Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Man baras irgi atsiduoda postsovietiniu euroremontu :) niekada jo neturėjau , turėjau didelį ovalų stalą , prie jo vyko visas gyvenimas, sofos buvo visai nereikalingos. Neįsivaizduoju valgymo ant sofos ir zurnalinio staliuko :D 

Atsakyti
QUOTE(ekiu @ 2017 11 29, 20:40)
longger, ar atkreipėt dėmesį, kad daugumoj jūsų įkeltų nuotraukų langai yra atstumiami (tik dviejose nuotraukose neįmatau, kokie jie)?
VP įkeltas variantas gražus, bet baro kėdės ir siauras stalas... nebent studentams (mes bandėm palangę paversti stalu - ir nepatogu ir nejauku).
Ar kuri naudojat valgymui barą ir aukštas kėdes? Suprantu, kad yra, kas turi tokį dalyką, bet domina, ar yra, kas tokį barą naudoja kaip pagrindinę valgymo vietą (kito stalo ir nėra)?

atkreipiau, bet aš paiešką uždėjus buvau angliškai, tai ir pasiūlą tokią išmetė. pasikartosiu, vieni pažįstami taip pasidarė, nes irgi nenorėjo keisti lango. Ir nieko. viskas ten gerai. Ant palangės žalumynus su loveliu susidėjo, tai netgi taip įdomiai atrodo. Tiesiai iš po stalviršio - gamta be vazonų biggrin.gif Tiesa, ten nuosavas namas ir tas langas labai lengvai pasiekiamas iš terasos. Tai čia kas liečia valymą.
o šiaip, jeigu kam būna ne per vėlu, tai tokio tipo langus ir Lietuvoje daro ir jokių problemų juos nusipirkti. Tik mano galva jie mažai sandarūs ir nepatogūs. labiau man patinkantis variantas būtų skandinaviškas tipas. Viskas tas pats, kaip ir pas mus, tik atsidaro apačia į kiemą, o viršus atsiverčia į vidų. Nu kaip stoglangis, tik sienoje. Tai ir nusivalyti, ir atsidaryti ne didelė problema. Nors maksimum virtuvėje labgas yra praveriamas ventiliacijai, o varstomas beveik išskirtinai vien valymui.
O va mums buvo per vėlu, tai aš paprašiau, kad perdarytų. Išėmė tik varčią, įdėjo į apačia dar vieną rėmo dalį ir pagamino kitą, jau mežesnę varstomą dalį. Dabar langas aukščiau gavosi. O rėmas iš lauko toks labai storas, dvigubas. Bet man tai visai netrukdo. O apdailos ir angokraščių ardyt nereikėjo.
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2017 11 30, 09:56)
as turesiu  smile.gif

truputi bijau saudymo, bet kepam mes ne daznai, paskaiciavau, kad kepant ant pirmos skyles, iki zmogaus bus  minimum 60 cm, tai netures taskytis ( pas mane sala metro plocio). aisku, del viso pikto necentravau kaitlentes, jei ka, pora vietu sedejimui bus ne pries pat kaitlente. kzkaip man zavu pasirode tas maisto idejimas i lekste ir iskart pateikimas valganciam.

As pvz esu tikra, kad naudosimes sala. Mes valgom greit, maistas mano seimai kuras ( nekalbu apie tortuko suvalgyma, ziurint megstama filma), valgom greit, atskirai ( deja). plius tiek as, tiek vaikas, valgant ant sofos arba stalo, amzinai indus paliekam  biggrin.gif  o cia - iskart I kriaukle ar indaplove. Aisku, dar indaplove saloj but gerai smile.gif isvis judintis nereiktu  smile.gif

Man isvis zavios tos internetines salos, kur telpa ir plautuve , ir  kaitlente, ir darbastalio lieka..
Papildyta:
pritariu  biggrin.gif

Man rodos, kad naudosimes tik sofa ir sala, stalas bus nenaudojamas. mes net stalo zaidimus ant sofos zaidziam, aisku, po to knisames po pagalveles, kur tos kortos uzkrito  biggrin.gif

