QUOTE(edinka @ 2017 01 26, 21:19)
Aš dariau pagal šitą, tik anyžiaus neturėjau, o intike yra ir kitokių
Produktai: 1300gr raudonų didelių saldžiųjų pipirų(paprikų), 18 vnt. aitriųjų raudonų pipiriukų, 13 prinokusių kietų vidutinio dydžio obuolių, 1300 gr cukraus, 50 ml balto vyno acto, 1 žvaigždinio anyžiaus "žvaigždutė", maždaug 8 kalendros"žirneliai", 3-4 kvapieji pipirai
Gaminam:
Pirma diena. Obuolius nuplauti, nulupti, išsėklinti ir gana smulkiai supjaustyti. Saldžiuosius pipirus išsėklinti ir taip pat supjaustyti. Supjaustyti aitriąją papriką (sėklikes išimti ar ne - skonio ir pomėgio stiprumui reikalas). Viską sudėti į patogų puodą ir užpilti cukrumi. Paliekam iki kitos dienos pietų.
Antra diena. Atsirado skysčio. Puodą statom ant viryklės, užverdam ant lėtos ugnies ir verdam maždaug 40 min. Išjungiam. Smulkintuvu susmulkinam į vienalytę masę. Vėl statom ant viryklės. Sudedam žvaigždinį anyžių, kvapiuosius pipirus ir kalendrą. Viską paverdam 15 min. Įpilam vyno actą ir dar paverdam apie 5 min. Išimam žvaigždutę lauk ir paliekam iki kitos dienos.
Trečia diena. Uogienę užvirt ir išpilstyt į sterilius stiklainius. Viskas!
Skaitykite daugiau:
http://www.delfi.lt/...e.d?id=68587756
Labai ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū.Dar vienas receptas į skrynelę ir lauks rudens
Papildyta:
QUOTE(poeme @ 2017 01 27, 09:18)
Rimtai tiek daug paprikos?????? Aš jos iš vis nejutau valgydama

Ir nebuvo man tokia nerealiai aštri. Labai skani, subtiliai aštri............... labai skani

Aš išsisaugosiu receptą irgi
O dabar apie paprikas. FB pamačiau, kad iki sekmadienio su kodu - PAPRIKA 25% nuolaida paprikų sėkloms žalios stotelės internetinėj parduotuvėj.
Ir dar.............
Ar žinot ką daro paprika įmesta į koka kolą? PAPRIKOLINA
Aš irgi nejutau nei tiek daug paprikos nei čili.Žiauriai skanu
O tu bandei su cola

reiks pabandyti kada,geriau turbūt lauke,įsivaizduoju.