Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 22, 21:18)
Bandysiu Aurutei nešt karpažolės-vienmetės,aukštoka, sėkliukės nugvelbtos kilniam tikslui-platinti... http://www.sodinu.lt...a_2-600x600.jpg http://arykana.lapun...kepek/jeges.jpg 60-100 cm euphorbia marginata

stoju į eilę daigiukui
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 22, 21:36)
Oho Poemės šalavijas..................

Aš labai atsiprašau, bet nuotrauka ne mano, įdėjau kaip pvz iš interneto 4u.gif Aš auginu rožinį dekoratyvinį, čia jau maniškė foto 4u.gif Žiemoja gerai, nedengiu, bet plečiasi labai lėtai.............

vartotojo įkelta nuotrauka

Čia katžolės dabartinė stadija. Surišau, nes šakos visas šalia esančias gėles uždengė. Šita tai plečiasi galingai..............
Atsakyti
Koks grožis šalavijų wub.gif poeme tavo dar gražesnis wub.gif nei internetinė foto
Atsakyti
Rausvasis Poemės toks pat išlaikytas ir pasitempęs stileiva. Taip ir rašo, kad rūšiniai lėtai pučiasi, tvarkingai didėja. Bet man anas neįprastas, visai nelietuviškas mėlynumas labiau čiki hihihi.gif Gal kad mūsiškių gėlelių mėlynumas blankesnis,gražu tokį ryškų klecką įterpti. Puikiai draugautų su bordo alūnėm, jų žiedynėliai irgi šluotelėm. Ale pastaroji pavėsinė, o tas mėlynakis- tik saulės, tik sausumos... hmm.gif MARGĄ KARPAŽOLĘ tikriausiai nešt po savaitgalio, jugi Jonams ir Jonikėms vainikus pinsim, dainikes dainuosim. Nemokat..? Diktuoju - Varle darba neturėja, mums Janikę išperieja. Ką daryt, ką daryt, kaip tą varlę išbaidyt-2 k. I pakiša po pečiuka, i užkiša pagaliuka. priedain.2 k. Verk Janike po pečiuku, vysim varlę pagaliuku. Štiššš. Einam rateliu, dainuojam, vainikuojam varduvininkus.( nužiūrėta tautosakinėj literat.) Gal kam bus įdomu http://www.sodelis.l...wakers-low.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 23 birželio 2017 - 09:57
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 23, 10:45)
MARGĄ KARPAŽOLĘ tikriausiai nešt po savaitgalio, jugi Jonams ir Jonikėms vainikus pinsim, dainikes dainuosim. Nemokat..? Diktuoju - Varle darba neturėja, mums Janikę išperieja.

oi, prisijuokiau. Taip, po savaitgalio nešk
Atsakyti
Norit būt sveiki, drūti? Joninių vakarą liemenį apsirišti keliais kiečio stiebais, einant apie laužą balsu sakyti- palieku ligas, bėdas, skausmus ir pan., pasiimu sveikatą, gerą nuotaiką, energiją ir pan. Tiksliau tai daryti reikia landžiojant apie bromą- surišti 3-4 pagaliai į jurtos formos krūvą. Atsisakyti galima visokio negatyvo, prašyti irgi, būtina balsu šūkalioti, tai irgi stebuklų naktis. Joninių lauže deginam tokius nereikalingus daiktus, kurių ranka nekyla mesti į šiukšles- verbas senas, nuotraukas, emociškai mielus daiktus, šventintus. Per tokius blūdijimus lotuliukas.gif kaimynai net kelių anūkų per metus prisiprašė... thumbup.gif (iš šventimo sode archyvų)
Atsakyti
http://vysniauskugel...rosa-caradonna/
mano noru sarase wub.gif
Poemes irgi nuostabus,gerai kad letai auga smile.gif
Joniniu dainas dainuosiu darbe siandien,tradiciskai prives visokiu ,,jonuku,, prigerusiu,prisibadziusiu blink.gif
Sese siemet zadejo Janike padovanot,bet pagimde pries 3 dienas wub.gif
Atsakyti
Sveikos.
Linksma čia pas jus, daineles dainuojat dar Joninių nešventę, tai kas prie laužo bus...

