Labas mergaites. Vis paskaitau, bet nebuvo kada parasyti. Jei laisvesnis laikas - leidziamas siltnamyje :-) kalbuosi su pelargonijom, fuksijom, begonijom ir pomidorais su paprikom. Isgyveno siltnamyje nesildomam mano paprikos su pomikais. nu nebeturi teisese jie sugrizti namo. Pakalbinu, paguodziu, pabuciuoju, apkloju keturiais sluksniais agroplevele ir sakau sukaskite nakciai dantukus, iskentejo salnas, dina pasikaitina prie saulutes. nu truputuka pamelynave kotai, bet gyvens. auga po truputi, netyst, stipreja. persodineju po kelias didziaziedes pelarginijas, paprastos dar neprilauke savo eiles, kencia. siandien persodinau placiau Poemes nemezijas, nu super saknytes, apzoros. Poemes laukia persodintojo atskirta bordo pelarginija didziaziede, atskyriau nuo mamkos.

Simsiau, tavo pelargonijos taves laukia :-) atvaziuok kada busi laisva.
Katinas nugulejo parazitas gumbines beginijas prasikalusias, nu laukiu, ar ten kas liko is ju...
Ale papasakosiu stebukla. Per susitikima kalbejom su Geliu mergaite apie bolivines begonijas

Jas uzauginau is seklyciu, dauginamos is sakeliu, vasara pavyko isaknydinti, augo, tik rudeniop nunyko del miltliges ir visi stiebai atsiskyre. Rusiskam kazkokiam forume buvau skaiciusi, kad galima jas issaugoti, bet nesupratau kaip. Šiaip jos gumbu neturi, tik kazkoki saknini darini, toki pagrinda. as neismeciau to vazono ir jis stovejo pas mane garaze, galvojau palaistysiu, gal stebuklas bus, gal kas isaugs, gal koki seklyte netycia nukrito, ar kokios ataugos islys. karst nuo karto paliedavau truputi . Siandien isdraskiau as ta visa vazono veltini. Stebuklas!!!! Merginos, pasirodo bolivine begonija ir triju dvi turi kaip pavytusias bulbes, o is ju kalasi daigiukai! viena net menkutes saknytes leidzia. nu super stebuklas.
O kalijos jau persodintos, leidzia auginius, prasideda grozio era.
Zirniu nesejau, neturiu ka, viska suvalgiau. saldyti sejai netinka. Cesnakai isdygo. Braskiu lapai nupjauti, laukia ravejimo ir tresimo.
silauoges truputi apsalusiomis sakelemis. Juodieji serbentai lyg ir nenusalo. Zemuogiu nudziuve kupstai nervina, nezinau, gyvi jie ar ne, reikia kerus dalinti.
Gal jau brokoliu ir kalafioru rasoda seti? Vijuk, patark, ar jau laikas>? kada?
Kas nori brokoliu? galiu sekliuku duoti, pernai dalinau ir auginau, kaip Fiona zalia nepalikau, bet visam ziemos sezonui mano saldytu pakako ir kalafioru ir brokoliu.
Kam neprigijo pelargonijos, saukite, padalinsiu :-)