Merginos, jūs čia jau plakate du į vieną. Sala ir baras - tai nėra vienas ir tas pats. Prie salos dažnai suformuojama vieta atsisėdimui per galą ar šoną ar nors ir per tris šonus. Prie tokio daikto yra statomos paaukštintos kėdės, bet ne baro. Baras - tai dar aukštesni variantas, gerokai aukščiau už darbinį paviršių, ant kurio nei pašeimininkausi, nei labai daugiau ką padarysi. Va, pagamintą maistą gali išdėlioti, vaiką pasodinti pusryčių, greituką su kava prasukti ar užkąsti. prie tokio reikalo statomos baro kėdė, ant kurios jau turi užsilipti ir kojos jau ant kėdės susidėti. Tai gerokai mažiau patogu. Ir netikiu, kad baras galėtų patapti patogia šeimos susibūrimo vieta. Sala taip pat niekada neatstos valgomojo stalo, su normaliomis kėdėmis, bet tai žymiai patogesnis variantas, ypač kai salos reikia, nes kitaip nesisprendžia darbinis plotas, o stalui vietos nelieka. Tada toks pietavimo, valgymo variantas yra gerokai priimtinesnis, bet prie stalo patogiau. Todėl daž-nai matome stalą priglaustą prie salos.

Asmeniškai man labai labai gražu viryklė saloje, bet pas save taip nusprendžiau nedaryti. Darysiu viryklę šalia plautuvės su tarpu darbui gal tik 80cm, bet už nugaros turėsiu gana diidelį plotą šeimininkavimui. Dėl ko nedarysiu - pirma tai manau mažiau taškysis grindys, keliaujant nuo plautuvės iki viryklės ir per galą organizuoju atsisėdimą, todėl kažkaip man viryklė šalia nei labai estetiškai atrodo, nei jaukiai jausčiausi šalia jos sėdėdama. Ypač jei ten vyksta kepimas. Dar ir gartraukio problema lieka. Bet, be jos man sala tokia kažkokia nekokia. Todėl aš ten bandysiu ją kitaip kaip nors apžaisti. Dėl visą ko, ten atvestos visos komunikacijos, tiek vanduo su nuotekom, tiek elektra viryklei, tiek gartraukiui vamzdžiai su elektra. Nu čia jeigu persigalvočiau biggrin.gif
o dėl taškymosi, tai ne vienoje vietoje, tiek parodoje, tiek ne, mažiau tokias stiklines sieneles/bortelius neaukštus sustatytus. Be idėju, ar jie ten nusiima, ar nusilenkia, ar išlenda iš kažkur, bet manau sprendžia kažkiek tą reikalą. O tobuliausiai man šitoje vietoje atrodo iš stalo išvažiuojantis gartraukis. Viską sprendžia, ir pakabinamo gartraukio problemą ir taškymosi ir aplamai labai gražu taip wub.gif nu bet ir kainuoja atitinkamai, nors gal jau juos ir kopijuoti kas nors pradėjęs yra.
Atsakyti
QUOTE(VP @ 2017 11 28, 23:07)