Įkrisiu į šalavijų krūmus ir aš. Turėjau Ermitaže pirktą tokį:

Gražiai augo, per daug vietos neokupavo, bet... nepatiko viena lietuviška žiema-kai prisninga, nutirpsta, užšąla be sniego iki oi, nemažai laipsniukų. Tai ir neatsilaikė, pakratė šakneles.
Dėl žydėjimo ilgumo, pasistengdavau jį pratęsti. Nužydėjusias smilgas nukirpdavau prie pat žiedyno pradžios. Po kiek laiko iš lapų išsišakojimo ant to paties stiebo išaugdavo nauji stiebeliai su naujomis smilgutėmis. Taip žydėdavo ir žydėdavo beveik pastoviai.

Dabar žinovės sakykit ką aš čia tokio auginu?
Lyg ir į šalavijų giminę užneša, lyg kažką mėtiško turi. Visų gėlių pavadinimai liko su nuotraukytėm Fotki.com, tai visai esu savo galvos labirintuose pasimetusi.

O šioj foto kaip tik matosi kaip iškirpta žiedyno nužydėjusi smilga ir kaip išsišakoja i šonus naujos.

Atsakyti
EVOROS gėliuką pavadinčiau kažkuriuo rūšinės veronikos pavadinimu, panašus į First low. Gal nusipai-tau, nė vienos jos neturiu. Norų sąraše Žiloji veronika, kažkuri užkrėtėt parodžiusi. Aš pernai baltai žydintį šalaviją Lenkijoj ėmiau, irgi pliko pašalimo pakirstas. Pirma googlint reikia su jais, paskui sodint. Tie saulės augalai paplitę šiltuose regionuose, būna ir lepūnai. Antroj foto jugi augaliukas nebe tas, o kas- l.švelnus rausvumas ir nedidukas..gal?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 23 birželio 2017 - 17:53
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 23, 18:51)
EVOROS gėliuką pavadinčiau kažkuriuo rūšinės veronikos pavadinimu, panašus į First low. Gal nusipai-tau, nė vienos jos neturiu. Norų sąraše Žiloji veronika, kažkuri užkrėtėt parodžiusi. Aš pernai baltai žydintį šalaviją Lenkijoj ėmiau, irgi pliko pašalimo pakirstas. Pirma googlint reikia su jais, paskui sodint. Tie saulės augalai paplitę šiltuose regionuose, būna ir lepūnai. Antroj foto jugi augaliukas nebe tas, o kas- l.švelnus rausvumas ir nedidukas..gal?

Grįžau iš gėlyno-knisaus lyg šernas. Išmėčiau visokių driekenų. Radau vakar per lietų Lieporių turgelyje po 1,50 du vazonus skirtingo mėlynumo lubinus. Tai kasiau duobes, sodinau.
Dar norėjau ir balto, bet nebuvo. Na, teks pavaikščioti į tą pusę dažniau, gal užtaikysiu.
Ten pat nusipirkau 3 vazonus po 1,50 didžiažiedžių drūtų ramunių . Bet sodinsiu kitą dieną, nes reik kai ką iškasti ir sukeisti vietomis.
Žiloji veronika jau smilgutes iškėlė. Čia turbūt aš ir užkrėčiau ja. Mergaitegėlių, gali tikėtis, kad ją iš manęs gausi. Nenoriu girtis su greitu pristatymu, bet gal kitą ketvirtadieny ar penktadienį norus išpildysiu.

Dar praeitais metais labai abejojau inkarvilėjos auginimu ir išlikimu mūsų klimato sąlygomis, bet...štai dabartinis rezultatas. Esam gyvos ir net žydinčios po tokios netikusios žiemos.

