Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

Dar vasara neatėjo, o jau žiemai priversta ruoštis. Teko rūgštynes traukint,stiklainiukus sukt. Naujokės raudongyslės rūgštelės visai nesužavėjo.Prigirtos, oksalo nėra, švelnios...bet manosios kietos, gan kartokos,nors atrodo dekoratyviai. Kol rabarbarai jauni, skabiau savo milžiną (praaugo MB šiemet), pjausčiau, aguonom ir cukrum barsčiau ir šaldiklin sukišau. Žiemą kaip visur pritaikomas- ale kivių imitacija - vaisinis žalumas puikiai susinaudoja. Va o šaltas lietus tik lauke pasodintiems agurkams ir kt. moliūginiams visai nereikalingas protest.gif Bet nuo balandžio nedygę žirniai...išlindo clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 12 birželio 2017 - 22:35
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 07, 12:16)
Gėlyno naujokai, kažkaip buvo nežinomi ir neužkliuvę iki šiol.

Gal dar kam pieninio katilėlio trūkumas, parvežus laikau didokus gabalus, žiūriu jau su žiedynais,

Kokie gražūs šie naujokai wub.gif bent aš tai tikrai nemačiusi tokių grožybių.

Labai ačiū už katilėlį ir šiloką 4u.gif Pasodinti, manau, augs laimingi ir prižiūrimi smile.gif

Pas aurutę palikau Kazanovos sėklytes smile.gif

QUOTE(vija zemaite @ 2017 06 12, 23:20)
Kiek ravėjomo, salotų, krapų ir špinatų skynimos, mėtų pjovimo, šiltnamio tvarkymo... ir svečių priėmimo.

liko manęs daivaP neaplankiusi. Bet vasara ilga dar.

Špinatų ir aš nenuskyniau, jau žydėti pradėjo. Reikia naujam derliui pasėti.

bigsmile.gif Laukiu kvietimo, tikrai aplankyčiau 4u.gif Vasara tik prasidėjo, manau, bus laiko kada susitikti 4u.gif
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 12, 23:32)
Kol rabarbarai jauni, skabiau savo milžiną (praaugo MB šiemet), pjausčiau, aguonom ir cukrum barsčiau ir šaldiklin sukišau. Žiemą kaip visur pritaikomas- ale kivių imitacija - vaisinis žalumas puikiai susinaudoja.

Pernai ir aš taip šaldžiau, patiko ant ledų, varškės ar graikiško jogurto užsidėti smile.gif

Sveikos 4u.gif

Prisidedu prie sveikinimų visoms jubiliatėms 4u.gif

Lyja ir lyja, nėra kada daržo ravėti, man nepatinka kai per šlapia, pusę žemių iš daržo išneši su žolėm unsure.gif Agurkai sudygo, o ar bus derlius, neaišku, cukinijos auga, o arbūzams per šalta man atrodo. Žirniai jau žydi. Gėlytės lietumi tai džiaugiasi, auga, žydi. Gvaizdūnės jau pirmus žiedelius išskleidė wub.gif
Pomidorai atrodo neblogai, augina po trečią kekę, apskabiau pažastis, nu ir auga jos greitai.

poemei ačiū už kanas 4u.gif Lauksiu kol sudygs ir žydės smile.gif
Atsakyti
Į sveikatą, tik jei patiks nauji namučiai, tai neminėkit bloguoju. Tie katilėliai labai jau įsismagina daugindamiesi doh.gif Dar vienų gabalą atplėšiu, duosiu žinot, kai punkte bus. Gal juozažolės norit, kaimynka vėl kur tai po krūmais paaugusią rado?
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2017 06 13, 01:47)
poemei ačiū už kanas 4u.gif Lauksiu kol sudygs ir žydės smile.gif

Į sveikatą vartotojo įkelta nuotrauka

Mergaitės apsigraibiau ir pamačiau, kad jurginai nesodinti unsure.gif Tyliai sau rūsy kampe verkia................ vartotojo įkelta nuotrauka Ką daryt??????????? Ar dar galiu sodint, kad neprarast vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
QUOTE(daivaP @ 2017 06 13, 01:47)
Gvaizdūnės jau pirmus žiedelius išskleidė wub.gif

Nieko sau wub.gif Aš tik praeitą sekmadienį išsodinau į žemę. Susivėliau šiemet. Neskubu neskubu.................... tuoj ruduo ateis unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 13, 00:32)
Naujokės raudongyslės rūgštelės visai nesužavėjo.Prigirtos, oksalo nėra, švelnios...bet manosios kietos, gan kartokos,nors atrodo dekoratyviai.

Man irgi nepatiko. Tragiškos. Sausos.....................
Papildyta:
QUOTE(vija zemaite @ 2017 06 13, 00:20)
Špinatai per delną. dabar tik baigiau plauti. ir mąstau, šaldyt, ar žalius bandyt įveikt.

