Kaip aš nelaukiu, kada mano vaikai pradės mokyklą lankyt.... Matyt dėl to, kad jokios nuostalgijos pati jai nejaučiu... Po baigimo nesu buvus savo mokykloj nė karto, ir vien nuo minties, kad reiktų ten grįšt nupurto...
Analogiškai
Bet dabartinės mokyklos kitokios Yra daug užklasinės veiklos, kelionių, išvykų, švenčių, būrelių, renginių...Maniškis po porą syk per savaitę vidutiniškai kažkur dalyvaudavo, tai kokios olimpiados, tai konkursai, tai varžybos, tai spektakliai. Pradinėje klasėje nėra pažymių, pas mus ir namų darbų, nėra pažymių knygelės, iškvietimo prie lentos, vaikų lyginimo tarpusavy, konkuravimo ir pan. Vaikai rašo daugiau testus, individualiai, o nuo š.m. lyg ir popierinės pratybos bus keičiamos kompiuterine programa
Tfu tfu tfu dar nesusidūrėm su patyčiom ir kt. blogybėm (gal dar ne tas amžius).
O dar mane neapsakomai pradžiugino sutvarkyti tualetai, su durim ir net užraktu Mano mokyklos laikais būdavo tiesiog po 2 skyles, jokių durų ir amžina myžalų bala ant grindų
Per pertraukas vaikai nelaksto koridoriais tiesiog šiaip sau be veiklos - žaidžia stalo žaidimus, stalo futbolą, biljardą, stalo tenisą, yra įrengta sėdmaišių zona... Kiekvienas mokinys turi savo rakinamą spintelę, tai ir vagysčių nėra
Po pamokų, kad nesišlitinėtų gatvėmis ar nenuobodžiautų prailgintoj grupėj, veikia keliolika nemokamų būrelių
Ir čia net ne gimnazija