Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 13, 11:34)
*Aš jau nesusigaudau - man daug kas sako ir sakė, kad aš savo dukras gerokai išlepinus, bet kai paskaitau... paklausau... tai aš ne tik nelepinau, o tikra ragana buvau biggrin.gif

*Va tokie pasakymai man juokingiausi smile.gif tegul save pasičiupina. Vienur lepini , kitur ne , koks kieno reikalas. Neturim būti visi ant vieno kurpalio - pas visus savos tradicijos, įpročiai ir supratimai kaip reikia elgtis smile.gif Ir tai gerai manau 4u.gif
Amorsa rimtai - tu mums šilumos - mes tau lietus . Mainai .
O kaip pati jautiesi ? Skauda dar tą koją ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 spalio 2017 - 11:05
Labutis,
labai byyyzi buvau.MB palepej padare lentynas,isskirsrem kas kur,per dvi dienas abiem anukem numezgiau dvi kepures su snudais,siandien marti atleks pasiimt.Dar ryte apsipirkt vaziavom,gryzus susiuvau kepkes,padariau bumbulus,emiau siurbliuoti kambarius,uzsimaniau kavos,issiviriau,sedziu pas jus. biggrin.gif
Orai silti,grazus,bet ne tiek,kiek pranasavo,o dabar dar zada ir uragano likucius busiant sekmadieni,pirmadieni.
Niekur nebeskubu,keliuosi,kada noriu,bet ilgiau,kaip iki 8:30 neisguliu,vis dar sazine neleidzia.
Susia,visoms siunciau meniu,kaip cia tu likai?Einu ieskot,kaip atsiust,ai tiesa parasyk emaila,kitaip nemoku.Tada persiusiu.
Atsakyti
mergai, davai pasakojat apie lėtą kepimą. Kokio dydžio gabalą, kiek laipsnių (70? 90?) ir kiek laiko kept? Ir kaip įpakuotą. Rankovėj?
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 13, 18:11)
mergai, davai pasakojat apie lėtą kepimą. Kokio dydžio gabalą, kiek laipsnių (70? 90?) ir kiek laiko kept? Ir kaip įpakuotą. Rankovėj?

Aš kepu taip :
Imu PVZ sprandinės , priprieskoniuoju , pridruskinu ( sako nedruskit reiktų - tik baigus kept ) , apie 20-25 min į orkaitę ant 200-210 - kad apskrustų kažkiek - plutelė susidarytų , ir tada 80-90-100 , kiek kada laiko turiu ir elektros negaila. 80 apie 3 val , 100 - 2 val. Jokių rankovių ir folijų nebenaudoju . PS nuo orkaitės labai priklauso dar karštumas . Man karka ant 80 po 3 val buvo kieta.

Luety paskaičiau. Savo nuomonę pasakysiu viešai : jei išmetus visą šlamštą - uogienes, medų grūdus ir duoną o vietoj to įdėjus apie 1 kg daržovių per dieną - dieta liuks smile.gif Jei tos daržovės patroškintos ar lengvai pakeptos - dar puikiau . Ypač vakare nereiktų valgyt žalių daržovių metant svorį : čia skaičiau su protingais argumentais ... Nepamenu kur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 spalio 2017 - 17:53
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 13, 16:52)
Aš kepu taip :
Imu PVZ sprandinės , priprieskoniuoju , pridruskinu  ( sako nedruskit reiktų - tik baigus kept  ) , apie 20-25 min į orkaitę ant 200-210 - kad apskrustų kažkiek - plutelė susidarytų , ir tada 80-90-100 , kiek kada laiko turiu  ir elektros negaila. 80  apie 3 val , 100 - 2 val. Jokių rankovių ir folijų nebenaudoju . PS nuo orkaitės labai priklauso  dar  karštumas . Man karka ant 80  po 3 val buvo kieta.

Luety paskaičiau. Savo nuomonę pasakysiu viešai :  jei išmetus visą šlamštą  - uogienes, medų grūdus ir duoną o vietoj to įdėjus apie 1 kg daržovių per dieną - dieta liuks smile.gif  Jei tos daržovės patroškintos ar lengvai pakeptos -  dar puikiau . Ypač vakare nereiktų valgyt žalių daržovių metant svorį : čia skaičiau su protingais argumentais ... Nepamenu kur.

