Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Dėl plautuvių - granitinė ir keraminė yra absoliučiai skirtingos tiek medžiaga, tiek priežiūra. Granitinė vistiek turi porėtumo kažkiek, prie jos labiau kimba nešvarumai, o keraminės paviršius lygus, slidus, todėl natūraliai prikibimų gerokai mažiau. Dėl deginimo labai aukštoje temperatūroje ilgą laiką keramika įgauna tvirtumo, yra kieta ir atspari, kas būtent ir svarbu virtuvėje, kur dirbama su indais, įrankiais, visokių situacijų pasitaiko. Aišku atsargumo vistiek reikia.

Atsakyti
Zirzille, labai graži plautuvė. Ar čia reali nuotrauka, ar kataloginė?

Prižiūrint plieninę, man labai pasiteisino valymo akmuo. Kaip čia kažkuri rašė, mažiau kaupiasi, vandens lašai neužsilieka vadinasi ir kalkių nuosėdų mažiau. Tiesiog paprasčiau.

Pažiūrėjau kainą tos Franke. Nu irgi labai graži. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekiu: 29 spalio 2017 - 18:53
QUOTE(ekiu @ 2017 10 29, 20:49)
Zirzille, labai graži plautuvė. Ar čia reali nuotrauka, ar kataloginė?

Prižiūrint plieninę, man labai pasiteisino valymo akmuo. Kaip čia kažkuri rašė, mažiau kaupiasi, vandens lašai neužsilieka vadinasi ir kalkių nuosėdų mažiau. Tiesiog paprasčiau.

Pažiūrėjau kainą tos Franke. Nu irgi labai graži.  biggrin.gif

Reali, mano blush-anim-cl.gif Ne pati pigiausia, bet, man atrodo, verta tos kainos.

Apie valymo akmenį nieko nežinojau (gal jis dar kur nors buityje praverčia?), bet ta mano plieninė jau tokia bjaurastis buvo, kad kažin ar bebūčiau aš ieškojus būdų jai atgaivinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2017 10 29, 21:18)
Reali, mano blush-anim-cl.gif  Ne pati pigiausia, bet, man atrodo, verta tos kainos.

Apie valymo akmenį nieko nežinojau (gal jis dar kur nors buityje praverčia?), bet ta mano plieninė jau tokia bjaurastis buvo, kad kažin ar bebūčiau aš ieškojus būdų jai atgaivinti  unsure.gif
Tai tada tikrai puiki. Bet mano biudžetą tokia pasmaugtų. biggrin.gif
Nežinau, kur dar tą akmenį galima panaudot, bet visų kriauklių-vonių-dušo kabinų paviršiams tinka. Jis sudaro kažkokį apsauginį sluoksnį, kuris nelaidžia laikytis vandens lašams. Va aprašymas:
http://alkajas.lt/pr...alomasis-akmuo/
Atsakyti
QUOTE(ekiu @ 2017 10 29, 19:27)
Tai tada tikrai puiki. Bet mano biudžetą tokia pasmaugtų.  biggrin.gif
Nežinau, kur dar tą akmenį galima panaudot, bet visų kriauklių-vonių-dušo kabinų paviršiams tinka. Jis sudaro kažkokį apsauginį sluoksnį, kuris nelaidžia laikytis vandens lašams. Va aprašymas:

Reiks kada ta akmenuka pabandyti.Dekui.smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 29 spalio 2017 - 22:51

sveikos :) artėja ir man laikas apsispręsti su virtuve, tikiuosi, už poros mėnesių užsakyti  :unsure: ypatingų mandrybių nebus, atskira patalpa virtuvė-valgomasis, virtuvė per vieną sieną ~4 m.

labai graži Zirzilles keramikinė kriauklė  :wub:  tik kilo klausimas, kas naudojate kriauklę bė padėklo, kur dedate ką tik išplautus indus, vaisius ir pan.? kaip tvarkotės?

Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 10 29, 17:47)
<p>Dėl plautuvių - granitinė ir keraminė yra absoliučiai skirtingos tiek medžiaga, tiek priežiūra. Granitinė vistiek turi porėtumo kažkiek, prie jos labiau kimba nešvarumai, o keraminės paviršius lygus, slidus, todėl natūraliai prikibimų gerokai mažiau. Dėl deginimo labai aukštoje temperatūroje ilgą laiką keramika įgauna tvirtumo, yra kieta ir atspari, kas būtent ir svarbu virtuvėje, kur dirbama su indais, įrankiais, visokių situacijų pasitaiko. Aišku atsargumo vistiek reikia.</p>

o kiek cm storio keramikines, jei det ant stalvirsio? ner labai storos? pvz. lyginant su akmens mases kriauklem?
Labai grazi Jusu kriaukle, ZIRZILLE , bet pas mane paprastas stalvirsis toj daly, kur kriaukle, tai tektu ant virsaus det verysad.gif

MERGINOS, ar kas gaminotes granitinius stalvirsius? vieni siulo 2cm, kiti 3, kiti 4 cm storio. Ar cia tik estetinis skirtumas, kazi?

