Taip Allium mažulyčiai svogūniukai. Rinkinukyje 20 parsiduoda. Norėjau kažko panašiai smulkiai žydinčio pavasariui atėjus. Bet žydi birželio mėn., kai kitų pavasarinių nebėra. Po žydėjimo lapai nunyksta, o tas man labai patinka, nes kitos gėlės jau išbujojusios ir man optiškai pritrūksta gėlyne laisvų žemės plotų.
Ramunių aš pati esu susipirkusi 3 skirtingų veislių ir gražus plotelis klesti. Bet štai kitoj gėlyno vietoj ėmė ir prisireikė, kai tokius dručkius ir jau su žiedu krūmus pamačiau.
Lubinus nesu auginusi, tai bandysiu tik pažindintis. Reikėjo aukštų mėlynos spalvos augalų, o jie šast ir sumėlynavo. O kaina man pasirodė, kad visai nedidelė, lyginant su centrinio turgaus kosminėmis kainomis.
Iš Aurutės kol kas nesu nieko parsinešusi. Stengiuosi visko kas gražu ir patinka jau nebegriebti kaip koks drakoša. Pas mane dabar stadija- mažinu kas kelia per daug problemų (mano nugarytei, laikui) ar nebepatinka. Riboju įvairovę, nes viskas auga, pučiasi, o vietos daugiau neatsiranda.
Taip pasitelkusi proto ir valios likučius atsisakiau Levisijų. Mane jos hipnotizuojančiai traukia, bet... auginasi nelengvai. Būna nuostoliai po žiemos, būna, kad krūmas peržydi ir pradeda šiaip sau nykti ar ateini ir po nakties tuščią duobę randi. Užburiantis ir nepigus grožis, tai daugelis praeidamas seilę varvina, kitas ir už dyką užsimanęs išsikasa. O turguje atpirkinėjant dar reik paieškoti ir kiekvienais metais kaina kyla 1 ar net 2 eurais. Praeitą vasarą net 6 eurų prašė už vieną krūmelį. Kad būtų koks 1 euras-pirkčiau ir pirkčiau...
Čia mano buvę praeitos vasaros levisijų plotai.

Ir dar pasigirsiu-gavau užvakar dovanų krūmą štai tokio vilkdalgio. Auga labai aukšti metriniai stiebai, žiedai didžiųjų grupės, kvepia saldžiai ir nevirsta kaip senoviniai rudieji.