QUOTE(daivaP @ 2017 09 07, 14:46)
Sveikos
Tai ką, ruduo atėjo

nei kas jo laukė nei ką
Atvėso lauke, visai nebeįdomu,...
Avietes tik su cukrum trinu, gal įdomu ir su medum pabandyti, juk skonis nesikeičia nuo medaus
Kas per tyrė su tiek daug daržovių? Skamba labai skaniai, o dar sakai, kad patiko, tai intriguoja

Gal nesunku ją pasigaminti ir nesudėtingas receptas, jei nesunku, gal parašytum
Ir koks numylėtas receptukas? Aš tik su obuolių sultim darau
Tikrai atvėso... net praėjusią naktį šalnelė prabėgo per mano daržiuką ir pomidorus pakuteno... nu nesmagus man toks ankstyvas pakutenimas... :-(
Avietės negavo šilumos ir mažai saulės - yra beskonės, liūdna, pirmosios buvo saldžios, o dabar šalta. tinka tik sutrynimui. vienas tryniau su cukrumi, kitas su medumi. medus šiek tiek keičia skonį, nei kai trinta su cukrumi. bet atsižvelgiant į tai, kai medus sveika, o trinu žalias avietes be jokio kaitinimo, todėl pilstau i mažučiukus stiklainiukus, nuo vaikiškų tyrelių arba adžikų ar garstyčių, tai ten tikra vitaminų bombytė žiemą :-) mano šeima mėgsta prie blynukų, o vyras išsimaišo į vandenį.
Dabar apie pomidorų tyrę. varčiau daug receptukų, kaip ir kiekviena šeimininkė turi savo skonio šaukštą, atsirenka, kas jai tinkamiausia. o tryniau blenderavau į didelį puodą savo pomidorus, kurie skoniu nepasižymėjo, skilo ir t.t., gana didelį kiekį, turėjau 5 pirktines dideles paprikas, pradėjusias vysti, ir vidutinio dydžio savo cukiniją, kurios sėklytės tokios jaunutės, skūrytę nugramdžiau. viską sublenderavau, gavosi 7 litrai marmalo. dar ten pat sublenderavau po sauja petražolių, krapų, bazilikų, paprikų miltelių, 4 skiltelės česnako ir dar kartą perblenderavau. ant tų 7 litrų tyrės dėjau 7 po to dadėjau iki 10 valgomų šaukštų druskos, tokių su mažiukais kaupiukais, jei būtų nubraukti, tuomet gal ir būtų 10 šaukštų, cukraus apie 5 valgomus šaukštus ir 3 šaukštus obuolių acto. makaluodama ragavau, kad man būtų skanu. viska pakaitinau gal 25 min ir supilsčiau į 0,5 litro stiklainiukus., užsukau, užverčiau. kad atidarius sunaudoti į dvi stiklines.
o burokėlius marinuoju visada taip pat ir laikosi puikiausiai ir pavasariop sueina visi nesuvalgyti per žiemą, kai prasideda šaltibarščių metas. pirktinių negaliu valgyti marinuotų burokėlių, parodija ten ne produktas, ten tik skystis ir cukrus. aš darau su marinatu, marinatą darau kaip agurkams: 1 litrui vandens 1,5 valgomo šaukšto cukraus ir 1,5 druskos, 1 šaukštas obuolių acto, dedu gerą šaukštą prieskonių mišinuko iš kvepiančių, juodųjų pipirų, lauro lapų, kmynų, čili, viskas permalta kavamale. užpilų ant jau virtų, sutarkuotų burokėlių, apmakaluoju, jei reikia marinato dar dapilu. pakaitinu viską, ragauju, ko trūksta - dar įdedu "iš akies" visada naudoju tik obuolių actą, man patinka lengva rūgštelė, o burokėliai iš savęs saldumo turi, todėl vėl paragauju.