Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

na jau pradejau viska ka turiu kist i vazonelius, sodinti seklytes....
kaip sakant NON STOP.. smile.gif tikiu kad kazka isdaiginti yra sunku ir tam reikia supratimo, bet negaliu nesodinti, ir nebandyti.. labiau save smerksiu jei NEPABANDYSIU- negu jei kazkas nepavyks...
ir siaip manau, kad sode/ gelyneliuose - pirmus metus ar netgi du derancio grozio nebuna, tik daug grazaus ir kvapnaus bardakelio... kol pamatai kas kokio aukscio auga, ka megsta, kada zydi...
Atsakyti
Sveika prisijingusi, Vikosiuks.
Aurute labai graziai padare tavo priimtuves ir instruktavo. Saunuole.
Tikrak taip. Smagu, kad arsiranda vis daugiau augalu myletoju ir augintoju. Mes visos tokios pradedancios, viskuo domkmes, auginame, dalinames ir patariam is savo geru ir prastu patyrimu.
Tikrai, kovo 16 d. Butinai prisijunk prie musu burelio. Bus smagu susipazinti ir pabendrautu. Visos mes taip ir susijungeme.
As taip laukiu musu Susitikimo!!!!
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2018 03 11, 12:40)
na jau pradejau viska ka turiu kist i vazonelius, sodinti seklytes....
kaip sakant NON STOP.. smile.gif  tikiu kad kazka isdaiginti yra sunku ir tam reikia supratimo, bet negaliu nesodinti, ir nebandyti.. labiau save smerksiu jei NEPABANDYSIU- negu jei kazkas nepavyks...
ir siaip manau, kad sode/ gelyneliuose - pirmus metus ar netgi du derancio grozio nebuna, tik daug grazaus ir kvapnaus bardakelio... kol pamatai kas kokio aukscio auga, ka megsta, kada zydi...

tikrai užmojai pirmais metais platūs smile.gif ir mes praėjom tą patį. aurutė gražiai parašė.
Daigams žemė tinka universali (daigams puresnė ir smulkesnė be šiukšlių būna) , kai kurios daugiametės reiklios, dygsta ilgai, vienos sėklos reikalauja stratifikacijos (reikia, kad pabūtų šaltai, pvz., šaldytuvo stalčiuje), kitos lengvai dygsta. Joms dar patartina į žemę smėliuko pamaišyti, kad dar puresnis gruntas būtų. Daugelis tikrai nežydės pirmais metais, o tik antrais ar net dar vėliau. Medelių sėklomis nepatariu dauginti, gali būti laukinukai, reikia keriukus dalinti (svarainius tikrai). Apie medžius patars Irena (BaTika), ji turi tinklapį, tik pavadinimą pamiršau. Yra info ir kitur, pvz:sodas

