Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(keistuole @ 2019 02 27, 23:57)
Gal galit patarti, kur geriausiai ieškot nusipirkti/užsisakyti virtuvės komplektą? Na kad kaina būtų draugiška.
Taip seniai kažko tokio reikėjo, kad dabar be ikea'os nieko nebežinau

parasyk man ko ieskai smile.gif
Atsakyti

Tiesą sakote. O jeigu taip? https://www.part.lt/...e9ea0b4c498.jpg

Man asmeniškai 100proc geresnis variantad su spintelėm ir kaitlente saloje.. ar tsip ir pasidarėte?  :)​ 

Atsakyti

Ohooo, labai išsamus Šokoladės komentaras  :) tiek daug informacijos  :blink: Ar kuri turite namuose virtuvėje stiklo sienelę? pvz. https://www.pardavykla.lt/images/uploader/vi/708x531/virtuviniu-stiklo-sieneliu-galerija-39.jpg 

Kiek domėjausi atrodo fainas dalykas, lengvai prižiūrimas, įdomu išgirsti realius atsiliepimus, o ne tik reklamose vardijamus privalumus :)

Atsakyti

Sveikos! Šiuo metu planuojames virtuvę naujai statome name. Kadangi virtuvės niekad patys neplanavom ir visad prisitaikėm prie tokių sąlygų kokios yra - nelabai žinom ko reikia. Dydį kaip ir nusprendėme, bet kyla du 'esminiai' klausimai: 

- kur dėti šiuklinę(s)? Šiuo metu suplanuota taip: http://prntscr.com/n334zq, tačiau vyras mano, kad jos turėtų būti po kriaukle. Mane asmeniškai labai erzina kai plaunant indus turiu varvančiom rankom trauktis, kad kažkas kažką išmestų. Tačiauuuu, iki šiol nesame turėję indaplovės, tad nežinau kiek išties praleisiu laiko prie kriauklės :) 

- kokio dydžio šaldytuvo reikia? Kolkas esame dviese, bet mėgstame ir gaminti ir valgyti, tad šaldytuvas tuščias nebūna. Šaldytuvo montuoti neplanoujame, tad nors ir norime didesnio - turbūt rinksimės mažesnį, kad būtų daugiau 'dizaino' pasirinkimų už prieinamą kainą. Kokia jūsų patirtis su standartiniais ir dideliais šaldytuvais? 

Jeigu turite kokių komentarų - drąsiai komentuokite, įdomu išgirsti patirtį tų kurios jau šitą etapą atlaikė. Gal kažkokiais sprendimais labai džiaugiatės arba atvirkščiai? 

Atsakyti
QUOTE(simatautvis @ 2019 03 26, 13:30)
- kur dėti šiuklinę(s)? Šiuo metu suplanuota taip: <a data-ipb='nomediaparse' href='http://prntscr.com/n334zq'>http://prntscr.com/n334zq</a>, tačiau vyras mano, kad jos turėtų būti po kriaukle. Mane asmeniškai labai erzina kai plaunant indus turiu varvančiom rankom trauktis, kad kažkas kažką išmestų. Tačiauuuu, iki šiol nesame turėję indaplovės, tad nežinau kiek išties praleisiu laiko prie kriauklės smile.gif 

Neplanuočiau šiukšlinių vietos saloje. Neprivalu jų kišti po pačia kriaukle, bet visgi gerai būtų pagrindinėje darbo zonoje, t.y. tarp kriauklės ir kaitlentės, bent jau buitinėms šiukšlėms. Tuo labiau, jei prie salos ir valgysite, šiukšlės su kartais kokiu ne itin maloniu kvapu tegu jau geriau būna tolėliau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simatautvis @ 2019 03 26, 13:30)
kokio dydžio šaldytuvo reikia? Kolkas esame dviese, bet mėgstame ir gaminti ir valgyti, tad šaldytuvas tuščias nebūna. Šaldytuvo montuoti neplanoujame, tad nors ir norime didesnio - turbūt rinksimės mažesnį, kad būtų daugiau 'dizaino' pasirinkimų už prieinamą kainą. Kokia jūsų patirtis su standartiniais ir dideliais šaldytuvais?