VP padėliojau aš jūsų virtuvę.
Klausėte kokia nauda iš 2 eilių virtuvės? pati didžiausia. Ir aukštų spintų galite pasidaryti ne vieną ir ne tris, ir dabrastalis prie lango, ir to darbastalio ilgoji siena, o ne trumpoji, ir salos ar užsukimo jokio nebereikia - žodžiu vieni pliusai apart vieno - kur valgyti. Sakyčiau tada apsiriboti 3 aukštom spintom kampe ir trumpinti reiktų vieną ilgąją sieną, kuri prieš langą, ir tada toje erdvėje organizuoti stalą, bet pas jus ten metalai, kolonos ir visoks kitoks nepajudinamas gėris. Tuomet stalą galima būtų statyti tik už kampo, prie ilgosios sienos. Žodžiu čia nebeverta jaučiu plėstis, nes lango jūs nesiruošiate užstatyti.
pilnavertės salos pas jus irgi nelabai padarysi, gaunasi pusiasalis nuo lango. ar taip tinka - nežinau, nes vėl sakysit kad lango kategoriškai ir jokiu būdų užstatyti negalima. nors pusiasalio atveju užsistatytų jis ne visas. Bet jeigu prie lango glausti nieko nieko nieko negalima, tuomet lieka kas lieka. Beje, tokio pusiasalio atveju virtuvė gaunasi tik per trumpąją sieną ir jeigu norite ir šaldytuvo ir pakeltos orkaitės - viryklė keliauja į salą, o plautuvė liktų prie sienos. Tokią virtuvę teko lankyti - labai viskas jauku ir gerai. Bet ji nėra jau tokia didelė ir asmeniškai man kaitlentė saloje reikalauja gana brangių sprendimų.
Tai jeigu visų tų rizikų nenorim, tai lieka pas jus L forma. Čia matau tris/keturis sprendimo variantus.
kaip jūs jau pati pasibraižėt, aukštos spintos prie trumpesnės sienos, bet man šaldytuvo vieta strategiškai per toli. Smulkmena, priprantama, bet kam pratintis, jeigu gal būt galima prasispręsti kitaip.
Taip atbėgam prie antro varianto, kurį jums baldininkas ir buvo nupiešęs. Aukštos spintos tuoj už kampo ir virtuvė pagal trumpąją sieną. galimas variantas, bet tada reiktų prie jo daugiau padirbėti, nes ten berods indaplovę patalpino ne visai tinkamoje vietoje. Todėl sakyčiau antro varianto visai svarstytinas palanas B galėtų būti su plautuve kampe, su pertraukta L forma, kur aš jums pakoreguotą pasiūliau. Gal ten ne viskas gražu su plautuve šiek tiek per kampą, bet ten labai viskas atsistoja į savo vietas. Nu bet kiek supratau jūs jo nesvarstėt, todėl bėgam prie trečio varianto.
Už kampo statom aukštą spintą šaldytuvui, tada pereinam į stalviršį, bėgam L forma pagal kampą, sukamės ir priešingame kampe pastatom aukštą spintą orkaitei. Tokiu atveju man gražiai susidėlioja jūsų norimos gilesnės pakabinamos spintelės pačiame viršuje. Nu ir 4 planas trečiam plane arba ir baldininko pasiūlytame antrame be B kampą daryti ne statų, bet įstrižą, ten patalpinant arba patogia ir didelė viryklę arab plautuvę, jeigu tarkim jums jos labiau reikia arba norit didelės, dvigubos ar panašiai.

Beje, prie L formos, vietoje stalo, prie lango man gražiau pasidėlioja mini pusiasalis su L formos prisėdimu pre jo. Man gražiau ir vientisiau, nei stalas. Nu ir aišku tokiu atveju dar papildomas stalčių blokas garantuotas. Bet vėl, užsistato nepilnai langas ir nežinau, ar taip jums bus patogu valgyti.

žodžiu aš jau šiek tike pavargau spėlioti su/apie jūsų virtuvę, todėl siūlau kažkiek atsakyti į užduotus klausimus ir dar kartą išsakyti kategoriškumus, norus, na ir aš tada kažkokį jums priimtinesnį variantą padėliočiau su matmenim, konkrečioje vietoje. Tada vėl galėtume čia visos padiskutuoti ir palyginti su jau buvusiais. Gal tokiu būdų rastumėm kompromisą?
Atsakyti