Mano orkaite elektrine ir nera labai kaitri,be to elektra labai brangi,tai as jau tokiu kepimu neuzimu.Kisu i maisa ir kepu.
Jokiu uogieniu,duonu,medu ir grudu nevalgiau sios dietos meniu.Vietoj duonos valgau bandutes-vandutes jau seniai.Retai kada,kai uzmirstu laiku issikept,suvalgau juodos duonos rieke.Darzoviu ir man mazai.Vakare ,jei valgau darzoviu,tai labai mazai.Siaip kiausai,varske,net mesos nenoriu vakare.
Tai va,man ji ir neprilipo ta dieta,kai tik imu improvizuot,nusiimprovizuoju i dausas.
Lauksim geresniu laiku. biggrin.gif
Atsakyti
Luety, ar tu buvai ką nors neimprovizavus be miltukų? ax.gif
Man peršasi mintis, kad tau tik improvizacijų dietos ir tinka. Nu ir puiku, pirmyn. Nereiks turėti iliuzijų, kad va, jau šita dieta bus jamama, tiks ir patiks, bus išsigelbėjimas... Neišradinėk jokių dviračių ir nelauk stebuklų iš kitur, netiks tau jokie gramai ir miligramai, valandos, kcal ir BRA, nes tu eilinį kartą improvizuosi. Bet nieko blogo tame nėra, tik kad sunkiau, nei laikytis, kas kažkieno parašyta.
Žodžiu, pirmyn su improvizacijų laisva tema mityba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 13 spalio 2017 - 20:57
O ką vandutės ne grūdai ? ir dar avižų dribsniai , kurie ten kažko negero turi ... Nesenai skaičiau , bet jau nepamenu kas ten suspaudus avižą ir padarius dribsni susioksiduoja rolleyes.gif
O šiap tai nėr stebuklingos dietos yra viena tik : MĖ
Jei man pavyks numesti pagal savo susidėliota planą iki 65-62, galėsiu rašyti knygas , dalint patarimus kurt meniu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
KSC jau beveik gali 10 kg nukračius, dar kokie 5 ir turi savo verslą tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Aš mėsos kepimo maiše 100 metu nekepu jau . Jei vištiena orkaitėj tai ir taip labai greit iškepa. O jei kiaulės šmotas tai ilgu kepimu. Retai kiaulę valgom . Va vakar šmotą kepiau MB į ralį įsidėt ... Tai man pietums liko smile.gif Orkaitė elektrinė. Tos vandeningos iš kepimo maišo nebesinori ...
Avienos šonkauliukai tobuli lėtu kepimu. Net vaikas kuris šiaip avienos nemėgsta kirto apsilaižydamas.
Dabar audžiu mintį karkas aluje tušint ilgai , o paskui apkept . Bet reiks tokį darbą dirbt kaime smile.gif Namai nuo alaus man užsmirs ... Receptas
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 13, 22:19)
O ką vandutės ne grūdai ? ir dar avižų dribsniai , kurie ten kažko negero turi ... Nesenai skaičiau , bet  jau nepamenu kas ten suspaudus avižą ir padarius dribsni susioksiduoja  rolleyes.gif
O šiap tai nėr stebuklingos dietos yra viena tik :  MĖ
Jei man pavyks numesti pagal savo susidėliota planą iki  65-62, galėsiu rašyti knygas , dalint patarimus kurt meniu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
KSC jau beveik gali 10 kg nukračius, dar kokie 5 ir turi savo verslą  tongue.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Aš mėsos kepimo maiše 100  metu nekepu jau . Jei vištiena orkaitėj tai ir taip labai greit iškepa. O jei kiaulės šmotas tai ilgu kepimu. Retai kiaulę valgom . Va vakar šmotą kepiau MB į ralį įsidėt ... Tai man pietums liko smile.gif Orkaitė elektrinė. Tos vandeningos iš kepimo maišo nebesinori ...
Avienos šonkauliukai tobuli lėtu kepimu. Net vaikas  kuris šiaip avienos nemėgsta kirto apsilaižydamas.
Dabar audžiu mintį karkas aluje tušint ilgai , o paskui apkept . Bet reiks tokį darbą dirbt kaime smile.gif Namai nuo alaus man užsmirs ... Receptas

ar teisingai supratau - tu sakai, aš 10 numetus? Aš 14 ar15 numetus. Reikia dar 8, bet kad sunkiai sekasi, pradėjau ėst beleką belekokiais kiekiais.

O dėl tų būdų ir meniu - numeta ir su Luety dietom, daug numeta... Ir žinok, žmogus, kas kam tiks. Bet manau, kad per laiką galima atsirinkt.

