Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(sazininga @ 2018 06 29, 07:14)
indu pasirtinkimas tikrai nera ribotas, nebent turite kokius senus puodus, kuriu nesiruosiate keisti. bet i tie gal tinkami. as pries kelis metus pasikeiciau elektrine i indukcine, visi puodai puikiai tiko indukcinei, nors pirkti turbut pries gerus 10 metu.

del remonto komentuot negaliu, nesugedo dar.

del ikaitimo greicio, yra Bust funkcija, kur per kelias sekundes vandeni puode uzvirina, tai nzn ko cia skustis  biggrin.gif

del svaros, taip, pati nenusivalo, bet kai prisimenu, kai pas mama gyvenau ir reikejo dujine  valyt, tai vargeli

Del remonto as galiu pasisakyti 😂 dujinei viryklei įskilo stiklo keramika - pas mane buvo tokia biski grazesne ne metaline 😁 tai ta stikla pakeisti kainavo tiek pat kaip nauja dujine nusipirkti. Todel remonto pigumas atkrenta 😎

Dėl ikaitimo su indukcine nepalyginama - ant indukcines vanduo uzverda akimirksniu lyginant su dujine.

Valymas dujines tikras hemorojus - renkantis reikia ziureti kad visus rakandus nuo dujinės būtų galima dėti į indaplove. Pas mane pusė "šudeliokų" buvo tokio metalo kuris nuo indaplovės juoduoja.

Turiu po dujinės indukcinę ir negrizciau atgal. Katilas iš senos 10 metu kolekcijos netiko tik vienas. Tai ji palikom plovui troškiniam gaminti orkaitėje.
Atsakyti

Tai ir nereikia teisintis :D teisingai ir parašė kad dujinės orkaitės mažai kas nori, todėl ir rinktis nėra iš ko.  O dėl laikmaciu, aš pati visai neseniai išbandžiau, tai patiko :) . Uzmarinavau vištą  sudėjau į orkaitę, nustačiau atidėta pradžią, gaminimo laiką ir į pliažą :)

Atsakyti
Busiu ta is nedaugelio kuri rinksis dujine virykle😁
Bute turim dujine-esu labai patenkinta. Su elektrine ar indukcine net nemokeciau gamint=D ir siaip dujine man atrodo sveikiau, ugnis, nei spinduliai......
Man visai patiko kaitlent3s ikejoje...
Papildyta:
QUOTE(jolitti @ 2018 06 30, 10:01)
Busiu ta is nedaugelio kuri rinksis dujine virykle😁
Bute turim dujine-esu labai patenkinta. Su elektrine ar indukcine net nemokeciau gamint=D ir siaip dujine man atrodo sveikiau, ugnis, nei spinduliai......
Man visai patiko kaitlent3s ikejoje...

Ir dar del taupumo-jau apie puse metu astisakiau elektrinio virdulio, naudoju ant kaitlentes, tai islaidos uz elektra tikrai ne 1 eu sumazejo=D
Atsakyti
Patarkite su spalvomis Kriaukles, kaitlentes i orkaites.
Kiaukles noriu kremines spalvos.
Kaitlentes dazniausiai balta arba juoda. (Pavz kokius modelius as dar issirinkus.) Del juodos kaitlesntes bijau, kad turesiu darbo. O orkaites ir dazniausiai juoda.

Virtuve balta, stalvirstis sviesus.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Patarkite koki Blanco kriaukle pirkti 60cm spinteliai.
Norim didesnes.
dizainas panasus, bet kaip issirinkti ten modelius, nes is dydis skiresi.
Nera galimybes kur pas mus apziureti.
Pavz sita maza, ar jau is didesniu. virtuve didele, tai galim sau leisti. bet ir nesinori baisines.
Atsakyti
Gal kas galite pakomentuoti dėl ventiliacijos būtinumo po kaitlente. Dėsime standartiškai, indukcinė, po apačia elektrinė orkaitė ir siauras stalčiukas. Kol kas tik vieni baldininkai užsiminė, kad po apačia (cokolyje) reikia ventiliacinių grotelių, na tokių, kaip būna po imontuojamu šaldytuvu. Internete kiek žiūriu įvairių virtuvių, tai yra ir su grotelėmis ir be jų, tai kaip ten yra iš tiesų? reikia jų ar ne? huh.gif
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2018 06 29, 09:14)
o virtuves seimininke chemijos profesore, tai ji sake, kad kategoriskai pries dujines virykles, nes susidare dariniai yra zalingi sveikatai. tiesa, sita isgirdau pirma karta