Sveiki,

Padekite man su virtuves isdeliojimu. Kriaukles vietos nenoreciau keisti. Virtuve bendroje erdveje su svetaine. Langas vitrininis sienoje i kuri remiasi ukuine spinta. Prie jo stoves stalas. Po kriaukle planuoju siukliadeze stalciuje, o salia indaplove. Kazin ar gerai salia, ar vis tik stumti per viena bloka i sona? Lekstes planuoju laikyti virsutineje spinteleje virs kriaukles, o stalo irankius kur geriau? Ar stalciuose salia indaploves, ar po kaitlente? Darbastalis bus tarp kriaukles ir kaitlentes. Puodus bandysiu laikyti kampineje spinteleje, jos dureles atsidarys abi del patogaus priejimo. Po kaitlente gan platus stalciai, ar patogu tokie?  Virtuves ,matmenys 4,5 x 2,6 mPriedas  virtuve.png   502,74KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti
QUOTE(ingabag @ 2017 12 03, 16:26)
<p>Sveiki,</p>
<p>Padekite man su virtuves isdeliojimu. Kriaukles vietos nenoreciau keisti. Virtuve bendroje erdveje su svetaine. Langas vitrininis sienoje i kuri remiasi ukuine spinta. Prie jo stoves stalas. Po kriaukle planuoju siukliadeze stalciuje, o salia indaplove. Kazin ar gerai salia, ar vis tik stumti per viena bloka i sona? Lekstes planuoju laikyti virsutineje spinteleje virs kriaukles, o stalo irankius kur geriau? Ar stalciuose salia indaploves, ar po kaitlente? Darbastalis bus tarp kriaukles ir kaitlentes. Puodus bandysiu laikyti kampineje spinteleje, jos dureles atsidarys abi del patogaus priejimo. Po kaitlente gan platus stalciai, ar patogu tokie?  Virtuves ,matmenys 4,5 x 2,6 m

dėl indaplovės, tai ją daryčiau ne iš karto už stalčių bloko (ten statyčiau plautuvę) bet bloke prie kampo. Nors daryti atvirkščiai tragedijos jokios nematau.
Dėl stalo įrankių. didelio skirtumo nematau, bet gal būt nedidele persvara rinkčiausi stalčių po virykle.
Platūs virtuvės stalčiau yra daugiau gėris, nei blogis. bet vis dėlto, platesnių nei 1m asmeniškai sau nesirinkčiau. pas jus po 85cm gaunasi. Tai normalu, platūs, bet normalu.

Žodžiu su logistika jūsu plane viskas yra ok. Mano galva.
Atsakyti
Kas turite kampines virtuves, randu skirtingas nuotraukas:
štai čia stalčius po kaitlente ne iki pat kampo užlinkimo, dar matyti tokia siaura baldinė plokštė
vartotojo įkelta nuotrauka
štai čia tas siauras vertikalus stalčius jau iki pat galo, bet kitoje pusėje vėl yra ta siaura juosta
Ar ji būtina? kam ji? sakyčiau, kad dėl to, jog būtų galima atidaryti stalčius...
Papildyta:
o štai šitoje vizualizacijoje durelės susikerta tiesiai, ir rankenėlės yra, bet juk kažkaip atsidarys unsure.gif
Atsakyti

