Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Man dar kitas integruojamų minusas - nepypsi kai durelių neuždarai. Kai rinkomės man net mintis nekilo į tokį dalyką atkriept dėmesį, atrodė kaip gali nebūt. Bet vat nėra doh.gif

tai šiandien darydama virtuvę aš dar kartą labai pamastyčiau apie pastatomą šalytuvą.

neimontuotas nepypsejo, dabar imontuotas pypsi :)  dar truputi gyvenau su imontuojamu ikejiniu, tai irgi cypdavo. 

jei virtuve butu atskira, kaip buvo pries tai, tai vel imciau neimontuojama. dabar vienoj erdvej su svetaine, todel rinkausi imontuojama saldytuva.  neimontuojamas buvo ikistas i nisa is ploksciu, todel man atrode pakankamai vientisa su likusia virtuve, asmeniskai man net labai tiko. negedo, virsuje buvo paliktas tarpas, sonai irgi turejo apie 1,5 cm tarpus. 

del kainos, tai isauga ji, jei imontuojamas saldytuvas. nes ir saldytuvas pats brangesnis, ir dar  ji "apsiuti" irgi kainuoja juk. tai vat  ir sprendi, kas kam prioritetuose. o tas 100 eur vienur, 100 kitur... ziurek, jau ir nebeuztenka kokiam kampui irengti :)  

Atsakyti
QUOTE(Berulė @ 2017 06 06, 07:00)
<p>Sveikutės, </p><p></p><p>ech kiek džiaugsmo, kad į šią temą sugrįžo longger  yahoo.gif </p><p>Planuoju aš savo virtuvę jau nuo pernai metų ir dar gal keli metai planuosiu. Nežinau kas per tą laiką dar užplauks man, bet neseniai pradėjau gryninti idėją daryti virtuvę be viršutinių spintelių. O kai paskaičiau, kad ir longger taip daro, supratau, kad gal teisingu keliu suku  biggrin.gif </p>

nu, kad aš lygtai nebuvau niekur ir dingus rolleyes.gif tik atitrūkus gal šiek tiek. Kažkur kelionė buvo, kažkur kokios nors šventės, kažkiek darbo turėjau (bet kaip rezultate pasirodė, tai tik buvo hobis, nes už darbą šiaip mokami pinigai) tai va gal tik taip iš šono pasirodė. Va, Juodai, tai kapitaliai prapuolė ir man dėl jos jau neramu. Va taip pakėlė uodegytę ir išėjo nežinoma kryptimi. Va čia tai virtuvių tema daug prarado. Nerealiai daug.

virtuvę be viršutinių spintelių reiktų planuoti motyvuotai. Va taip imti ir jų atsisakyti nereikėtų. Kaip Cobre minėjo apie šaldytuvą, taip man su pakabinamom - vaizdas man netinka. Virtuvė atvira ir bendra, todėl man jos vizualiai reikia kad būtų kuo mažiau. O pasidėjimui suplanuoti stalčiai, kurių bus apie 20. Nu ir šiaip, mane jos visą gyvenimą nervina. Ten nėra stalčių ir vis tiek viskas sudėta taip, kad norint ką nors paimti iš galo, turi nusikrauti priekį. Apie palubę ir taburetes pasilipimui aš irgi turiu savo nuomonę. Bet tai čia asmeninės bėdos. Visokiems kelioniniams, šventiniams, sodinimo, sandėliavimo reikalams aš turėsiu dar papildomai virš 250m² grindų ploto. Todėl labai nestresuoju. Man svarbu, kad virtuvėje patogiai tilptų reikalingiausi ir kasdienai naudojami daiktai. Pradiniam variante buvo numatyto ir kelios pakabinamos, bet paskui jos išnyko. Sakiau grįšiu prie tos temos, kai atsiras apatinės spintelės, o joms dar pinigų neatsirado. Berule, pas jus bus sandėliukas, virtuvė atvira, todėl situacija gana dėkinga. Paviešinkit savo pamąstymus, kai busite pasiruošusi, lauksiu 4u.gif

Šokolade, prieskonius, želė, kepimo miltelius, pudingus ir pan. aš planuoju laikyti stalčiuje su skirtukais. Nes taip noriu, o ar bus patogu - pasakysiu kada nors. Tiksliai žinau, jog prieskonių sukrautų virš galvos aš nebenoriu. Kiek kartų jie yra išsipylę ir pabirę nukritus vienam, imant kitą, kiek ten pastoviai valyti reikia nes amžinai ko nors pribyra. Nu bet čia gal aš tokia nevala esu. Man stalčių tvarkyti yra patogiau. Be to atsidarai jį ir viskas aišku ko turi, kiek turi ir pasiekti gali nieko neatkraustant.