Dėl avižinių dribsnių ta pati specė sakius, kad tie ilgiau verdami dribsniai normalūs, blogi tik tie, kur būna 2- minučių virimo. Nu aš tai visai nežinau, bet pagalvojus - kas ten per oksidavimaisi gali būt? Na, tikriausiai temperatūroj aukštesnėj spaudžia presas tą grūdą, bet kai verdam, tai irgi veikiam temperatūra. Ai nežinau, bet vandutės skanu smile.gif

Reikėtų ir man kada tuo ilgu kepimu užsiimt. Bet tai neišdžiūsta ta mėsa nedengta taip ilgai prabuvus orkaitėj?

Ir dar audžiu mintį vis tik pabandyt Whole30. Bet kaip likt tik ant kiaušų, mėsos ir daržovių? Neištversiu be savo mylimo varškės sūrio... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 13, 19:56)
Luety, ar tu buvai ką nors neimprovizavus be miltukų? ax.gif
Man peršasi mintis, kad tau tik improvizacijų dietos ir tinka. Nu ir puiku, pirmyn. Nereiks turėti iliuzijų, kad va, jau šita dieta bus jamama, tiks ir patiks, bus išsigelbėjimas... Neišradinėk jokių dviračių ir nelauk stebuklų iš kitur, netiks tau jokie gramai ir miligramai, valandos, kcal ir BRA, nes tu eilinį kartą improvizuosi. Bet nieko blogo tame nėra, tik kad sunkiau, nei laikytis, kas kažkieno parašyta.
Žodžiu, pirmyn su improvizacijų laisva tema mityba 4u.gif

Siaip gal ne labai didele improvizacija 5 valgymu pereit i 4. biggrin.gif .Laikiausi 4x ir be improvizaciju menesi,bet kai stovi svoris,tada ieskai priezasciu.O gal tas,o gal anas.Man truko darzoviu ,tai tikrai,tokia dieta tik ziema laikytis,kai nebeturi savo darzoviu.O siaip as is jos ir neisejau,man tinKA 4 valgymai,nors svoris ir nejuda,bet nekyla nors.Kai as turesiu toki entuziazma kalbet apie maista,kaip jus,tai ir svoris kris.Kazkaip siuo metu visiskai dzin. bigsmile.gif
Panoms atiduotos kepures,pridejo nuotrauku i mesendzeri,tai treciasis anukas,uzsimane berniukiskos kepures,juodos,Jam dar tik 9mt.bet jis toks kitoks nei kiti trys,svelnus toks,mergaitiskas.Dabar nezinau kokio modelio megzt,berniuku nesu aptarnavus,imeciau keleta pavyzdziou,laukiu ,koki issirinks.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 10 13, 23:29)
Siaip gal ne labai didele improvizacija 5 valgymu pereit i 4. biggrin.gif .Laikiausi 4x ir be improvizaciju menesi,bet kai stovi svoris,tada ieskai priezasciu.O gal tas,o gal anas.Man truko darzoviu ,tai tikrai,tokia dieta tik ziema laikytis,kai nebeturi savo darzoviu.O siaip as is jos ir neisejau,man tinKA 4  valgymai,nors svoris ir nejuda,bet nekyla nors.Kai as turesiu toki entuziazma kalbet apie maista,kaip jus,tai ir svoris kris.Kazkaip siuo metu visiskai dzin. bigsmile.gif
Panoms atiduotos kepures,pridejo nuotrauku i mesendzeri,tai treciasis anukas,uzsimane berniukiskos kepures,juodos,Jam dar tik 9mt.bet jis toks kitoks nei kiti trys,svelnus toks,mergaitiskas.Dabar nezinau kokio modelio megzt,berniuku nesu aptarnavus,imeciau keleta pavyzdziou,laukiu ,koki issirinks.

