Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(Airona @ 2017 06 11, 14:16)
Spinteles su stalciais? Pilno atsidarymo?

Airona, patogumas priklauso nuo jūsų rankų ilgio biggrin.gif juokauju biggrin.gif
60 gerai, būna ir 65 ir 70cm, galima daryt ir 80cm ir 55cm ir 50 ir 48cm.Tik su 80cm pasiekt daiktus bus sunkiau. Čia labai standarto nėra, greičiau tai yra fantazijos reikalas, jeigu piniginė nespaudžia smegenų. 60cm yra ir patogu ir pigu (nu, sąlyginai, aišku) norint padaryti 65cm, jau reikia imti pvz. stalviršį 90cm pločio ir jį nupjauti. Nupjauti kvadratai išsimeta, o jūs už juos sumokate. Tai jeigu 1m² kaina virš 100€, tai taip jau išsimeta nemažai. Tokia virtuvė bus brangesnė ir tiek.
Bėgeliai. Jie nebūtinai bus tokio gilio, kaip ir stalviršis. Į 60cm spinteles dedasi 500mm bėgeliai. Nors galima dėti ir 550mm ilgio bėgelius. Bet deda 500, nes jie gerokai pigesni o ir to gilio užtenka. O jeigu jūs norite daryti 700mm gilio stalviršį ir jį pilnai išnaudoti, tai pasidomėkite, ar kas nors sugebės jums parduoti 650mm ilgio bėgelius, jeigu tokie aplamai gaminami. Paprasti, ne virtuvinių stalčių bėgeliai tikrai būna, pati pirkau. Bet virtuvinių stalčių su tokiais paprastais bėgeliai tikrai nenorėčiau, nes pats stalčius turi būti gaminamas iš plokštės. Kokiai komodai - ok, bet virtuvei norisi vis dėlto metalinių šonų. Ir atrodo geriau ir valosi lengviau ir praktiškesni 4u.gif
va , ir vėl daug prirašiau. Jau baigiu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Šokoladė @ 2017 06 12, 09:24)
turiu bosch kondesacinę džiovyklę jau 3 m. kolkas esu labai patenkinta biggrin.gif jokių klaidų nemeta

mergaites, patarkit dėl buitinės, kokia kaitlente orkaitę ir indaplovę jamti? į ką jau taip reikia atkreipti dėmesį.
kiek skaičiau indaploves geriausios bosch firmos unsure.gif

asmeniškai man, tai į tai, kiek turiu pinigų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2017 06 12, 09:24)
turiu bosch kondesacinę džiovyklę jau 3 m. kolkas esu labai patenkinta biggrin.gif jokių klaidų nemeta

mergaites, patarkit dėl buitinės, kokia kaitlente orkaitę ir indaplovę jamti? į ką jau taip reikia atkreipti dėmesį.
kiek skaičiau indaploves geriausios bosch firmos unsure.gif

Man tai atrodo, kad bosch yra ne geriausios, o pigiausios. Na, kas nenori imti Beko, ima Bosch.

O dėl gerumo, tai yra tiek parametrų, kad nafig ten išvis gilintis biggrin.gif Pas mus buitinę techniką pirko vyras, nes jis inžinierius ir jam gilintis į tai ne taip bjauru, kaip man. Tai jis nupirko indaplovę Siemens, kaitlentę Siemens, orkaitę AEG. Mikrobangę ir šaldytuvą ėmėm Samsung, juos rinkausi aš pagal grožį, tai čia joks ne rodiklis biggrin.gif
Bet kokiu atveju, už tą vyro išrinktą techniką mokėjom gerokai daugiau, negu imant mano nužiūrėtus bošus, ir tai mane papiktino tam kartui biggrin.gif

Tai žo... Viskas veikia gerai, tais AEG esu visai patenkinta, indaplovė plauna labai gerai, bet sako, kad yra ir taupesnių - tiesa, blogiau plaunančių biggrin.gif Dujinė kaitlentė veikia puikiai, bet kadangi ji tokia įdomi - pagrindas stiklinis - tai bjaurus valymas. Neimčiau. Nors dujinės kaitlentės visada bjauriai valosi... Tai gal ir irmčiau vis tiek biggrin.gif
Atsakyti
Klausimukas, kaip daromi šviestuvams , mano atveju halogenams, balduose jungtukas. Mačiau yra tik tokie mažiukai jungtukai kur nors po viršutinėmis spintelėmis įmonuoti, yra šalia rozečių bloko normalus didelis jungtukas. Kokie sprendimai patogesni, geresni? g.gif

QUOTE(Airona @ 2017 06 11, 21:30)
Su meistru kalbejote apie tai, tures tokio ilgumo begeliu?

kai derinom kalbėjom, bet man jau iš galvos išgaravo ką sakė, bet juo pasitikiu šiuo klausimu, padarys maximumą ką gali ir kaip gali smile.gif

Atsakyti
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 06 12, 15:30)
Klausimukas, kaip daromi šviestuvams , mano atveju halogenams, balduose jungtukas. Mačiau yra tik tokie mažiukai jungtukai kur nors po viršutinėmis spintelėmis įmonuoti, yra šalia rozečių bloko normalus didelis jungtukas. Kokie sprendimai patogesni, geresni?  g.gif
kai derinom kalbėjom, bet man jau iš galvos išgaravo ką sakė, bet juo pasitikiu šiuo klausimu, padarys maximumą ką gali ir kaip gali smile.gif

IMHO gražiausia ir patogiausia, kai yra jungtukas toks kaip ir kiti prie jungtukų ar rozečių bloko (svarbu, kad būtų pasiekiamas ištiesta ranka iš darbo vietos). Bet jei elektra jau išvedžiota ir jungtukas nenumatytas, belieka kažkur slėpti baldinį.

