QUOTE(VP @ 2017 12 07, 18:23)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71918584" data-time="1512645485">
<div>
<p> </p>
</div>
</blockquote>
<p>27

aš labai dėkinga kad gaištate savo laiką ir atsakinėjate į kvailus klausimus, nes ką mums, mirtingiesiems, neturintiems nieko bendro su projektais dizainu ir statybomis, be jūsų daryti

virtuvės planavimu užsiemiau kai tik įsigijome butą, lankiausi ir čia, bet kas ką gali patarti kai neaišku bus siena ar ne, išgriaus su kolonom ar be, kokio jos bus pločio. Teko laukti kol sienos jau nebebus, tuo tarpu žiūrėk ir langas pasikeitė. Virtuvės plano kaip nėra taip nėra, nes siena vis dar stovėjo ir projektas iki galo nebuvo patvirtintas...O man tikrai net mintis nešovė, kad pakeitus langą nauju gali pasikeisti ir jo aukštis

lygiai tas pats ir dėl salos, kol jos išvis nesvarstai daryti, tai ir nesidomi kiek ir koks ten stalviršis gali kainuoti ar kokio dydžio jis brangus, o koks ne. Pirma pasidėlioji o tada jau galima kreiptis ir klausti kiek toksai kainuoja

aš suprantu, kad tam ir reikėtų samdytis dizainerį, bet tada ne tik salos bet ir stalo galim nebeįpirkti

</p>
<p> labai gera mintis dėl stiklinės indaujos su metalinėmis dalimis, taip, dabar va jau įsivaizduoju kad galima ir derančią stiklinę indaują turėti

ir dabar jau ir toks virtuvės išdėstymas atrodo visai neblogas variantas

</p>
<p> ok, del darbo zonos supratau, max didelė

</p>
<p> vyras mano labai stipriai į planavimą nesikiša ir kažkokių spec pageidavimų neturi. Pradžioje aiškino kad būtinai reikia baro, perkalbėjau tai dabar norų nebėra. Na nebent kaina

</p>
<p> žodžiu nebus čia viskas taip paprasta, kaip kartais gali pasirodyti, bandysiu gal dar ką nors pasibraižyti

</p>
nereikia čia dėkoti ar kažkaip nepatogiai jaustis. Nenorėčiau arba man pačiai tai nepatiktų, užsiimčiau kuo nors kitu. Jeigu siunčiu, kažką darau, tai reiškia kažką gaunu iš to ir aš