dėl šaldytuvų - nežinau, salone pačiupinėjus man nepasirodė tie įmontuojami kažkokie tragiškai mažesni. Bet gal kai pradėsiu naudotis, išlįs kokie nors nepatogumai ar vietos trūkumai. O dėl kainos, tai Cobre teisi, ten 100€, ten 100€ ir žiūrėk jau kokiam kampui trūksta. Bet kitą vertus, turėti visus kampus su nepatinkančiais ar erzinančiais sprendimais man irgi ne geriau. Aš geriau ilgiau kažko neturėsiu, bet turėsiu tai, ko man reikia. Aišku, jeigu man nesvarbu, tada renkuosi kainą.
Atsakyti

Aš geriau ilgiau kažko neturėsiu, bet turėsiu tai, ko man reikia. Aišku, jeigu man nesvarbu, tada renkuosi kainą.

oi, su situo reikalu turejau patirties. teigiau ta pati juk :D rezultatas : dar n+1 kampu nesutvarkyta, o pirmieji stvarkyti jau prasosi tavo demesio, nes tai kazkas apluzo, tai sugedo, tai tiesiog apsidevejo.  zodziu, jei sugebi susisukt per kokius 3, na max 4 metus nuo isikraustymo, tai valio, turi poilsio ir finansinio atsipaipaliojimo laikotarpi. jei ne, tai vadinasi kazkas ne taip susideliota. 

cia tokia mano asmenine nuomone. 

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2017 06 07, 11:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71664514" data-time="1496821467"><div><p>Aš geriau ilgiau kažko neturėsiu, bet turėsiu tai, ko man reikia. Aišku, jeigu man nesvarbu, tada renkuosi kainą.</p></div></blockquote><p>oi, su situo reikalu turejau patirties. teigiau ta pati juk biggrin.gif rezultatas : dar n+1 kampu nesutvarkyta, o pirmieji stvarkyti jau prasosi tavo demesio, nes tai kazkas apluzo, tai sugedo, tai tiesiog apsidevejo.  zodziu, jei sugebi susisukt per kokius 3, na max 4 metus nuo isikraustymo, tai valio, turi poilsio ir finansinio atsipaipaliojimo laikotarpi. jei ne, tai vadinasi kazkas ne taip susideliota. </p><p>cia tokia mano asmenine nuomone. </p>

aj, nu ta prasme tai taip biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tu teisi, dėliot reikia ir daug.
aš galiu užsinorėt auksinio šviestuvo už pusę milijono ir visą likusį gyvenimą jam kaupti, produktus žiemą laikant kieme, o vasarą greitai vartojant. Aišku, kad nesąmonė ir man taip netinka. Viskas yra derinama pagal galimybes. Jeigu šaldytuvas už 300€ man būtų 2 metų siekiamybė, tai į tą už 1000€ aš tikrai net nebežiūrėčiau, kad ir kaip jis ten man patiktų. Nes tai tik šaldytuvas. Taip, aš noriu jo su visokiais ledų generatoriais ir kvapų naikintojais ir pan ir t.t. bet į tokius nebežiūriu, nes pirksiu jį dar 3 metus biggrin.gif O va orkaitės reikia su pirolize ir visokiais bajeriais, tai ji tokia ir bus, nes aiškiai man jos reikia būtent tokios ir ne kitokios.
Bet bendrai paėmus, tai norus supaprastinti dažnai reikia, ypač man biggrin.gif Retai kada pasiduodu alpuliams, bet keletą vietų tokių turiu, kur nebus kompromisų. Tai darau kitaip - jas užbaigiau pigiai, truputi gal šiek tiek belekaip, iš likučių, bet rezultatas mane tenkina tokiam silpnam šešetui. O planuose stovi tai kas sugalvota, bet tai darysiu tik tada , kai bus tam pinigų. Tai, pavyzdžiui liečia ir virtuvę. BT pirksiu maksimaliai pagal galimybių ir norų suderinamuma, o pačius baldus/stalviršius ir fasadus - dėsiu piguvą, nes pilno varianto neįperku. Bet žinau ko noriu ir tikrai pasikeisiu, kai atsiras finansai. Korpusai liks tie patys, keisiu tik stalviršį ir fasadus. Nes jeigu daryti iš karto, kaip noriu, tai virtuvės pas mane dar ilgai nenusimato, o taip man irgi netinka. Bet pavyzdžiuj plytelių ar grindų dangos jau nebepasikeisiu, tai ten kompromisų buvo mažiau. Tiesiog ieškai ir deriesi tol, kol randi priimtiną variantą už tinkamą kainą/kokybę. Plyteles imu tas, kurių man reikia, o pvz unitazus ar kriaukles su visokiais maišytuvais susipirkau iš bankrutuojančios firmos likučių ir visokių išsipardavimų papigiai, net nesidairydama į pasiūlą salonuose. Tiesiog matai daiktą, komplektaciją ir žiūri ar tau jis tinka, ar nelabai. Bet kai pasako galutinę kainą, tai tas nelabai pradeda visai neblogai žiūrėtis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ypač, kai matai prilipintą salono kainą iš trijų nulių zonos, o tau siūlo pirkt iš vieno nulio zonos ir apsisprendimui turi 5min, nes už nugaros dar 5 stovi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nuperki greitai ir tada jau nebegalvoji, gerai tai ar nelabai. Tiesiog yra jau tas daiktas ir gyveni kitom problemom. Nu ir žinai, kad gyvent galėsi, o jeigu ten bus labai labai negerai, nebus taip gaila ir pasikeist, jei bus užu ką biggrin.gif
Atsakyti
longger biggrin.gif