VP padėliojau aš jūsų virtuvę.
Klausėte kokia nauda iš 2 eilių virtuvės? pati didžiausia. Ir aukštų spintų galite pasidaryti ne vieną ir ne tris, ir dabrastalis prie lango, ir to darbastalio ilgoji siena, o ne trumpoji, ir salos ar užsukimo jokio nebereikia - žodžiu vieni pliusai apart vieno - kur valgyti. Sakyčiau tada apsiriboti 3 aukštom spintom kampe ir trumpinti reiktų vieną ilgąją sieną, kuri prieš langą, ir tada toje erdvėje organizuoti stalą, bet pas jus ten metalai, kolonos ir visoks kitoks nepajudinamas gėris. Tuomet stalą galima būtų statyti tik už kampo, prie ilgosios sienos. Žodžiu čia nebeverta jaučiu plėstis, nes lango jūs nesiruošiate užstatyti.
pilnavertės salos pas jus irgi nelabai padarysi, gaunasi pusiasalis nuo lango. ar taip tinka - nežinau, nes vėl sakysit kad lango kategoriškai ir jokiu būdų užstatyti negalima. nors pusiasalio atveju užsistatytų jis ne visas. Bet jeigu prie lango glausti nieko nieko nieko negalima, tuomet lieka kas lieka. Beje, tokio pusiasalio atveju virtuvė gaunasi tik per trumpąją sieną ir jeigu norite ir šaldytuvo ir pakeltos orkaitės - viryklė keliauja į salą, o plautuvė liktų prie sienos. Tokią virtuvę teko lankyti - labai viskas jauku ir gerai. Bet ji nėra jau tokia didelė ir asmeniškai man kaitlentė saloje reikalauja gana brangių sprendimų.
Tai jeigu visų tų rizikų nenorim, tai lieka pas jus L forma. Čia matau tris/keturis sprendimo variantus.
kaip jūs jau pati pasibraižėt, aukštos spintos prie trumpesnės sienos, bet man šaldytuvo vieta strategiškai per toli. Smulkmena, priprantama, bet kam pratintis, jeigu gal būt galima prasispręsti kitaip.
Taip atbėgam prie antro varianto, kurį jums baldininkas ir buvo nupiešęs. Aukštos spintos tuoj už kampo ir virtuvė pagal trumpąją sieną. galimas variantas, bet tada reiktų prie jo daugiau padirbėti, nes ten berods indaplovę patalpino ne visai tinkamoje vietoje. Todėl sakyčiau antro varianto visai svarstytinas palanas B galėtų būti su plautuve kampe, su pertraukta L forma, kur aš jums pakoreguotą pasiūliau. Gal ten ne viskas gražu su plautuve šiek tiek per kampą, bet ten labai viskas atsistoja į savo vietas. Nu bet kiek supratau jūs jo nesvarstėt, todėl bėgam prie trečio varianto.
Už kampo statom aukštą spintą šaldytuvui, tada pereinam į stalviršį, bėgam L forma pagal kampą, sukamės ir priešingame kampe pastatom aukštą spintą orkaitei. Tokiu atveju man gražiai susidėlioja jūsų norimos gilesnės pakabinamos spintelės pačiame viršuje. Nu ir 4 planas trečiam plane arba ir baldininko pasiūlytame antrame be B kampą daryti ne statų, bet įstrižą, ten patalpinant arba patogia ir didelė viryklę arab plautuvę, jeigu tarkim jums jos labiau reikia arba norit didelės, dvigubos ar panašiai.

Beje, prie L formos, vietoje stalo, prie lango man gražiau pasidėlioja mini pusiasalis su L formos prisėdimu pre jo. Man gražiau ir vientisiau, nei stalas. Nu ir aišku tokiu atveju dar papildomas stalčių blokas garantuotas. Bet vėl, užsistato nepilnai langas ir nežinau, ar taip jums bus patogu valgyti. 

žodžiu aš jau šiek tike pavargau spėlioti su/apie jūsų virtuvę, todėl siūlau kažkiek atsakyti į užduotus klausimus ir dar kartą išsakyti kategoriškumus, norus, na ir aš tada kažkokį jums priimtinesnį variantą padėliočiau su matmenim, konkrečioje vietoje. Tada vėl galėtume čia visos padiskutuoti ir palyginti su jau buvusiais. Gal tokiu būdų rastumėm kompromisą?

dviejų eilių virtuvė atkrenta, nes virtuvės erdvėje turi tilpti vieta valgymui. Idealu - stalas, nes visgi manau kad valgyti prie stalviršio nebūtų labai patogu, juo labiau jei po juo ten dar koks stalčių blokas - prisėdimas lieka iš vienos pusės, ir pilnai laisvai kojom vietos gali ir nelikti. Nesam kategoriškai nusiteikę jokiu būdu užstatyti lango, bet tam kad pasirinkti tokį variantą turėtų būti daugiau argumentų, ne tik vien dėl fakto kad stalviršis bus prie lango, juo labiau, kad pasirinkus tokį variantą yra nemažai minusų; nepatogu prieiti prie lango, jį valyti, atidarinėti; užstatomas radiatorius, dėl ko prarandama kažkiek šilumos; atsiranda pažemėjimas stalviršio ties langu, nelieka vientisumo.  

Variantas kurį pasiūlėte pakoregavus baldininko brėžinį galimas, kaip ir visai tinka, tik svarstau ar ūkinės prie pat krašto tikrai geriau, nei ūkinės gale, prie trumposios sienos, kalbant apie erdvumą, ir kaip geriau vizualiai susižiūri. Ir kodėl manote kad tokiam variante šaldytuvas per toli? juk telpa dar į rekomenduojamus cm pagal atstumą.

