maža drėgmė su entalpiniu rekuperatoriumi.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2018 11 05, 08:05)
As ir 25 iskenciu smile.gif  Geriau su maike vaikscioti negu zmona drebancia matyti....

Aš dabar sėdžiu bute, kur 20,9 šiluma ir 50 proc. drėgmė, atidaręs langus išvėdinau. Man pats tas - gaivu. Paklauskit medikų, jie jums pasakys, kad aukšta, sausa temperatūra nėra sveika.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2018 11 05, 08:45)
Va, va...
Mada, dar nėra viskas. Žiemą- šaltis, vasarą- karštis |

Nesakau, kad langai turi būti maži ar pan. Tiesiog jų neturi būti per daug, nors namai su daug stiklo man asmeniškai gražūs. Aš čia kalbėjau apie energetinį efektyvumą.

Netoli mano vitrinos yra termostatas. Jei šildymas neįsijungęs, jos rodo 0,5 laipsnio žemesnę temperatūrą, nei termostatas esantis prie katilinės, šiaurinėje pusėje. Tai reiškia, kad per daug stiklo tokiu oru vakarais ir naktimis prarandama nemažai šilumos.
Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2018 11 05, 09:31)
<p>Šio ryto duomenys:</p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://ibb.co/mLdEhf'>https://ibb.co/mLdEhf</a></p>
Nu, Kasparai, ir įkliuvai - dabar pastoviai turėsi ataskaitas pateikinėti viešam teismui smile.gif Vieno namas per vėsus vasarą, kito per šiltas žiemą - anomalijos...
Bet kuriuo atveju įdomu pasinagrinėti kolegų patirtį drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 11 05, 11:09)
Nu, Kasparai, ir įkliuvai - dabar pastoviai turėsi ataskaitas pateikinėti viešam teismui  smile.gif Vieno namas per vėsus vasarą, kito per šiltas žiemą - anomalijos...
Bet kuriuo atveju įdomu pasinagrinėti kolegų patirtį  drinks_cheers.gif

Niekas jo neprašo informacijos kas dieną. Pats savo noru deda. Tiesiog kai kuriems žmonėms neaišku, kas sukuria papildomą šilumą, jei šildymas išjungtas. Bandome aiškintis, bet neįsikertame. Ir nekabinėjamės, bet jei tai tiesa, tiesiog smalsu ir kitiems geras pavyzdys bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 lapkričio 2018 - 10:25
QUOTE(cibulis @ 2018 11 05, 00:46)
Svaikite apie elektros prietaisų išskiriamą šilumą, langis ir t.t., bet mūsų klumato juostoje namas, kuriame laiko 24 ir daugiau turi gauti papildomos šilumos tikrai ne iš šunų, lempučių ar dažnai prileidžiamos vonios.


QUOTE(cibulis @ 2018 11 05, 11:16)
Ir nekabinėjamės, bet jei tai tiesa, tiesiog smalsu ir kitiems geras pavyzdys bus.



Kad visą žiemą pratemptų be šildymo, būtų tikrai pasyvus, bet investicijos į namo šiltinimą gyvenime neatsipirktų, o tai, kad šiltesniam nei mano namui, kuriame yra vandens recirkuliacija, nuo dujomis šildomo 300 l boilerio kai dar ir boileris patalpas šildo 1,68 kW/per parą, prie dujų energijos pripliusuokim sunaudojamą 500kWh/mėn elektros energiją, bei dar ir per langus šiek tiek šilumos praeina, nereikia šildymo iki dabar, tikrai nematau nieko keisto, nes pats ant dienų šildymą tik įjungiau, temperatūrai nukritus žemiau 24°C. Akivaizdu, kad mano namas šaltesnis, be to pas mane nėra vandens recirkuliacijos, kuri per vamzdyną labai neblogai šildo patalpas. Viskas ten normaliai.

