po vamzdziu nestoviu- nejauciu 10 laipsniu. O gerai butu
Taip, as melagis, ir man vienodai. Bet melagis - 1-am varganam zmogeliui, kuriam tik pas ji viskas geriausia... O kitu tiesą- sunku pripažint, nes tiesa viena...

po vamzdziu nestoviu- nejauciu 10 laipsniu. O gerai butu
Taip, as melagis, ir man vienodai. Bet melagis - 1-am varganam zmogeliui, kuriam tik pas ji viskas geriausia... O kitu tiesą- sunku pripažint, nes tiesa viena...

Aš nebijau pripažinti, kad klydau. Aš niekada nesakiau, kad pas mane geriausia. Iš kur toks pavydas?
Kontekstas viską pasako...
Aišku, kai kam iš čia rašančių - sveikai pavydžių, dėl jų žinių, gebėjimų.. pasiekimų...
Savo klaidas oinau, ir nė kiek nesigraužiu
Tai juk parašyta, tinka visi Išskyrus opentherm.
Papildyta:
Negu 70m³/h tikrai gaiviau ;) ir jau realiai užtenka. Svarbiausia, kad miegamajame užtektų, bet šitą dydį jau sužinosi, kai gyvensi.
100% pritariu. Vasarą reikia gal net dvigubai didesnių oro srautų nei žiemą, bet vasarai ir dydžius kiekvienam greičiui pasikeisi atitinkamai.
Tai jei viduj apie +22 kiek grindu temp, kiek gristanti temp is grindu ir kiek paduodanti?dar klausimas visi ss raso kad cop prie 35 laipsniu vandens ir lauko +7 tarkim 4 o tai prie vandens 27 lapsnio vandens ir lauko +7 koks cop didesnis nei 4 ?
Tokie standartai matuojant ŠS, paduodamas 35, grįžtamas 30. Mazesnio termofikato ruošimas cop turėtu padidinti, bet dažnai ŠS oras-vanduo papildomai jungiamas tenas jog atitirpinimo metu nebūtų atšaldomas grindų termofikatas. Pas Panasonica pvz. esant gryztamam mažiau už 27C, tenas visada jungiamas. Aišku jį galima visai atjungti per serviso meniu. Kas dėl termofikato temperatūru, tai pas kiekvieną šiek tiek skiriasi. Kai lauke -20C ir daugiau, paduodama užkeldavo iki 30C, gryzdavo 25C. Prie dabartinių lauko T neseku, bet paduodamas bus apie 26C.

Jei laikyti 55C 11 dienų tai ŠS prisuks labai daug elektros, o ir name bus gera pirtelė su tokiom temperatūrom.. Gal net neverta žaist su tais iškaitinimais, jei betonas jau buvo šildomas visą žiemą? Kaip darėt jūs?
Pas mane grindų danga buvo pradėta dėti, dar nepajungus grindinio šildymo prie ŠS, tad jokio grindų iškaitinimo tikrai nedariau. Tik tiek, kad betonas jau buvo metelius kitus prastovėjęs neuždengtas, tai gal natūraliai išdžiuvo.
Kiek pamenu, dėl grindų iškaitinimo, tai ten buvo nurodyta, jog betona būtina iškaitinti iki aukščiausių galimų šildymo temperatūrų, tad tavo atveju iki 55°C tikrai šildyti nereikėtų, maks paduoti iki 35°C temofikatą.
Kontekstas viską pasako...
Aišku, kai kam iš čia rašančių - sveikai pavydžių, dėl jų žinių, gebėjimų.. pasiekimų...
Savo klaidas oinau, ir nė kiek nesigraužiu
Koks kontekstas? Kam ir kokių pasiekimų sveikai pavydi? Kokios tavo klaidos?
Papildyta:
O kai tena išjungei, kaip tuomet su grindų termofikatu kol vyksta atitirpinimas? Ne per daug atvėsta, kiek laiko vyksta atitirpinimas? Tai vienintelė teno funkcija?
Papildyta:
Gal net neverta žaist su tais iškaitinimais, jei betonas jau buvo šildomas visą žiemą? Kaip darėt jūs?
Šildomas betonas reiškia, kad visą žiemą buvo įjungtas grindis šildymas? Aš nejungiau specialios namo džiovinimo, grindų kaitinimo programos. Man to nepatarė daryti ir siurblio atstovai. Grindys visą žiemą buvo džiovinamos name palaikant +20 laipsnių ir po žiemos vasarą sudėtos parketlentės. Grindys kuo puikiausiai išdžiuvo.
Grindų termofikato pakankamai daug, atvesimo net nesijaucia, atitirpinimo laikas kiek tikrinau nepasikeitęs. Tenas dar gali būti naudojamas užkelti boilerio temperatūra daugiau nei 50C, antilegioneles profilaktikai. Bet jeigu pats boileris turi savo tena, tai kaip ir nereikalingas tas vidinis kuri atjungiau. Ir šiaip aš nekaitinu daugiau nei 50C, nematau tam poreikio, vanduo ilgai neužsistovi. Norėčiau daugiau 50C įjungciau boilerio tena per nustatymus.
O kiek laiko trunka atitirpinimas? Kiek kartų per parą toks procesas vyksta? O iki kiek be teno siurblys įkaitina vandenį? Nebijai legionelių?