O kodėl nenorite montuojamo šaldytuvo? mastau.gif Ir šiaip keistokai skamba, kad rinksitės mažesnį, nors jau dabar žinote, kad patogu nebus unsure.gif , tuo labiau, šeimyna gali padidėti. rolleyes.gif Ar nesvarstote apie atskirą šaldiklį? Šaldytuvai be šaldiklio gana erdvūs ir tie, kurie daugiau mažiau standartinių matmenų.
Atsakyti
QUOTE(simatautvis @ 2019 03 26, 15:30)
<p>Sveikos! Šiuo metu planuojames virtuvę naujai statome name. Kadangi virtuvės niekad patys neplanavom ir visad prisitaikėm prie tokių sąlygų kokios yra - nelabai žinom ko reikia. Dydį kaip ir nusprendėme, bet kyla du 'esminiai' klausimai: 

- kur dėti šiuklinę(s)? Šiuo metu suplanuota taip: <a data-ipb='nomediaparse' href='http://prntscr.com/n334zq'>http://prntscr.com/n334zq</a>, tačiau vyras mano, kad jos turėtų būti po kriaukle. Mane asmeniškai labai erzina kai plaunant indus turiu varvančiom rankom trauktis, kad kažkas kažką išmestų. Tačiauuuu, iki šiol nesame turėję indaplovės, tad nežinau kiek išties praleisiu laiko prie kriauklės smile.gif  </p><p></p><p>- kokio dydžio šaldytuvo reikia? Kolkas esame dviese, bet mėgstame ir gaminti ir valgyti, tad šaldytuvas tuščias nebūna. Šaldytuvo montuoti neplanoujame, tad nors ir norime didesnio - turbūt rinksimės mažesnį, kad būtų daugiau 'dizaino' pasirinkimų už prieinamą kainą. Kokia jūsų patirtis su standartiniais ir dideliais šaldytuvais? </p><p></p><p>Jeigu turite kokių komentarų - drąsiai komentuokite, įdomu išgirsti patirtį tų kurios jau šitą etapą atlaikė. Gal kažkokiais sprendimais labai džiaugiatės arba atvirkščiai? </p>


Sveiki
Mano labai panašus išplanavimas
Tai šiukšlinė po kriaukle man labai patogu:
iš lėkščių nubrauki šiukšles ir i indaplovę (indaplovė kaip suprantu iš deš kriauklės)
Atsakyti

_Smalsutė_ planuojame statyti standartinį šaldytuvą virtuvėje ir dar vieną tokį katilinėje, kuri mums vos už sienos nuo virtuvės. Esame panašiai gyvenę - buvo visai patogu. Ilgiau galiojančius maisto produktus kurių nenaudoji kasdien gali pasidėti į katilinę, o einamuosius laikyti virtuvėje. Atskiras šaldiklis visai gera idėja, vieno šaldytuvo per visą aukštį turbūt ir pakaktų. Gal esate tokį naudoję? Nevargina lankstytis žemai? 


Rasamal, pradedu galvoti, kad vyras teisus :D galbūt teks ir dėti ten šiukšlinę... 


Dar klausimai keli:

kur laikote svogūnus, bulves? Ar jie įprastai laikomi katilinėje turint namą? Mūsų katilinė nebus super didelė, o ten bus skalbyklė, džiovyklė, šaldytuvas (gal), oras-vanduo prietaisas ir žinoma katilas, kolektoriai. 

ar turite kokį patogų sprendimą duonai/batonui laikyti? Dabar gyvenant bute laikome ant stalviršio, nes tiesiog nėra kur kitur. Gal kas esate įsimontavę kokią duoninę? 


Atsakyti
QUOTE(simatautvis @ 2019 03 26, 20:31)
planuojame statyti standartinį šaldytuvą virtuvėje ir dar vieną tokį katilinėje, kuri mums vos už sienos nuo virtuvės. Esame panašiai gyvenę - buvo visai patogu. Ilgiau galiojančius maisto produktus kurių nenaudoji kasdien gali pasidėti į katilinę, o einamuosius laikyti virtuvėje. Atskiras šaldiklis visai gera idėja, vieno šaldytuvo per visą aukštį turbūt ir pakaktų. Gal esate tokį naudoję? Nevargina lankstytis žemai?