Rekomenduokit ka nors.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrioska: 30 spalio 2017 - 09:01
QUOTE(ekiu @ 2017 10 29, 21:27)
Tai tada tikrai puiki. Bet mano biudžetą tokia pasmaugtų.  biggrin.gif

O su kuo valote lieto akmens "DURA stone" plautuves. Mėginau pašveisti su paprastos kempinėlės šiukščiaja puse - pasibraižė. Pas mane spalva tokia rusva , netepli, bet nuo kavos ilgainiui atsirado patamsėjimai.
Gal ir man šiuo valomuoju akmeniu pabandyti? Gal kas bandėte, nepasibraižo?
O gal kažką kito efektyvaus atradę?
Atsakyti

o kiek cm storio keramikines, jei det ant stalvirsio? ner labai storos? pvz. lyginant su akmens mases kriauklem?
Labai grazi Jusu kriaukle, ZIRZILLE , bet pas mane paprastas stalvirsis toj daly, kur kriaukle, tai tektu ant virsaus det verysad.gif

MERGINOS, ar kas gaminotes granitinius stalvirsius? vieni siulo 2cm, kiti 3, kiti 4 cm storio. Ar cia tik estetinis skirtumas, kazi?

Bus vos vos storesnė, nei granitinė, bet tikrai ne drastiškai, bortelis kažkur 1-1,1 cm. Tik turėkit omenyje, kad jeigu montuosit į dabar esantį stalviršį, reikės koreguoti išpjovą. Pas jus dabar MRG 610-58? Reikia labai žiūrėti, kokio dydžio išpjova būtų reikalinga kitai plautuvei. 

Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 10 30, 11:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="matrioska" data-cid="71864445" data-time="1509346704"><div><p>o kiek cm storio keramikines, jei det ant stalvirsio? ner labai storos? pvz. lyginant su akmens mases kriauklem?
Labai grazi Jusu kriaukle, ZIRZILLE , bet pas mane paprastas stalvirsis toj daly, kur kriaukle, tai tektu ant virsaus det vartotojo įkelta nuotrauka

Rekomenduokit ka nors.. vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Bus vos vos storesnė, nei granitinė, bet tikrai ne drastiškai, bortelis kažkur 1-1,1 cm. Tik turėkit omenyje, kad jeigu montuosit į dabar esantį stalviršį, reikės koreguoti išpjovą. Pas jus dabar MRG 610-58? Reikia labai žiūrėti, kokio dydžio išpjova būtų reikalinga kitai plautuvei. </p>

ne, neturiu dar ispjauta nieko, renkuosi plautuve tik. Granitines tikrai neimsiu, turejau tamsia, tai nubluko franke mano, niekam nerekomenduociau..

Mastau, kad gerai duetu turetu ziuretis ant tamsio stalvirsio keramine juoda plautuve ir keramine kaitlente smile.gif
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrioska: 30 spalio 2017 - 10:10
QUOTE(matrioska @ 2017 10 30, 10:58)
Labai grazi Jusu kriaukle, ZIRZILLE  , bet pas mane paprastas stalvirsis toj daly, kur kriaukle, tai tektu ant virsaus det  verysad.gif

Plokštės storis būna 1.5 arba 2 cm. 3 ir 4 prilipdo bortelį ir atrodo stora plokštė. Jei tvarkingai padaryta, nesimatys, kad suklijuota.

Koks miestas? Žiūrėkit netoli aplinkui, nes transportavimas labai išbrangsta. Pigiausiai būtų pas kapinių paminklininkus, jie žiemą paminklams turi nedaug užsakymų.
Atsakyti

ne, neturiu dar ispjauta nieko, renkuosi plautuve tik. Granitines tikrai neimsiu, turejau tamsia, tai nubluko franke mano, niekam nerekomenduociau..

Mastau, kad gerai duetu turetu ziuretis ant tamsio stalvirsio keramine juoda plautuve ir keramine kaitlente smile.gif
smile.gif

Granitinė gal tiesiog apkalkėjo, negali taip būti? Nes dėl išblukimo niekada nebuvom susidūrę, o va kalkės matosi, tas tiesa.
Dėl derinimo, paprasčiau derinti ne prie stalviršio spalvos, o tiesiog prie bendros visumos. Jei kaitlentė elektrinė ir jeigu dar neįsigijote, žiūrėkit indukcinę, o ne stiklokeraminę. Vaizdas toks pat, o funkcionalumu gerokai geriau. Na tik puodai ne visi tinka. O juoda prie juodo žinoma, kad dera.

Atsakyti