Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

QUOTE(Rutytis @ 2017 03 16, 17:02)
Labutes,siandien smagiai lauke pasidarbavom,oras neblogas  smile.gif

Sitoki sodinau,islindo 2 daigiukai,tikrai auga sparciai  biggrin.gif
http://www.nojus.lt/...is-rauksletasis
Tupineju apie savo daigiukus,kasdien prapuolu,sakau MB einu i savo darza  tongue.gif  nu bet nedziugina jis manes,nupiepe tie mano daigai  rolleyes.gif

Wauuu, man balkone tiktų 4u.gif Kur sėklas pirkote? gal jau esate auginusi? koks skonis?
Atsakyti
Labas rytelis, vaikštau ir aš apie savo daržiuką ratais. Paprikos ir čiliai normalūs, pomidoriukai ankstyvieji sudygo, o kitiems tik trys dienos nuo sėjos. Labiausiai nervina smulkios gėlės/utėlikės, jau toks mizernumas, toks lėtumas. Dar ir porai lėtapėdžiai, svogūnai iš sėklų tik iš prof.linijos dygsta, o raudonieji iš Nojaus sėklų - čiū baba.

pas aurutę buvau, susigriebiau sėklas visokias gėlių beigi kopūstų. Jei viskas ok., pasidalinsiu daigiukais.

Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2017 03 17, 10:22)
Labas rytelis, vaikštau ir aš apie savo daržiuką ratais. Paprikos ir čiliai normalūs, pomidoriukai ankstyvieji sudygo, o kitiems tik trys dienos nuo sėjos. Labiausiai nervina smulkios gėlės/utėlikės, jau toks mizernumas, toks lėtumas. Dar ir porai lėtapėdžiai, svogūnai iš sėklų tik iš prof.linijos dygsta, o raudonieji iš Nojaus sėklų - čiū baba.

pas aurutę buvau, susigriebiau sėklas visokias gėlių beigi kopūstų. Jei viskas ok., pasidalinsiu daigiukais.

O aš jau likau be langų,nulupo palanges,remontai truputi pajudėjo.Neįsivaizduoju kur reiks dėt pomidorų daigus,nesiu i darbą,o ten tik 15 laipsnių.Gerai ,kad proto užteko daugiau nieko nesėt,būtų visai bėda.
Auginkit mergytės viską ką tik sugalvojat,perteklių priglausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2017 03 17, 12:54)
O aš jau likau be langų,nulupo palanges,remontai truputi pajudėjo.Neįsivaizduoju kur reiks dėt pomidorų daigus,nesiu i darbą,o ten tik 15 laipsnių.Gerai ,kad proto užteko daugiau nieko nesėt,būtų visai bėda.
Auginkit mergytės viską ką tik sugalvojat,perteklių priglausiu ax.gif

Oi kad arciau buciau, tai tikrai dalintis galeciau. Paprikos sunkiai dygo tai pasejau pakartotinai tai apdalinsiu drauges. Labai graziai isleido šakneles užmerkta viksvuole. Labai Jums ačiū, dabar jau pasodintos ir jau zaliuoja smile.gif Aš pasidalinsiu viksvuole su daugiau žmoni, nes labai daug kas nori.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Mano gėlės sulido atgal, bala nematė - pirksiu daigų. Paprikų, ankstyvųjų pomidorų ir kai kurių gėlių sėjinukus dukra su visu padėklu išvertė ant kiliminės dangos ir siurbliu susiurbė.... Pastatė siurblio susrinkimo indelį ant palangės, sako mama papuršk, gal kas sudygs dar . nu ir ką bepasakysi ?
Kažko sveikata stipriai kirto per visur, praktiškai guliu paslika, tad nei noro nei sveikatos kažką daryt kol kas nerasta. Nu tik reikia prisiverst pomidorus pasėt, bet kaip atsirinkt??? Nu ir to reikia, ir ano norisi, o ir tie neblogi- ir žiūriu kad netelpu į šiltnamį. biggrin.gif
Šiltnamio dar pilnai neiškraustė mano vyrukai, nei salotų nei ridisėlių musiau nebus. Ten dar karaliauja triušiai ir antytės. Kieme kaip ir apsitvarkėme, tik dar sodą lieka pilnai sutvarkyti. Tulpytės kaip gražiai sudygo, tik įtariu, kad ten ne tik mano sukištos, bet dar ir palikimas paliktas, nu tai bus margunymų.
Vakar tokia graži diena buvo, o šiandien jau tokia šiaip sau.
Atsakyti
QUOTE(jura64 @ 2017 03 17, 11:06)
Oi kad arciau buciau, tai tikrai dalintis galeciau. Paprikos sunkiai dygo tai pasejau pakartotinai tai apdalinsiu drauges. Labai graziai isleido šakneles užmerkta viksvuole. Labai Jums ačiū, dabar jau pasodintos ir jau zaliuoja smile.gif Aš pasidalinsiu viksvuole su daugiau žmoni, nes labai daug kas nori.

