Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Pasinaudosiu mamagabi gražiomis fotkėmis:)
Kas nors galit spėt iš akies koks atstumas tarpuose?smile.gif Ir kiek vietos reiktų kėdems atstumti?
vartotojo įkelta nuotrauka
Pas mus kažkaip labai daug tiems tarpams siūlo palikt. Bet užsieniniuose saituose tai ir 90 cm, ir metrą mačiau siūlo.
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2017 02 20, 21:03)
Kas nors galit spėt iš akies koks atstumas tarpuose?smile.gif Ir kiek vietos reiktų kėdems atstumti?
Pas mus kažkaip labai daug tiems tarpams siūlo palikt. Bet užsieniniuose saituose tai ir 90 cm, ir metrą mačiau siūlo.

Antroj, galvočiau, aplink 120. Turiu 1 metrą tarp eilių - pats tas, akies nerėžia, dviese prasilenkiam, bet 120 gal būtų erdviau.
Mažesnio tarpo pliusas - labiau užstoja už salos esančias spinteles, galima nesiparinti dėl lygiavimo ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2017 02 20, 21:03)

Spejimas labai nepades smile.gif
Geriausia yra ivertinti savo turima plota, kuri norima skirti virtuvei ir ziureti kiek ir kokio plocio ten ''reikalu'' telpa arba norima sutalpinti.

Pas mane tarpas yra 1.10m, galetu buti ir 1m - uztektinai.
1.20m - jau ne taip jauku, bet jei erdve milziniska - didesni tarpai ir stambesni baldai tai kompensuoja.
Kedems atstumti uztenka mazdaug 50-60cm, tiek prie salos, tiek prie stalo.
Po sala ''palindimo'' uztenka 30cm.

Pvz. apvaliam 1 metro skersmens stalui su kedemis aplinkui ir ju patogiu/pilnu atitraukumu paprastai skaiciuoju 2.50x2.50m grindu ploto.

Papildyta:

Manguste, stai realus interjeras, kurio virtuves isdestymas panasus i mano siulyta smile.gif ir salele ir stalelis - viskas telpa...ir jauku, ir grazu mirksiukas.gif
http://www.interjera...yvenamasis-2178

As manau, kad kuo namu erdves protingiau uzpildytos (o ne tuscios sokiu sales plikom grindim ir sienom) - tuo jaukiau juose gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 20 vasario 2017 - 21:12
QUOTE(mamagabi @ 2017 02 20, 21:11)
Manguste, stai realus interjeras, kurio virtuves isdestymas panasus i mano siulyta smile.gif ir salele ir stalelis - viskas telpa...ir jauku, ir grazu mirksiukas.gif
http://www.interjera...yvenamasis-2178

As manau, kad kuo namu erdves protingiau uzpildytos (o ne tuscios sokiu sales plikom grindim ir sienom) - tuo jaukiau juose gyventi.

Ačiū! Jau truputį kažkas šviečiasi. O dar klausimas. Tai mums dabar skambinti pardavėjui ir sakyti, kad norime, jog tas duris išneštų į priekį? O kaip žinoti, kiek tiksliai išnešti, kad paskui nesigautų per daug? Ar nieko dabar nekeisti ir paskui jau su baldininkais viską derinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manguste: 20 vasario 2017 - 22:04
Ačiū visoms už pagalbą 4u.gif Davėte puikių minčių apmąstymams mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba ,

meistrai vienas po kito pridirbo pasikeitimu virtuves plane ... nezinau palikt ar keist kazka ??? mastau.gif

zodziu... led lemputes lubose virs spinteliu turejo but 80 cm nuo sienos , meistras padare 55 cm nuo sienos , sako cia pagal standarta taip ir kaip tik geriau nes apsvies man stalvirsi , o jei butu 80 cm nuo sienos sviestu ant nugaros ir jokio tolko is tu led lempuciu nebutu ... ir aplamai neiseina kur 80 cm daryt ,nes ten eina rekuperacijos vamzdziai ties 80 cm ( sakau kaip tai , pradejau tikrint kas kaip , na rimtai , islindo kad kai vedziojo rekuperacija neatsizvelge kad tuoj vietoj numatytos led lemputes ) .

