Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Lupi pomidorus, dedi paspausdama įpuslitrinį stiklainį, pili nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos, pridengi. Vandens vonioje nuo užvirimo kaitini 15-20 min. Psio. Skanaus.. Aišku po kaitinimo užsuki dangtelį. biggrin.gif

Tobuli pomidorai. As dedu petrazoles sakeke jei turiu.  Ir dedu stiklainius i orkaite, ji pas mane gera, netgi instrukcijoj raso apie koncervavima. 12 puslitriuku telpa. Aciu kad priminei :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 08 26, 10:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="ate42" data-cid="71771900" data-time="1503694612"><div><p>Lupi pomidorus, dedi paspausdama įpuslitrinį stiklainį, pili nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos, pridengi. Vandens vonioje nuo užvirimo kaitini 15-20 min. Psio. Skanaus.. Aišku po kaitinimo užsuki dangtelį. vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Tobuli pomidorai. As dedu petrazoles sakeke jei turiu.  Ir dedu stiklainius i orkaite, ji pas mane gera, netgi instrukcijoj raso apie koncervavima. 12 puslitriuku telpa. Aciu kad priminei 4u.gif </p>

Laba ryta,
paprotinkit,kas gaunasi tokiu budu konservuojant?Pomidorai savo sultyse?
O jei as zalius sublenderiuosiu(mano galingas blenderis,sutrina iki piure viska),pilsiu i puslitrius ir desiu tik 1a.s. druskos,ismaisysiu ir sterilizuosiu,tai cia bus beveik tas pats?Vien su druska man laikysis?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 08 26, 13:51)
Laba ryta,
paprotinkit,kas gaunasi tokiu  budu konservuojant?Pomidorai savo sultyse?
O jei as zalius sublenderiuosiu(mano galingas blenderis,sutrina iki piure viska),pilsiu i puslitrius ir desiu tik 1a.s. druskos,ismaisysiu ir sterilizuosiu,tai cia bus beveik tas pats?Vien su druska man laikysis?

Kodėl nenori laukt kol prisirps?
Prisirpusius taip daraiu. Puikios tirštos sultysbūna. Tik kaitinti reikia iki 80, kitaip atsislyoksniuoja. Aš į kai kuriuos indelius dar česnaką ar čilį sublenderiuoju.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 08 26, 16:39)
Kodėl nenori laukt kol prisirps?
Prisirpusius taip daraiu. Puikios tirštos sultysbūna. Tik kaitinti reikia iki 80, kitaip atsislyoksniuoja. Aš į kai kuriuos indelius dar česnaką ar čilį sublenderiuoju.

Oi nukrisiu is juoko. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif As turejau minty,kad raudonus,bet ne virtus ir ne nuluptus pomidorus (uztai ir rasau zalius),sublenderiuot ir steriluzuot,bus sultys! wub.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,
visoms sėkmės konservavimuose
ačiū, kad pasigendat
pabuvau 3 dienas prie jūros. Oras buvo netikėtai pakankamai neblogas
o šiaip tai gyvenimas yra didelė š... krūva
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 08 27, 00:02)

*visoms sėkmės konservavimuose

**ačiū, kad pasigendat

***pabuvau 3 dienas prie jūros. Oras buvo netikėtai pakankamai neblogas

****o šiaip tai gyvenimas yra didelė š... krūva

* dar nieko neužkoncevavau . Na 2 stiklainiai raugtų agurkų , 1 kartą užpiltų ... Jau skaitosi ? dar 6 laukia paraugti , bet labai tingiu šyvakar kaitinti , gal ryt ... Bo ryt atostogos smile.gif
** visada pasigendam 4u.gif Teisingos, be emocijų išminties 4u.gif
*** Gėris . pasiilgus Baltijos, metus nemačius.
**** Jei taip sakai tai taip ir yra. O čia dėl rudens , ar kažkas "kieme paliko krūvą " . žiūrėkim pozityvai , mėšas trąša biggrin.gif

O dabar galiu patardyti ?
Kiek korių liko žiemai tavo bitėms ? Kuo maitini - cukraus syrupu ar pirkai pagamintą ? Lengvai susiaurinai lizdą, nebuvo labai daug perų ? Kuo gydai ?
Aš vakar tik sutvarkiau , pamaitinau, savaitgalį pabaigsiu maitint. Penėtuvės mano didelės - diafragminės.