bet tai sunku taip gyviant - amžina komplektacija
aš ir prieš alpulius, bet suderinamumas turi būt: kaip derės liankiškas pigus stalviršis ir viryklė su gartraukiu (2 in1) ir piroliziniai updeitai smile.gif)))))

QUOTE(longger @ 2017 06 07, 12:25)
aj, nu ta prasme tai taip  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif tu teisi, dėliot reikia ir daug.
aš galiu užsinorėt auksinio šviestuvo už pusę milijono ir visą likusį gyvenimą jam kaupti, produktus žiemą laikant kieme, o vasarą greitai vartojant. Aišku, kad nesąmonė ir man taip netinka. Viskas yra derinama pagal galimybes. Jeigu šaldytuvas už 300€ man būtų 2 metų siekiamybė, tai į tą už 1000€ aš tikrai net nebežiūrėčiau, kad ir kaip jis ten man patiktų. Nes tai tik šaldytuvas. Taip, aš noriu jo su visokiais ledų generatoriais ir kvapų naikintojais ir pan ir t.t. bet į tokius nebežiūriu, nes pirksiu jį dar 3 metus  biggrin.gif O va orkaitės reikia su pirolize ir visokiais bajeriais, tai ji tokia ir bus, nes aiškiai man jos reikia būtent tokios ir ne kitokios.
Bet bendrai paėmus, tai norus supaprastinti dažnai reikia, ypač man  biggrin.gif Retai kada pasiduodu alpuliams, bet keletą vietų tokių turiu, kur nebus kompromisų. Tai darau kitaip - jas užbaigiau pigiai, truputi gal šiek tiek belekaip, iš likučių, bet rezultatas mane tenkina tokiam silpnam šešetui. O planuose stovi tai kas sugalvota, bet tai darysiu tik tada , kai bus tam pinigų. Tai, pavyzdžiui liečia ir virtuvę. BT pirksiu maksimaliai pagal galimybių ir norų suderinamuma, o pačius baldus/stalviršius ir fasadus - dėsiu piguvą, nes pilno varianto neįperku. Bet žinau ko noriu ir tikrai pasikeisiu, kai atsiras finansai. Korpusai liks tie patys, keisiu tik stalviršį ir fasadus. Nes jeigu daryti iš karto, kaip noriu, tai virtuvės pas mane dar ilgai nenusimato, o taip man irgi netinka. Bet pavyzdžiuj plytelių ar grindų dangos jau nebepasikeisiu, tai ten kompromisų buvo mažiau. Tiesiog ieškai ir deriesi tol, kol randi priimtiną variantą už tinkamą kainą/kokybę. Plyteles imu tas, kurių man reikia, o pvz unitazus ar kriaukles su visokiais maišytuvais susipirkau iš bankrutuojančios firmos likučių ir visokių išsipardavimų papigiai, net nesidairydama į pasiūlą salonuose. Tiesiog matai daiktą, komplektaciją ir žiūri ar tau jis tinka, ar nelabai. Bet kai pasako galutinę kainą, tai tas nelabai pradeda visai neblogai žiūrėtis  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif ypač, kai matai prilipintą salono kainą iš trijų nulių zonos, o tau siūlo pirkt iš vieno nulio zonos ir apsisprendimui turi 5min, nes už nugaros dar 5 stovi  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  nuperki greitai ir tada jau nebegalvoji, gerai tai ar nelabai. Tiesiog yra jau tas daiktas ir gyveni kitom problemom. Nu ir žinai, kad gyvent galėsi, o jeigu ten bus labai labai negerai, nebus taip gaila ir pasikeist, jei bus užu ką  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 06 07, 14:02)
longger  biggrin.gif

