Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 10 11, 13:43)
Dusia,ateinu dar karta panervuot taves, ax.gif sorry.
Nu esu ziopla,sena ir netukys niekam.Man reikia aiskaus recepto chiliu su medum.
Dabar chiliu temoj skaitau,yra receptas,bet nesupeantu,ar ji marinuotus laiko iki kada nori kimst suriu,ar pamarinuoja,prikemsa surio ir laiko uzpylus aliejum saldytuve :
Čia marinuotų paprikų receptas.
Visiškai taip pat ir kisus marinuoju.
Tik išgriebusi iš marinato prikemšu minkšto ožkos sūrio į kiekvieną uogytę ir tada į stiklainius dedu. Dar po skiltelę česnako ant dugno dėl kvapo Atvėsta ir laikau šaldytuve (dėl sūrio). Šiaip paprikos laikosi gerai, o sūris natūralus nepasterizuoto pieno, tai nerizikuoju. Nors ilgai ir nepavyksta nusaigoti. Kalėdom vos vienas stiklainiukas liko pernai.
vartotojo įkelta nuotrauka
Ir dar vienas receptas
http://www.neringa-b...s-paprikos.html

Isemiau seklas,nuploviau,dabar kimsiu i stiklainius ir tada uzpili verdanciu vandeniu,atrodo rasei,o paskui nupili ta vandeni ir jame darai marinata ar kitame darai kol uzpilti sunta?
Ir kuris receptas artimesnis taviskiui?O kemsi tada,kada nori valgyt juos,ar kaip ta motera raso,jog prikimstus laiko aliejuj saldytuve?Jei taip supratau.
Sorry.sorry,nu esu nesupratinga ir viakas,please,help susigaudyt. 4u.gif




Luety aš darau taip kai ir rašiau :
Išimu sėklas , sudedu į stiklainius ir 2 sykius užpilu ir nupilu verdančiu vandeniu. Palaikau apie 20-30 min užpylus. Vandenį pilu lauk , netaupau smile.gif vadinasi balširuoju , nes puode čiliukus man nepatogu balširuoti . Po antro blanširavimo dedu česnako ir kt prieskonius ką sugalvoju, po pusę šaukštelio medaus į stiklainį, užpilu verdančiu marinatu ir užsuku. .Marinatas - paprikos su medumi , kurį virdama visai nededu cukraus ;
Marinatas toks : - tik be cukraus

Marinatui reikia:
0,5 l vandens
0,5 v.š. druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
receptas
Užsuktus stiklainius verčiu žemyn galva ir kišu po kalda per naktį ( naudoju sena miegmaišį koncervams - jei ką lengvai skalbaimas ) smile.gif
Kai užsimanau įdarytų čilių atsidarau stiklainį , nuvarvinu marintą ir prikemšu sūriu. Sudedu į indą - užpilu alyvuogiu aliejumi , įmetu kelias skilteles česnako . Palieku per naktį . Jei sūnus namie ir ryte randu - vadinasi pasisekė smile.gif Kimštas sūriu laikau iki savaitės šaldytuve . Mano tokia patirtis . Kas ragavo visi sakė skanu smile.gif Sūris labiausiai tinkamas kimšimui yra garganzola maišyta su sviestu . Pas mus jis bedieviškai brangus ir senas būna ... Tai tenka improvizuoti . Nėra blogo minkšto sūrio kurio skonio nepgerintų česnakėlis ir šaldyti krapai smile.gif

Acta naudoju obuolių arba vynuogių 5 pr. ir truputi pamažinu ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 spalio 2017 - 13:17
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 11, 12:11)
Luety aš  darau taip kai ir rašiau :
Išimu sėklas , sudedu į stiklainius ir 2 sykius užpilu ir nupilu verdančiu vandeniu. Palaikau apie 20-30 min užpylus. Vandenį pilu lauk , netaupau smile.gif vadinasi balširuoju , nes puode čiliukus man nepatogu balširuoti . Po antro blanširavimo dedu česnako ir kt prieskonius ką sugalvoju, po pusę šaukštelio medaus į stiklainį, užpilu verdančiu marinatu  ir užsuku.  .Marinatas - paprikos su medumi , kurį virdama visai nededu cukraus ;
Marinatas toks : - tik be cukraus