Naudojame šaldytuvą per visą aukštį be šaldiklio ir šalia atskirą keturių stalčių šaldiklį (po stalviršiu toks netilptų, bet už "standartinį" mažesnis). Šaldytuvo apačioje du stalčiai daržovėms, tai viršutinis ne taip ir žemai, o apatinį rečiau naudojam, tad lansktymasis nevargina. smile.gif Pasidedam ir bulvių, kad būtų po ranka. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(simatautvis @ 2019 03 26, 20:31)
ar turite kokį patogų sprendimą duonai/batonui laikyti? Dabar gyvenant bute laikome ant stalviršio, nes tiesiog nėra kur kitur. Gal kas esate įsimontavę kokią duoninę?

Duoną laikome pakabinamos spintelės lentynoje sandariai pirktiniuose maišeliuose – visada aiškus galiojimo laikas, neprilenda kokių neprašytų svečių, na ir šiaip nesinori skirtingų rūšių duonos laikyti kartu. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 27 kovo 2019 - 18:43

- kur dėti šiuklinę(s)? Šiuo metu suplanuota taip: http://prntscr.com/n334zq, tačiau vyras mano, kad jos turėtų būti po kriaukle. Mane asmeniškai labai erzina kai plaunant indus turiu varvančiom rankom trauktis, kad kažkas kažką išmestų. Tačiauuuu, iki šiol nesame turėję indaplovės, tad nežinau kiek išties praleisiu laiko prie kriauklės :)

Ko gero virtuvės baldus jau turite, bet pakomentuosiu. Iš tiesų, kaip ir buvo minėta aukščiau, šiukšlinė nebūtinai turi būti po plautuve, tačiau tai bene dažniausiai pasitaikantis pasirinkimas. Ir ne šiaip:

- patogu, nes plautuvė yra stipriai susieta su pagrindine darbo erdve

- nemažai atliekų yra išimamos iš plautuvės, tad patogu, kai šiukšlinė yra arti

- po plautuve lieka mažai vietos dėl sifono (galima dėti sumažintą), tad šiukšlinė puikiai tą vietą išnaudoja

Jeigu nepatinka atidarinėti su drėgnomis rankomis spintelę po šiukšline, tai tiesiog darykite stalčių, kuris atsidaro nuo spustelėjimo koja. Priprasite, daugiau niekada nesižvalgysite į kitokį sprendimą ;)

Atsakyti
Laba diena, ismuse ir mano laimes valanda planuotis pirmaja virtuve😊 o pasirodo, kad is tos laimes galima ir prazilti... Preliminariai planeli susimeciau toki, bet kaip matau, su pasidejimu nebus fantastika...🙄 virsuje spintele prie kampo bus visa uzmusta, nes ja slepsime dujini katila, virs kaitlentes, aisku, gartraukis. Hmmm🤔 Audziu minti pratemoti iki kokiu 3,5 metru. Labai ilginti virtuves negaliu, nes tada nebetilps stalas normaliai (svetaine+virtuve+valgomasis kartu, viso 30,92 kvadrato, pailgai eina). Zodziu, pasimeciau kaip tase ant begiu, o isivaizdavau, kad cia normaliai uzteks vietos virtuvei😄 Gal turite pasiulymu/pastebejimu?😊


https://www.part.lt/...5c69309553.jpeg

Atsakyti

Ir dar vienas klausimas! Gal kas aukstino stalvirsi turedamas langa? Nuo lango iki grindu 88cm, bet dar grindys kai susides tikrai suvalgys dar kelis cm, o man reiketu aukstesnio stalvirsio, kad butu patogu...Nesu Sabonio ugio, viso labo 163cm, bet dabartines virtuves aukstis 85cm ir man skauda nugara vien nuo svoguno supjaustymo (na taip, stuburas nera mano stiprioji puse...). Galvoju gal tiesiog kelti stalvirsi lango saskaita, kad jis neatsidarinetu ir tiek? Islosciau papildomus plius minus 10cm, tiek manau ir uztektu iki pilnos laimes man 😊  Nes norejau nedaryti atskiros palanges, o deti stalvirsi. Na blogiausiu atveju “laipta” daryti su siaura palange ir tada jau kelti tuos grubiai 10cm, bet kas is to geriau bus, abejoju🙄  Negaminu per diena tris-keturis kartus, bet net ir karta gaminant noretusi, kad nereiktu buti sukandus dantis...

Atsakyti