Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 11 14, 18:35)
* Apart raugintu agurku ir kopustu,nieko daugiau nemegstu,net fekfek,na dar burokeli is bedos.
* * Aroma terapija man ne labai,reikia laiko susigyvent su kvapu,be to nepernesu sunkiu kvapu,nes esu arciau astmatiku ,manau darbo su gelem pasekmes,todel turiu but labai atsargi.Kas netinka,sukelia vos ne priepuolini ciauduli,po to galvos skausma.Daugelis kvapu plius dar mane alergizuoja,bet pripazystu sia terapija,kaip naudinga,kam tinka.
* * * Siandien MB padare nesveikus pietus bigsmile.gif Italiski makaronai Tagletel su lasisa,svogunu ir turmeriko padazu,barstomu suriu ir avokadu.Dziaugiaus,kad tik man nereikia daryt ir valgiau ir dar prisizadejau indus suplaut,nu cia del to,kad ir virtuve sutvarkyt po jo seimininkavimo. bigsmile.gif

* kad aš ir tų nemėgstu biggrin.gif. O kiek trilitrių agurkų priraugtų... siaubas... dar neragavom biggrin.gif
* * tai gali sau įprastus naudot. Kad ir arbatmedį ar eukaliptą. Ar šiaip labiau įprastus: mėtą, apelsiną, citriną, bergamotę, cinamonas man labai patinka. Ar ir tų negali? Aš net negalvoju apie kažkokią labai naudą, bet man tiesiog patinka. Na, arbatmedis bent jau manau, kad valo nuo mikrobų orą, tai gal ir šiokia tokia nauda.
* * * aš šiandien visko neteisingo privalgau. 1-2 d. tobulos, ir vėl kokia nesąmonė. Biškį nekenčiu savęs, bet tai ką dabar... ax.gif
Atsakyti
Reiktų burokėlius užraugti ... Kažin kodėl tingiu ? Nes nesu ragavus , o gal ragavus ir nepamenu skonio... Luety , kai tau tie rauginti burokėlių lapai ? man tai nelabai smile.gif daugiau neraugsiu ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 14, 19:38)
Reiktų burokėlius užraugti ... Kažin kodėl tingiu ? Nes nesu ragavus , o gal ragavus ir nepamenu skonio...  Luety , kai tau tie rauginti burokėlių lapai ? man tai nelabai smile.gif daugiau neraugsiu ...

Rauginti burokeliai tokio skonio,kaip butu konservuoti su obuoliais.Siaip skonis visai nieko,barsciai skanus su jais,mamute darydavo,bet virtus.O zalius pernai bandziau raugint,man nieko mnesigavo.
Rauginti burokeliu lapai tebestovi saldytuve,buvau uzmirsus.Su kuo juos valgyt? ax.gif bigsmile.gif
Siaip visu konservavimu vartotojas yra Mb,jau baigia sultis sunaudot ir vis pyksta,kad as net neragauju.Nu ne megeja as konservuotu produktu,nemegau vaikystej,nemegstu ir dabar,kad ir kaip skanu butu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 11 14, 21:08)
Rauginti burokeliai tokio skonio,kaip butu konservuoti su obuoliais.Siaip skonis visai nieko,barsciai skanus su jais,mamute darydavo,bet virtus.O zalius pernai bandziau raugint,man nieko mnesigavo.
Rauginti burokeliu lapai tebestovi saldytuve,buvau uzmirsus.Su kuo juos valgyt? ax.gif  bigsmile.gif
Siaip visu konservavimu vartotojas yra Mb,jau baigia sultis sunaudot ir vis pyksta,kad as net neragauju.Nu ne megeja as konservuotu produktu,nemegau vaikystej,nemegstu ir dabar,kad ir kaip skanu butu.


Receptas
Va tokius žadu ...

Luety , rauginti tai ne konservuoti smile.gif be cukraus taigi ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 14, 20:17)
Receptas
*Va tokius žadu ...

**Luety , rauginti tai ne konservuoti smile.gif be cukraus  taigi ...

*Pernai bandziau raugt,bet duonos rugines pas mus nei su ziburiu nerasi.Pirkau is lietuvisku produktu pardes,bet ta su melasa ior kepama cia,ir nezinia is kokio s... .Viskas supelyjo.pasmirdo ir tiek mano noru.Nezadu daugiau raugt.
**As isvis megstu tik zalias,sviezias darzoves,jokiu kosiu makalosiu niekada nemegau irt nevalgiau.Nesvarbu ar su cukrum ar be.Nu tokia durna esu.Man net rasanr dantys simpa ir imu purtytis. unsure.gif
Atsakyti
konservavimas šiaip tai priemonės, maisto produktų apdorojimas, apsaugant juos nuo sugedimo, tai ir kaitinimas, ir džiovinimas, ir šaldymas, ir sūdymas, ir marinavimas, ir rūkymas, ir rauginimas - viskas yra konservavimas.
QUOTE(Luety @ 2017 11 14, 21:24)
**As isvis megstu tik zalias,sviezias darzoves,jokiu kosiu makalosiu niekada nemegau irt nevalgiau.Nesvarbu ar su cukrum ar be.Nu tokia durna esu.Man net rasanr dantys simpa ir imu purtytis. unsure.gif

