QUOTE(chelsa @ 2017 07 25, 18:44)
Tikrai ne, as net nepagalvojau isizeisti

tai mano pirmi namai todel ne kazka nusimanau ir esu dekinga uz bet kokia nuomone ir patarimus

Įėjimo per svetaine labai norejau , tada ir vonia dar pasidinčiau, bet už 120cm nišos išgriovimo planą su visais leidimais 1000eur man pasirode per daug.
Aha, aš taip irgi galvojau. Kai rinkausi langus, plyteles, grindų dangą ir t.t.
Visada šalia gulėdavo pigesnė alternatyva. Net nesvarbu kiek. 3000 ar 1000. Žodžiu apčiuopiamai. Tai vis dėlto rezultate nusprendžiau, jog tai ko aš noriu (jeigu tikrai noriu) yra verta pinigų, kuriuos tai kainuoja. Aišku, proto reikia turėt su norais
Nu pvz plytelės. Reikia sakykim man jų 50m² (dvi vonios, tambūras, katilinė, dušas ir pan.) yra lenkiškos plytelės, net nevažiuojant į Lenkiją jos kainuoja sakykim iki 30/m². Ir yra itališkos

bet kainuoja po 55-70m². skirtumas akivaizdus - nuo 1500. Man tai pinigai gana ženklūs, bet nu tokie suvokiami ir per laiką uždirbami. Tada sprendžiu dilemą - perku Lenkiškas, normalias, gražias plyteles ir sutaupau pingų už darbą ir dar liks buitinei į viruvę ir visą laiką man kirbės galvoje, kad galėjau pirkt anas va, kur man labai labai

nu ir tos lenkiškos, kad ir gražios, manęs nu nedžiugins. Ir tos Itališkos vis klius praeinant pro saloną. Ir varvės ta seilė, kaip žiūrint į batus po 800. Bet negaliu būnant Akropolyje pro juos nepraeiti. Nu tai sugalvojau taip, kad pasitenkinimo jausmas ar įgivendinta maža svajonė, ar noras, ar sakykim kažkokia idėja juk irgi kainuoja. Mano gera nuotaika taip pat kainuoja.
Kiek sumokėtumėt, kad kiekvieną rytą atėjus į virtuvę ji pakeltų jums nuotaiką, jog vis pagalvotumėt kad kaip yra gerai, kad padarėte būtent taip? jeigu tai verta 3, tai 1000 jums atsipirks per metus laiko

O už kirbantį kirminą viduje jums niekas nemokės.
ir dar galite visada paieškoti, kas padarytų už 900 ar 850

Juk remontą darotės vieną ir abejoju, jog apart nedidelio padažymo ar patapetavimo prie minties apie kitą didelį remontą grįžite anksčiau kaip po 15 metų.
ir po 3 metų jūs 1000 jau nebeprisiminsite, o patogesnė virtuvė liks
aišku, jeigu jums įėjimo per svetainę norisi tik šiaip ir iš principo dabartinis išplanavimas tenkina pilnai ir nematote tame problemų - tada 1000 "atsipirkimas" bus abejotinas

tada geriau pataupyti juos