Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(Manguste @ 2017 02 21, 14:52)
O gal turit patirties, kad toks variantas būtų padarytas kaip virtuvės dalis? Nes iš tiesų jeigu daryti kaip virtuvės dalį, tai visai pasislėps tas sandėliukas, gražiau žiūrėsis. Bet jeigu ten pat daryti ir skalbyklą, tada jau būtų gana dažnai vaikščiojama. Įdomu kaip su patogumu ir tvirtumu tokių durų.

Čia ne įdomu turėtų būti, ar ekperimentas koks, čia jums naudotis reiks. Normalios durys bus normalios durys. Manau tiek aišku. Na, o baldinės durys bus baldinės. Plius jeigu baldinės bus aukštos ir platesnės - jos gaubsis, lenksis, teks joms suveržimus naudoti. Manau nerizikuokit su baldiniu skydu durims. darykit gipsinę pertvarą ir normalias duris. Va tas duris nudažyti ar apdailinti taip pat kaip baldus - galima. Tik normalios durys jeigu atsidarinės į sandėliuko pusę, virtuvėje matysis stakta t.y. jos bus giliau. bet čia jūs gal ne su mumi tarkitės, bet su vyrais ir meistrais. o kokią sieną padaryt, kad nebūtų per daug ar per mažai - skambinat baldininkams ir klausiat, kokią tą sieną daryt.
Papildyta:
QUOTE(Duti @ 2017 02 21, 11:12)
Na ir aš savo ilgų kančių rezultatą atsitempiu.
Matau kelias problemas, bet pati ant savęs iš anksto batono netrupinsiu, paliksiu profėms  biggrin.gif
Ir dėl stalviršio paskui dar pasitarti atbėgsiu, bet dar kiek daugiau temos atgal paskaitinėsiu...

labai didelė foto isikelia, tai nuoroda
Virtuve

vartotojo įkelta nuotrauka

jeigu čia daug kančių iškentėta, tai gal viskas jau pramąstyta iki smulkmenėlių ir nebėra mums čia ką veikti? ax.gif o šiaip, tai klausimų kaip ir yra. Kodėl aukšta spinta tokia negili? kodėl šaldytuvas toks vienišas jaunas jūreivis ištremtas į belekur? kodėl orkaitės nenorit įmontuojamos? kodėl virtuvės l forma? kodėl lubas plytelėm klijuosit? kodėl plautuvė be maišytuvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Manguste @ 2017 02 21, 15:52)
O gal turit patirties, kad toks variantas būtų padarytas kaip virtuvės dalis? Nes iš tiesų jeigu daryti kaip virtuvės dalį, tai visai pasislėps tas sandėliukas, gražiau žiūrėsis. Bet jeigu ten pat daryti ir skalbyklą, tada jau būtų gana dažnai vaikščiojama. Įdomu kaip su patogumu ir tvirtumu tokių durų.

O jus turite dideli nora daznai skalbinius per virtuve (labai ilga) ir dar svetaine tuo paciu, tuda siuda nesioti?
Ar nebutu patogiau padidinti uz sandeliuko sienos esancia vonia, kuri yra arciau miegamuju nei sandeliukas ir su skalbiniu kruvomis nereiktu per saliona marsiruoti... Taip pat dregna vieta yra dregna vieta...As sandeliuke bulves ir kitos darzoves nesudygs anksciau biggrin.gif Ar sausiems/biriems maistro produktams tai nieko? Ziurekit paskui druska kai i gabalus susoks, tai zinosit - tongue.gif
Ar buitine chemija ir maistas tinka būti salia? Manau, kad sandeliukas ir jo numatyta vieta turi likti virtuves reikmems. Mastau garsiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 21 vasario 2017 - 15:44
QUOTE(Duti @ 2017 02 21, 11:12)
Na ir aš savo ilgų kančių rezultatą atsitempiu.
Matau kelias problemas, bet pati ant savęs iš anksto batono netrupinsiu, paliksiu profėms  biggrin.gif
Ir dėl stalviršio paskui dar pasitarti atbėgsiu, bet dar kiek daugiau temos atgal paskaitinėsiu...

labai didelė foto isikelia, tai nuoroda
Virtuve

QUOTE(Auruma @ 2017 02 21, 14:15)
Aš pirmiausia padidinčiau tarpą tarp kriauklės ir kaitlentės. Nes dabar kiek suprantu yra kokie ~70cm nuo kaitlentės iki kampo link kriauklės? Pas mane panašus išdėstymas ir nuo kaitlentės iki kampo yra 110cm, labai patogu. Kaip minimum, tai padaryti galima sulygiuojant stalčius abipus kaitlentės, kad būtų vienodo pločio, nebent čia dėl viršutinių spintelių taip padaryta. Jei taip, tai bent sukeisčiau vietomis siaurą su plačiais stalčiais. Tik nesimato, kur indaplovė bus - dešiniau kriauklės?

