Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

Atitirpinimas trunka mano iki 3-4 min, tokiu drėgnu oru.
Apšala, nes drėgmė. Prie -15-20° - praktiškai neapšąla.
Vanduo šyla be teno iki +55°, daugiau nebandžiau.
Legionelių pratekančiam vandeny irgj nebijau...

QUOTE(cibulis @ 2018 03 11, 12:04)
O kiek laiko trunka atitirpinimas? Kiek kartų per parą toks procesas vyksta? O iki kiek be teno siurblys įkaitina vandenį? Nebijai legionelių?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 03 11, 13:32)
Atitirpinimas trunka mano iki 3-4 min, tokiu drėgnu oru.
Apšala, nes drėgmė. Prie -15-20° - praktiškai neapšąla.
Vanduo šyla be teno iki +55°, daugiau nebandžiau.
Legionelių pratekančiam vandeny irgj nebijau...

O kaip dažnai atitirpinimas vyksta per valandą ar per parą? Kokių lauko temperatūrų ribose vyksta atitirpinimas? Tai kam tada gamintojas deda teną, jei puikiai veikia ir be jo? Kita vertus neišjungtas tenas prisuka nemažai elektros. Tai gal visgi reikalingas dalykas, nes neleidžia šokinėti grindų termofikato temperatūrai, t.y. garantuoja komfortą.
Atsakyti
Nuo ryto šnd 3. Sausu šaltu oru - 2-3k per parą.
T šokonėjimas minimaliausias, jei i grindis 3-4 min paduoda
21° temperatūrą, vietoj 28.

Gamintojai visko daug prideda, kartais ir bereikalingo, nenaudojamo.
Tai brangina produktą
Pvz SŠ dugno pašildytuvo tenas, veikia non/stop.
Srebia 179-200w.
Galėtų veikt tik nuo tarkim -10. Realiai. Teks tobulint.
12€ / mėn sutaUpyt..

QUOTE(cibulis @ 2018 03 11, 12:46)
O kaip dažnai atitirpinimas vyksta per valandą ar per parą? Kokių lauko temperatūrų ribose vyksta atitirpinimas? Tai kam tada gamintojas deda teną, jei puikiai veikia ir be jo? Kita vertus neišjungtas tenas prisuka nemažai elektros. Tai gal visgi reikalingas dalykas, nes neleidžia šokinėti grindų termofikato temperatūrai, t.y. garantuoja komfortą.

Atsakyti

O kiek laiko trunka atitirpinimas? Kiek kartų per parą toks procesas vyksta? O iki kiek be teno siurblys įkaitina vandenį? Nebijai legionelių?

Viskas priklauso nuo lauko temperatūros ir drėgmes, nestebiu labai. Be teno iki 55C be problemų. Nebijau, nes vanduo ilgai nestovi.

Atsakyti

Tenas dedamas dėl papildomos galios, būtent jog galėtų užkaitinti boileri antilegionelinei profilaktika (jeigu nenaudojamas pačio boilerio tenas), jog "kiaurame" name padedu prie didelio minuso lauke. Nesijaučia jokių temperatūros sokinejimu, juolab grindų betonas suakumuliuoja daug šilumos. Gali leisti kad ir 10min. šalta termofikata, greitai "neatsaldysi".

Gamintojai dar nesupranta kas yra šiltas namas ir štampuoja modelius seniems ir kiauriems namams. Laikas būtų optimizuoti siurblio darbo parametrus prie mažesnių termofikato temperatūru. Juolab ir standartinė matavimo metodika "kvepia" seniena. Pvz. Šilto namo savininkui turėtų būti neįdomus standartiniai ŠS parametrai prie paduodamo 35C termofikato ir grįžtamo 30C. Senai laikas rodyti ką sugeba prie 30C/25C ar 28C/23C....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 11 kovo 2018 - 15:14
QUOTE(cibulis @ 2018 03 11, 11:14)
Šildomas betonas reiškia, kad visą žiemą buvo įjungtas grindis šildymas?