Dėl prailgintų bėgelių, paantrinsiu longger - bus gerokai brangiau nei standartiniai. Jei bus sala, paskaičiuokit, ar neklius, pilnai atidarius.

-----

longger, subalamūtinai mane su keramine plautuve į rūsį biggrin.gif Prisiminiau Juodai puslapuką su UK keraminėm plautuvėm. Noriu. Taškas biggrin.gif Tik vat stalviršį teks koreguoti iš papigiaisko į nebijantį drėgmės, gerai, kad plotas nedidelis. Arba prašysiu meistro alia marmuro plytkom apklijuoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 12 birželio 2017 - 13:45

mastau, kaip nepasinaudojus atspeti indaploves ikrovimo galimybes, nes parametrai to neatskleidzia - skaiciai praktiskai tie patys, o ikrovimas katastrofiskai skiriasi. ten viskas priklauso nuo isdestymo tu laikikliu, atsidarius atrodo, kad analogiska, bet pradejus deti pamatai, kad leksciu prikraut gali panasiai, o va puodai, bliudai, keptuves, visai kitaip telpa.   ir kaip vyras, ne kepejelis,  begliu geruma nustatyto. 

Atsakyti

Sveiki visi :)

Na ir mes planuojames savo maza virtuvyte, jau kaip ir viskas apgalvota ir issirinkta, cia radom puikiu patarimu ir sprendimo budu, kuriuos prisitaikem sau, tad aciu Jums! :wub:

Bet istrigom su fasadu, jau kaip ir buvom apsisprende, bet isgirdom apie stiklo fasada  :ax:

Apie ji cia maciau tik uzsiminus, gal turite patirties? Gal zinote preliminares kainas, nes kiek supratau, jis brangesnis uz dazyta MDF. Viena drauge turi, labai dziaugiasi, bet smulkmenu papasakot negali, nelabai ir pamena.

O domintu kaip jo patvarumas, ar verta grudinti stikla ar pilnai uztenka paprasto? Jei kas turite ar esate idauze, kaip pakeitimas jo tokiu atveju, ar nesunku? Virtuves spalva butu balta  :ax:

Ir ant kokios plokstes jis tvirtinas, ar jau cia atveza uzklijuota ant tu ploksciu supjaustytu, ar meistrai montuojant virtuve klijuos stikla. Nes kaip suprantu musu baldininkas nedirbes su stiklo fasadu, tai biski baisu kad neprigrybautu  :unsure:

Atsakyti

Jei kalba apie pakabinamas spinteles daryt su stiklu tada taip, bet jei apie pastatomas - didelė rizika pastoviai daužyt. Kaina už dažytą MDF brangiau gaunasi, priklausomai nuo to, kokiu būdu gaminsi.

Įdomus momentas su balta spalva. Reikia būtinai naudoti super white stiklą (aišku brangiau), nes įprastas skaidrus turi žalią atspalvį, kai nudažoma tai išryškėja žalsvumas ir galit labai pasimauti su balta virtuve. 

Klijuoja stiklą ant paprastos plokštės ir atveža jau užklijuotą. Nelabai koks tas būdas, bet daro ir kai kurie rimti meistrai sakė viskas ok

Atsakyti
Sampiuzas, o jūs daug tokių draugių turit? Jūs ten atsargiai. Nes jeigu žmogus jau visiškai nepamena detalių ir nieko papasakot negali, tai prilaikykit ją, neleiskit tiek gert. Ir tas didelis džiaugsmas nepamennant dėl ko nėra visai geras požymis. padėkit jai. Arba bandykit anksti ryte kalbint, kol dar .... nors, jeigu stabiliai po vakarėlio, tai ryte geriau neklausinėkit nieko.
Atsakyti
QUOTE(Sampiuzas @ 2017 06 12, 23:38)
Viena drauge turi, labai dziaugiasi, bet smulkmenu papasakot negali, nelabai ir pamena.</p>

O tai kuo konkreciai dziaugiasi ir ko konkreciai nepamena?