Čia kiek pamenu riboja mus ventiliacijos anga, ties kuria maždaug turim viršuj kabinti gartraukį... Bet check, užsirašau mintį.
Indaplovė jep, dešiniau kriauklės. Neramu man, kad nuo jos gan toli iki indų sudėjimo spintelės.

QUOTE(longger @ 2017 02 21, 15:27)
Papildyta:
jeigu čia daug kančių iškentėta, tai gal viskas jau pramąstyta iki smulkmenėlių ir nebėra mums čia ką veikti?  ax.gif  o šiaip, tai klausimų kaip ir yra. Kodėl aukšta spinta tokia negili? kodėl šaldytuvas toks vienišas jaunas jūreivis ištremtas į belekur? kodėl orkaitės nenorit įmontuojamos? kodėl virtuvės l forma? kodėl lubas plytelėm klijuosit? kodėl plautuvė be maišytuvo?  g.gif

Aukštos spintos gylis dar klaustukas, darėm siauresnę, kad truputį lengviau užsibaigtų visa ta spintelių kolonija, man kažkaip visai pasirodė gera idėja, o gilioj spinto sloikiukų paskui nepasieksiu.
Visa kita piešimo problemos biggrin.gif
Orkaitė įmontuojama, bet toj vietoj, kur ir nupiešta.
L forma, nes su U forma būtume netekę praėjimo iš koridoriaus, nesigavo.

Atsakyti
O kriauklė būtinai turi būti po langu? Pats smagiausias darbastalis - po langu:)
Aš dabar du darbastalius turiu, vieną po langu, labai labai man jis patinka. O kitas po pakabinamo spintelėm, tai per 10 m nei karto ten nieko nepjausčiau:) Nors ir apšvietimas jo geras, ir tos pakabinamos spintelės tikrai nekliudo, bet vat nesmagu ir tiek ax.gif Jis tiesiog per daug metų patapo atvira lentyna, todėl dabar geriau ten daryčiau spintas iki viršaus...
Tokie pasvarstymai, nes dabartinė mano virtuvė panaši į Duti. Tai vat to lango kriauklei man būtų gaila. O palei kraštinę siaurą aukštą spintą dėčiau dar vieną ar net kelias aukštas(tiek, kiek leidžia kaitlentė, paliekant kokį mini darbastaliuką patogiai sukiotis prie kaitlentės).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 21 vasario 2017 - 17:13

Pas mane L formos virtuvė su langu toje pačioje vietoje, tai niekada nepjaustau šalia kriauklės, nors turiu tam vietos :) mano pagrindinis darbastalis po spintelėmis. Na, bet kiekvienai savaip ;)

Duti, bus nepatogu iš indaplovės krauti indus į spinteles, na,  bent man taip yra, kai iš kriauklės reikia dėtis indus į džiovyklę spintelėje :/

Atsakyti
Na taip, kiekvieno savi įpročiai:) Bet turbūt smagu, kai visi savais pasidalina, ar ne ax.gif o kiekviena pasiimam kas jau artimiausia atrodo.
Dar turbūt priklauso ir ką matome per tą langą. Pas mane vidinis mūsų kiemas, tai man tas darbastalis po langu - smagiausia gal net viso namo vieta.
Iš kitos pusės mintis buvo ir ta, kad tų stalviršių per daug gal...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 21 vasario 2017 - 18:10
Duti,
indu spintele ir stalciai salia indaploves geris, turiu taip sodyboj, tai vienu rankos mostu iskraustau visa indaplove. O saldytuvo vieta nekeiciama? Gal ji I ta kita sona prie tos aukstos spintos, o jo vietoje indams satciai? Ir sviesos neuzstotu nuo lango.
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2017 02 21, 20:56)
Duti,
indu spintele ir stalciai salia indaploves geris,