Tai is patirties , merginos , pas ka yra ledas virs virtuviniu spInteliu lubose , kiek pas jus cm nuo sienos lemputes ? Kiek nuo sienos cm yra patogu ? mastau.gif

Iš anksto aciu atsakiusioms 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evvva: 21 vasario 2017 - 10:50
QUOTE(Manguste @ 2017 02 20, 22:56)
Ačiū! Jau truputį kažkas šviečiasi. O dar klausimas. Tai mums dabar skambinti pardavėjui ir sakyti, kad norime, jog tas duris išneštų į priekį? O kaip žinoti, kiek tiksliai išnešti, kad paskui nesigautų per daug? Ar nieko dabar nekeisti ir paskui jau su baldininkais viską derinti?

Pirmiausiai tai Jus turite nuspresti ar tai bus normalios varstomos durys (kaip i kitus kambarius) ar tai bus virtuves baldu dalis smile.gif
Jei tai virtuves baldas, tai ji ir gamins baldininkai, o jei tai durys - joms teks montuoti gipskartono arba pamuryti is plytu sienute, kad butu i kur stabiliai ideti duris smile.gif
Atsakyti
Na ir aš savo ilgų kančių rezultatą atsitempiu.
Matau kelias problemas, bet pati ant savęs iš anksto batono netrupinsiu, paliksiu profėms biggrin.gif
Ir dėl stalviršio paskui dar pasitarti atbėgsiu, bet dar kiek daugiau temos atgal paskaitinėsiu...

labai didelė foto isikelia, tai nuoroda
Virtuve

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duti: 21 vasario 2017 - 11:17

Duti, siūlau apačioje kur tik įmanoma daryti stalčius. Daug patogiau nei gilioj spintelėj knistis.

Virtuvė labai panaši kaip ir mano planuojama, tai jei išgirsiu komentarų apie jūsiškę, tai gal ir sau ką pritaikysiu

Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2017 02 21, 11:56)
<p>Duti, siūlau apačioje kur tik įmanoma daryti stalčius. Daug patogiau nei gilioj spintelėj knistis.
</p><p> Virtuvė labai panaši kaip ir mano planuojama, tai jei išgirsiu komentarų apie jūsiškę, tai gal ir sau ką pritaikysiu</p>

Apačioj tik viena kampinė, ir pati paskutinė prie aukštos yra spintelė. Nes ties paskutine man kažkaip susirodė, kad kai vieni 90 cm ilgio stalčiukai, tai šalia stalčiukai po 40 ar 60 cm keistai atrodys, nebent dar kartą daryti tokius pačius po 90.... bet irgi jauciu ne kazka...
Atsakyti
QUOTE(Duti @ 2017 02 21, 13:12)
Na ir aš savo ilgų kančių rezultatą atsitempiu.
Matau kelias problemas, bet pati ant savęs iš anksto batono netrupinsiu, paliksiu profėms  biggrin.gif
Ir dėl stalviršio paskui dar pasitarti atbėgsiu, bet dar kiek daugiau temos atgal paskaitinėsiu...

labai didelė foto isikelia, tai nuoroda
Virtuve

Aš pirmiausia padidinčiau tarpą tarp kriauklės ir kaitlentės. Nes dabar kiek suprantu yra kokie ~70cm nuo kaitlentės iki kampo link kriauklės? Pas mane panašus išdėstymas ir nuo kaitlentės iki kampo yra 110cm, labai patogu. Kaip minimum, tai padaryti galima sulygiuojant stalčius abipus kaitlentės, kad būtų vienodo pločio, nebent čia dėl viršutinių spintelių taip padaryta. Jei taip, tai bent sukeisčiau vietomis siaurą su plačiais stalčiais. Tik nesimato, kur indaplovė bus - dešiniau kriauklės?
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2017 02 21, 11:09)
Pirmiausiai tai Jus turite nuspresti ar tai bus normalios varstomos durys (kaip i kitus kambarius) ar tai bus virtuves baldu dalis smile.gif
Jei tai virtuves baldas, tai ji ir gamins baldininkai, o jei tai durys - joms teks montuoti gipskartono arba pamuryti is plytu sienute, kad butu i kur stabiliai ideti duris smile.gif

O gal turit patirties, kad toks variantas būtų padarytas kaip virtuvės dalis? Nes iš tiesų jeigu daryti kaip virtuvės dalį, tai visai pasislėps tas sandėliukas, gražiau žiūrėsis. Bet jeigu ten pat daryti ir skalbyklą, tada jau būtų gana dažnai vaikščiojama. Įdomu kaip su patogumu ir tvirtumu tokių durų.
Atsakyti