O fizikos profesorė gal būtų buvusi kategoriškai prieš indukcines kaitlentes. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 02 liepos 2018 - 19:25

kažkur skaičiau, jog tikri virtuvės šefai gamina tik ant dujinių viryklių :)

Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2018 06 25, 08:40)
Nemanau, kad čia argumentas sau tokį vargą užsikrauti, kai skirtumas nei 20 % nesiekia.

Jei ne paslaptis, kaip jūs tuos 20% išskaičiuojate?
Atsakyti
kristynka*,

pas mane https://www.blanco-g...er=true#details

dubuo 40 cm pločio, pats tas

Atsakyti
Pesates del kaitlenciu dujine ar indukcine. As ir ilgai galvojau ir likau prie dujines. Ka suzinojau, gal kam bus idomu.
1, I klausima kodel zmones turintys indukcine, pasirinko buten jas.:
* Grazu
* lengvai valosi
* nejuodina puodu
2* kiek pabrango elektra ?
** nedaug, minimaliai (man tai nieko nesake). Nes as dar bute isdeginu duju 4-6e/men, gaminu nemazai. Netikiu, kad uz tiek elektros isdeginciau. Kiek vyras suzinojo svyruoja 20-30e elektros.

Dujine
* Grazu (nes beveik taspats kas indukcine)
* Lengvai valosi (stiklas kaip pas indukcine, groteles galima i indaplove)
* puodus jeigu juodina, laikas keistis zikliorius.
* nereikia keisti puodu.
* sako maistas skanesnis
* islaidos mazesnes
* visas namas sildomasdijomis, tai butu nesamone kaitlente rinktis indukcine.

Viska susidelioja likome prie Dujines.

Papildyta:
Turincios kaitlentes.
Kur patogiau didele kaitviete arciau ar prie sienos ? (dar turim arciau, bet vis isverda kazkas ir perkeliu puodu, istiesu tik ta didziausia kaitviete ir naudojuosiu.) O kaip jus ?

Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2018 07 02, 14:23)
Gal kas galite pakomentuoti dėl ventiliacijos būtinumo po kaitlente. Dėsime standartiškai, indukcinė, po apačia elektrinė orkaitė ir siauras stalčiukas. Kol kas tik vieni baldininkai užsiminė, kad po apačia (cokolyje) reikia ventiliacinių grotelių, na tokių, kaip būna po imontuojamu šaldytuvu. Internete kiek žiūriu įvairių virtuvių, tai yra ir su grotelėmis ir be jų, tai kaip ten yra iš tiesų? reikia jų ar ne?  huh.gif

Ventiliacijos būtinumo po orkaite turbūt norėjote paklausti? smile.gif
Esu šiek tiek jau atitrūkusi nuo virtuvių temos..., bet sakykit, kokiu tikslu ten jie siūlo ventiliacines groteles? Po šaldytuvu, tai viskas aišku - jis įjungtas veikiantis nuolatos, tai reikalinga įrenginio ventiliacija. O orkaitė? 1-2, na 3 valandas būna įjungta, ir tai ne kasdien. Be to, po ja dar stalčiukas. Tai kas ten ventiliuosis? Stalčiukas? smile.gif
Manau, kad nereikia. Pati neturėjau, kai orkaitė buvo žemai.

Tačiau, po indukcine kaitlente turėtų būti paliktas pakankamas oro tarpas ventiliacijai. Gal montuojant orkaitę po tokia kaitlente tas tarpas gaunasi pakankamas - taip ir turėtų būti. Mane baldininkas tik perspėjo, kad po indukcine kaitlente nedaryčiau įrankių stalčiaus, nes įrankiai įkaista, ir taip būktai gadinasi pati kaitlentė - lyg turėjo tokį atvejį, kai sugedo klijentui kaitlentė lyg dėl šios priežasties.
Atsakyti