QUOTE(saaba @ 2016 11 10, 11:05)
Dar mano pasiūlymas: kalibruoti nieko nereikia, nes ten gal tik atvaizduojama temperatūra, kurios visiškai nėra tikslo daryti po mažesnį žingsnį nei 0,5*C.
Galbūt neskaitei, bet mano termostatai rodė iki 1-2 laipsnių žemesnę temperatūrą nei yra iš tiesų. Atlikau vieno skaitmeninio termostato
kalibravimą ir pagal jį bandau nustatyti termostatus. Šiuo metu visų termostatų rodoma temperatūra yra padidinta 1,5 laipsnio nuo gamyklinio nustatymo. Pastebėjau, kad termostatai vis tiek nelabai teisingai rodo temperatūrą. Jei mano kalibruotas termometras rodo tarp 19,7-19,8, tai termostatai rodo ir 19,5, ir 20, bet ne visą laiką apvalina į teisingą pusę. Dar pastebėjau, kad į temperatūros pokyčius reaguoja gerokai uždelsdami.
Taip pat supratau, kad tiksliau termostatų jau nenustatysiu. Bet po kalibravimo termostatai rodo daug tikslesnę temepratūrą nei prieš kalibravimą. Iki kalibravimo paklaida siekė iki 2 laipsnių, šiuo metu ji siekia iki 1 laipsnio (o gal būt ir vos 0,5 laipsnio). Susirask kelis puslapius atgal ir galėsi daugiau paskaityti kaip termostatai pjovė grybą su temperatūros rodymu.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2016 11 10, 11:05)
Ką tada daryti: siūlau tuos termostatus naudoti ne kaip temperatūros palaikymą, o kaip per aukštos temperatūros saugiklius, t.y. užduoti jiems tegu kad ir laipsniu daugiau nei nustatytas ŠS pagal savo temperatūrinį daviklį ir fsio.
Efektas turėtų būti toks: ŠS nustatyta 19,0*C, o termostatus nustatyti 20,0 ar 20,5*C. Tada išryškės šilčiausias kambarys. Kol ŠS temperatūrinis daviklis pasieks 19,0*C tai jei kuriame kambaryje bus daugiau tai tas termostatas pridarinės pavarą.
Kalbi apie
šitą temperatūrą. Šiuo metu siurblys rodo, kad apskaičiuota grįžtama temperatūra yra +22,3. Jei lauke vės, ji kils, todėl nustatymas nusimuš. Arba aš kažko nesuprantu.
Kita vertus aš irgi pradedu mąstyti, kad termostatus galima išnaudoti kaip aukštos temperatūros saugiklius. Tarkime, kad noriu visą žiemą patalpose palaikyti +20 laipsnių. Realiai pakaktų nustatyti termostatuose +21 (prie šios temperatūros termostatas uždarytų pavarą). Bet manau, kad toks nustatymas puikiai veiktų tik nešviečiant saulei.
Sausį ar vasarį, kuomet lauke -20, bet šviečia saulė, temperatūra patalpoje greitai ir smarkiai užkils, todėl pavaros bus uždarytos. Įvertus ir saulę tikėtina, kad tolerancijos ribą reikia nustatyti iki +23 ar net +25, priešingu atveju siurblys ir vėl pradės taktuoti. O gal būt viskas bus ne taip baisu, kai bus šalta ir saulėta.