Mano akimis, stiklas virtuveje bele kur yra vienareiksmiskas blogis. Bet gi kai kurie dedasi ji ir tarp stalvirsio ir spinteliu, ir spinteliu su stiklu dedasi ir dar net gal lentynas stiklines imontuoja. Kaip kam.
Atsakyti
QUOTE(Xinvest @ 2017 06 13, 07:41)
Klijuoja stiklą ant paprastos plokštės ir atveža jau užklijuotą. Nelabai koks tas būdas, bet daro ir kai kurie rimti meistrai sakė viskas ok</p><p></p>

o dar būna specialiai tam sukurti aliuminio profiliai, į kuriuos susideda stiklas. Nori matinis, nori skaidrus, nori ant spalvotos plokštės visiškai nedažytas. Nori platesnis, nori 2mm storio (iš fasadinės pusės) ir klijuot nieko niekur nereikia ir priežiūra fantastinė ir pabandyk spalvą nublukinti ar pažeisti ką nors, kaip pvz dažytą MDF.
Žinau 3 virtuves stikliniu fasadu. Viena stovi ofise virš 10 metų. Juoda, stiklas klijuotas ant plokštės. Nėra viryklės ir orkaitės, bet visą kitą - yra. Ofise sukasi 30-50 žmonių kasdien (priklausomai nuo svečių kiekio) dar nėra nei skilęs nei dužęs nei vienas stiklas. o virtuvė atrodo kaip vakar sumontuota. Aišku, yra valytoja. Bet nemanau, jog spec. mikroplošto šluostės labai apsunkina darbą.
Kitos - individualiuose namuose. Sienelė irgi stiklinė. Šeimininkaujančios merginos negali atsidžiaugti. Nu bet kiekvienam savo, nes vaizdas labai panašus į blizgų dažytą MDF. PVZ man reikia matinės spalvos ir stiklas automatiškai atpuola.
Papildyta:
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 06 12, 13:30)
Klausimukas, kaip daromi šviestuvams , mano atveju halogenams, balduose jungtukas. Mačiau yra tik tokie mažiukai jungtukai kur nors po viršutinėmis spintelėmis įmonuoti, yra šalia rozečių bloko normalus didelis jungtukas. Kokie sprendimai patogesni, geresni?  g.gif

Galima daryti šalia rozečių bloko dar ir jungtuką. Tik tada rozetės turi būti jau gana aukštai, kitu atveju ant jungtuko bus būtinai kas nors užstatyta. Galima sienoje, šalia pagrindinio jungtuko. Turiu taip, tai pastoviai reikia žengti porą žingsnių tam, kad įsijungti šviesą. Tas truputi erzina kiekvieną kartą. Aš rinkčiausi po spintele ir veikiantį nuo judesio. Foto ar kaip jis vadinas. Tas judesys tai turi būti kelių centimetrų atstumu, tikrai nereguos į vaikščiojimą virtuvėje. Ir statyčiau jį pačioje patogiausioje vietoje, kur nors po spintele. Jis pats yra sagos dydžio ir jo nesimato. Koks jo didžiausias privalumas - gali purvina ar šlapia ranka mostelti pro jį ir šviesa įsijungia. Fiziniai jungtukai nusiterlioja, nes dažniausiai šviesos pritrūktsa, kai rankos jau buna kur nors sukištos biggrin.gif O jeigiu jungiklis bus po spintele, tai pastebėjau, jog aplink jį pasipučia ir plokštė laikui bėgant. Tas pats su viršutinėm spintelėm, kurių fasadai ilgesni ir daryti iš LMDP. Durelės, už kurių yra džiovykla viduje, beveik visur buvo paisputusios po metų/pusantrų naudojimo, nes jas labai dažnai atidarinėji šlapiom rankom. Yapč, jeigu namie dominuoja vyrai.
Žodžiu, pas mane bus tas foto bekontaktinis jungiklis/daviklis. Išbandžiau ir supratau, jog man jis tinka labiausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 13 birželio 2017 - 09:31

Jeigu tik klientas įperka, tai būtent su aliuminio profiliais geriausia daryt, bet nepigiai kainuoja toks reikalas ir dažniausiai šitos idėjos atsisakoma. Teko gamint spintą tokiu principu, galėčiau įkelt foto, bet gautųsi reklama nes su logo, tai nlb.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Xinvest: 13 birželio 2017 - 09:38
QUOTE(Xinvest @ 2017 06 13, 09:34)
<p>Jeigu tik klientas įperka, tai būtent su aliuminio profiliais geriausia daryt, bet nepigiai kainuoja toks reikalas ir dažniausiai šitos idėjos atsisakoma</p>

prisipažinsiu, kalkuliacijos nedariau tikslios, nes neturiu žalio supratimo, kiek kainuoja stiklas ir dar koks nors dažytas, nes paprasčiausiai man jo nereikia. Bet manau susikaičiuoti nesunku. Vienok, ar klijuotas ar ne, stiklas kainuoja tiek pat (tikriausiai). Tai priklijuoti prie plokštės tikriausiai bus pigiau nei sudėti į aliuminio rėmą. Bet kas pigiau, ar stiklas aliuminio rėmelyje ar blizgus dažytas MDF - jau klausimas. Balsuočiau už aliuminį. Bet vėlgi, tiktai jeigu tinka lygios durelės. Jeigu reikia kokių nors raštų ar profilių - stiklas atpuola.
Ir dar manau, jog aliuminio rėmelyje vaizdas geresnis ir gerokai praktiškesnis.
Atsakyti