Taip, rudenį buvo paleistas šilumos siublys, ir visą žiemą name palaikiau +20. Siurblys turi grindų iškaitinimo funkciją, bet kaitint turbūt kaip ir nebėra prasmės kai visą žiemą šildė..
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 03 11, 16:13)
Taip, rudenį buvo paleistas šilumos siublys, ir visą žiemą name palaikiau +20. Siurblys turi grindų iškaitinimo funkciją, bet kaitint turbūt kaip ir nebėra prasmės kai visą žiemą šildė..

Visiškai nėra prasmės. Tik pinigų švaistymas. Jei baisu, geriau drėgmės matuoklį valandai išsinuomoti ir pamatuoti betono drėgnumą. Beje, kada išlietos grindys ir kada sienos tinkuotos? Galima bendrai drėgmę pamatuoti. Rekuperatorius yra? Koks modelis? Galima išbalanasuoti srautus ir gerai pravėdinti namą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 kovo 2018 - 16:03
QUOTE(cibulis @ 2018 03 11, 16:01)
Visiškai nėra prasmės. Tik pinigų švaistymas. Jei baisu, geriau drėgmės matuoklį valandai išsinuomoti ir pamatuoti betono drėgnumą. Beje, kada išlietos grindys ir kada sienos tinkuotos? Galima bendrai drėgmę pamatuoti. Rekuperatorius yra? Koks modelis?  Galima išbalanasuoti srautus ir gerai pravėdinti namą.

Grindys išlietos rugsėjį, pas mane niekas nesitinkavo, nes visur gipsas. Tai kol vyko špakliavimas buvau paėmęs drėgmės surinkėją - drėgmę buvau numušęs iki 50 proc. Dabar baigia dažyt, surinkėjo nebėra, drėgmė apie 65. Rekupo dar nėra, bet jau labai reikia montuotis, tik niekaip neapsisprendžiu tarp Amalvos ir Atrea Realiai kaip ir linkčiau link plokštelinio Atrea, bet bijau, kad namie labai išsausins orą..
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 03 11, 17:20)
Grindys išlietos rugsėjį, pas mane niekas nesitinkavo, nes visur gipsas. Tai kol vyko špakliavimas buvau paėmęs drėgmės surinkėją - drėgmę buvau numušęs iki 50 proc. Dabar baigia dažyt, surinkėjo nebėra, drėgmė apie 65.

Geriausiai būtų pamatuoti grindų drėgnumą. Aš asmeniškai palaukčiau balandžio, kai gerai atšils, ir per langus išvėdinčiau namą. Gal net iki gegužės verta palaukti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 11, 16:32)
Geriausiai būtų pamatuoti grindų drėgnumą. Aš asmeniškai palaukčiau balandžio, kai gerai atšils, ir per langus išvėdinčiau namą. Gal net iki gegužės verta palaukti.

Tiek nesulauksiu, nes ortakius jau turiu susivedžiojęs ir turiu artimiausiu metu pasijungti rekupą, tada ir išvėdinsiu.
Atsakyti

sveiki, esu tylioji forumo skaitytoja, tačiau atėjo laikas viešai prašyti jūsų rekomendacijų  :)  Taigi, gal galėtumėte, prašau, pasidalinti patikimų meistrų kontaktais, galinčiais pastatyti "dėžutę" netoli Kauno?

Bandysim ręsti kažką panašaus į 1 aukšto statinį apie 200kv.m., pamatai - gręžtiniai poliniai, sienos - silikatiniai blokeliai, stogas - skarda.

Būsiu nuoširdžiai dėkinga už pagalbą, o eigoje galbūt galėsiu ir vertingesniu už šį postu pasidalinti...:)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V_0622: 11 kovo 2018 - 20:08
Nu pasigirsiu - prapūtinėjame namą. Langai kaip pastatyti, nereguliuoti, viena slankiojanti didelė vitrina, kaminas per sieną, perdangoje du atviri D50 vamzdžiai laidams (pučia per juos 10-15 m/s smile.gif) - sandarumas 0,19
Atsakyti