aš ir prieš alpulius, bet suderinamumas turi būt: kaip derės liankiškas pigus stalviršis ir viryklė su gartraukiu (2 in1) ir piroliziniai updeitai smile.gif)))))

arkava, sutinku, be pakankamo norų finansavimo, ypač turint lakią fantaziją, sunku gyvent. Ir niekas man nežadėjo, jog bus lengva. Bet toliau tai čia truputi į lankas nuvažiavai biggrin.gif
niekada niekur neminėjau, jog man reikia viryklės su gartraukiu 2 in1. Nu, jeigu nebežinočiau kur užkasinėti pinigų ir labai labai reikėtų - aišku pamėginčiau. Bet nei pirmo, nei antro varianto pas mane nėra, o ir tiek vietos skirti viryklei man gaila būtų.
Antra - kodėl nusprendei, jog pirolizė nesiderina su "liankišku pigiu stalviršiu"? ir aplamai, kaip pirolizę reiktų su kažkuo derinti? Ar pats irgi derinai šilumos siurblio COP'ą su užuolaidų spalva?
ir ant galo, kur matei, kad aš sakiau, jog stalviršis, netgi laikinas, pas mane bus pigus ir dar "liankiškas"? Aš aplamai jo netgi nežadu pirkti kaip beje ir fasadų. Bus iš to, ką turiu po ranka.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 06 07, 14:02)
longger  biggrin.gif

gali visai normaliai žiūrėtis, žiūrint, kaip suderinsi. Kai viską susiperka aukščiausios klasės, brangiausią, gražiausią ir labai jau suderintą, tai pasitaiko perspausti arba sukurti visišką nuobodybę...
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2017 06 07, 11:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71664514" data-time="1496821467"><div><p>Aš geriau ilgiau kažko neturėsiu, bet turėsiu tai, ko man reikia. Aišku, jeigu man nesvarbu, tada renkuosi kainą.</p></div></blockquote><p>oi, su situo reikalu turejau patirties. teigiau ta pati juk biggrin.gif rezultatas : dar n+1 kampu nesutvarkyta, o pirmieji stvarkyti jau prasosi tavo demesio, nes tai kazkas apluzo, tai sugedo, tai tiesiog apsidevejo.  zodziu, jei sugebi susisukt per kokius 3, na max 4 metus nuo isikraustymo, tai valio, turi poilsio ir finansinio atsipaipaliojimo laikotarpi. jei ne, tai vadinasi kazkas ne taip susideliota. </p><p>cia tokia mano asmenine nuomone. </p>

labai teisingas pastebėjimas. Kai iš karto nesusitvarkai, tai paskui tvarkaisi ilgai, lėtai ir nuobodžiai, nes visi tie remontai ir interjerai po kelių metų įgrista iki gyvo kaklo. Kaip ir norisi, bet gal labiau tingisi smile.gif
Atsakyti
Mergos, kelkit greičiau kuri kokią virtuvę teismui ar šiaip pasiplepėjimui, nes vėl mane į filosofavimą patraukė, o jau pri(si)žadėjau ten nebeiti biggrin.gif
Atsakyti
ne visai apie virtuvę, bet šalia - kokią geriau ūkinę plautuvę rinktis į skalbyklą:
1. polistirenas: http://ausgussbecken...aschbecken.html , LT http://www.vandeniai...utuves/124/1204
ar
2. plienas: http://www.italinox....o...4&Itemid=18
?