O dabar rodau gal ir retesnį augaliuką, bent aš tokio niekur žydinčio nemačiau. OREOPHILUM ALLIUM-

Atsakyti
Taigi ramunes didžiąsias daug kam nešiau kelmais, kad tik imtų. Dabar kupstukas braškėse žiedus augina. Kam pinigėlį vėjais...nors ir man būna tokių impulsyvių momentų doh.gif O pas Aurutę nepaėmėt išdraskytais žiedlapiais siųstinės Crazy daisy, buvau plenciukų nutempus, dar extra reikalui turiu. Kas išaugs, negarantuoju, lapai tai tikrai ramuniški. O lubinų spalvos nepersilieja? Paskutiniu metu klausaus, kad su spalviniais deriniais garantijos ir ramybės nėra, vis kas nors atbulai atsisėja, persilieja. Na, čia daugiau gal ne daugiamečiai, o vis atsinaujinantys savarankiškai. Didieji dvimečiai katilai taip vis mandravoja- nori riužavų-šast pilna ežia mėlynukų ir t.t. Apie sinavadų sėklas tą patį skaičiau. Gamta akis bado, kad žmogelis nebus už ją gudresnis... fool.gif hihihi.gif Paskutinis allium- kažkoks svogūniukas turėtų būt, daugiabučio kliomboj anksti panašius pirmininkė sukišo, bet jų nėr. Mačiau kad labai labai guzikiukai. Reikalauja matomiausios vietos. Inkarvilėjos tai kietuolės, jų daug kas turi Lietuvoj, nesakyčiau, kad lepios. Iš sėklų puikiai sudygo, netgi pakeist vietą sudėtinga. Ilga liemeninė šaknis trūksta ir vėl dygsta. Derlingo, pavėsingo grunto mėgėja, sunku kilnot tokią. Tada žydi puikiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 23 birželio 2017 - 20:24
Taip Allium mažulyčiai svogūniukai. Rinkinukyje 20 parsiduoda. Norėjau kažko panašiai smulkiai žydinčio pavasariui atėjus. Bet žydi birželio mėn., kai kitų pavasarinių nebėra. Po žydėjimo lapai nunyksta, o tas man labai patinka, nes kitos gėlės jau išbujojusios ir man optiškai pritrūksta gėlyne laisvų žemės plotų.

Ramunių aš pati esu susipirkusi 3 skirtingų veislių ir gražus plotelis klesti. Bet štai kitoj gėlyno vietoj ėmė ir prisireikė, kai tokius dručkius ir jau su žiedu krūmus pamačiau.

Lubinus nesu auginusi, tai bandysiu tik pažindintis. Reikėjo aukštų mėlynos spalvos augalų, o jie šast ir sumėlynavo. O kaina man pasirodė, kad visai nedidelė, lyginant su centrinio turgaus kosminėmis kainomis.

Iš Aurutės kol kas nesu nieko parsinešusi. Stengiuosi visko kas gražu ir patinka jau nebegriebti kaip koks drakoša. Pas mane dabar stadija- mažinu kas kelia per daug problemų (mano nugarytei, laikui) ar nebepatinka. Riboju įvairovę, nes viskas auga, pučiasi, o vietos daugiau neatsiranda.
Taip pasitelkusi proto ir valios likučius atsisakiau Levisijų. Mane jos hipnotizuojančiai traukia, bet... auginasi nelengvai. Būna nuostoliai po žiemos, būna, kad krūmas peržydi ir pradeda šiaip sau nykti ar ateini ir po nakties tuščią duobę randi. Užburiantis ir nepigus grožis, tai daugelis praeidamas seilę varvina, kitas ir už dyką užsimanęs išsikasa. O turguje atpirkinėjant dar reik paieškoti ir kiekvienais metais kaina kyla 1 ar net 2 eurais. Praeitą vasarą net 6 eurų prašė už vieną krūmelį. Kad būtų koks 1 euras-pirkčiau ir pirkčiau...
Čia mano buvę praeitos vasaros levisijų plotai.

Ir dar pasigirsiu-gavau užvakar dovanų krūmą štai tokio vilkdalgio. Auga labai aukšti metriniai stiebai, žiedai didžiųjų grupės, kvepia saldžiai ir nevirsta kaip senoviniai rudieji.

Atsakyti