Tik norėčiau sugriauti mitą, jog aš čia
"turinti kažką bendro su projektais dizainu ir statybomis,...... virtuvės planavimu ...." Esu tokia pati daugiavaikė mama, kokių čia dauguma. Arba tokios būsit, kai sulauksit mano amžiaus. taip kad neperlenkiam lazdos, ok? pavadinkim tai hobiu. Tiks?
Ir su jumis nesutikčiau. Virtuvę ir aplamai visą baldų išzonavimą visame bute/name geriausia darytis projektinėje stadijoje arba prieš remontus griovimus. Net iki tokių smulkmenų, kur bus toršeras ar foteliukas ir gal būt va prie jo norėsis rozetės grindyse ar bra ant sienos. Kiekvienas m² turi turėti savo aiškią paskirtį. Kaip ir langas. Nusprendėt keist, iš karto klausimas į kokį? tokį pat, koks ir buvo? o kodėl į tokį patį? o koks jis buvo ir kokią paskirtį jis atliko? ar tai tinka man ir busimos virtuvės vizijai? O kaip aš įsisvaizduoju šį langą ir kas mna jis yra? aš noeriu prie jo stalo? tai gal jis gali būti iki žemės? o gal ten bus virtuvinė spintelė su plautuve? tai gal daryti vientisą stalviršį su palange? kokio aukščio stalviršis? aha, tai va, langas bus va nuo čia iki čia. O gal reikia siuresnio? galima? negalima? koks fasadas? Nu kažkaip va taip viskas ... O jeigu nepasitikite savo jėgomis, o pinigais nelyją, tai yra toks dalykas, kaip konsultacijos arba internetas. Abu mokami, tik nevienodai. Konsultacijos metu jums išsakys savo nuomonę, užves ant kelio, pašaudys idėjų ir kainuos tai 20-50, o užtrūks valandą-dvi. Galima jas aptūrėti ne vieną ir ne dvi, su skirtingais žmonėm. Internete turėsite pati save "subrandinti" susivokti kas jums patinka, už ko kliūna akis. Aš darau tai paprastai - eini per viską iš eilės ir metiesi į atskirą folderį tai, kas patinka. Tada atsirinktas nuotraukas analizuoji, žiūri kas juose yra bendro, ieškai ryšio, spalvų derinio, medžiagas. Tada aptinki, kad daug nuotraukų kartojasi kažkurio dizainerio/grupės architektų darbai. Ar kokios nors firmos gaminiai. Eini pas juos. žiūri ką gamina, verti youtoobą, klausai prezentacijų, vartai jų darbus nu ir stebi ką jie daro, kodėl jie daro, kaip jie daro, kodėl patinka, kas veža ir t.t.. tada visą tai sugromuluoji ir išsigrynini savo. Tada imi ir pasidarai taip, kaip tau patinka. Ir dzin, kad taip nepatinka kažkokiai longger iš forumo.
dėl salos - gal ir yra tų stalviršių tokių, aš nežinau. Buvau aš taip jūsų virtuvę pasibraižius. Nepatiko man tas va toks didelis lygus paviršius. Kažkaip neteisingai žiūrisi. Norėjosi jį sugriauti.
dėl 27 virtuvių. Nu, kompu darant tai paprasčiau, nei kiekvieną kartą persipaišyti sienas, trinti ir t.t. dėlioji dėlioji iki kol atsimuši į nepatinkantį rezultatą, tada išsisaugai, tada taisai, keiti, išgauni kažką, vėl išsisaugai ir taip eini kol perpranti erdvę. Nu man tas išsigrynino, kur buvau įkėlus. Bet tai nereiškia, kad jis vienintelis ir kito nebegali būti. Toli gražu ne. Gal kitos merginos pasiūlys dar įdomesnių sprendimų. Nežinau. Galų gale baldininko siūlymą jus turite, visada galima grįžti ten iš kur viskas prasidėjo.
Papildyta:
QUOTE(slepiuosi @ 2017 12 07, 18:31)
Čia kol kas toks vaizdas dar senas, dabar jau palėpė užkalta ir šiaip visko daugiau padaryta, bet erdvę ir esmę surasti galima.
http://s014.radikal....44af6742308.jpg
http://s018.radikal....19dc9a4fc8b.jpg
Ir kai nuotraukas pažiūrėjau, matau, kad tuose atsikišimuose jau laidai suvedžioti, ten ir jungikliai, ir termostatai - per didelis galvos skausmas griauti
tai negriaukit.
Gražu pas jus. pavydžiu.
tik niekur kaimo neradau.
pradėkim nuo to, kas jums nepatinka ir kodėl jums nepatinka projektinis variantas.
Nu nuo kažko pradedam, ok?
Papildyta:
QUOTE(VP @ 2017 12 07, 19:07)
Ir išvis pvz šiai dienai dar neaišku, ką mes visgi su tom metalo konstrukcijom darysim

jei jas vienodo dydžio gipso kolonom apžaisti, gaunasi ilgoji siena 3300, jei virsuje didesnė iš šonų siauresnė arba tiesiog palikti metalą 3400, o jei išvis šonuose esančias slėpti po baldais ar plokšte iš kambario pusės - beveik 3500. Man visai tiktų palikti metalinę konstrukciją matomą, bet vyras abejoja, nes tie metalai nėra gražūs ir lygūs. Išpjaustyti kvadratėliai, įsukti matomi varžtai ir tos baisios privirintos "ausytės" o dar nudažyta kažkokiais ten bordo nedegiais dažais ar pan...
pagal ilgąją sieną aš gal būt slėpčiau po baldais. T.y. nudažyčiau baltai ir už baldų ją. Jeigu liktumėt prie indaujos varianto, daryčiau gal ją su išoriniu kampu ir nuvažiuočiau link priškambario. Ten ji vėl galėtų pasidaryti uždara, jei reikia. Ką ten dėt? knygos, krištolas, meno dirbiniai, suvenyrai - nežinau ką mėgstat.
prie lango sienos - apsiųčiau gal gipsu. Bet čia vietoje gal reiktų tokius dalykus spręsti ir derinti su svetainės interjeru, baldais, bendru stiliumi.