QUOTE(TomasJonas @ 2018 05 25, 09:29)
Tavo sprendimą taip pat svarstau, bet keliant palangę virš drenažinių skylučių truputi daugiau apsišiltintu. Paruošimas abejais atvejais identiškas man atrodo.
Tos aliumininės palangės yra masinės gamybos produktas, seniau žinau kad standartinė spalva buvo balta, o jei nori kitos uždažo ant viršaus. Pačiam susimontuoti gana nesudėtinga, nieko lankstyti nereikia, tik atpjauti pagal ilgį ir galus užmauti.
Kaina palyginus su skardinėmis didesnė bet jei montuoti pačiam,o ne langų montavomo firma, tai gautusi pigiau už skardines.
Tos aliumininės palangės yra masinės gamybos produktas, seniau žinau kad standartinė spalva buvo balta, o jei nori kitos uždažo ant viršaus. Pačiam susimontuoti gana nesudėtinga, nieko lankstyti nereikia, tik atpjauti pagal ilgį ir galus užmauti.
Kaina palyginus su skardinėmis didesnė bet jei montuoti pačiam,o ne langų montavomo firma, tai gautusi pigiau už skardines.
Mano metinės šildymo išlaidos, termovizija ir kiti dalykai rodo, kad pakanka ir tokio apšiltinimo, koks yra padarytas mano atveju. Aišku, kuo aukščiau pakelsi apšiltinimą, tuo bus geriau, bet šilumos sutaupymas bus juokingai mažas. Esmė - nereikia daryti kaip anksčiau: skardinę palangę kišti po lango apačia, - ir nesandaru, ir šilumos tiltelis. Aš savo laiku padariau gana eksperimentinį sprendimą, bet nesiryžau užaklinti drenažinių skylučių. Visą tai parodė, kad tokio sprendimo pakako. O tokios kaip mano palangės turi puikų estetinį vaizdą, nebarška ir tikrai nėra brangios. Spręsk pats, bet aš tų skardų su guma nedėčiau. Nepatiko man jų sprendimas.