Tiesa, dėl pavyzdžio nesutinku, kiti žmonės ten gyventų, greičiausiai visai kitus rezultatus matytume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 lapkričio 2018 - 11:48

Kad visą žiemą pratemptų be šildymo, būtų tikrai pasyvus, bet investicijos į namo šiltinimą gyvenime neatsipirktų, o tai, kad šiltesniam nei mano namui, kuriame yra vandens recirkuliacija, nuo dujomis šildomo 300 l boilerio kai dar ir boileris patalpas šildo [url="http://www.drazice.lt/dra%C5%BEice_okc_300_ntrr"]1,68 kW/per parą[/url], prie dujų energijos pripliusuokim sunaudojamą 500kWh/mėn elektros energiją, bei dar ir per langus šiek tiek šilumos praeina, nereikia šildymo iki dabar, tikrai nematau nieko keisto, nes pats ant dienų šildymą tik įjungiau, temperatūrai nukritus žemiau 24°C. Akivaizdu, kad mano namas šaltesnis, be to pas mane nėra vandens recirkuliacijos, kuri per vamzdyną labai neblogai šildo patalpas. Viskas ten normaliai. Tiesa, dėl pavyzdžio nesutinku, kiti žmonės ten gyventų, greičiausiai visai kitus rezultatus matytume.
Skaiciuojant namo silumines sanaudas, sertifikuotojai nevertina buitines technikos isskiriamos silumos 1:1 santykiu.  Tai nereiskia jog sudeginus 500kwh, per visus buitinius prietaisus tiek pat silumines energijos ir bus sugeneruota. Teisinga sakyti jog labiau link 80% bus paversta i silumine energija kuri pades islaikyti vidaus temperatura arba ja pakelti.

Nera pas taves recirkuliacijos, bet bus papildomos el. sanaudos :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 lapkričio 2018 - 13:04
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 05, 13:03)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="72254284" data-time="1541410163"> Kad visą žiemą pratemptų be šildymo, būtų tikrai pasyvus, bet investicijos į namo šiltinimą gyvenime neatsipirktų, o tai, kad šiltesniam nei mano namui, kuriame yra vandens recirkuliacija, nuo dujomis šildomo 300 l boilerio kai dar ir boileris patalpas šildo 1,68 kW/per parą, prie dujų energijos pripliusuokim sunaudojamą 500kWh/mėn elektros energiją, bei dar ir per langus šiek tiek šilumos praeina, nereikia šildymo iki dabar, tikrai nematau nieko keisto, nes pats ant dienų šildymą tik įjungiau, temperatūrai nukritus žemiau 24°C. Akivaizdu, kad mano namas šaltesnis, be to pas mane nėra vandens recirkuliacijos, kuri per vamzdyną labai neblogai šildo patalpas. Viskas ten normaliai. Tiesa, dėl pavyzdžio nesutinku, kiti žmonės ten gyventų, greičiausiai visai kitus rezultatus matytume.</blockquote> Skaiciuojant namo silumines sanaudas, sertifikuotojai nevertina buitines technikos isskiriamos silumos 1:1 santykiu.  Tai nereiskia jog sudeginus 500kwh, per visus buitinius prietaisus tiek pat silumines energijos ir bus sugeneruota. Teisinga sakyti jog labiau link 80% bus paversta i silumine energija kuri pades islaikyti vidaus temperatura arba ja pakelti.
<p>Nera pas taves recirkuliacijos, bet bus papildomos el. sanaudos smile.gif </p>


Šioje vietoje paantrinsiu Mintui (kaip VU fiziką baigęs manau turiu teisę pareikšti savo nuomonę) - visa sunaudota elektros energija galų gale pavirsta šilumine (fundamentalusis fizikos energijos tvermės dėsnis, gi). Vienintelis klausimas, kur ji išsisklaido.

Iš kitos pusės, tos energijos nuostoliai irgi yra - esminė dedamoji yra skalbimo mašinos ir indaplovės suvartota vandens šildymui skirta energija, didžioji dalis kurios yra tiesiog nuleidžiama į kanalizaciją ir išmetama už namo ribų. Dar priblusinėti galima iš rekuperatoriaus (ištraukiamojo ventiliatoriaus energija išmetama tiesiai į lauką), lauko apšvietimui, vartams ir t.t. suvartotos energijos. Tai visgi kažkiek iš tų 500kwh nepakliūtų į namo energetinį balansą. Bet ir likusių elektros, boilerio tiesioginių šiluminių nuostolių, karšto vandens recirkuliacijos, vidinių pritekėjimų pakanka paaiškinti lėtai bevėstantį namą.


Atsakyti