daugiametemis tikrai pasidalinsiu, mano sodas Rekyvos pusej, jei kas domins, galėsi užsukti pavasarį su kastuvu smile.gif turiu vilkdalgių, viendienių, dar visokių nereiklių daugiamečių, kiliminių ir ne tik.
Patariu l. gerai pasiruošti gėlynui vietą, kad nereiktų ravėti ir ravėti baisių piktžolių (varpučių, kiaulpienių ir pan.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 11 kovo 2018 - 21:25
oi kaip saunu- priglausiu visu augaliuku keriukus, kuriu merginos jums tik negaila... wub.gif
o del svarainio- tai susinervinau- nes seklas siandien imerkiau pamirkyt, kad biski prabrinktu.......
papasakosiu kas idygo ir kas ne ax.gif kazkaip truputi nustebau pirma pakeli pomidoru pradarius- seklu ten tiek daug, kad visa loveli uzeme, tai galvoju, ka su kitais pakeliais daryti- ar visus pasodinti (nes gali neisdygti) kazkaip pasiplanavau bent 4 rusis pomidoru tureti...
----------------------------------------------------
o pievute mes pernai nusienavom- paskui nupurskem visa pieva, kad nunyktu zole, tada islekciavom, isarem ir tada iskultivavom, siais metais dar akmenis nusirinksim, kur saltukas iskilnojo ir nezinau ar dar karta kultivuoti- ar gal gerai, kad per ziema bus zeme sukritus...
o del uzmoju- tai manau jei jau kazko nori- tai ir traukia smile.gif ir visos anksciau ar veliau ta praeina smile.gif)))) ax.gif
ziugu, kad radau bendraminciu ir patareju.....
ir tikrai bandysiu sudalyvauti susitikime- aisku pasimainyt nieko neturesiu, bet patarimu tikrai mielai isklausysiu....
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 11 kovo 2018 - 23:47
Laba vilkiuks biggrin.gif
Ojojoj kad užsibrėžus, net pamiršau į kiek klausimų reikia atsakyt biggrin.gif
Aš žinokit mergos nieko niekur niekada nemirkau, smėliais nebarstau .............. aš sėju, viską, tiesiai į substratą, ir paprikas ir pomidorus, nei šaldau, nei šildau 4u.gif Įsitaisiau sėti į ledų dėžutes, tada nereikia jokiais maišeliai apvyniot ir pan. Dangteliais uždengiu, ant šildomų grindų pastatau ir laukiu ( bute ant radijatoriaus). Tada gerai laikosi drėgmė viduj, o ko daugiau reikia, tik drėgmės ir šilumos. Atdidengiu pravėdint ir pažiūrėt ar išdygo, kad neišstystų 4u.gif
Nu jau daugiamečių gėlių tai tikrai sėklom nesodink blink.gif Eitusau, lauksi 100 metų kol pražys, nu nebent turi kantrybės, man tai reikia iš kart, vat pasodinau ir jau tur žydėt vartotojo įkelta nuotrauka . Net šaknelėm perkant vilkdalkius, kanas ir pan. gali tekti porą metų laukt............. O vat atkirtus nuo didelio kero, jau gali žydėti ir pirmais metais 4u.gif Vilkdalgiu, viendienių turiu dafiga ir aš mirksiukas.gif Kad pavasary būtų smagiau, rudenį prekybcentriuose būna išpardavimai svogūninių gėlių: tulpės, narcizai, hiacintai........... žydrių, snieguolių gal galėsim užfundyt 4u.gif Tai rudenį pasodinsi, pavasary džiaugsies ir pasiskint galėsi pasimerkimui wub.gif
Svarainius, serbentus, avietes, obelis, kriaušes ir pan perkam pas BaTika, arba sodo mugėse, jos gi būna pavasarį/rudenį.
Dėl pomidorų. Tik jau nesėk viso pakelio. Pala, pamiršau šiltnamis jau yra? Pasiskaičiuok kiek daigų reikės, užsimesk 10 viršaus, jeigu ką, būna dienų lyg tyčia, numiršta, nulūžta persodinant ir t.t. Aš pvz auginu kokį 20 rūšių................ Man reikia ir raudono ir žalio ir oranžinio, geltono........... ir didelio ir mažo ir ........... Žodžiu atsirinksi savo skoniui, pagal patirtį, niekaip kitaip 4u.gif
Papildyta:
Aš dar pomidorų nesėjau. Sėsiu kovo 18-19 d. Šiandien sėsiu porus. O visą kitą - laiksiu balandžio. Pas mane dar sniego iki kelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 12 kovo 2018 - 10:32
Dėl daigyklų.... Kai finansai riboti mirksiukas.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

:lol: :lol: kaip man patinka tave skaityti.

Nu iš kur to sniego pas tave kaip Sibire??? pas mane beveik nėr jau,tik šlapia labai..  

Dėl sėjimo,tai 100 proc.pritariu tau  :D  ir aš nei smėliais barstau,nei šaldau..

neiškenčiau,vakar pasėjau ankstyvus pomidorus...šiandien pasėsiu porus,gerai,kad priminei

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 12 kovo 2018 - 14:07
QUOTE(vilmak @ 2018 03 12, 16:06)
<p>Nu iš kur to sniego pas tave kaip Sibire??? pas mane beveik nėr jau,tik šlapia labai..  </p>

Pas mane amžino įšalo žemė vartotojo įkelta nuotrauka Jau Šiauliuose jo senai nebūna, mūsų visam kaime taip pat, o pas mane dar pilna būna, Ledo karalienė tsakant vartotojo įkelta nuotrauka

Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2018 03 11, 10:07)
o ka gero patartumete su medeliais? - juk darausi soda- o jis be medziu neimanomas, labai megstu dalyti visokius kompotus... gal kazkokias skanias ir gausias vaisiu veisles patartumete.. gal kazkas ir egzotisko kazka auginate?

