Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(mintas @ 2017 12 02, 01:50)
Dėl drėgmės surinkėjo. Pirkau per skelbiu.lt, mokėjau apie 200Lt. Drėgmės surinkėjas buvo naujas. Žmogus sakė, kad juos superka pigiai iš vakarų didelių prekybcentrių, kai kaip brokuotus gražina pirkėjai. Juos supirkęs išrenka, sutaiso ir todėl taip pigiai parduoda.  O gedimai dažniausiai būna tokie, kad koks Kinietis kokį turinčios besisukti detalės varžtelį per stipriai priveržė, kad ta detalė net nepajuda ir pan.

Manasis drėgmės surinkėjas buitinis, surenka apie 20l per parą, tad kaip buitinis yra pakankamai galingas, vėjalis pučia dviem greičiais, nustačius mažesniu triukšmas mažesnis. Kas patinka, tai kad dirbdamas jis dar ir juntamai pašildo tą patalpą kurioje stovi, vis tik 400W galingumo prietaisas. Gali būti nustatomas, kad palaikytų konkretų drėgmės lygį, tad gali dirbti išsijunginėdamas. Veikdamas jis irgi išjudina oro srautus, kaip ir vėjalis.

Prieš mėnesį ieškojausi drėgmės surinkėjo, skelbiu.lt tik nuomotojus radau, niekas nepardavinėjo tuo metu verysad.gif

Iš to, kad deklaruoja 20l per parą, spėju, surinkėjas kompresorinis. Jis tikrai tuos 20 litrus surinkinėjo? Namas jau normaliai įšilęs buvo? Nes aš iš goto savaitgaliui buvau išsinuomojęs, name apie 10C, tai per ~36 val. jis savo ar ne 5 litrų rezervuarą užpildyti tesugebėjo...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 12 02, 15:11)
Prieš mėnesį ieškojausi drėgmės surinkėjo, skelbiu.lt tik nuomotojus radau, niekas nepardavinėjo tuo metu verysad.gif

Iš to, kad deklaruoja 20l per parą, spėju, surinkėjas kompresorinis. Jis tikrai tuos 20 litrus surinkinėjo? Namas jau normaliai įšilęs buvo? Nes aš iš goto savaitgaliui buvau išsinuomojęs, name apie 10C, tai per ~36 val. jis savo ar ne 5 litrų rezervuarą užpildyti tesugebėjo...

Baik, 20l tai idealios sąlygos, jei gerai pamenu apie 30°C ir 95% drėgmės. Kiek pamenu pagal instrukcijas mano tipo drėgmės surinkėjai gali dirbti iki +10°C, bet man teko eksploatuot ir prie žemesnių ~+3°C temperatūrų ir dirbo ir drėgmę surinkinėjo.

prie ~20°C savo bunkerį jis pripildo per truputį daugiau nei pusdienį, per parą pririnkdavo iš akies ~10l-15l.

Prie +10°C gali būti kad ir manasis vargiai bunkerį pririnks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 gruodžio 2017 - 21:02
QUOTE(mintas @ 2017 12 02, 01:50)
Laiptinėje laikosi apie 15C temperatūra, o laiptinės grindys neapšiltintos, tad esu garantuotas, kad laiptinės grindų paviršius, ypač ten kur pelėsis, bus gerokai žemesnės temperatūros nei +10-9°C.

Mano nuomone drėgmės surinkėjas būtų labiau vykęs sprendimas nei paprastas vėjelis

Papildyta:

Ilgalaikiu požiūriu, tai turbūt geriausias patarimas.

Papildyta:
Vėjelis su tenu šildytų orą o ne grindis, o sušilęs oras ištraukinėtų drėgmę iš pamatų ir sienų.

Na aš tuos 15-a ne iš lempos parašiau, o pamatavęs IR termometru. Dabar pakartotinai pamatavau, rodo 12,5-13,5. Laiptinės sienos metro aukštyje jau 15 laipsnių.
Rusy, ten kur tiesiogiai 1a. šiluma nepasiekia (nes uždarytos rūsio/laiptinės durys), grindų temperatūra, pamatavau ~14 laipsnių, šiuo momentu kaip ir nesąmonė biški gaunas, nes nors šiluma žemyn nekeliauja laiptinėj gal vis dėl to grindys turėtų būt bent laipsniu šiltesnės negu rūsy, nes turi oro sąsają su 1a biggrin.gif
Taigi nežinau čia kaip gaunas, per namo sienas einant 1a šilumai prišyla rūsio pamatai ir tada nuo rūsio pamatų grindys.. ? smile.gif ir ta šiluma nenueina į gruntą... nes grunto temperatūra ~7 laipsniai...

