QUOTE(Luety @ 2017 10 11, 13:43)
Dusia,ateinu dar karta panervuot taves,
sorry.
Nu esu ziopla,sena ir netukys niekam.Man reikia aiskaus recepto chiliu su medum.
Dabar chiliu temoj skaitau,yra receptas,bet nesupeantu,ar ji marinuotus laiko iki kada nori kimst suriu,ar pamarinuoja,prikemsa surio ir laiko uzpylus aliejum saldytuve :
Čia marinuotų paprikų receptas.
Visiškai taip pat ir kisus marinuoju.
Tik išgriebusi iš marinato prikemšu minkšto ožkos sūrio į kiekvieną uogytę ir tada į stiklainius dedu. Dar po skiltelę česnako ant dugno dėl kvapo Atvėsta ir laikau šaldytuve (dėl sūrio). Šiaip paprikos laikosi gerai, o sūris natūralus nepasterizuoto pieno, tai nerizikuoju. Nors ilgai ir nepavyksta nusaigoti. Kalėdom vos vienas stiklainiukas liko pernai.
Ir dar vienas receptas
http://www.neringa-b...s-paprikos.html
Isemiau seklas,nuploviau,dabar kimsiu i stiklainius ir tada uzpili verdanciu vandeniu,atrodo rasei,o paskui nupili ta vandeni ir jame darai marinata ar kitame darai kol uzpilti sunta?
Ir kuris receptas artimesnis taviskiui?O kemsi tada,kada nori valgyt juos,ar kaip ta motera raso,jog prikimstus laiko aliejuj saldytuve?Jei taip supratau.
Sorry.sorry,nu esu nesupratinga ir viakas,please,help susigaudyt.

Nu esu ziopla,sena ir netukys niekam.Man reikia aiskaus recepto chiliu su medum.
Dabar chiliu temoj skaitau,yra receptas,bet nesupeantu,ar ji marinuotus laiko iki kada nori kimst suriu,ar pamarinuoja,prikemsa surio ir laiko uzpylus aliejum saldytuve :
Čia marinuotų paprikų receptas.
Visiškai taip pat ir kisus marinuoju.
Tik išgriebusi iš marinato prikemšu minkšto ožkos sūrio į kiekvieną uogytę ir tada į stiklainius dedu. Dar po skiltelę česnako ant dugno dėl kvapo Atvėsta ir laikau šaldytuve (dėl sūrio). Šiaip paprikos laikosi gerai, o sūris natūralus nepasterizuoto pieno, tai nerizikuoju. Nors ilgai ir nepavyksta nusaigoti. Kalėdom vos vienas stiklainiukas liko pernai.

Ir dar vienas receptas
http://www.neringa-b...s-paprikos.html
Isemiau seklas,nuploviau,dabar kimsiu i stiklainius ir tada uzpili verdanciu vandeniu,atrodo rasei,o paskui nupili ta vandeni ir jame darai marinata ar kitame darai kol uzpilti sunta?
Ir kuris receptas artimesnis taviskiui?O kemsi tada,kada nori valgyt juos,ar kaip ta motera raso,jog prikimstus laiko aliejuj saldytuve?Jei taip supratau.
Sorry.sorry,nu esu nesupratinga ir viakas,please,help susigaudyt.

Luety aš darau taip kai ir rašiau :
Išimu sėklas , sudedu į stiklainius ir 2 sykius užpilu ir nupilu verdančiu vandeniu. Palaikau apie 20-30 min užpylus. Vandenį pilu lauk , netaupau

Marinatas toks : - tik be cukraus
Marinatui reikia:
0,5 l vandens
0,5 v.š. druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
receptas
Užsuktus stiklainius verčiu žemyn galva ir kišu po kalda per naktį ( naudoju sena miegmaišį koncervams - jei ką lengvai skalbaimas )

Kai užsimanau įdarytų čilių atsidarau stiklainį , nuvarvinu marintą ir prikemšu sūriu. Sudedu į indą - užpilu alyvuogiu aliejumi , įmetu kelias skilteles česnako . Palieku per naktį . Jei sūnus namie ir ryte randu - vadinasi pasisekė



Acta naudoju obuolių arba vynuogių 5 pr. ir truputi pamažinu ...