Sveikute.Oi kaip faina kad sudygo viksvuolės,aš dar nesėjau.Tavo dovanotus pomidorus pasėjau,sudygo visi ir kol kas grąžūs.Neskubėk dalinti,pirma pasidaugink pati,nes sėti geriausia gražiausius gumbelius,o mažius suvalgysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2017 03 17, 09:49)
Oho koks gražus,reiks ir man tokį pasisėt,kur sėklas pirkot.

Pirkau Kube,mirkiau per nakti,kazin ar uzteks musu vasaros silumos jam,is tikro suzavejo tas sakinys kad auga ne dienom o valandom biggrin.gif planuoju kaip ,,uzuolaida,, panaudot smile.gif
Atsakyti

Oho koks gražus,reiks ir man tokį pasisėt,kur sėklas pirkot.

Sitoki sodinau,islindo 2 daigiukai,tikrai auga sparciai biggrin.gif
http://www.nojus.lt/...is-rauksletasis

sėjau ir aš tokį kadų kadaise, kai tik tik nusipirkę namą buvom ir visko visko norėjosi, viskas buvo labai įdomu pabandyti.

Tai, mano supratimu, jis egzotikai, nevalgėm mes jo, ir nesupratom kaip ten valgyti reiktų... :hm:

Ir tuo indišku agurku nesusižavėjaU. Na taip, auga jis greitai, gali nupjauti galą, toliau sau auga  :bigsmile: , įdomu, bet tik tiek. Skoniu jis nesužavėjo, kažkoks visai beskonis, kiek pamenu. Dar prisimenu, kad išbujojo vos ne per trečdalį mano nemažo šiltnamio...Žydi baltais dideliais žiedais. 

Atsakyti
Tai va as ir galvoju ar jis lauke nesusals musu vasarom,nes i siltnami nezadu ir taip vietos mazai,vaisiu net nezadu ragaut,bet man reikia del ,,uzuolaidos,, kai ka pridengt nuo saules,galvoju ka dar tam tikslui pasodint?kazkada sodinau kobejas,visai graziai pavesine apraizge smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutytis @ 2017 03 17, 14:00)
Tai va as ir galvoju ar jis lauke nesusals musu vasarom,nes i siltnami nezadu ir taip vietos mazai,vaisiu net nezadu ragaut,bet man reikia del ,,uzuolaidos,, kai ka pridengt nuo saules,galvoju ka dar tam tikslui pasodint?kazkada sodinau kobejas,visai graziai pavesine apraizge  smile.gif

Kobėjoms jau tikrai per vėlu. Fainas tas svaidenis. Pasirodysi vėliau kaip auga ir kaip atrodo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kristulee @ 2017 03 17, 13:29)
Vakar tokia graži diena buvo, o šiandien jau tokia šiaip sau.

Ir savaitgalį panašų prognozuoja unsure.gif Gaila. Susiplanavom aplinką pasitvarkyt, nes vaizdialis po žiemos blink.gif Bet tokiu oru tikrai nesužudysiu................
Per pietus buvau Ermitaže. Gėlių daigelių nemačiau nei vieno. Bet darbo pirštinėms -40 proc, žemėms ir t.t. Nusipirkau tokį karutį http://www.ermitazas...58-x-89-cm.html Kur sodinsiu vaikus nežinau umn.gif
Papildyta:
QUOTE(vija zemaite @ 2017 03 17, 12:22)
Labiausiai nervina smulkios gėlės/utėlikės, jau toks mizernumas, toks lėtumas.

Aš irgi nesuprantu kas jom yr aggressive.gif Užpypino jau..............
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2017 03 17, 16:33)

Per pietus buvau Ermitaže. Gėlių daigelių nemačiau nei vieno. Bet darbo pirštinėms -40 proc, žemėms...

Aš irgi nesuprantu kas jom yr  aggressive.gif Užpypino jau..............

Ale papasakok, kaip ten su gelem? Reklamavo geliu dienas. Nu man ju dar reikia ... hmm.gif
Vyro gimtadieniu nusipirksiu gal ka nors...? Ir kovo 8tai dar negavau nieko...

O as pasejau ratilius... i varskes uztepeles indeli... uz keliu dienu pazaisziau zaidima - numesk indeli ir susirink... aha... sukabinau viska nuo grindu... nezinau kas beislys... du daigiukai lenda... biggrin.gif
Visgi prasimucijau su verbenu seklom. As nugalejau!!! Isdygo!
Naslaites nusprogos. Petunijos kaip ir normaliai. Begonijos bolivines dziugina, o ledinukai kaip kareivukai, bet tokie mikroskopiniai...
Laksmi- tau naslates gal tik kelios, bet Sultan pomidorai tai dziugina!!! Géruliukai!!!
Vakar uzduotis dukrai buvo, susksiciuoti isdygusiu pomidoru daigelius, apie 180 vnt. Siaubas, koks gajumas! Uzteks man ir kaimynems ir dar jums, kam neisgyvens ir dar kas atsitiks. Pimpiu paradas garantuotas!!!
Atsakyti

zygintama as noreciau to pimpiuko vieno ax.gif ***** supratau kad nei vieno geltono pomidoro neturiu,ir mama nepasejo blink.gif reikia gal dar paset,juk spes dar uzaugt smile.gif
Atsakyti