Variantas kampą daryti ne statų, o įstrižą atkrenta, nu nesižiūri man taip nors tu ką  :4u:

Pabandžau pasipaišyti variantą su virtuve trumpojoje sienoje, sala, ir pristatytu stalu. Na lyg ir neblogai, bet skauda širdį dėl orkaitės kuri nebegali būti pakelta  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VP: 04 gruodžio 2017 - 21:35

Aciu, longger 😊

Atsakyti
QUOTE(slepiuosi @ 2017 12 04, 21:39)
štai čia stalčius po kaitlente ne iki pat kampo užlinkimo, dar matyti tokia siaura baldinė plokštė
štai čia tas siauras vertikalus stalčius jau iki pat galo, bet kitoje pusėje vėl yra ta siaura juosta
Ar ji būtina? kam ji? sakyčiau, kad dėl to, jog būtų galima atidaryti stalčius...
Papildyta:
o štai šitoje vizualizacijoje durelės susikerta tiesiai, ir rankenėlės yra, bet juk kažkaip atsidarys unsure.gif

Ta plokštė kampe dedama dėl gražesnio kampo suėjimo, nes jei jos nebus ten kampe gausis toks kaip ir plyšiukas per sujungimą, ypač jei rankenėlės frezuotos, kaip 1 foto (nežinau ar aiškiai surašiau)
3 foto padaryta vizualizacija, tai realiai nežinau kaip ten gausis, nes dėl rankenėlių neatidarysit nei viršutinio stalčiaus, nei stalčiaus po kriaukle
Atsakyti
QUOTE(slepiuosi @ 2017 12 04, 19:39)

Papildyta:

neturiu kampinės. Tiksliau turiu kampinę. Sodyboje. Nu bet ten aplamai ne virtuvė, bet kampukas patalpoje, kuris vadinasi maisto ruošimo ir indų plovimo kampas. Virtuve man ten nesiverčia liežuvis to kampo pavadint. Tai va būtent pas mane ir nėra tų juostelių biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif padarėm kitaip. Bet tai nereiškia, jog kam nors galėčiau rekomenduoti taip daryti.

neskaitant to, jog pirmos dvi virtuvės yra šokia tokia bausmė sau už savus pinigus, abejose jose yra tie kampukai, ir prie kargo jis taip pat yra. kaip gerai pastebėjot, tam, kad atsidarytų stalčiai durelės, kargai ir t.t. Apie kampo išnaudojimą be jų parašiau ištisą poemą keliolika lapų atgal. Iš tikro tai man jie gadina bendrą vaizdą, bet tragedijos nėra. Priprantama. Nors realiai aš niekaip nepriprantu, kai kur nors reikia va tokiu sprendimu pasinaudoti. Kai turi ką nors uždaryti, tam kad atsidaryti kažką kitą. Gerai, jeigu kažkurioje dalyje prie kampo yra labai retai naudojamas stalčius ar durelės.

Vizualizacija. Nu ten aš jums irgi galiu pripiešti paguldytą ant šono šaldytuvą ir kaip jį atidarant jis pats pasistato vertikaliai, vos truktelėjus už rankenėlės. Kas jums paskui tokį padarys, aš nežinau, bet nupiešt galiu.
Papildyta:
QUOTE(ingabag @ 2017 12 04, 23:24)
<p>Aciu, longger 😊</p>

šitą, jeigu vis dėlto plautuvę norite stumti link kampo, tai rekomenduočiau stalviršio nesupjaustyti anksčiau laiko. Tegu baldininkai atveža spinteles, jas sustato, jūs fiziškai nedėdama stalviršio užsidėkite kriauklę ir dar kartą pagalvokite, kaip jums patogiau ir kaip lieka daugiau patogios vietos darbui. Jeigu persigalvosite - indaplovei spintelė nesidaro, tai tą kriauklės spintelę stumtelsit link šaldytuvo, o indaplovę link kampo ir tiek. Aišku, tokiam manevrui iš karto reiktų nusimatyti vandentiekį ir nuotekas dviejuose vietose, nes už indaplovės jau nieko nei nuvesit, nei prijungsit. Ten beliks tik akles užsukti. Nebent pas jus stalviršis link 70-75cm gylio.
Atsakyti
QUOTE(VP @ 2017 12 04, 21:32)

