Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Dėkui, Cobre, už atsakymą 4u.gifLabai noriu ąžuolinio parketo namuos, bet dėl virtuvės niekaip negaliu apsispręst.

mes virtuvėj ąžuolinį parketą susidėjom, tik dar nežinau, ar praktiška.

Visose parduotuvėse šaukė, kad tik ne parketą, siūlė vinilines, hydro cork'ą, laminatą, plyteles. Šaukštas nukris duobutė, puodukas nukris-duobutė ir t.t. Valant statybines dulkes nukrito nemažas vaiko žaislas, duobutės neatsirado, tai gal nebus taip blogai. Sako dabartinis parketas turi 31 atsparumo klasę 

Atsakyti

Dėl grindų dangos virtuvėje, pas mus laminatas, tai aš irgi jau sugebėjau poroj vietų įkalt. Gerai tik tai, kad nesimato, nes labai nežymu. Ant medžio tikrai būtų žymė irgi likusi. Ant plytelių nzn, bet jos man iš principo nepatinka (šalta, nejauku, jeigu nešildomos grindys). Draugai name virtuvės zonoj dėjo plyteles, kitur parketą. Medis tikrai labai gražu, jauku, bet konkrečiu jų atveju be proto slidu (nors neblizgus, alyvuotas). Vaikai vos galvų nenusisuko. 

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2017 05 04, 14:33)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="knopke*" data-cid="71608916" data-time="1493894577"><div><p>Kaip man grazu naturalus medis, namie laiptai azuoliniai, kaskart lipdama geriuosi, bet visam namui grindu neistengem sudeti, todel kai renovuosim uz daug metu vartotojo įkelta nuotraukaplanas yra vartotojo įkelta nuotraukavaikai bus paauge, mums jau senukams gal pavyks issaugoti jas, nes dabar jau merginos sugebejo pasventinti keliose vietose laminata vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>medis, masyvas arba dvisluoksnis su pakankamai geru pagrindu ir didesniu sluoksniu kietos medienos virsuje, problemu del pazeidimu kelia maziausiai. krito ir nemenkas sviestuvas, kai ji kabino, ir svetaineje kazkur, jau net nematau kur, yra imusimas, ir virtuveje kazkas krito irgi yra imusimas. skirtumas tas, kad medis devisi, o laminatas gadinasi biggrin.gif nes mano imustas duobutes vos pastebesi, juk niekas nepasizeide rimtai, net man paciai reiktu paropineti, kad vel rasti tas vietas. gailiuosi, kad vonioje nesusidejau. koridoriuje, virtuveje eina tos pacios staki grindys. Neretai, kai reikia, tai ir su batais drasiai einu, kas joms atsitiks. jei tiesiog buvo renkamasi kazka del finansu, tai suprantu. Jei del vaiku ar gyvunu, tada nelabai. Pas mus kituose namuose ant azuolo masyvo vilksunis gyveno, dabar haskiuko misrunas, na ir grindys del to visai nekencia - medis kietas, o alyva lengvai atnaujinti galima, nors mums jau kiek metu atnaujinimo ten nereikejo</p>

Na, mes vazinejom pas draugus, kurie dejosi medi..deja, nei vienas nepasake, kad nieko nenutiko, pas vienus yra triju metu berniukas, tai jau dabar sake reikia slifuoti, nes duobiu duobeliu nuo zaislu ir masineliu biggrin.gif musu laiptai ir yra keliose vietose irezti ir imusti su sunkia kuprine, taip akd vis tik medis jega, bet...
Atsakyti
Bet tai tos duobutės, kurios realiai vos įžiūrimos ir medžio nusidėvėjimas gražu gi. Matyt taip visi pripratę prie sintetinių nenudėvimų medžiagų, kad natūralus medžio dėvejimasis erzina.
Mes daug metų turim medines grindis ir laiptus. Vaikai su vaikštyne, riedučiais užaugo ir viskas super. Jei atsiklaupus ant grindų prieš šviesą žiūrėsi, šimtai mikro įbrėžimų, bet atsistoji ir nieko nesimato... O ir tie įbrėžimai - tai dabar gi specialiai tą medį šukuoja, dar ir skersai, kad senas atrodytų.
Atsakyti

viskas priklauso nuo to, koki medi dedate ir kaip jis paruostas, bei kuo padengtas. su dvisluoksniais ir trisluokniais aplamai beda nereta, nes pagrindas ju buna daznai per minkstas, o sluoksnis masyvo per plonas. Ir idomiausia, kad kaina irgi nelemia nieko. ta prasme, kad sumokejus daug, nebutinai gauni kokybiska produkta. 

Zodziu, kiekvienam savo.  Draugai gyvena senam name, su senoviniu parketu. Nemanau, kad laminatai taip garbingai atlaikytu laiko ir seimininku, geru ir blogu laiku kaita. 