Marinatui reikia:
0,5 l vandens
0,5 v.š. druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
receptas
Užsuktus stiklainius  verčiu žemyn galva   ir kišu po kalda per naktį  ( naudoju sena miegmaišį koncervams - jei ką lengvai skalbaimas  ) smile.gif
Kai užsimanau įdarytų čilių atsidarau stiklainį , nuvarvinu marintą ir prikemšu sūriu. Sudedu į indą - užpilu alyvuogiu aliejumi , įmetu kelias skilteles česnako . Palieku per naktį . Jei  sūnus namie ir ryte randu - vadinasi pasisekė smile.gif  Kimštas sūriu laikau iki savaitės šaldytuve . Mano tokia patirtis . Kas ragavo visi sakė skanu smile.gif Sūris labiausiai tinkamas kimšimui yra garganzola  maišyta su sviestu . Pas mus jis bedieviškai brangus ir senas būna ... Tai tenka improvizuoti . Nėra blogo minkšto sūrio kurio skonio nepgerintų česnakėlis ir šaldyti krapai smile.gif

Acta naudoju obuolių arba vynuogių 5 pr. ir truputi pamažinu ...


Dusia,zemai lenkiuosi

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif oro_buckis.gif oro_buckis.gif oro_buckis.gif

Dabar viskas aisku.As turiu tik 9% acta ir ji visur vartoju,turbut nesvarbu kad ne 5%? Ir kiekis gal tas pats.?
Aciu,aciu,labai aciu.Issiemiau juju seklu,pasidzioviau,isejo 5 stiklainiukai po 300g ir 1 puslitrinukas.Labai aciu ir uz seklas,tikrai sodinsiu kt.meta.
Tiesa,garganzola suris pas mus lidle visai normali kaina.Ber jis su melynu pelesiu.Kokiu santukiu maisai su sviestu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 11 spalio 2017 - 13:55
QUOTE(Luety @ 2017 10 11, 14:51)
Dusia,zemai lenkiuosi

aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif

Dabar viskas aisku.As turiu tik 9% acta ir ji visur vartoju,turbut nesvarbu kad ne 5%? Ir kiekis  gal tas pats.?
Aciu,aciu,labai aciu.Issiemiau juju seklu,pasidzioviau,isejo 5 stiklainiukai po 300g ir 1 puslitrinukas.Labai aciu ir uz seklas,tikrai sodinsiu kt.meta.
Tiesa,garganzola suris pas mus lidle visai normali kaina.Ber jis su melynu pelesiu.Kokiu santukiu maisai su sviestu?


Luety 9 pr stipresnis negu 5 pr dvigubai beveik ( rūgštesnis ) . Nenurūgštin marinuodama.
Žinau , kad pas Jus normali kaina smile.gif kartiais užsiprašau žmonių, kad Lietuvon parvežtų ... proporciju nepamenu , gal 30-70, nagalzovas veikia pas mane .
Atsakyti
sveikos,
tai verdat, gaminat... valgot biggrin.gif
nu ir gerai - būsit storos, gražios tongue.gif

aš aplankiau kaimyninio rajono kolegas ir darbas baigtas biggrin.gif. Turiu naujoviškų ledų 2 porcijas, einu suvalgyt, kad netyčia nesukūdėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 11, 15:04)
sveikos,
tai verdat, gaminat... valgot biggrin.gif
nu ir gerai - būsit storos, gražios tongue.gif

aš aplankiau kaimyninio rajono kolegas ir darbas baigtas biggrin.gif. Turiu naujoviškų ledų 2 porcijas, einu suvalgyt, kad netyčia nesukūdėt ax.gif


Na dar nebalgom,tik ruosiames kaledom.
Nu bet taip salta,kaip tau tie ledai lenda?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 10 11, 17:29)
Na dar nebalgom,tik ruosiames kaledom.
Nu bet taip salta,kaip tau tie ledai lenda?


Luety, man jie lenda kruglagodno ir kruglasutočno biggrin.gif
nu bet skanumo kokio... wub.gif. Surijau 2 kąsniais. Gaila, kad tik 2 porcijos. Tokie tikri senoviški. Su senoviškais popieriniais įpakavimais. Beje, Vilkaviškio gamybos, prekybos centruose nematyti.