Jei dar auginsi - nešaldyk 4u.gif Bet žiemai būtinai reikia susišaldyt! Negalėčiau ramiai miegot, jei neturėčiau žiemai špinatų biggrin.gif
Atsakyti
poeme, sodink jurginus drąsiai. Nieko nenutiks, bus gi gražus ruduo.
Atsakyti
Vienais metais jurginus sodinau liepos 1 d., smile.gif smile.gif labai gerai pamenu diena, smile.gif todėl ,kad išleido atostogų. tongue.gif Užėjus į "Žalia stotelė" pamačiau išpardavimą, bigsmile.gif dar tada kaina buvo 1 Lt, bigsmile.gif prisigrebiau ax.gif Kiti net žydėjo. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2017 06 13, 18:35)
Vienais metais jurginus sodinau liepos 1 d., smile.gif  smile.gif  labai gerai pamenu diena, smile.gif  todėl ,kad išleido atostogų. tongue.gif  Užėjus į "Žalia stotelė" pamačiau išpardavimą, bigsmile.gif  dar tada kaina buvo 1 Lt,  bigsmile.gif prisigrebiau  ax.gif Kiti net žydėjo.  wub.gif

QUOTE(vija zemaite @ 2017 06 13, 16:36)
poeme, sodink jurginus drąsiai. Nieko nenutiks, bus gi gražus ruduo.

Ačiū mergaitės wub.gif Tada sodinu drąsiai 4u.gif
Atsakyti
Labutis

Atostogauju - tinginiauju tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 13, 11:07)
Į sveikatą, tik jei patiks nauji namučiai, tai neminėkit bloguoju. Tie katilėliai labai jau įsismagina daugindamiesi  doh.gif Dar vienų gabalą atplėšiu, duosiu žinot, kai punkte bus. Gal juozažolės norit, kaimynka vėl kur tai po krūmais paaugusią rado?

Neminėsiu mirksiukas.gif Tik dėkosiu už visas gėlytes 4u.gif

Juozažolės neturiu, gal reikia pabandyti auginti. Skaičiau, kad tai ir prieskonis, mums labai tinka visi prieskoniai, nes pagrinde valgome vien žvėrieną, o pagardinti dar ir juozažole bus įdomu smile.gif
QUOTE(poeme @ 2017 06 13, 14:17)
Nieko sau  wub.gif Aš tik praeitą sekmadienį išsodinau į žemę. Susivėliau šiemet. Neskubu neskubu....................  tuoj ruduo ateis  unsure.gif

Aš tai susivėlianu jas išsodinti, pavasaris gi su šalnom buvo, o jos jau tokios išstypusios augo vazonėliuose, kad ir pasodintos gėlyne nelabai džiaugėsi, linksta, vartosi į visas puses unsure.gif bet žydi bigsmile.gif kuo mažesnius daigus pasodini tuo jos gražiau įsišaknyja manau, taip kad spės dar džiuginti savo žiedais visą vasarą ir rudenį mirksiukas.gif

Sveikos 4u.gif

Na ir kaip tas lietus? Man jau atsibodo biggrin.gif nors rodo, kad kitą savaitę bus +26, tai vėl blogai bus, nei lietus, nei karštis nepatinka biggrin.gif bet kai sušils, gal arbūzai ir agurkai pradės augti. Mano vienai cukinijai sraigės lapus nugraužė cry.gif pilnas daržas jų, reikia gaudyt ir nešti į supirkimo punktą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2017 06 14, 09:25)

Na ir kaip tas lietus? Man jau atsibodo biggrin.gif

Atsibodo ir man 4u.gif į daržą tik su guminiais , vazonai visi permirkę unsure.gif nu šiandien jei iškentės nelyjus , tai gal nors žolę pavyks nusipjaut 4u.gif

Gavau dovanų morkinę azaliją wub.gif reik ieškot vietos kur apgyvendint , į pievelę kažkaip nenoriu prisikišt , o gėlynuose kaip ir vietos nebeturiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*simsius* @ 2017 06 14, 11:50)
Atsibodo ir man  4u.gif į daržą tik su guminiais , vazonai visi permirkę  unsure.gif nu šiandien jei iškentės nelyjus , tai gal nors žolę pavyks nusipjaut  4u.gif

Gavau dovanų morkinę azaliją  wub.gif reik ieškot vietos kur apgyvendint , į pievelę kažkaip nenoriu

Vat vazonų ir man gaila unsure.gif gėlės ten jau maudosi purvo voniose, jei nenumirks, bus gerai, nes žydi, gražu žiūrėt wub.gif

Kokia graži spalva wub.gif Reikia gražios vietos tokiai gėlei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*simsius* @ 2017 06 14, 11:17)
Atostogauju - tinginiauju  tongue.gif

Nnaanarvuoook vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
QUOTE(daivaP @ 2017 06 14, 11:25)
Na ir kaip tas lietus? Man jau atsibodo biggrin.gif nors rodo, kad kitą savaitę bus +26, tai vėl blogai bus, nei lietus, nei karštis nepatinka biggrin.gif

Vat ir aš nežinau kas geriau: ar kai karšta, gali degintis, bet reikia kibirus tampyt ar kai lyja, žarnų netampai, bet namie sėdi vartotojo įkelta nuotrauka Gal man geriau +26 vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti