Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(*Convallaria* @ 2017 07 14, 10:47)
o čia galutinis projektas jūsų jau?
aš galvoju kad indaplovė toli nuo kriauklės jei greai suprantu. nenorit keisti su stalčiais vietom?

Dar ne smile.gif Gal tik taip atrodo. Eiliškumas: Šaldytuvas->indaplovė->kriauklė->stalčiai->cargo-> kaitlentė+orkaitė->spintelė su cargo smile.gif
Atsakyti

Kiek cm stalčiai? Gal daryt platesnius stalčius ir nedaryt cargo? Ar jums jis labai reikalingas ir norimas? Su atvirom lentynom bėda ta, kad ten prisikaupia visko ir neatrodo gražiai. Tas langas tikrai... ir arti sienos ir dar žemas

Atsakyti
QUOTE(Milda91 @ 2017 07 14, 12:02)
Dar ne smile.gif Gal tik taip atrodo. Eiliškumas: Šaldytuvas->indaplovė->kriauklė->stalčiai->cargo-> kaitlentė+orkaitė->spintelė su cargo smile.gif

aaa, aš vadinas ne taip nužiūrėjau.

pas mus bute buvo taip, kad palangė trukdė spintelę atidaryt. tai man baldininkas dureles darė ne prie pat krašto. Nežinau kaip paaiškinti, bet spintelė su stalviršiu eina iki sienos, o durelės prasideda ties palange.
Atsakyti
QUOTE(havva @ 2017 06 28, 09:48)
<p>Sveikos merginos,

labas,

man neberodo nuotraukų, jeigu dar aktualu, pakartokite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2017 06 28, 22:30)
Sveikos, merginos  4u.gif

praleidau ne vieną dieną ir net savaitę skaitydama temas apie virtuves. Tikrai labai smagiai skaitosi  smile.gif  Ačiū už gerą laiką ir gausybę naudingos informacijos  4u.gif Na ir pagaliau pribrendau atnešti Jums savo būsimos virtuvės planą.
Taigi visų pirma priešistorė: naujas butas, išplabavimą kūrė dizainerės (tikrai nemažai buvo diskutuota ir atsižvelgta į mūsų norus bei galimybes)

Keli komentarai:
- virš šaldytuvo bus spintelė (užsakoma kartu su virtuve)
- indaplovės norėjau mažesnės (45 cm), o šalia mažo cargo rankšluosčių džiovinimui (nėr pas mus radiatorių, grindinis šildymas), bet tiek šioje, tiek indaplovių temoje gavau patarimų atsisakyt cargo ir daryt 60 cm indaplovę. Tai taip ir bus.
- kampo išnaudojimas: man pasiūlė daryti po kriaukle spintelę ir ant jos durelių tvirtinti šiukšliadėžę. Tada tam giliame kampe apačioje būtų ištraukiamas stalčius, kuris išvažiuoja į šiukšliadėžės erdvę. Tikiuosi, aiškiai parašiau smile.gif
- stalčių blokas: viršuje siauras įrankiams, tada platesnis ir plačiausias. Plotis 97 cm.
- šalia viryklės yra cargo (plotis 18,5 cm), bet paskaičius visas temas, supratau, kad jo reikaia atsisakyti  smile.gif
- pačioje pabaigoje spintelė, nes noriu joje paslėpti mikrobangų krosnelę. Paaiškinsiu dėl ko noriu slėpti. Mes gana dažnai spaudžiam sultis, darom kokteilius, tai šitie prietaisai beveik visada bus ant stalviršio, tai nenoriu, kad dar ir mikrobangė atimtų vietą. Plotis - 78,5 cm.
- viršuje spinteles darom iki pat lubų. Pirmos dvi eilės atsidarinės su tokiu mechanizmu, kur pakelia ir sulenkia 2 dalis, atsidarys iš apačios. Mano ūgis nedidelis, tai su tokiu mechanizmu galėsiu ir  atidaryti, ir uždaryti. Paskutinėje viršutinėje eilėje laikysim rečiau naudojamus daiktus, tai pasieksiu su kopėtėlėm, jos atsidarys nuo paspaudimo į viršų.
- aukštų spintų nedom, nes iš vienos pusės pasidarytų tunelis (priešais šaldytuvą), o iš kitos pusės užstotų šviesą nuo lango ir šiaip atrodytų nei šiaip, nei taip vidury kambario.  

Čia skaitydama visas diskusijas supratau, kad tikriausiai būtų logiška atsisakyti cargo, pamažinti paskutinę spintelę ir gal stalčių bloko plotį ir taip pdaryti dar vieną stalčių bloką,  bet nežinau, kaip tada derės apačia su viršum. gal tada ir viršuje kažką keisti...
Labai labai laukiu Jūsų klausimų, patarimų, pastabų. Ačiū  4u.gif

O dizainerės brangiai paėmė? Nes nu nepykit už atvirumą, bet dizaino aš čia nelabai įžiūriu. Nei minties kokios tai. Švaru, gražu, atvira, gal net patogu bus ir gal būt galutinis variantas nustebins net ir mane. Patarti čia jau nebelabai yra kur, kai tiek patarėjų turėjot. Jau ir sienos išdažytos ir grindys paklotos ir viskas suskaičiuota. Tai realiai tik kaip ir pasveikint galima.
O baldų išdėstymas tai jeigu gerai supratau:
jeigu noriu ką nors padėti ar paimti iš kampo, tai atidarau spintelės dureles (pirmas klausimas į kurią pusę, nes jeigu į indaplovę, tai kraunant į ją indus naudotis bus nelabai patogu, o jeigu į stalčius tai ką aš žinau. Sukraut indaplovę gerai, bet jeigu ką nors iš stalčių paimt? žodžiu, klausimas kaip čia su tuo patogumu.) ir ant tų durelių kibiras. Tai nukabinu kibirą, kažkur jį padedu ir lendu į vidų, kad dar kažkokį stalčių išsitraukti? Ar tos durelės atsidaro 180° į indaplovės pusę? Toliau - įrankių stalčius ir aplamai vienas stalčių blokas būna naudojamas intensyviausiai, šiukšlinė taip pat. O pas jus juos reiks naudoti paeiliui - nušaučiau už tokį patogumą baldininkus. Apie cargo jau pati parašėte, o vyšnia ant pyrago - mikrobangę slėpti į 78,5cm pločio spintelę, kai virtuvėje realaus pasidėjimo yra vienas stalčių blokas, kurio prieinamumą riboja šiukšlinė.
Kiek supratau, dizainerė paėmė sienos ilgį, padalino į 4 dalis po 78,5cm ir sukabino ten pakabinamas spinteles, o jau tada pagal faktą, kažkaip pabandė palygiuot apačią, kažkur įkomponuot mikrobangę ir stalčius. L formos virtuvę reikia pradėti daryti nuo apačios kampo. Pirmučiausia aiški vizija ką su juo darot, kiek investuojat į mechanizmus, o jeigu paliekat lentynas - kaip jas patogiai aptarnausit ir tik tada keliaujat į šonus ir viršų lygiuojat pagal apačią, o ne atvirkščiai. O jeigu mikrobangė slepiama bus, kas reškia retą jos naudojimą, gal jos aplamai jums nereikia? Nes jeigu joje tik popcornus skrudinat kartą per 2 mėnesius, tai atskira spintelė jai tokioje virtuvėje švelniai tariant "nelabai".
Žodžiu, pas jus man tinka tik viršutinės spintelės, daugiau nieko. Bet jeigu perdaryti apačią, tai tikėtina keisis ir viršus. Dar klausimas dėl indų džiovyklės - kur ji bus? Kampe? ar nepatogiau, kai ji tiesiai virš kriauklės?
prašėt nuomonės - parašiau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(wel @ 2017 07 03, 15:51)
Gal pasidalinsit virtuvės stalčių pertvarom. Nepavyksta man rasti internete, o su smulkesniais rakandais ir dangčiais jau nebesusitvarkau. Ačiū

Ikea
Besto baltija
blum
Furnitanas

žo, juos turi bet kas, kas parduoda pačius stalčius, net keista, kad nerandat ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Pookelis @ 2017 06 30, 23:46)
<p>Ar pasiteisina tas kilimėlis? Dabar kaip tik statybininkai nuo jo atkalbinėja. Noriu vonioj tokį patiest. Kiek suprantu jis kainuoja nebrangiai. Laidai jau atvesti. </p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71684631" data-time="1497942228"><div><p>
Mes pasiklojom elektrinį kilimėlį ten, kur plytelės. Tam "pereinamam" laikotarpiui. O gal ir ne tik. Nes žiemą šildymas irgi veikia ne visą parą. Kartais tik kas antrą dieną, jeigu nelabai šalta kieme.</p></div></blockquote><p></p>

o kuo motyvuoja, kad atkalbinėja? dirbt reiks?
Realiai dar priklauso ką dėsit. Mano logika tokia - jeigu nereiks, tai nenaudosiu. Interjero negadina toks reikalas. O va jeigu man jo reiks, tai po plytelėm aš jo jau nebeįkišiu vėliau. Turiu šaltų plytelių po basomis kojomis fobiją, todėl svarstymų čia didelių nebuvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 07 06, 11:38)
Supermama dizaineriai pagelbėkite ir man.
Kuris variantas patogiau, graziau ? Ka keist ?
Orkaite viena bus, akiu lygyje.
Kaitlente sake vyras daryt prie tos sienos, nes uz sienos katiline.

Nuo senoves kartodavo, kad negalima statyti saldytuvo prie orkaites, o kaip dabar yra, ar kenke vienam is prietaisu. ?

virtuvė didelė, su visais variantais neprašausite. Gal trečiam atvira viryklė nuo svetainės man nelabai. Bet šiaip - vietos daug, problemų mažai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Milda91 @ 2017 07 14, 07:28)
Sveikos,

Turiu ir aš jau savo virtuvės projektėlį :
vartotojo įkelta nuotrauka
Fasadai bus came beige spalvos, stalviršis ir sienelė su medžio raštu. Dabar turiu galvos skausmą dėl plautuvės: dėti juodą, nes kaitlentė ir orkaitė juodos ar taikyti prie fasadų? Kaip geriau patartumėte?  rolleyes.gif

o nebandėt platint palangės ir tęsti jos iki sienos? Jeigu baldai negali lipt ant lango, tai kodėl langas negali pereiti į baldus? gal kas įdomaus gautųsi? paskutinę spintelę galima siaurinti pagal poreikius. Arba langą užmūrykite. padarykite siaurą ir iki žemės. Arba baldus sukit kitaip, gal tas langas buvo skirtas valgomojo zonai?
Jeigu plautuvė ne metalinė arba keramikinė, tai man gražiau, kai ji būna artimesnė stalviršiui, bet ne fasadams. Ir apmastyčiau kargo krepšius. Ar tikrai jie geriau už stalčius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 14 liepos 2017 - 14:54
Laba. O gal turite atsiliepimu apie Floordreams Vario 8633'' 33 klasė Krono Original laminuotos grindys? Gal turite? Kaio valosi kaip kokybe?? smile.gif aciu
Atsakyti

o kuo motyvuoja, kad atkalbinėja? dirbt reiks? Realiai dar priklauso ką dėsit. Mano logika tokia - jeigu nereiks, tai nenaudosiu. Interjero negadina toks reikalas. O va jeigu man jo reiks, tai po plytelėm aš jo jau nebeįkišiu vėliau. Turiu šaltų plytelių po basomis kojomis fobiją, todėl svarstymų čia didelių nebuvo 4u.gif[/quote] Motyvuoja mūsų pinigų taupymu. Ale sukišim pinigus ir nenaudosim. Bet kai dabar tokia vasarą, tai sportuose rūbinėj supratau kad man tikrai reikia šiltų grindų vonioj ir vasarą

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookelis: 14 liepos 2017 - 20:32
QUOTE(Milda91 @ 2017 07 14, 07:28)
Sveikos,

Turiu ir aš jau savo virtuvės projektėlį :
vartotojo įkelta nuotrauka
Fasadai bus came beige spalvos, stalviršis ir sienelė su medžio raštu. Dabar turiu galvos skausmą dėl plautuvės: dėti juodą, nes kaitlentė ir orkaitė juodos ar taikyti prie fasadų? Kaip geriau patartumėte?  rolleyes.gif

Ten prie lango atviros lentynėlės? Jei taip, tai bus didelis atviras bardakas, o jeigu esate tvarkingi žmonės, tai nuolatinis dulkių valymas. Nieko ten nedėčiau, palikčiau tiesiog tarpą. Ar čia jums baldininkai šiuos baldus projektuoja? Labai plačios visos durelės ir tai virtuvėje yra tik iš bėdos, nes tai labai nepatogu. Vietos užtektinai, tad galima išdėstyti gražiau ir patogiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 16 liepos 2017 - 22:49
QUOTE(Pookelis @ 2017 07 14, 20:30)
Motyvuoja mūsų pinigų taupymu. Ale sukišim pinigus ir nenaudosim. Bet kai dabar tokia vasarą, tai sportuose rūbinėj supratau kad man tikrai reikia šiltų grindų vonioj ir vasarą</p>

tai jeigu jiems labai labai rūpi jūsų pinigai, tai tegu už 1m² savo darbą vertina pigiau, arba visai neima.
Patirtis tokia - yra viena patalpa, kur žiemą jis veikia ištisai ir gana smarkiai, tai pasakysiu kad basai ten nelabai norisi stovėt, nes padai dega biggrin.gif Bet su vilnonėm kojinėm labai čiotkai kojytes pasišildyt biggrin.gif Bet ten tokia patalpa šalta. Dabar, kur normaliai sureguliuota, tai nelabai jauti, kad jos šiltos. Greičiau nėra tokio aiškaus jausmo, kad jos šaltos, bet jokios ten šilumos ant jų stovint nesijaučia. Skirtumas jaučiasi, kai vieną koją pastatai kur nėra kilimėlio, o kitą ant pašildytų. Tada supranti, kad realiai jos šiltos. Pas mus visur šildomos grindys, bet kai lauke nėra šalčių, tai tas šildymas veikia kelias valandas per parą, arba aplamai kas antrą parą. Tai plytelės labai jaučiasi kada veikia šildymas, kada ne. Vėlgi, nuo įpročiu priklauso. Jeigu su kokiom tapkėm vaikštos nuolat ir iš jų neišlipat - gal jokio skirtumo. Bet pas mus visi amžiais basi.
Atsakyti
Laba.

Turiu klausima.

Virsutines spinteles planuojamos max 30 cm gylio. Noreciau jas daryti kuo arciau stalvirsio. Koks atstumas iki apatiniu spinteliu yra optimalus? Noreciau 40-45 cm. I gartrauki nekreipkime demesio, jis bus tokiame aukstyje, kiek nurodyta jo dokumentuose, nepriklausomai nuo spinteliu.

Atsakyti

Laba.

Turiu klausima.

Virsutines spinteles planuojamos max 30 cm gylio. Noreciau jas daryti kuo arciau stalvirsio. Koks atstumas iki apatiniu spinteliu yra optimalus? Noreciau 40-45 cm. I gartrauki nekreipkime demesio, jis bus tokiame aukstyje, kiek nurodyta jo dokumentuose, nepriklausomai nuo spinteliu.

Patarčiau tiesiog pasimatuoti, nes neaišku kokiame aukštyje bus apatinių spintelių viršus, koks Jūsų ūgis ir pan. Darykite, kaip patogu, nes naudotis reikės Jums. 

Atsakyti