p.s. neabejoju, kad išvardintos priemonės: drėgmės surinkėjas, vėjelis su tenu yra efektyviau už paprastą vėjelį, o bet tačiau tos priemonės turi žymiai daugiau W. Taigi pradžiai bandysiu mažiausiai W turinčią priemonę smile.gif
O kitas dalykas po pirmo šildymo sezono, gal įvyks koks stebuklas ir namui bei rūsiui prasausėjus kitą sezoną nebereikės ir vėjelio biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 12 02, 21:59)
Baik, 20l tai idealios sąlygos, jei gerai pamenu apie 30°C ir 95% drėgmės. Kiek pamenu pagal instrukcijas mano tipo drėgmės surinkėjai gali dirbti iki +10°C, bet man teko eksploatuot ir prie žemesnių ~+3°C temperatūrų ir dirbo ir drėgmę surinkinėjo.

prie ~20°C savo bunkerį jis pripildo per truputį daugiau nei pusdienį, per parą pririnkdavo iš akies ~10l-15l.

Prie +10°C gali būti kad ir manasis vargiai bunkerį pririnks.

Po tokių patirčių aš jau nepirkau kompresorinio, paėmiau absorbcinį surinktuvą. Anas aukštose temperatūrose ženkliai nusileidžia kompresoriniams, bet jo našumas nekrenta prie žemų temperatūrų . Per parą prie 10-11C stabiliai dabar surenka apie 8l drėgmės, iš viso jau išpyliau laukan virš 100 litrų kondensato. O name drėgnumas gal kokiais 10% iki 75-80% tenukrito. Tai ir galvoju, kiek gi ten tos drėgmės iš sienų turi ištraukti, kad bent jau iki 50-60% nukristų...

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 12 02, 21:43)
Po tokių patirčių aš jau nepirkau kompresorinio, paėmiau absorbcinį surinktuvą. Anas aukštose temperatūrose ženkliai nusileidžia kompresoriniams, bet jo našumas nekrenta prie žemų temperatūrų . Per parą prie 10-11C stabiliai dabar surenka apie 8l drėgmės, iš viso jau išpyliau laukan virš 100 litrų kondensato. O name drėgnumas gal kokiais 10% iki 75-80% tenukrito. Tai ir galvoju, kiek gi ten tos drėgmės iš sienų turi ištraukti, kad bent jau iki 50-60% nukristų...

Daug, kol rekupo nepajungsi, drėgmės problemos neišspręsi. Tik vėdinimas sprendžia šias problemas.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 12 02, 16:11)
Nes aš iš goto savaitgaliui buvau išsinuomojęs, name apie 10C, tai per ~36 val. jis savo ar ne 5 litrų rezervuarą užpildyti tesugebėjo...

Savo laiku, kai džiovinau namą, buvau išsinuomojęs iš Goto du tokius https://gotas.lt/dre...as-40l-24val/lt, tai nifigą jie drėgmės nesurinkdavo. Buvo išklerę tie Goto drėgmės rinktuvai. Nežinau kaip dabar. Paskuj nusipirkau http://www.ballu.ru/...ballu/2582.html . Tai nors teoriškai jis turi surinkti mažiau drėgmės lyginant su tuo Goto gargaru, bet praktiškai surinkdavo gerokai daugiau. Veikė žiemą, kai name buvo +6...+8. Bet šiaip tai jo, prie žemų temperatūrų jo našumas krenta, nes dažnai atitirpinėja. Gal absorbcinis ir efektyvesnis...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 30, 22:33)
Jei kam idomu Lapkricio menesio sanaudos:
Sąnaudos oras-vanduo šildymas ir karštas vanduo 250 kwh
Rekuperatorius dirbdamas apie 126 m3/h našumu sunaudojo 18 kwh.
Viduje temperatūra 22C, namo kubatūra apie 480 m3
Viso namo elektra 669 kwh

Čia pagal automatuką/skaitliuką ar pagal ŠS apskaitą ? smile.gif
Pas man pagal ŠS apskaitą:
Sąnaudos oras-vanduo šildymas ir karštas vanduo 287 kwh, šildymas: 157kwh, KV: 129kwh.
Rekuperatorius dirbdamas apie 150 m3/h našumu sunaudojo 46 kwh.
Viduje temperatūra 21,5C-22, namo kubatūra apie 360 m3, nors čia gal dar reiktų pridėt ~76 kubus nešildomo, bet apšiltinto rūsio, nes ir jis minimaliai rekuperuojamas... smile.gif
Viso namo elektra 800 kwh