<p>Pabandžau pasipaišyti variantą su virtuve trumpojoje sienoje, sala, ir pristatytu stalu. Na lyg ir neblogai, bet skauda širdį dėl orkaitės kuri nebegali būti pakelta  biggrin.gif</p>

Ok, jeigu dviejų eilių virtuvėje matote daugiau minusų, nei pliusų, tai nesiverskite per save ir nustojam apie ją galvoję. Iš tikro prieš dedant langą reikėjo apie tai galvoti. Asmeniškai man lango perdarymas yra mažesnė problema. Ir kainuoja ne kažkokius kosminius pinigus. Tikrai geriau jį perdaryčiau, nei nuleisčiau stalviršį. Radiatorius už spintelės jokia neproblema ir nereikia dėl to pergyventi. Virtuvėje ir taip niekada nebūna šalta. Tuo labiau pas jus bendra erdvė. Mažiausiai dėl to sukčiau sau smegenis. Bet jeigu mes ieškom priežasčių, kodėl ji negali pas jus tokia būti, ir nesikalbam apie tokios virtuvės egzistavimo galimybes, tai per save lipti tikrai nereikia. Tiesiog tai vienas iš galimų virtuvės išdėstymų. Ypač pas jus. Bet ne vienintelis ir nebūtinai pats teisingiausias. Svarbiau yra atrasti tai, kas patiktų jums ir jus patikėtumėt, jog tai yra TAI.

erdvės pojūtis yra labai subjektyvi sąvoka, todėl nenorėčiau leistis į gilesnias diskusijas. Man daugiau svarbu, kaip funkcionaliai ir patogiai ta erdvė yra išnaudotą, nei kiek jos lieka tiščios. Ir vidury palikta didelė šokių salė su pagal sienas išstumdytais baldais man aplamai yra blogas pavizdys nepanaudotos erdvės. Taip, pagrindiniai praėjimai turi būti palikti ir ten jokių stalų ar komodų neturi atsirasti, bet 15m² tvarkingai ir teisingai sudėliota svetainė gali būti erdvesnė už belekaip organizuota 30m² erdve. Reliai mes joje ne ekskursijas vedame o turime savo mėgstamą kampą, į kurį pretenduoja visi šeimos nariai biggrin.gif Svečiai? jie ateina, pabūna ir išeina. patikėkit, jiems taip dzin ant ko ir kaip jūs juos priimsit. Pasodinsit juos ant sofkutės, pati ant virtuvinės taburetės. Juk tai vienas vakaras ir tiek.
Virtuvė tas pats - paliktas tuščias vidurys ne visada yra jaukumo sinonimas.

kuri idėja jus kabina labiausiai? įkelkite, ką pasibraižėte. Su ta sala ir ką dar turite. Kuris jums variantas labaisiai imponuoja?
Papildyta:
QUOTE(rasamal @ 2017 12 05, 08:22)
Ta plokštė kampe dedama dėl gražesnio kampo suėjimo, nes jei jos nebus ten kampe gausis toks kaip ir plyšiukas per sujungimą, ypač jei rankenėlės frezuotos, kaip 1 foto (nežinau ar aiškiai surašiau)
3 foto padaryta vizualizacija, tai realiai nežinau kaip ten gausis, nes dėl rankenėlių neatidarysit nei viršutinio stalčiaus, nei stalčiaus po kriaukle

papildysiu. Norint naudotis va taip per kampa padarytais stalčiais, reikalingas rankenėlės atsikišimo pločio atstumas. Iš abiejų pusių. Jeigu tai durelės ir atsidaro į kampą, tai dar reikia žiūrėti, ar nesidaužys rankenėlė į rankenėlę. Tai tas kampas liktų kiauras toks. Todėl jį ir uždaro. Netgi darant direles iš kampo atsidarančias, ant vienų iš jų montuojasi tokia papildoma L formos juostelė, kad uždengtų patį kapą. ir durelių atidarymas turės eiliškumą.

jeigu galima, nedarykite kampinių virtuvių, please 4u.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti