QUOTE(VP @ 2017 12 05, 18:57)
Ketvirtasis, ir tikiuosi paskutinis pasakojimas, kodėl longger nusistačius prieš kampines virtuves.
Nenusistačius aš. Tik jeigu galima apsieiti be jos, tai taip ir daryčiau. Ir dėl pasirinkimo ne visai sutikčiau. Ji tokia parenkama, o žmonės tiesiog ima tai ir vartoja. Mums taip pat architektas buvo nupiešęs L formą, o statybininkai dėl oro sąlygų negalėjo ten kažko išorėje daryti, tai jie ėmė ir pagal tą projektą išmūrijo vidines sienas nieko neklausę. Tai kad ir kaip ten viską dėliojau ir pratinausi, vis dėlto išgriauti sienas ir viską perdaryti kitaip man pasirodė lengviau, nei gyventi su L forma. Nežinau, kodėl ją visi visur piešia. Kai kur taip, ji reikalinga ir aš nieko prieš.
* pati forma. Ji man per daug atvira. Jeigu tai atvira erdvė su valgomuoju ir dar svetaine, tai man ji tokia - imkite mane ir žiūrėkite. Tokia va išskėstom rankom visa. Galvą aukštyn, krūtinę tautai ir pirmyn! Jokio subtilumo. Nu ir paskui statom stalą. Tai manęs neapleidžia jausmas, jog aš valgau ne valgomająme o virtuvėje. Ok, jeigu tai yra butas ar ta virtuvė uždara, atskira, tai kaip pusryčių stalui - viskas čiki piki. Aišku, tas pusryčiu stlas virsta valgomojo stalu, bet čia kita istorija.
* kampas. turim tą problemą. Galvojam kaip jį geriau išnaudot, kaip ten padaryt, kad durelės ar stalčiai nesidaužytų ir pan. Tada karuselės, mechanizmai, nepatogios lentynos kokiems mažai reikalingiems daiktams ir pan. kaip ten bekalbėtumėt, man stalčiai yra patogiau. Nu ir plius kampe stalviršio jungimas, ant pačio kampo nieko ten neįtaisysi, nei plautuvės nei viryklės. Mažs to jas reikia atitraukti nuo kampo. Viršutinės spintelės kampou taip pat ne dovanėlė.
* vieta. Skaičiuok kai nori, bet jeigu stalčius aš priskiriu prie naudingo ir patogaus pasidėjimo, o lentynas ir visokius ten išsilankstančius kargus prie mažiau patogiu ar beveik nefunkcionalių, tai kampas ne padeda išnaudoti vieta, bet ją mažina. Atrodo kaip čia taip yra , bet yra būtent taip, kai pradedi skaičiuoti. Kad ir jūsų variante, kur baldininkas siuntė. Kampo atveju ir indaplovė po pakelta orkaite ir stalčių blokų nei kiek ne daugiau. Išmetam kampą, padarom tarpą ir mums viskas be problemų telpa. Kampui reikia žymiai daugiau vietos, norint viską patogiai sutalpinti. Sienų ilgiai turi būti vos ne 4m+3m jeigu ne 4m +4m. Tada telpa viskas be problemų, bet nuo vieno kampo iki kito kelionė gaunasi.
* pati nuotraukas jau irgi keliat ir žiūrit su užsuktu pusiasaliu ar stalu/palange ar kažkaip taip. Nu kažkodėl toks variantas malonesnis akiai nors tu ką.
* nebenoriu plėstis ir vardinti visas kitas smulkmenas. Jeigu L formoje namtote trūkumų ir mano nuomonė jums nelabai priimtina, tai nematau prasmes atkalbinėti - darykite.
* Knopke* kažkada darėsi L formą (o gal netgi beveik U) su sala. Paverskite temą atgal, rasite. Tai pas ją pavyzdžiui viskas ten labai gražiai susidėliojo. Bet tai ten virtuvės dydis koks. Ir kad gražiai viskas susidėliotų, tai bėginių metrų ten gavosi kai nedideliam restoranui
Žodžiu L forma turi pilną teisę gyventi ir kai kur tai yra vienintelis geras sprendimas. Bet jeigu galima be jos apsieiti, rekomenduočiau taip ir padaryti arba bent jau apie tai gerai pagalvoti. Tai ne privaloma taisyklė, bet mano asmeninė rekomendacija.