Taip seniai kažko tokio reikėjo, kad dabar be ikea'os nieko nebežinau
parasyk man ko ieskai

Tiesą sakote. O jeigu taip? https://www.part.lt/...e9ea0b4c498.jpg
Man asmeniškai 100proc geresnis variantad su spintelėm ir kaitlente saloje.. ar tsip ir pasidarėte?
Ohooo, labai išsamus Šokoladės komentaras tiek daug informacijos
Ar kuri turite namuose virtuvėje stiklo sienelę? pvz. https://www.pardavykla.lt/images/uploader/vi/708x531/virtuviniu-stiklo-sieneliu-galerija-39.jpg
Kiek domėjausi atrodo fainas dalykas, lengvai prižiūrimas, įdomu išgirsti realius atsiliepimus, o ne tik reklamose vardijamus privalumus
Sveikos! Šiuo metu planuojames virtuvę naujai statome name. Kadangi virtuvės niekad patys neplanavom ir visad prisitaikėm prie tokių sąlygų kokios yra - nelabai žinom ko reikia. Dydį kaip ir nusprendėme, bet kyla du 'esminiai' klausimai:
- kur dėti šiuklinę(s)? Šiuo metu suplanuota taip: http://prntscr.com/n334zq, tačiau vyras mano, kad jos turėtų būti po kriaukle. Mane asmeniškai labai erzina kai plaunant indus turiu varvančiom rankom trauktis, kad kažkas kažką išmestų. Tačiauuuu, iki šiol nesame turėję indaplovės, tad nežinau kiek išties praleisiu laiko prie kriauklės
- kokio dydžio šaldytuvo reikia? Kolkas esame dviese, bet mėgstame ir gaminti ir valgyti, tad šaldytuvas tuščias nebūna. Šaldytuvo montuoti neplanoujame, tad nors ir norime didesnio - turbūt rinksimės mažesnį, kad būtų daugiau 'dizaino' pasirinkimų už prieinamą kainą. Kokia jūsų patirtis su standartiniais ir dideliais šaldytuvais?
Jeigu turite kokių komentarų - drąsiai komentuokite, įdomu išgirsti patirtį tų kurios jau šitą etapą atlaikė. Gal kažkokiais sprendimais labai džiaugiatės arba atvirkščiai?
Rasamal, pradedu galvoti, kad vyras teisus galbūt teks ir dėti ten šiukšlinę...
Dar klausimai keli:
kur laikote svogūnus, bulves? Ar jie įprastai laikomi katilinėje turint namą? Mūsų katilinė nebus super didelė, o ten bus skalbyklė, džiovyklė, šaldytuvas (gal), oras-vanduo prietaisas ir žinoma katilas, kolektoriai.
ar turite kokį patogų sprendimą duonai/batonui laikyti? Dabar gyvenant bute laikome ant stalviršio, nes tiesiog nėra kur kitur. Gal kas esate įsimontavę kokią duoninę?
- kur dėti šiuklinę(s)? Šiuo metu suplanuota taip: http://prntscr.com/n334zq, tačiau vyras mano, kad jos turėtų būti po kriaukle. Mane asmeniškai labai erzina kai plaunant indus turiu varvančiom rankom trauktis, kad kažkas kažką išmestų. Tačiauuuu, iki šiol nesame turėję indaplovės, tad nežinau kiek išties praleisiu laiko prie kriauklės
Ko gero virtuvės baldus jau turite, bet pakomentuosiu. Iš tiesų, kaip ir buvo minėta aukščiau, šiukšlinė nebūtinai turi būti po plautuve, tačiau tai bene dažniausiai pasitaikantis pasirinkimas. Ir ne šiaip:
- patogu, nes plautuvė yra stipriai susieta su pagrindine darbo erdve
- nemažai atliekų yra išimamos iš plautuvės, tad patogu, kai šiukšlinė yra arti
- po plautuve lieka mažai vietos dėl sifono (galima dėti sumažintą), tad šiukšlinė puikiai tą vietą išnaudoja
Jeigu nepatinka atidarinėti su drėgnomis rankomis spintelę po šiukšline, tai tiesiog darykite stalčių, kuris atsidaro nuo spustelėjimo koja. Priprasite, daugiau niekada nesižvalgysite į kitokį sprendimą ;)
Ir dar vienas klausimas! Gal kas aukstino stalvirsi turedamas langa? Nuo lango iki grindu 88cm, bet dar grindys kai susides tikrai suvalgys dar kelis cm, o man reiketu aukstesnio stalvirsio, kad butu patogu...Nesu Sabonio ugio, viso labo 163cm, bet dabartines virtuves aukstis 85cm ir man skauda nugara vien nuo svoguno supjaustymo (na taip, stuburas nera mano stiprioji puse...). Galvoju gal tiesiog kelti stalvirsi lango saskaita, kad jis neatsidarinetu ir tiek? Islosciau papildomus plius minus 10cm, tiek manau ir uztektu iki pilnos laimes man 😊 Nes norejau nedaryti atskiros palanges, o deti stalvirsi. Na blogiausiu atveju “laipta” daryti su siaura palange ir tada jau kelti tuos grubiai 10cm, bet kas is to geriau bus, abejoju🙄 Negaminu per diena tris-keturis kartus, bet net ir karta gaminant noretusi, kad nereiktu buti sukandus dantis...