-----

Gal žinot kaip veikia tie spaudiminiai dušai, ta prasme jungiasi tiesiog prie vandens, ar dar kažko papildomai reikia https://www.plienoba....lt/blank-ft2i1 ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 07 birželio 2017 - 16:18
QUOTE(Y2K @ 2017 06 07, 16:12)
ne visai apie virtuvę, bet šalia - kokią geriau ūkinę plautuvę rinktis į skalbyklą:
1. polistirenas: http://ausgussbecken...aschbecken.html , LT http://www.vandeniai...utuves/124/1204
ar
2. plienas: http://www.italinox....o...4&Itemid=18
?

-----

Gal žinot kaip veikia tie spaudiminiai dušai, ta prasme jungiasi tiesiog prie vandens, ar dar kažko papildomai reikia https://www.plienoba....lt/blank-ft2i1 ?

1. pirmą kartą girdžiu
2. asmeniškai ne, nors labai praktiška. Gundžiausi ant jos ir nesusigundžiau.
3. aš likau prie keramikos baltos. Bet pas mane ten stalviršis medinis jau yra, tai aš klijuojamą iš apačios nusižiūrėjau. Tik kad ji 220€ pas mus kainuoja. Tai medžioju dabar.

---------

paspaudi liežuvėlį ir bėga. Tik pas mane jokio maišytuvo prieš tai nėra. Realiai tai jis dirba kaip bidetė.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 06 07, 19:18)
1. pirmą kartą girdžiu
2. asmeniškai ne, nors labai praktiška. Gundžiausi ant jos ir nesusigundžiau.
3. aš likau prie keramikos baltos. Bet pas mane ten stalviršis medinis jau yra, tai aš klijuojamą iš apačios nusižiūrėjau. Tik kad ji 220€ pas mus kainuoja. Tai medžioju dabar.

---------

paspaudi liežuvėlį ir bėga. Tik pas mane jokio maišytuvo prieš tai nėra. Realiai tai jis dirba kaip bidetė.

Ačiū. Susigalvojau, kad į skalbyklą-ūkinę patalpą man plautuvės reikia diiidelės, kad bet ką, kas netilps virtuvėj, galėčiau joje išplauti. Ir, žinoma nebrangios. Visai vilioja tos plastikinės ypač dėl maišytuvo montavimo galimybės, ko nėra plieninėse. Na ir tie pramoniniai maišytuvai, galvoju, kad patogūs tokiem reikalam, tik subalamūtino "spaudiminis", galvojau gal suspaustą orą reikią paduoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2017 06 07, 17:28)
Ačiū. Susigalvojau, kad į skalbyklą-ūkinę patalpą man plautuvės reikia diiidelės, kad bet ką, kas netilps virtuvėj, galėčiau joje išplauti. Ir, žinoma nebrangios. Visai vilioja tos plastikinės ypač dėl maišytuvo montavimo galimybės, ko nėra plieninėse. Na ir tie pramoniniai maišytuvai, galvoju, kad patogūs tokiem reikalam, tik subalamūtino "spaudiminis", galvojau gal suspaustą orą reikią paduoti biggrin.gif

tiesa pasakius aš taip pat galvojau, bet paskui pamasčiau, pasitarėm ir aš nusprendžiau pasidaryti ne skalbyklą-ūkinę patalpą, bet skalbyklėlę-ūkinę patalpėlę biggrin.gif ir ji pas mane visai ne prie virtuvės biggrin.gif todėl ir persigalvojau į keramikinę, normalaus dydžio. Tuo labiau, jog ji mane pirma susirado. Įsilipo į smegenis ir dabar sėdi sau spakaina, o man nervuokis, ieškok pigiau biggrin.gif
o šiaip viena draugė šalia virtuvės turi sandėlį tokį, o nebe sandėliuką, tai kaip aš jai pavydžiu, tu neįsivaizduoji. Tai jie aplamai pusvonę tokią pasisatė. Nuo toks kaip dušo padas, tik pakeltas kiek nuo žemės ir aukštesnis. Tai ji ten ir šluotą išsiskalbia ir škurlius ir "negabaritą" visą.

o jie spaudiminiai tur būt todėl, kad juose visą laiką vanduo "po spaudimu" būna. Ten tik paspaudi tą liežuvėlį ir bėga. Nu bent jau pas mane sodyboj taip. Aš lauke tokį turiu, tai ten tik šaltas vanduo prijungtas ir nėra jokios kriauklės. Jis šiaip ant sienos prisuktas.
Atsakyti