Atsakyti

viskas priklauso nuo to, koki medi dedate ir kaip jis paruostas, bei kuo padengtas. su dvisluoksniais ir trisluokniais aplamai beda nereta, nes pagrindas ju buna daznai per minkstas, o sluoksnis masyvo per plonas. Ir idomiausia, kad kaina irgi nelemia nieko. ta prasme, kad sumokejus daug, nebutinai gauni kokybiska produkta. 

Zodziu, kiekvienam savo.  Draugai gyvena senam name, su senoviniu parketu. Nemanau, kad laminatai taip garbingai atlaikytu laiko ir seimininku, geru ir blogu laiku kaita. 

Atsakyti
As tai galvoju dar taip, kad nuo zmogaus preciziskumo priklauso, pvz, mane tikrai erzintu ir mane realiai erzina naturaliu dalyku devejimas biggrin.gif tarkim, linine suknele,ji issitampo biggrin.gif tiesiog, gal kitiems labiau patinka maziau erzinantys dalykai, kuriuos gali su laiku pakiesti greiciau, nei naturalu ir brangu saugoti labai ilgai biggrin.gif
Atsakyti

Va dėl šito sutinku, kad labai svarbu pats medis ir jo paruošimas. O dėl kainos ir kokybės, ko gero čia atskirą mokslą reikia išeit, kad tinkamai suprastum, kas yra ok, o kas blogai dėvėsis. 

Atsakyti

As tai galvoju dar taip, kad nuo zmogaus preciziskumo priklauso, pvz, mane tikrai erzintu ir mane realiai erzina naturaliu dalyku devejimas biggrin.giftarkim, linine suknele,ji issitampo biggrin.giftiesiog, gal kitiems labiau patinka maziau erzinantys dalykai, kuriuos gali su laiku pakiesti greiciau, nei naturalu ir brangu saugoti labai ilgai biggrin.gif

mane irgi labai erzina. todel ir nesirenku laminato. nes as tikrai ne is tu, kurie su laiku susigyvena su bet kokiais erzinanciais dalykais. saugoti irgi nelabai linkusi (argi deciau super lepu daikta i tambura ir virtuve, jei paskui reiktu pergyvent, kad batus jau lauke nusiimt :D) zodziu, jusu pastaba tikrai kazkam gal ir pritaikoma, bet ne mano atveju. tiesa sakant, tai ir papildomai alyvuoju tik todel, kad zinau, jog su gamykliniu alyvavimu (apie laka tai net minciu neturiu) neturesiu reikiamo rezultato. 

Va dėl šito sutinku, kad labai svarbu pats medis ir jo paruošimas. O dėl kainos ir kokybės, ko gero čia atskirą mokslą reikia išeit, kad tinkamai suprastum, kas yra ok, o kas blogai dėvėsis. 

tikrai svarbu. todel tikrai nededu galvos po giljotina del staki grindu. juk absoliuciai nezinau kas ir kaip. kaip ir su bet kuriuo kitu gamintoju. bet tuo momentu tai buvo gaminys su puikiais parametrais: 6mm azuolas ir apatine dalis irgi is azuolo. kai dejom masyva, tai ten jau galva galejau uz ji guldyti, nes savas zmogus paruose lentas. 

daugiau, kaip ir neturiu ka ta tema pasakyti, tai gal ir baikim diskusija ;)

Atsakyti

Cobre, 04 Geg 2017 - 12:09, parašė: Pas mus staki top lag. alyvuotos. tik man monocoat alyva labai nepatiko, tai as ant virsaus pusiau blizgia saicos padengiau.
Cobre, o kaip dengiasi saicos ant monocoato . Turiu identiska situacija ( iskaitant virtuve) . Yra padengtos azuolo masyvo lentos monocoatu, ir turiu nusipirkusi saicos , nors monocoat pardaveja aiskino kad jau po monocoato niekas nebekibs i medi .
Atsakyti

Cobre, o kaip dengiasi saicos ant monocoato . Turiu identiska situacija ( iskaitant virtuve) . Yra padengtos azuolo masyvo lentos monocoatu, ir turiu nusipirkusi saicos , nors monocoat pardaveja aiskino kad jau po monocoato niekas nebekibs i medi .
puikiai dengiasi.  sios alyvos tarsi lygiavertes. bet mano trumpa pazintis su monocoat leidzia man pagristai tuo abejoti. :)

tiesa, galvojau pakaks vieno sluoksnio. bet visgi reikia tept du kartus, bent jau pas mane. tai i pinigine atsiremia tokie malonumai :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 04 gegužės 2017 - 20:47
Priklauso nuo to, kokią spalvą alyvos naudosite ir kur tepsite. Nors monocoat teigia, kad uždengus sluoksnį niekuo daugiau nebepasidengs, būna atveju, kai visgi pavyksta. Tai priklauso nuo spalvos ir medienos rūšies, jos paviršiaus ir drėgmės. Bet 90 proc. atvejų visgi monocoat tiesa ir visiškai niekas nebelimpa, kartais tenka net ir pašveitus efektas išlieka smile.gif
Atsakyti