apie improvizacijas tavo žodžiai buvo, nelabai gilinausi, ką turėjai galvoje, tik rašei "Tai va,man ji ir neprilipo ta dieta,kai tik imu improvizuot,nusiimprovizuoju i dausas".
O tai kodėl nesakai sudarytojai, kad nekrenta, tai gal pasiūlytų keist kažką? unsure.gif
Luety, kokį dar entuziazmą įžūri? biggrin.gif. Man kaip tik tu entuziastingesnė - analizuoji, kas, kodėl. Manyje jokio entuziazmo - ėdu, kas papuola, tik kartais subaru save dėl to, kartais kiek nusiviliu, bet kaip ir sakiau - kris dar kiek, bus gerai, nekris - laikysiu tą patį kažkaip. Whole30 noriu ne dėl svorio išbandyt. O šiaip, kalbėt apie maistą galima ir su entuziazmu, tik kas iš to? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 13, 21:48)
apie improvizacijas tavo žodžiai buvo, nelabai gilinausi, ką turėjai galvoje, tik rašei "Tai va,man ji ir neprilipo ta dieta,kai tik imu improvizuot,nusiimprovizuoju i dausas".
O tai kodėl nesakai sudarytojai, kad nekrenta, tai gal pasiūlytų keist kažką? unsure.gif
Luety, kokį dar entuziazmą įžūri? biggrin.gif. Man kaip tik tu entuziastingesnė - analizuoji, kas, kodėl. Manyje jokio entuziazmo - ėdu, kas papuola, tik kartais subaru save dėl to, kartais kiek nusiviliu, bet kaip ir sakiau - kris dar kiek, bus gerai, nekris - laikysiu tą patį kažkaip. Whole30 noriu ne dėl svorio išbandyt. O šiaip, kalbėt apie maistą galima ir su entuziazmu, tik kas iš to? biggrin.gif

Nu ka as jai sakysiu?Mazai judu-faktas,del to ir svoris stovi.Kada prisiruosiu sportuot,gal grabe turbut?Patogu nejudet,viska suprantu,bet nedarau.Tai ka ji man naujo pasakys,mazint kaloringuma?Ne issigelbejimas,jau buvo su stokholmo dieta mazas,rezultatas tas pats.Tai ir neerzinu jos.Ir isvis jau netikiu jokiais valgiarasciais,nei ME,niekuo,plaukiu kaip s...pasroviui,dzin svoris.Salta,nesmagu,dabar tokia busena.Matyt menulis negeras,nors sluotos nereikia,nes neuzlipciau ant jos ir neislaikytu manes skrendant,tai ir sedziu tyliai po ja. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 13, 22:44)
*ar teisingai supratau - tu sakai, aš 10 numetus? Aš 14 ar15 numetus. Reikia dar 8, bet kad sunkiai sekasi, pradėjau ėst beleką belekokiais kiekiais.

**O dėl tų būdų ir meniu - numeta ir su Luety dietom, daug numeta... Ir žinok, žmogus, kas kam tiks. Bet manau, kad per laiką galima atsirinkt.

***Dėl avižinių dribsnių ta pati specė sakius, kad tie ilgiau verdami dribsniai normalūs, blogi tik tie, kur būna 2- minučių virimo. Nu aš tai visai nežinau, bet pagalvojus - kas ten per oksidavimaisi gali būt? Na, tikriausiai temperatūroj aukštesnėj spaudžia presas tą grūdą, bet kai verdam, tai irgi veikiam temperatūra. Ai nežinau, bet vandutės skanu smile.gif

****Reikėtų ir man kada tuo ilgu kepimu užsiimt. Bet tai neišdžiūsta ta mėsa nedengta taip ilgai prabuvus orkaitėj?

Ir dar audžiu mintį vis tik pabandyt Whole30. Bet kaip likt tik ant kiaušų, mėsos ir daržovių? Neištversiu be savo mylimo varškės sūrio... verysad.gif

* Persiprašau 4u.gif 4u.gif 4u.gif wub.gif Jau atidaryk mokamų patarimų palapinę ... Pirma eilėj . Jei aš būčiau su tavim kartu metus , jatau kokia laiminga būčiau .
** Žinau . Pamenu. Šaunuolė ji pas mus 4u.gif
*** Nesenai skaičiau ...
**** Man neišdžiūsta, skanu . Kepu avieną arba kiaulės sprandinę - riebesnę mėsą. Neparagavęs nežinosi ...
***** W30 gerai , tik reikia labai ramaus laiko ... Be svečių , be vyno ir kitų gerų dalykų biggrin.gif
Žinok dar ir be vandučiu liksi smile.gif

Luety jau net mezgimo Tau nebepavydžiu .... Reikia tai reikia visiems visko - bet tiek sėdėdama susivarysi galutinai stuburą.

Susitvarkiau spintą , kiek gražių rūbų kalorijos persiuvę smile.gif 2 maišus atrinkau , rieks pasidalinti - gal kažkam reikalingi bus . Dar ryt batus reiks peržiūrėt ....
Atsakyti