vuo, mano draugė bigsmile.gif
Atsakyti
Tai kad raugintos daržovės ne košės ...
O man daržovės bele kaip skanu - keptos , troškintos, raugintos ar žalios smile.gif svarbu didesnis prausbliūdis . Rauginti kopūstai su aliejumi ir avokadu šio rudens salotos man .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 lapkričio 2017 - 22:54
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 14, 22:51)
* Tai kad raugintos daržovės ne košės ...
* * Rauginti kopūstai su aliejumi ir avokadu  šio rudens salotos man .

* tai be abejo, bet kaip suprantu, Luety nemėgsta jokių konservavimo būdų, tik žalias daržoves, aš taip pat.
* * nu man skamba baisokai, gal nedrįsčiau paragaut biggrin.gif
bet kokiu atveju pavydžiu visiems, mėgstantiems visokius daržovinius variantus.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 14, 21:51)
Tai kad raugintos daržovės ne košės ...
O man daržovės bele kaip skanu - keptos , troškintos, raugintos ar žalios smile.gif svarbu didesnis prausbliūdis . Rauginti kopūstai su aliejumi ir avokadu  šio rudens salotos man .

Rauginti kopustai,agurkai,rasiau,kad skanu,tik ne troskinti rauginti kopustai,tie tai fek,O siuo metu nenoriu jokiu darzoviu,zinau blogai,labai blogai,nu netraukia manes jos visiskai,matyt as sezonine darzoviu valgytoja.Laukiu spinatu savo,bet,kas orai atsalo,stovi vargsai vos po 1 tikra lapiuka isleide.
Tiesa,o sparagines valgau is saldiklio,man labai skanu ir MB taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 14 lapkričio 2017 - 23:01
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 14, 23:58)
* tai be abejo, bet kaip suprantu, Luety nemėgsta jokių konservavimo būdų, tik žalias daržoves, aš taip pat.
* * nu man skamba baisokai, gal nedrįsčiau paragaut biggrin.gif
bet kokiu atveju pavydžiu visiems, mėgstantiems visokius daržovinius variantus.

Kai išrūgo kopūstai retą vakarą jų nevalgau. Virta karšta bulvė, dubenėlis raugintų kopūstų su svogūnu ir sėmenų aliejum.
Kai bulvės atšala, pjaustau jas, svogūną, darg rauginto kopūsto, pipiriuko ir apmaišau aliejum. Valgau su juoda duona ir juoda arbata. Arbata saldi. Vieninteliu atveju. Galėčiau kokias tris dienas tik tai valgyti. biggrin.gif o jei dar saulėgražų nerafinuoto aliejaus turiu..... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 14 lapkričio 2017 - 23:04
QUOTE(ate42 @ 2017 11 14, 23:03)
Kai išrūgo kopūstai retą vakarą jų nevalgau. Virta karšta bulvė, dubenėlis raugintų kopūstų su svogūnu ir sėmenų aliejum.
Kai bulvės atšala, pjaustau jas, svogūną, darg rauginto kopūsto, pipiriuko ir apmaišau aliejum. Valgau su juoda duona ir juoda arbata. Arbata saldi. Vieninteliu atveju. Galėčiau kokias tris dienas tik tai valgyti. biggrin.gif o jei dar saulėgražų nerafinuoto aliejaus turiu..... ax.gif

vajeeeeeeeeetus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 11 14, 22:03)
Kai išrūgo kopūstai retą vakarą jų nevalgau. Virta karšta bulvė, dubenėlis raugintų kopūstų su svogūnu ir sėmenų aliejum.
Kai bulvės atšala, pjaustau jas, svogūną, darg rauginto kopūsto, pipiriuko ir apmaišau aliejum. Valgau su juoda duona ir juoda arbata. Arbata saldi. Vieninteliu atveju. Galėčiau kokias tris dienas tik tai valgyti. biggrin.gif o jei dar saulėgražų nerafinuoto aliejaus turiu..... ax.gif


Nieko sau derinys biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Suprantu bulve su raugintais kopustais,svogunais,aliejum,nu bet arbata ir dar saldinta......???????Fek fek,nepraryciau. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti