Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dzeuse @ 2017 12 19, 13:21)
Skaitau visokius straipsnius kaip lietuviai ruosiasi Kaledoms, kiek planuoja isleisti/skirti pinigu sventems.

„Swedbank“ Finansų instituto užsakymu atliktas tyrimas rodo, kad šventiniam stalui dažniausiai žmonės planuoja išleisti 51–100 eurų (28 proc.), penktadalis (20 proc.) nurodė 31–50 eurų ribą, 22 proc. apklaustųjų įvardijo 101–200 eurų sumą. Daugiau nei 200 eurų šventinėms vaišėms ketina skirti beveik kas dešimtas (9 proc.) gyventojas.

Ar jus esat nusistaciusios, kiek isleisti sventems?
Ar skaiciuojat kiek isleidziat?

Sima, kiek sveciu turesit? Viska pati gaminsi ar dali maisto atsives?

Jei viskas gerai, atvažiuos mano tėvai ir brolis su žmona ir 2 vaikais. Viso 9 žmonės.
Gaminsimės dalį, dalį pirksim, mama atsiveš nemažai, pasiskirstėm.
Neskaičiavau, kiek išleisim, kiek reikės smile.gif
Atsakyti

aš realiai stengiuosi kiek įmanoma mažiau išleisti dovanoms. Susitariam su kitais, kad pvz.nesidovanojam, arba kokią smulkmę. Nes ir taip yra pagrindiniai žmonės, kuriuos reikia apdovanoti, plius keli gimtadieniai išpuola. Tai išlaidų nemažai gaunasi. Kažkur apie 130 Eur paleidau dovanoms. Man čia daug :/ Kajaus gimtadienis išvis šiemet prabangus gausis. Vien tortas, nuoma kambario ir dovana jau atsiėjo 300 Eur :blink: :hmm:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 19 gruodžio 2017 - 14:30
Mes maistui isleisim nedaug, nes vieni kiek cia suvalgysim.
Kaledoms, kucioms max uz 50 euru nupirksiu.

Dovanoms: vyrui 40, anytai 30, Adelijai 15.

Su Lietuvoj namiskiais visada tariames, kad ir suaugusiems ir vaikams po 25 skiriam, bet man patinka ruosti siuntini, tai isleidziu daugiau, neziuriu sumu, o ir tevai, sesuo irgi paprastai neziuri idealiai i 25, kad tilptu.
Kadangi siais metais naujus svesim pas draugus, tai ju vaikams po dovanele nupirkau, berniukui Lego kazkoki betmena uz 13, mergaitei suknele 11 ir zaisla ~3.
Zaislas is aliexpress zvejoti zuvis su magnetuku, Adelia toki turejo ilgai tarnavo ir patiko. Uzsakiau senokai, bet va negaunu niekaip kaip tycia.
Atsakyti

Sveikos  :4u:

Pas mus nors ir buvo tariamasi dėl dovanos, net ir FB grupė tam buvo sukurta  :P , o va vistiek mano galva dovana nevykus. Kaip minėjau, labai sudėtinga dėlionė ir 2 labai leliukiškos knygos. Bet gal kitom mamom visai tinkama dovana pasirodė. Maniškė gi vyriausia, o dauguma grupiokų metinukai. Tai jiems gal tos knygutės pats tas, o dėlionė  - ant išaugimo  :lol:

Dzeuse, jei tau įdomu, po švenčių parašysiu tikslias sumas, kiek kam išleidom  :bigsmile:  Aš skaičiuoju atskirai šventines išlaidas jau keleri metai. Pernai viskam išleidom ~153 eur, užpernai ~127 eur, užužpernai ~630 lt=~183 eur.

Šiemet išlaidos bus didesnės. Prisideda naujametinė kelionė (kol kas vien tik viešbutis ~65 eur), mamai pirkom kompą, vaikams po 6 dovanas, kai kurios iš jų brangokos (pvz dičkiui sniego paspirtukas ar ne 75 eur  :hmm: ), vyrui 4 dovanos atsiėjo ~43 eur + viena savadarbė. Močiutei tik arbata - 5 eur, jei kartais eisim lankyt per šventes. Darželio balius jau 28 eur + bus nuotraukos. Mokyklos balius jau dabar 15 eur (kostiumo nuoma vyrui), už patį balių dar nepridavėm ir nežinau, kiek nuplėš. Darbe nors niekur nedalyvavau, nei dovanų apsikeitime, nei baliuje, vis tiek 10 eur nuplėšė dovanai generaliniam  :dry2:  Namų papuošimas: eglė 8, dar vyras pripirko žvakių, girliandų ir kt. dekoracijų už nežinomas sumas...

Bet kas liečia būtent šventinį stalą, tai nepastebėjau, kad gruodžio išlaidos maistui būtų didesnės už vidurkį. Nieko gatavo neperku, nieko spec šventėm taip pat neperku. Gaminsim iš turimų produktų paprastus, bet ne kasdieniškus patiekalus  :4u:​ Alkoholio, tortų, kažkokių ten mandrų šaltų užkandžių, delikatesų, ikrų, austrių pas mus nebūna  :)

Atsakyti
Aha kaip tik susimąsčiau, kad labai padidėjo išlaidos daržui, kas liečia rinkliavas. Rinkom rudenį 30€, šiandien vėl po 20€. Plius 7€ seniui. O dar gi laukia gimtadienio tortas, kažkokie užkandžiai..et
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 12 19, 19:25)
Aha kaip tik susimąsčiau, kad labai padidėjo išlaidos daržui, kas liečia rinkliavas. Rinkom rudenį 30€, šiandien vėl po 20€. Plius 7€ seniui. O dar gi laukia gimtadienio tortas, kažkokie užkandžiai..et

Aš Kalėdom nešiau 10 Eur, o rudenį rinko po 50 Eur visiems mokslo metams, bendriems dalykams.
Gimtadieniui nieko neštis negalima, nebent papuošimų, balionų ir pan. Taip kad skaitau nebaisiai čia pas mus tų išlaidų. Bent palyginus su tuo, kas laukia, kai į mokyklą pradės eit biggrin.gif va ten tai prasideda rinkliavos blink.gif

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti

Skaitau visokius straipsnius kaip lietuviai ruosiasi Kaledoms, kiek planuoja isleisti/skirti pinigu sventems.

„Swedbank“ Finansų instituto užsakymu atliktas tyrimas rodo, kad šventiniam stalui dažniausiai žmonės planuoja išleisti 51–100 eurų (28 proc.), penktadalis (20 proc.) nurodė 31–50 eurų ribą, 22 proc. apklaustųjų įvardijo 101–200 eurų sumą. Daugiau nei 200 eurų šventinėms vaišėms ketina skirti beveik kas dešimtas (9 proc.) gyventojas.

Ar jus esat nusistaciusios, kiek isleisti sventems?
Ar skaiciuojat kiek isleidziat?

Tik šventiniam stalui planuojam išleisti 51-100eur. Šventes praleisim pas mano tėvus. Ten atvažiuos brolio šeima ir dar vieni giminaičiai. Iš viso 14 žmonių. Vienai mamai užkrauti viską suruošti būtų žiauru. Dalinsimės visi.  :)

O kiek išėjo dovanom - baisu ir skaičiuoti. Vien darželis 10 ir 20 eurų. Mano darbas - 18 eurų (dar sutaupiau, nes neisiu į darbo šventę). Bent pas vyrą už nieką nerenka. 

Kitų dovanom apie 300 eurų. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 20 gruodžio 2017 - 08:41

Kajaus gimtadienis išvis šiemet prabangus gausis. Vien tortas, nuoma kambario ir dovana jau atsiėjo 300 Eur :blink: :hmm:

Oho  :blink:  tikrai prabangiai atšvęsit  :D​ 

Atsakyti

Oho  :blink:  tikrai prabangiai atšvęsit  :D​ 

tai va, nenormaliai biški :D dar liks užkandžiai (užsakysim picas plius kažką pagaminsiu). Užtat kitąmet jokio baliaus nebus :D namie arba kažkur pavažuosim simboliškai

Atsakyti

Aš dovanom šiemet išleidau apie 100 EUR. Dar maistui kokį 50 EUR bus, nes šienet šventės pas mano tėvus, tai didžioji maistuo ruošos dalis teks mamai. Kalėdos darželiuose kainavo 15 ir 10 EUR. 

Atsakyti
Dontstop, parasyk, kai suvesi siu metu svenciu islaidas. smile.gif

Tai pirksi vyrui ta sliauztinuka po namus?

Maniskis i zvejyba viena savaitgali matavosi ar telpa i tokio tipo ruba, sakes, kaip atrode, abu su broliu pastoreje, apsitempe tais termo kostiumais, zvengiau, kad ne tik kitus zvejus, bet ir zuvis visas isbaidys du tokie ant kranto. biggrin.gif
Tavo aukstas, pilva turi irgi bus geras vaizdas. biggrin.gif

Turiu galvosuki, Adelijos gimtadienis savaites vidury iseina, svesti planavom 14 diena, 16 polipu operacijai data, lankstinuke raso, kad vaikas turi buti idealiai sveikas, kad operuotu. Atvyks Adelijos pusbroliu, pusseseriu, kurie amzinai kosintys, sloguojantys, nes tie dalykai yra normalu ir niekas ne neima i galva. Koks sansas, kad Adelijai neprikibs nieko per baliuska ir 16 diena bus visiskai sveika.
Ar nebus taip, kad per gimtadieni susiknisim reikalus ir teks nukelti operacija.
O knarkia ziauriai, lapkriti atrode, geriau jau, gruodi va vel pablogejo, klausytis negaliu kai uzmiega..
Jeigu 16 apziures ir nuspres, kad dar bandom gydyti ir neoperuos, svesti nukeliant i 20-21 dienas irgi neiseina, tada jau anytos gimtadienis.
Jauciu, siais metais vis tik nesvesim, labai jau arti gaunasi 14 ir 16 dienos.
Atsakyti
Dzeuse - aš vietoje jūsų nešvęsčiau jei tokia situacija. Žvakutes ant torto užpūstų - ir užtektų. Kitiems taip ir paaiškinčiau kodėl nešvenčiam.
Atsakyti