QUOTE(VP @ 2017 12 06, 21:35)
<p>wow longger, ačiū.

</p>
<p>Virtuvėje atvirų lentynų nenorėčiau, tik pažiūrėti gražu, bet ne turėti. Stiklo prie stiliaus irgi nelabai įsivaizduoju, nebent kažką dar sugalvoti

o jei daryti uždaroma tokia pat plokšte kaip ir likusi dalis, tai gal lygiuoti geriau, kad nebūtų siauresnė? dar nelabai patinka kad tiek kaitlentė tiek kriauklė gaunasi prie pat sienų. Jei jau darant salą, kaip darbinį stalviršį gal nebūtina spausti jų į kampus ir išgauti max darbinę vietą tarp jų? suvažiuojančios tai čia taip kažkaip kaip stumdomos išeitų?</p>
<p> </p>
<p>Buvau nuvažiavus į butą pamedituoti, pamatavau langą naujai idėtą ir pasirodo pasikeitė išmatavimai

dabar iki palangės (jos dar nėra) 76cm, ir iki lango kuris atsidaro apačios dar 10cm, žodžiu jei daryti tarkim 86cm stalviršį, tai lanas atsidarinėjant slystu stalviršiu. Tai svarstau o ką jei salos stalvirši daryti, tarkim 83-84cm, būtų galima jį daryti vientisą su palange... pilnai langą atidarinėtumėme tik jam nuvalyti ir jei jau kalakutą sudeginčiau serialą bežiūrint

</p>
<p> </p>
<p>taip pat kad atsakyčiau sau į klausimus nuvažiavau pasisėdėti prie salų. Manau mūsų poreikius patenkintų ir sala be valgomojo stalo, su prisėdimu iš 2 pusių. Visi mūsų ilgesni pasisėdėjimai būna ant minkštų baldų, su keletu užkandžių kurie tilptų ir ant kavos staliuko, o mano susikurta fantazija kaip dekoruoju stalą, sukviečiu draugus ir mes ten ilgai sėdim gali būti kad ir liktu tik fantazija, net ir turint valgomąjį stalą

nebent kažką tokio kaip longger pabraižė padaryt, kaip suprantu ten kažkas panašaus, taip?</p>
<p>

</p>
<p> </p>
<p>tik įdomu kiek kainuoja tokie norai

prie salos kėdes bešildant teko nugirsti kaip konsultantas pasakojo, kad sala panašiai atsieina apie 1500eur

jei tai tiesa, be jokių dvejonių virtuvėje statom stalą....

</p>
<p> </p>
<p>ir pagaliau prispaudžiau vyrą panagrinėti brėžinukus, nutarėm kad galima būtų galvoti apie šiuos 2 variantus. Tik jei kartais vietoj salos vien stalas, tai keistusi kriauklės ir kaitlentės išdėstymas kad max išspausti darbinio stalviršio. </p>
<p>

</p>
ar jūs baigsit pagaliau su manim ginčytis? pasakiau taip daryti, reiškia taip ir darykit. ir nesiginčyt man.
aš tikrai neruošiau darbo brėžinio ir neturėjau tikslo parinkti tikslias medžiagas/sprendimus bei suskaičiuoti kiek ir kokio aukščio jums reikia stalčių . Sorry, bet tai ne mano darbas. Aš galiu jums pasakyti savo nuomonę, pasidalinti patirtimi, pabraižyti šiek tiek, kad būtų geriau suprasti. Pačio pasirinkimo už jus nedarysiu ir tikrai neverksiu, jeigu pasidarysit savaip. Maža to - netgi džiaugsiuos, kad neužkrausite man ant pečių tokios atsakomybės

patikėkite, kiekviena kartą ką nors ptardama, jaučiu ir atsakomybę.
Tiek intro. Taigu Atviros lentynos - pati idėja, jog ten negali būti visiškai uždaras variantas ar tuo labiau vienodo gilio aukštų spintų siena su aklinais fasadais. Jeigu tikėti failų skaičiumi, turiu pasibraižiusi 27 jūsų virtuvės variantus ir tai užėmė šiek tiek laiko. Nors tai, ką įkėliau yra šeštas variantas. Tai jau jaučiuosi šiek tiek išsisėmus. Reiktų gal kiek apie jūsų virtuvę nebegalvoti ir paskui dar kartą pasižiūrėti. Gal gims kokia geresnė idėja. Nes čia gaišti, galvoji, paskui pasirodo kad lanagas pasikeitė, kažkas dar atsirado ir vėl viskas griūna

Juk klausiau, koks lango aukštis ir ar ten tikrai negalima nieko statyti. Kokius 4 kartus.