Pas mane lyja lyja lyja lyja lyja . Jau kaip pabodo .
Vos spėjau paprikas ir čilius susiskint . Ir baklažanų radau , na ne šiltamėgių augalų šiemet metai , derlius trečdalis pernykščio . Dar bus , čia pirmas rimtas paprikų ir čilių skynimas .
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 08 27, 18:29)
* dar nieko neužkoncevavau . Na 2 stiklainiai raugtų agurkų , 1 kartą užpiltų ... Jau skaitosi ? dar 6 laukia paraugti , bet labai tingiu šyvakar kaitinti , gal ryt ... Bo ryt atostogos smile.gif
** visada pasigendam  4u.gif Teisingos, be emocijų išminties  4u.gif
*** Gėris . pasiilgus Baltijos, metus nemačius.
**** Jei taip sakai tai taip ir yra. O čia dėl rudens , ar kažkas "kieme paliko krūvą " . žiūrėkim pozityvai , mėšas trąša  biggrin.gif

Kiek korių liko žiemai tavo bitėms ? Kuo maitini - cukraus syrupu ar pirkai pagamintą ? Lengvai susiaurinai lizdą, nebuvo labai daug perų ?  Kuo gydai ?
Aš vakar tik sutvarkiau , pamaitinau, savaitgalį pabaigsiu maitint. Penėtuvės mano didelės - diafragminės.

Pas mane lyja lyja lyja lyja lyja . Jau kaip pabodo .
Vos spėjau paprikas ir čilius susiskint . Ir baklažanų radau , na ne šiltamėgių augalų šiemet metai , derlius trečdalis pernykščio . Dar bus , čia pirmas rimtas paprikų ir čilių skynimas .
vartotojo įkelta nuotrauka

Labutes,

Prie juros smagu,Dziaugiuosi,kad pabuvai siemet ir tu.
pas mus nuostabus ilgasis savaitgalis,vakar buvom prie juros apie pirma val.dienos,tai pora valandu ir idegis buvo atnaujintas,siandien vaziavom jau 15val,tai irgi,vos valanda istverem pries saule,o paskui jau ejom i pavesi ir sedejom,klausemes juros bangu musos,dekojom D.kad gyvenimas leme gyvent tokiam graziam kampelyje,gerejomes vaizdu juroje,daugybe buriniu laivu,jachtu,o arti kanojos,baidares,atsistojus ir sedint,visi pramogauja,kas kaip moka,salia zmogus gaudo zuvi,visai salia zmones maudosi,sunelis irgi pliaze ir visu pakantumas,tolerancija,niekas nepyksta nei ant ko.Pagalvojau,Lt,jei salia maudytusi suva,ar kas zvejotu,but senai apsauktas ir isgrustas,o cia visiems vietos pakanka.Vat tas mane stebina.Zmoniu toliarancija.
Jokiu vekavimu siom dienom,atiduodu duokle jurai uz visa vasara.Kai buvo labai karsta,kazkaiop nesinorejo,per skaudi man saule tada,o stai rugpjuty labai geras oras but prie juros,jei sauleta.Buvau sode nuvaziavus,isverciau atliekas i komposta,pasiskyniau sio bei to ir gryzom.
O tavo papriku kiek daug,grazios kokios.pas mane eina bangomis.Pirmaz tura jau ir suvalgem,antra nuskyniau neperseniausiai ir dar pilna primegzta zaliu tu apvaliu pusiau astriu raudonu,net krumai isauge.lauke chiliai suskubo augt irgi isgrazejo.Baklazanas vienas labai ilgas ir dar du mazuciai.

