Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(gintute08 @ 2019 03 09, 21:49)
<p>Gal kažkas skaitėt <strong>AFTER.Kai mes susitikom? </strong>​kokie atsiliepimai?</p>

Aš bandžiau skaityti, nes dukra labai rekomendavo. Tačiau nors ir patinka paauglių literatūra, šios knygos nebaigiau skaityti, labai jau nekabino, nuobodu.
Pati aš dingau, nes dirbu be proto. Po fėjūnų depresija buvo, ką skaityti. Volkodavo kitos knygos neturėjau, tai pačiupau Oldi Путь меча. Gėris wub.gif Skaitau mažai, nes laiko labai nėra, ir mėgaujuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2019 03 10, 12:49)
Brūkšniuk, rudenį žada išleisti trečią dalį Rotfuso, rusų kalba, aišku. Arba pasikankinsi rusiškai skaitydama, arba luktelk lietuviško vertimo. Svarbiausia, kad jau matosi šviesa tunelio gale. ☺ B. Sandersoną skaitei? Turėtų  būti išleistos jau 2 jo knygos, labai vertos dėmesio.
O aš džiaugiuosi U. Eco "Pape satan aleppe : takios visuomenės kronikos". Malonumas, kolkas visiškai su juo sutinku.


Tikrai, kad šviesa tunelio gale biggrin.gif

Atrodo Sandersono ne. Ką skaityt?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 03 10, 20:32)

Atrodo Sandersono ne. Ką skaityt?

"Paskutinė imperija. Miglos vaikai ". Šita knyga pirma.
O šiaip dar man labai patiko Sage "Septintas sūnus " ir "Skrydis", dar yra " Raudonmūris" , kurio autoriaus pavardės tiksliai neatsimenu. Dar Pulmano trilogija, jei neskaitei.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2019 03 10, 19:42)
"Paskutinė imperija. Miglos vaikai ". Šita knyga pirma. 
O šiaip dar man labai patiko Sage "Septintas sūnus " ir "Skrydis",  dar yra " Raudonmūris"  , kurio autoriaus pavardės tiksliai neatsimenu. Dar Pulmano trilogija, jei neskaitei.


Ačiū, pasižymėjau. Pagal Pulmaną pastatė Kompasą, tiesa?




Atsakyti
Su didžiausiu malonumu perskaičiau M. Houellebecq'o „Pasidavimą“. Kažkuo (dėl stiliaus ar akademinės aplinkos aprašymo g.gif) ši knyga man priminė D. Lodge'o „Mintijimus“. Net ir politika, kuria per daug nesidomiu, nedirgino.

Užtat netinkamesnės knygos po „Pasidavimo“ turbūt nebuvo galima pasirinkti doh.gif Tiksliau – kalta ne pati knyga, bet lietuviškas jos leidimas. Be reikalo, aišku, skaičiau ne rusų kalba. Jei V. Bikulčius turėjo priekaištų „Pasidavimo“ vertimui, įsivaizduoju, ką pasakytų apie P. Sanajevo apysakos „Palaidokite mane po grindjuoste“ leidimą. Jau IV viršelyje „sudėtingi šeiminiai santykiai sutinkami dažnai“, nemažiau, visame tekste išvien gramatinės klaidos (tai gi, kaip gi, na gi), atsivedejusi, maistas supūs, pėdkelnes nusivilkti, idėjos atsikasyti. Pertekliniai įvardžiai, kurių verčiant juk galima pamažinti. Internete susiradau rusišką knygos variantą, kai perskaičiau „ant spintelės viršaus irgi kilojo įspūdinga krūva numerių“ (на поверхности тумбочки тоже высилась внушительная стопка номеров) ar pelė, „trikdydama tylą dalykišku šnarėjimu“ unsure.gif (мышь, по словам бабушки, оказалась умнее дедушки, стащила эдамский сыр еще до ночи и спряталась с ним где-то за шкафом в спальне, нарушая тишину сосредоточенным шуршанием).



Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 03 10, 21:08)
Ačiū, pasižymėjau. Pagal Pulmaną pastatė Kompasą, tiesa?

Taip. Tik įdomu ar pagal visas 3 dalis yra filmai.
Vitalija, kokia leidykla išleido Sanajevą? Jei " Obuolys" , tai nestebintų.
Atsakyti
QUOTE(jsv @ 2019 03 09, 23:41)
<p>Sveikutės, skaitytojos!  4u.gif 

Šią savaitę baigiau skaityti L. Tolstojaus "Karą ir Taiką". ir staiga supratau, kad nežinau, ką toliau skaityti.  biggrin.gif Gal galite rekomenduoti ką nors išties gero ir įdomaus? Ką nors panašaus į Jo Nesbo? Detektyvai, intrigos, įtemptas siužetas - šį mėnesį norisi kažko būtent tokio.  angel.gif  </p>



http://www.baltoslan.../beveides-aukos

Nauja, nebloga, įtrauks tikrai.
Atsakyti
Peter Wohlleben "Paslaptingas medžių gyvenimas".
Su meile parašyta knyga apie medžius - gyvas būtybes, apie kuriuos daugelis žinome labai mažai. Kaip jie bendrauja tarpusavyje, susisiekdami šaknimis padeda kitiems savo rūšies medžiams ir gauna iš jų pagalbos, kaip draugauja su grybais, saugojasi kenkėjų, kaip auga, maitinasi, geria, miega... Kodėl svarbūs natūraliai augantys miškai, kodėl reikalingos sengirės.
Knygoje daug mokslinių faktų, bet parašyta geru stiliumi, ją lengva ir įdomu skaityti. Autoriaus gausios žinios ir pagarba medžiams akivaizdi.
Skaičiau lėtai, po porą skyrelių per dieną, nes norėjau, kad skaitymo malonumas tęstųsi kuo ilgiau. wub.gif wub.gif wub.gif
Rekomenduoju visiems, norintiems daugiau sužinoti apie medžius - būtybes, kurių laikas teka visai kitaip negu mūsų.

Pušims "apie 100 metų, ką tik baigėsi jaunystė".
Miške nuvirtus medžiui, jauni medeliai greit stiebiasi aukštyn - jie žino, kad turi skubėti, juk vos už kelių dešimtmečių properša užsivers.
Atsakyti

Man šita irgi labai patiko. Net į mišką šiek tiek kitaip dabar išeinu.

Įdomu, ar tokia pat simpatiška antroji šio autoriaus knyga?

Atsakyti

Sveikos. 15min.lt užmačiau puikiai įgarsintą Y.N. Harari knygą,, Sapiens. Glausta žmonijos istorija''. Geras vertimas, sakiniai sklandūs, todėl, kol dar neišėmė, rekomenduoju toms, kam patinka tokios knygos. 

Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2019 03 11, 14:21)
Peter Wohlleben "Paslaptingas medžių gyvenimas".
Su meile parašyta knyga apie medžius - gyvas būtybes


Kaip gražiai parašei wub.gif nusipirkau ją pereitoje knygų mugėje, tačiau ji vis dar eilėje - iš "žvalgomojo" skaitymo supratau, kad tikėjausi kažko kitko... bet po Tavo komentaro bandysiu dar kartą.

Tikriausiai visos žinote kaip gydyti sudaužytą širdį? Tiesiog reikia iš karto mestis į kitą glėbį biggrin.gif taip ir aš, įskaudinta vis dar trečios knygos neparašiusio Rotfuso, greitomis (nerimta meilė) :sukramčiau "Gerus ženklus". Gėris biggrin.gif visiem kliuvo. Ypač patiko kaip laiką leidžia vienas iš Apokalipsės raitelių Badas, kas pakeitė Marą ir ką gudrus demonas laikė termuse seife biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2019 03 10, 13:49)
Brūkšniuk, rudenį žada išleisti trečią dalį Rotfuso, rusų kalba, aišku.


nejaugi sulauksim pagaliau? bigsmile.gif
Atsakyti