po savaitės pasirodo jau galima

Tai va, man nesinorėjo užsukus į virtuvę atsimušti į baldus ir suformuoti koridoriaus , taip pat pasirodė gana sėkminga mintis toje virtuvėje suformuoti tarsi valgomojo zoną. Todėl sumažinau spintos gilį, sugrioviau ta ištisą liniją. Jeigu ten daryti aklinus fasadus jų tokioje patalpoje pataptų per daug ir jie pradeda slėgti. Tokiu atveju tas pintas reiktų daryti ~1,9m aukščio. ar net žemesnes. Ten gali būti indauja graži. Kodėl ne stiklas? Flos indaują matėt? labai netgi gražu. Jei pas jus industrnis stilius - darykite rėmą metalinį. Bus super duper, lentynas viduje stiklines ant dažytos armatūros laikiklų. Pats rėmas tokio baldo gali būti iš armatūros ar net vielos tinklo, apsiųtos stiklu. Patikėkit kaip gerai atrodo. Dariau ir mačiau gyvai padarytas. Super, jeigu stilius industrinis. Maža to, aš tą tokią indaują pratęsčiau per kampą/koloną link prieškambario. dar kitaip erdvė susižaistų.
Dėl plautuvės ir viryklės darbo zona turi ir privalo būti maksimaliai didelė. Jeigu norite jas stumti į vidurį turėtumėt labai stipriai motyvuoti mane kodėl. Tarkim stumiat per 60cm plautyvę link vidurio? tada keičiasi indaplovės vieta link kampo, kas jau nėra patogu arba link viryklės ar net po ja. Kam? kad turėt tarpą 60cm kempinėlių pasidėjimui? Alio? pasilikite 10cm ir jums ten per akis tos vietos . pas mane dabar nuo plautuvės iki sienos 3cm. Niekaip nesurandu motyvo, kodėl ją turėčiau traukti į vidurį ir taip susimažinti darbo zoną. reikia vietos - palikit 10cm, užteks. Viryklę galima stumti su sąlyga, jog ten susidėsite virdulį tosterį ar kokį nors kitą velnią. Bet aš tokius dalykus labai nesunkiai matau išdėliotus pagal sieną darbo zonoje. Bet ok, traukite, jeigu taip reikia. Man nuo viryklės iki sienos 20cm pakanka. Nu 25. Jeigu apačioje dvi spintelės po 60cm, ok centruokim. Traukim 30cm nuo sienos. Mažai? ar tikrai? Salos darbo paviršius bus sakykim baltasis, o tas tarp viryklės ir plautuvės - juodasis/paprastasis kasdienins. Nori nenori bet sukiotis link salos ir taškosi ir mažiau patogu, o mes iš esmės esam tinginės, todėl nusistovi paprastesnė tvarką
suvažiuojančios durys turėtų būti tokios:
nuo 2:20min, tik pas jus ne dvigubos durelės, o viengubos. Esmės nekeičia. Pigu, paprasta, elementaru, patogu.
Norai kainuoja daug. Galima stalą daryti išvažiuojantį iš salos, kaip to pačio video pradžioje ar su nuvažiuojančiu stalviršiu. Visi transformer variantai suteikia galimybes keisti patalpą, funkcionalumą. Bet jie kainuoja nemažai, todėl reikia 100% būti tikrai, jog naudosi. Nes realybėje sumoki pinigus, o naudoji tik vieną variantą, ir kažką keiti tik per Kalėdas. Todėl nesiūliau tokių, bet jeigu norit/galit - pasigalvokit. Tas stalas ir nulenkiamas gali būti žemyn, kaip koja, kuri reikalui esant būtų pakeliama ir taip atsirastų stalas. Gali kas nors kur nors suvažiuoti. Gali, bet ar reikia? Mano stalo idėja labai panaši į jūsų įkeltą nuotrauką. Kodėl? pirma, patogiau prie tokio valgyti, antrą atsiranda įdomesnės fromos, gali būti skirtingi paviršiai/medžiagos. Trečia - tokioje erdvėje toks lygaus stalviršio gabals kokį jūs nusipiešiete primena stalo teniso treniruočių kambarį, bet ne virtuvę su valgomojo funkcoja/zona. antra - ar domėjotės kiek vientisas toks gabalas kainuoja ir ar aplamai toks plotis egzistuoja? neliks pasirinkimas arba dirbtinis akmuo arba dirbtinis akmuo? Toliau prie lango priėjimas toks šiaip sau. Apie aukštas spintas tuoj už kampo jau rašiau, man nesižiūri. O virtuvė pagal ilgąją sieną gali būti tik pagal lango liniją. prie šitos sienos ji visiškai netinkama. Dėliojau daug variantų - nei vienas ten netiko. Ji žymiai sėkmingiau žiūrisi pagal trumpąją sieną. O mini sandėliuko kampe variantą jau buvau kėlusi traktate apie kampo išnaudojimą, atsiverskite, gal tiks. Sala kainuoja tiek pat, kiek ir baldas. pas jus ten netgi ne pilnavertę salą pabraižiau, o elementarų 2 spintelių bloką su stalviršiu. kame brangumas? stalą pritvirtinti prie salos? Taip, jeigu ten bus raudonmedis bus nepigu, bet jeigu lentos sukaltos iš išardyto euro padėklo - bus pigu. ČIa jau ką pasirinksit, tokia ir kaina bus.
lango/palangės naujas aukštis leidžia pagalvoti apie visiškai kitokį virtuvės planavimą, bet aš dabar tikrai ta linkme nebenoriu galvoti ir atiminėti savo laiko. Apsispręskite ko norite, tada vėl pakalbėsim. Pasikalbėkite su vyru ir tada sugrįžkite

tikrai lauksiu, pas jus yra ką veikti

bet kol nėra vyro norų, ambicijų kokių nors ar fanaberijų, per anksti ką nors giliau mąstyti.
beje ir braižydama pieštuku ant popieriaus prisilaikykite mastelio. padeda. Nes dabar nupaišote linijas, kurios nelabai ataitinka surašytus matmenis. Taip galima prisižaisti iki svetainės sutalpinimo į tą pačia virtuvę, ką ten valgomasis