Tikiuosi po tamstos rekomendacijos kreivėms, rezultatai pagerės biggrin.gif
Atsakyti
ir as pasidalinsiu
Sąnaudos oras-vanduo šildymas ir karštas vanduo tiksliai nzn, nes nerodo sanaudu
Rekuperatorius dirbdamas apie 150 m3/h našumu sunaudojo 65 kwh, ijungtas tenas, nustatyta , kad pustu ne maziau 19c.
Viduje temperatūra 21,5C namo kubatūra apie 310 m3
Viso namo elektra 550 kwh

Atsakyti

Čia pagal automatuką/skaitliuką ar pagal ŠS apskaitą ? smile.gif
Sąnaudos oras-vanduo šildymas ir karštas vanduo 287 kwh, šildymas: 157kwh, KV: 129kwh.
Rekuperatorius dirbdamas apie 150 m3/h našumu sunaudojo 46 kwh.
Viduje temperatūra 21,5C-22, namo kubatūra apie 360 m3, nors čia gal dar reiktų pridėt ~76 kubus nešildomo, bet apšiltinto rūsio, nes ir jis minimaliai rekuperuojamas... smile.gif
Viso namo elektra 800 kwh

Tikiuosi po tamstos rekomendacijos kreivėms, rezultatai pagerės biggrin.gif

Pagal atskirus skaitliukus, pastebėjau jog teno sąnaudų siurblio skaitliukas visai neapskaito. Lapkričio sąnaudos pagal SS parodymus 200 Kwh

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 12 05, 23:11)
Sąnaudos oras-vanduo šildymas ir karštas vanduo 250 kwh

Pagal atskirus skaitliukus, pastebėjau jog teno sąnaudų siurblio skaitliukas visai neapskaito. Lapkričio sąnaudos pagal SS parodymus 200 Kwh

Normaliai, ~25% tikslumas, šaltesniais mėnėsiais matyt dar "tikslesni" bus rodmenys biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2017 12 05, 20:02)
Rekuperatorius dirbdamas apie 150 m3/h našumu sunaudojo 65 kwh, ijungtas tenas, nustatyta , kad pustu ne maziau 19c.

Nežiūrėjau kiek maniškis, bet kiek pamenu, neįjungus tenų, per mėnesį gaunasi apie 26 kWh. Tenų nejungiu, nes dėl filtrų su skirtingais pasipriešinimais stipriai disbalansavosi oro sistema ir dabar galiu teigti turintis panašų NVK kaip ir su taip pat disbalansuotais priešpriešinių srautų rekuperatoriais smile.gif.

Man dabar be tenų į patalpas paduoda 19.4 °C temperatūros orą, lauke bus apie 0°C temperatūra.

Ir dar, atkreipiau dėmesį, kad prausimosi duše metu, kai vienu metu prausiasi du žmonės, pas mane į patalpas paduodamo oro temperatūra pakyla virš 20°C, tad norint išvengti rotoriaus sustabdymo, jungiant tenus, man reikėtų nurodyti aukštesnę temperatūrą, kas ekonominiu požiūriu nebūtų patrauklu verysad.gif. Nors kai tiekiama 19,4°C ir aukštesnė temperatūra, tenų ir nereikia smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 06 gruodžio 2017 - 20:14
QUOTE(mintas @ 2017 12 06, 21:10)
Nežiūrėjau kiek maniškis, bet kiek pamenu, neįjungus tenų, per mėnesį gaunasi apie 26 kWh. Tenų nejungiu, nes dėl filtrų su skirtingais pasipriešinimais stipriai disbalansavosi oro sistema ir dabar galiu teigti turintis panašų NVK kaip ir su taip pat disbalansuotais priešpriešinių srautų rekuperatoriais smile.gif.

Man dabar be tenų į patalpas paduoda 19.4 °C temperatūros orą, lauke bus apie 0°C temperatūra.

Ir dar, atkreipiau dėmesį, kad prausimosi duše metu, kai vienu metu prausiasi du žmonės, pas mane į patalpas paduodamo oro temperatūra pakyla virš 20°C, tad norint išvengti rotoriaus sustabdymo, jungiant tenus, man reikėtų nurodyti aukštesnę temperatūrą, kas ekonominiu požiūriu nebūtų patrauklu verysad.gif. Nors kai tiekiama 19,4°C ir aukštesnė temperatūra, tenų ir nereikia smile.gif.

as padares , kad 10% paduotu daugiau nei istrauktu, todel prastesnis nvk, bet pagaliau baigesi problemos su kondensatu ant stiklo paketu, dregmes lygis namuose dabar apie 45%
Taciau labai kerta per nvk, pucia prie 0c, kai namie 21c tik apie 16c, padarius atvirkciai, kai ismeta daugiau, o paduoda maziau, tuomet paduoda apie 18c.
Atsakyti