Dar nusipirkau sviesto 87 proc. riebumo blink.gif
Atsakyti
KSC pipirai su sūriu po skūra nelenda ko nepasakyčiau apie ledus vakare smile.gif
Kas čia mums žadėjo bent 1 kilą minuso ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 spalio 2017 - 20:30
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 11, 21:28)
* KSC pipirai su sūriu po skūra nelenda ko nepasakyčiau apie ledus vakare smile.gif
* * Kas čia mums žadėjo bent 1 kilą minuso ?

* nu jo - vien straksėjimas apie puodus kiek kalorijų sudegina biggrin.gif
ledai buvo apie 17 val. - koks dar vakaras biggrin.gif
* * bus. Pažadu ax.gif
nors... teisybės dėlei turiu pasakyt, kad labai, labai apsistojo svoris vietoj...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 11, 21:44)
* nu jo - vien straksėjimas apie puodus kiek kalorijų sudegina biggrin.gif
ledai buvo apie 17 val. - koks dar vakaras biggrin.gif
* * bus. Pažadu ax.gif
nors... teisybės dėlei turiu pasakyt, kad labai, labai apsistojo svoris vietoj...


Laukiam pažadų tesėjimo tongue.gif
Luety o kaip Tau ? Kiek yra minuso pagal tą stebuklingą meniu ?

Ps aš sutikčiau susimokėt už kokią savaitę - ėdu ir niekas po skūra nelenda smile.gif smile.gif
Nu va - verslo panas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 spalio 2017 - 21:08
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 11, 20:05)
Laukiam pažadų tesėjimo  tongue.gif
Luety o kaip Tau ?  Kiek yra minuso pagal tą stebuklingą meniu ?

Ps aš sutikčiau susimokėt už kokią savaitę - ėdu ir niekas po skūra nelenda smile.gif smile.gif
Nu va - verslo panas smile.gif


Planas labai stebuklingas ,kaip ir visi iki to.Nukrito 3kg ir 500g gryzo ir nejuda.
As jau pasiduodu,matyt taip turi but,neryju ir nestresuoju.Norai buvo dideli,tikejimas,didele viltis,bet yra,kaip visada.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 10 11, 23:28)
Planas labai stebuklingas ,kaip ir visi iki to.Nukrito 3kg ir 500g gryzo ir nejuda.
As jau pasiduodu,matyt taip turi but,neryju ir nestresuoju.Norai buvo dideli,tikejimas,didele viltis,bet yra,kaip visada.

nu jo - stebuklų tai nėra ir negali būt
užtai aš ir nesiruošiu niekam už jokius stebuklus mokėt
o tu sudarytojai ką nors sakei?

aišku, negali ryt, nes pagalvok, kas bus, jei rysi, jei jau neryjant stopas. Čia aš taip save įsikalbinėju neryt. Kelio ten, kur buvom, atgal jau nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 11 spalio 2017 - 22:38
Labas rytas,
Kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka

Luety ne man aiškinti , bet vis tik pasakysiu - sėdint ant sofos ir mezgant - sunkiai kris svoris . Judėjimo kasdieninio reikia. Jūsų butas nedidukas, į parduotuvę ar daržą pėškom nevaikštai , daržas jei nuvažiuoji irgi nedidukas... Kiek kažin žingsnių padarai per diena? Susikaičiuok . Va tokią mezgimo dieną pasinešiok telefoną . Nes visai nejudant tai reiki kokių 500 kalorijų tavo metuose , kad svoris byrėtų . Aš tik pasakiau savo nuomonę . O tau rinktis kaip daryti . PS kodėl koncentracijos stovyklose nebuvo storų - prie menko maisto jie judėdavo po 12-14 val. PS ir nemiga kamuoja dėl mažo judėjimo ir menko buvimo - ty kasdieninio nepsibuvimo grynam ore . Bet tai tik mano nuomonė. Nesupyk ...
Man dar keli šimtai pasibyrėjo - įsivedžiau dar vieną taisyklę - po 6 tik vanduo - ir taip jau 3 diena biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nes sutikau draugę - nu blyn kaip gerai atrodo pakūdus, sakė nieko nedaru tik po 6 nevalgau smile.gif Tai man visai gerai gaunasi su maistu nuo 6 iki 6,30 tik vanduo , apie 6,30-7 kava , pietūs 12, vakariene tarp 6-5.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 spalio 2017 - 08:25