Duti gali indus laikyti siauresniuose stalčiuose šalia kaitlentės, irgi taip patogu. Tik kad stalčiai siauri, netilps viskas, be to geriau 3 ne tokius gilius daryti.
Atsakyti
Sveikutes, noriu ir as pagalbos ir patarimu del savos virtuves. Zinau, kad kartais is salies matosi geriau, nei 100k ziurint ax.gif
Namas stovi, sienos nebestumdomos... nors ka cia stumdysi vietos pakankamai reikia tik viska susideliot protingai biggrin.gif
Taigi planas:

turiu "spuoga" virtuves zonoje - kolona. Vyras sake mano problemos kaip ja "apzaisti", tad variantai:
1. palikti ramybeje, palei lubas apvadai, palei grindis grindu apvadai, dazyti sienu spalva (zinau, zinau nusipeckios greitai... nu ale ka... perdazysiu... )
2. Jungti su siena tarp langu, ale baras... is virtuves puses papildomos spinteles pasidejimui, is valgomojo kedes (tik va ar ju reikia nzn dar, nes realiai baro kedes vos ne remsis i prie valgomojo stalo stovincias kedes hmm.gif ) pliusai sito varianto: prisidengs siek tiek virtuves zona... daugiau nzn
3. kazkaip ir nebesugalvoju biggrin.gif

stalciu aukstis gaunasi po 38cm... tarp indaploves ir kriaukles butu dedami "kasdieniniai" indai, lyg ir noretusi atskirai siauro stalciaus irankiams , bet kartu ir isbalansuotu tas linijas... nzn ar tai gerai ar blogai biggrin.gif dar taip pat kyla dvejones ar reikalingos spinteles virsuje, kita vertus siena lyg ir tustoka butu...

visu temu tikrai neperskaiciau, tik sia, bet pastebejau kad atkalbinejat nuo kargo... nelabai ismastau kaip suzaisti kad isvengti tarp spintu bloko ir kaitlentes ta 35cm zona, nesibaidau tiesa pasakius ir to kargo, aliejus isides rolleyes.gif Ai tiesa, saldytuvas cia imontuojamas ax.gif apacioje spintele kampine atsidarytu per kampa (kazkas jau buvo imete ikea nuoroda tai nesikartosiu)

tikiuosi labai neislazdavosit tu mano paplanavimu ax.gif nors ne meluoju tarsykit i sveikata, tobulinsiu 4u.gif
Atsakyti

stalciu aukstis gaunasi po 38cm... tarp indaploves ir kriaukles butu dedami "kasdieniniai" indai, lyg ir noretusi atskirai siauro stalciaus irankiams , bet kartu ir isbalansuotu tas linijas... nzn ar tai gerai ar blogai  biggrin.gif  dar taip pat kyla dvejones ar reikalingos spinteles virsuje, kita vertus siena lyg ir tustoka butu..

Jei norit tokiu stalčių, tai įrankiams galima vidinį stalčiuką daryti, nors jį ir apkeikėm smile.gif

Mintis, žiūrint į pirmą brėžinį, buvo siūlyt lyginti visas viršutines spinteles su gartraukio spintele.
Bet antram jau kitaip atrodo.

Nežinau ar taip jau gerai tokie aukšti stalčiai žiūrėsis klasikiniam variante. Kad nelabai patogu (kelių narių subjektyvia nuomone), kalbėjom kiek anksčiau.
Atsakyti

Taip, uzfiksavau skaitydama tema del vidiniu stalciu ir linkus pritarti, kad nepatogu kasdieniniam naudojime turetu buti  :rolleyes:

Ir del auksciu stalciu skaiciau  :ax:  

Rytoj pabraizyti reikes dar kazkaip kitaip  :aciuks: 

Atsakyti
QUOTE(Brunetike @ 2017 02 21, 22:48)
<p>Taip, uzfiksavau skaitydama tema del vidiniu stalciu ir linkus pritarti, kad nepatogu kasdieniniam naudojime turetu buti  rolleyes.gif</p><p>Ir del auksciu stalciu skaiciau  ax.gif  </p><p> Rytoj pabraizyti reikes dar kazkaip kitaip  aciuks.gif </p>

Dar, krito į akis gartraukis - nedaryčiau dvejų vertikalių tipo durelių. Salkyčiau geriau vienas. bet skonio dalykas, turbūt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 21 vasario 2017 - 22:12