QUOTE(ate42 @ 2017 08 24, 14:18)
Manau bus gerai.
Mano šeimai šitas geriausias
Pomidorų padažas su džiovintais abrikosais
Sudėtinės dalys:
5 kg pomidorų
3 paprikos
1 kg svogūnų galvučių
250 g džiovintų abrikosų
0,5 kg cukraus
3 šaukštai druskos (be kaupo)
1 nubrauktas šaukštelis maltų čili pipirų
1 galva česnako
200 ml 6% acto
Gaminimo eiga
Recepte nurodytas jau nuvalytų pomidorų bei svogūnų kiekis.
Pomidorus sublenderiuojam neluptus, paprikas supjaustom stambesniais gabalėliais, svogūnus - kubeliais, abrikosus - per pusę.
Viską sudedam į pomidorų masę, supilam cukrų, druską, čili miltelius ir verdam apie 1 valandą, kol sutirštės. Jei pomidorai buvo sultingi, galima įpilti pektino uogienėms, kad gautųsi norima padažo konsistencija.
Susmulkinam česnakus, sudedam į sutirštėjusį padažą, supilam actą, paverdam ~10 minučių, išpilstom į paruoštus stiklainius, užsukam dezinfekuotais dangteliais ir apverčiam.
Išeiga 4,6 l
Aciu,Ate.Jau vesta kriauklej su saltu vandeniu.
Papriku nebeturiu,nerima kelia tik pomidorai.Agurku irgi turiu pertekliu,bet rauginu,valgom daug,skanu,o ir vaikams parauginti tinka,be to agurkai i pabaiga jau,siltnamyje nebera,tai aprims kiek.Galvoju dar to padazo pasigamint,tik be paprikos.
Nepirksiu abrikosu,nes ir taip nezinau,ar ta padaza kas valgys,nors mudviem jis skanus.O anukam turi but pomidoru padazas pirktinis ir tik tam tikros firmos,kitaip jie isvis nevalgo jo.Bet esu apgavus ir as juos,cukiniju kugeli suraitojo kaip kazin ka,pasakius,kad jis is bulviu.Klause,kodel toks keistas skonis,sakiau,kad bulves sviezios,todel ir keistokas.

Net tas,kuris labai jau visokias darzoves ignoruoja,ir tas valge,bet be pluteles.