Kavute,nesk cia ta meslo kruva,issklaidysim mes tuoj ja. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 08 27, 20:29)
* visada pasigendam  4u.gif Teisingos, be emocijų išminties  4u.gif
** Jei taip sakai tai taip ir yra. O čia dėl rudens , ar kažkas "kieme paliko krūvą " . žiūrėkim pozityvai , mėšas trąša  biggrin.gif

Kiek korių liko žiemai tavo bitėms ? Kuo maitini - cukraus syrupu ar pirkai pagamintą ? Lengvai susiaurinai lizdą, nebuvo labai daug perų ?  Kuo gydai ?

* kas tas yra?
** pati tą krūvą pasidarau.
trąša tai jo, tik ne visur ir ne visada tinka...

dar niekas nesutvarkyta su bitėm. Korių dar per daug, pradėjau maitinti (sirupu maitinu), bet buvo didelis mūšis su plėšikėm, po kurio draugė liepė nutraukt maitinimą kol kas. Žada greitai atvažiuot, tai ką pasakys, tą darysiu. Gydymui juostelių pakabinom, pavadinimo, aišku, nepamenu. Perų, sakė, nedaug.
QUOTE(Luety @ 2017 08 27, 20:54)
* Prie juros smagu,Dziaugiuosi,kad pabuvai siemet ir tu.
* * Kavute,nesk cia ta meslo kruva,issklaidysim mes tuoj ja. wub.gif

* smagu, o smagiausia absoliučiai vienai...
* * ką čia nešt - kas mano, tai mano, neverta jums smardintis...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 08 27, 21:14)
* kas tas yra?
** pati tą krūvą pasidarau.
trąša tai jo, tik ne visur ir ne visada tinka...

dar niekas nesutvarkyta su bitėm. Korių dar per daug, pradėjau maitinti (sirupu maitinu), bet buvo didelis mūšis su plėšikėm, po kurio draugė liepė nutraukt maitinimą kol kas. Žada greitai atvažiuot, tai ką pasakys, tą darysiu. Gydymui juostelių pakabinom, pavadinimo, aišku, nepamenu. Perų, sakė, nedaug.

* smagu, o smagiausia absoliučiai vienai...
* * ką čia nešt - kas mano, tai mano, neverta jums smardintis...

Nesk nesk ta kruva,juk zinai,kaip liaudies ismintis sako?Kas smirdi,tas ir kvepia.Va taip.Nepasmardinsi. mirksiukas.gif

Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Tokiu derliumi negaliu pasigirti kaip Dusia37, o ir vekavimu nieko nedarau tiesa 7 po 0.7 makalošės plius 4 trilitriniai agurkų raugtų be užvirinimo ir 3 su užvirinimu... nieko nenoriu... viskas per gerklę lenda... noriu tik gulėti ir nieko nedaryti... sau to leisti negaliu... tikrai verkiant reikia atostogų jos po mėnesio... datrauksiu kur besidėsiu ... kitas savaitgalis pas uošvius o nenoriu ne tas žodis... jau MB sakiau važiuok vienas... tai net nežinau ar tikrai važiuosiu... siaubas tikrai man kokių vitaminų trūksta gal kokio vitamino D unsure.gif
Bučkas

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 08 28, 05:50)
Labos iš ryto  4u.gif

Tokiu derliumi negaliu pasigirti kaip Dusia37, o ir vekavimu nieko nedarau tiesa 7 po 0.7 makalošės plius 4 trilitriniai agurkų raugtų be užvirinimo ir 3 su užvirinimu... nieko nenoriu... viskas per gerklę lenda... noriu tik gulėti ir nieko nedaryti... sau to leisti negaliu... tikrai verkiant reikia atostogų jos po mėnesio... datrauksiu kur besidėsiu ... kitas savaitgalis pas uošvius o nenoriu ne tas žodis... jau MB sakiau važiuok vienas... tai net nežinau ar tikrai važiuosiu... siaubas tikrai man kokių vitaminų trūksta gal kokio vitamino D  unsure.gif
Bučkas