Šiais laikais ir sava kriaušė egzotika 4u.gif Nieks nebemoka nei augint, nei genėt, nei išlaikyt per žiemą ax.gif Pirmiausiai ir sodinkit tai, ką mėgstat, iš ko kompotus virsi : obuoliai, kriaušės, slyvos.......... Vaikų turit? Man tai svarbiausia vaikams ka būtų, trešnės, vyšnios, jau obuoliai kriaušės slyvos samu saboj, po to serbentai, avietės, svarainiai, šilauogės, medlieva, šilkmedis.....................bože kiek jums darbo nusimato blink.gif blink.gif
Nors, su mumis susidėsi, tai viską išbandysi biggrin.gif Mes pernai organizuotai smidrų užsipirkom, šiemet pirmi metai derlių ragausim biggrin.gif Gal lotuliukas.gif Aš gi nenusikirpau rudenį stiebų, mergai ką daryyyyyyt?????? vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 12 kovo 2018 - 14:23
ne siltnamis dar nestovi - vos pora savaiciu kaip nusipirkau, laukiu kol atsils ir dar visokiu klausimu del jo pastatymo pusiu kyla, kad veliau su sunkumais nesusidurti - ar pamatai reikalingi, nu zodziu sedziu internete ir skaitau visa diena, kol biuleteni sedziu smile.gif
jau del geliu ir vaismedziu kaip ir aisku.... dar klausimas del tuju kyla- ar yra cia kas prekiauja jomis arba kazka rekomenduoti gali...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 12 kovo 2018 - 15:30
QUOTE(vija zemaite @ 2018 03 11, 23:24)
Apie medžius patars Irena (BaTika), ji turi tinklapį, tik pavadinimą pamiršau.

https://kuriusoda.weebly.com/
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2018 03 12, 17:25)
ne siltnamis dar nestovi - vos pora savaiciu kaip nusipirkau, laukiu kol atsils ir dar visokiu klausimu del jo pastatymo pusiu kyla, kad veliau su sunkumais nesusidurti - ar pamatai reikalingi, nu zodziu sedziu internete ir skaitau visa diena, kol biuleteni sedziu smile.gif
jau del geliu ir vaismedziu kaip ir aisku.... dar klausimas del tuju kyla- ar yra cia kas prekiauja jomis arba kazka rekomenduoti gali...

Nu ir šaunuolė! 4u.gif Labai daug informacijos apie daržoves, vaisius, auginimą priežiūrą yra youtubėj rusų kalba, jei supranti, tai gali ir laiko pritrūkti biggrin.gif Mes daug žiemų taip praleidom su vyru, žiūrėdavom kaip sėt, augint, persodint, rišt...... pomidorus, baklažanus............. po to nuėjau iki koncervavimo lotuliukas.gif
O tujų kur yra net nežinau, turguj, tose pačiose sodo mugėse, medelynuose gal, ar skelbimuose 4u.gif
Koks šiltnamis? Pas mus stiklinis, tai vyras darė pamatą. Kai turėjom paprastą plėvelinį, nebuvo jokių pamatų ax.gif
Aaaaa, prisiminiau, durpes taip pat perku vienos rūšies, tikrai neprisitempiu pomidorams, agurkams, gėlėms....... ekonomiškos mes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 12 kovo 2018 - 16:34
Vijuteeee, kaip daugint lantanas????? Nukirpt iki sumedėjusios dalies?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 12 kovo 2018 - 16:57
Vikosiuks daugiameciu ir as tau galesiu po gabaliuka atriekt,pomidoru sodink po kelias seklytes,jei ateisi i musu susitikima pasidalinsim idomesnem,juk norisi daugiau veisliu pasisodint,isragaut,ju tiek daug yra bigsmile.gif Turejau rudeni daug pinaviju keru,gaila kad dar nebuvai,buciau pasidalinus,bet ne beda bus dar tu geliu,juk jos pleciasi reikia mazint tai smagu ir kitus pradziugint dalele grozio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutytis: 12 kovo 2018 - 17:19