Labas rytas,

skaitosi ne kaip,Mukute. wub.gif
Nu bet gal cia tikrai persitempimas?Lengva patart,kad darykit kuri lauka tik tai,ko norit,imkit atostogu tada,kada jus norit,kovokit del savo sveikatos,ovetraciau,zinau,kaip tai sunku.
O pas mus akcidentas.Vakar grozejomes Eastbourno gamta,juros teikiamais malonumais,o vakare...bet viska nuo pradziu.Nuo juros pajudejom apie 17:00,apie 18:00 paskambino brolis ir sake,jog pas ji atejo kaimynas ir sake,jog pajury zmones patyre akiu asarojima,gerkles deginima,kt.net vemima ir liepe sandariai uzsidaryt duris ir langus,nes debesis slenka lyg migla nuo juros .Mes taip ir padarem,po to isijungem zinias ir rode,kad ties iskisuliu pajury buve zmones 17:00 eme jaust akiu asarojimus ir kviete greitaja,50 zm.kreipesi i EMR del bjauriu simptomu,chlorino smarves.As laikiau uzdaryta viska iki 1:00 nakties,ziauriai karsta,tada atsikeliau,paziurejau per langa,zmoniu vaiksciojant nematyt,tik taxistai.Pagalvojau,jei jie neapsinuodija,tai gal jau galima atidaryt langus.Atsidariau ir nuejau miegot.Si ryta kazkoks gerkles uzkimimas,bet ar nuo to,nezinau.Jau 150 zm.kreipesi i priimamaji,ten darbuotojai lauke pasistate palapines,apsirenge maskuojanciai iki dantu,priiminejo pacientus.Na,giluau i miesta tas debesis nelindo,praejo pajurio ruozu,kazkiwk sausuma.Jokio atsakymo is valdzios,kas tai buvo ,nera.Atsieit dziaukites laisvadieniu,tai nebesugrys,nors tiems,kurie kreipesi i priimamaji,luepe grtzus sudegint rubus,nusimaudyt po dusu su daug muilo ir isvalyt viska su muiluotu vandeniu.
Viskas labai trapy.Siandien tu dziaugiesi gyvenimu,i uz akimirkos galu jau but mures.Graudu.
Atsakyti
Labos,

Luety kažkoks siaubas ... Reikėjo kokią šlapią maršką ant lango kabint ? Ir valdžia tyli?
Muka kas Tau ? Ramybė - ne vaistu buteliuke, ten tik apgaulė ir sapnas ... Sustok , susidėliok mintis ir prioritetus ir viskas bus ok . O dėl važiuot- nevažiuot - čia labai sunku patart ... Kiekvienoj šeimoj savos tiesos . Kai kam tai išdavystė, kai kam normalu ... Mudu su MB 90 pr. važiuojam kartu . Tas 10 pr. būna ligos , darbas , nenoras - dėl to pykčių pas mus nekyla. Bet mums lengviau , mudu abu vairuojantys ir nepriklausomi vienas nuo kito .

Atostogos gėris , "tinginiauju" šiandien namie smile.gif moteriškai... kažką padarysiu , kažko ne smile.gif Svarbu savo arkliukus pristabdyt smile.gif
Perskaičiau labai gražią knygą Siogūnas, apie Japoniją. Ne dabartinę , o senąją ... Karma yra karma biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tiek išmokau smile.gif

KSC viskas susitvarkys . Paprasčiausias gyvenimas kaip zebriuko kailis, juoda- balta- juoda - balta ir op ŠS... o paskui vėl juoda- balta.

Ate42 tavo geltonos paprikos Tobulos, derlingos, gražios, storasienės .... Galiu rinki sėklas ?

Atsakyti