Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 11 14, 23:12)
Nieko sau derinys biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Suprantu bulve su raugintais kopustais,svogunais,aliejum,nu bet arbata ir dar saldinta......???????Fek fek,nepraryciau. biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

jo, va dabar tave perskaičiau ir nusipurčiau net biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 14, 22:13)
jo, va dabar tave perskaičiau ir nusipurčiau net biggrin.gif

Kiek zmoniu,tiek ir skoniu.Kas man skanu,kitam ne ir atvirksciai.MB negali ziuret,kaip as kugelius,cepakus valgydavau su pienu,o man liuks. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 11 14, 23:21)
Kiek zmoniu,tiek ir skoniu.Kas man skanu,kitam ne ir atvirksciai.MB negali ziuret,kaip as kugelius,cepakus valgydavau su pienu,o man liuks. bigsmile.gif  bigsmile.gif

va pieną gėriau iki kažkiek... nepamenu... gal iki kokių 30 metų kažkiek naudojau. Ir su bet kuo tikdavo, bet skaniausia būdavo su šviežiu batonu biggrin.gif. Paskui savaime dingo poreikis, dabar neįsivaizduoju, kaip galima jį gert. Tiesa, į kugelį pilu, į bulvių košę, jei turiu, tai visada į šaltibarščius kažkiek.
O skonis tai taip - jau toks dalykas smile.gif
Atsakyti
labas rytas,
jei kam reikia kavos ...
vartotojo įkelta nuotrauka

Vaikystėj turėjom keistų patiekalų :
Kugelis būdavo valgomas su pienu, bulviniai blynai su obuoliene ...
Dabar kugelis jei valgomas tai su grietine ir rūgpieniu , bulviniams blynams jei netingiu darau varškės "padažą".
Dar man Bobutė darydavo "vokiškas" ( taip vadindavo ) salotas : raugintas agurkas, virta bulvė, grietinės ir svogūno , valgydavau su juoda duona.
Jau ko nemėgau nuo vaikystės tai makaronų . Ypač tų baisių tarybinių ...
Iš daržovių dabar nevalgau tik 2 daržovių - lapinio saliero ir pankolio . Dėl anyžiaus kvapo mane nuo jų pykina . Visas kitas moku paruošti n+k būdų ...
Nors aš nebritki ant maisto , mėgstu ekperimentuoti . Kažką iš kelionių parsivežu ( receptų ) , kažką internete randu .
Nevalgytoja tik Jūros gėrybių ir makaronų ... lazanija dar iš bėdos ragauju . O visokie spagečiai iš visiško bado gal . Makaronai neskanu , o gėrybės negražu biggrin.gif

Atsakyti
Na man skanu viskas ir be išimties smile.gif bele maistas biggrin.gif Oi pamelavau ledai ne desertas. Raugti pradėjau nesenai, burokai skanu, kopūstai tobuli, o jeigu mamukas darytų be cukraus išvis tobula būtų mišrainė žiemai kopūstai su paprikomis, mmmm skanumas.
Tiesa šiandiena buvau užsirašiusi pas kirpėja... ir ką dingo mano kirpėja unsure.gif telefonas atjungtas, kirpykla uždaryta unsure.gif sušalau bestovėdama iki negaliu verysad.gif ai ką daba daryti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 11 15, 09:02)
Na man skanu viskas ir be išimties smile.gif bele maistas  biggrin.gif Oi pamelavau ledai ne desertas. Raugti pradėjau nesenai, burokai skanu, kopūstai tobuli, o jeigu mamukas darytų be cukraus išvis tobula būtų mišrainė žiemai kopūstai su paprikomis, mmmm skanumas.
Tiesa šiandiena buvau užsirašiusi pas kirpėja... ir ką dingo mano kirpėja  unsure.gif telefonas atjungtas, kirpykla uždaryta  unsure.gif sušalau bestovėdama iki negaliu verysad.gif ai ką daba daryti  blink.gif

Labas rytas,

Muka,priminei man mano potyri Anglijoj,kai isidarbinau pirma kart ten.Turejau valyt 10:00 puba(alude).Ateinu viena rytas,niekas duru neatidaro.lAUKIU 30 MIN,VALANDA(MAN DUOTA 1,5 VAL PABO ISVALYMUI). Ir niekas neatejo.Kalbos nemoku,kad parasyt kazka,tai skambinau bosui,ir kaip mokejau,taip paaiskinau,kad niekas duru neatidaro.O sekanciam kartui,pasiruosiau rasteliu su textu,kad laukiau 30 min.niekas neatidare duru ir as isejau ir jau ikisdavau i pasto dezute duryse.Po tokio rastelio,dave man tel.nr.pabo savininkes,kuri gyveno uz pabo esanciam name.Kartais ateidavo,o kartais ne,bet dazniausiai ateidavo su naktiniais,ar chalatu,basa,girta.o daznai isvis nekeldavo ragelio.
Tai taip ir tau panasiai. biggrin.gif
Ka veikt?Einu skalbianke uzkrausiu ranksluopsciais,te virina.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 11 15, 10:02)

Tiesa šiandiena buvau užsirašiusi pas kirpėja... ir ką dingo mano kirpėja  unsure.gif telefonas atjungtas, kirpykla uždaryta  unsure.gif sušalau bestovėdama iki negaliu verysad.gif ai ką daba daryti  blink.gif

Keist kirpėją biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,
na, kokios temos? Maistas? Valgau viską biggrin.gif. O nemėgstu tai šio bei to, pvz. kruopų, bet tos neaktualu, o va dėl daržovių reikėtų padirbėt biggrin.gif. Tik keisti deriniai tai jau ne man... rolleyes.gif

Nepareigingi žmonės? Nemyliu tokių, labai ir kiek įmanoma stengiuosi neturėti reikalų. Bet gal Mukos kirpėjai kokia nelaimė? Jei pasirodytų, kad ne, tikrai ieškočiausi kitos.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 14:35)
Keist kirpėją  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

paskambino atsiprašė, nenumatytos aplinkybės ir telefonas sugedo... nekeisiu kol kas nes tikrai labai pareiginga ir visiems visko būna... užsirašiau gruodžio pradžioje...išlauksiu nutariau nes rašė bet kuriuo laiku ir t.t. bet užsimaniau tokią datą.
paskaičiu Luety apie virinimą... nu niekada nevirinu nieko unsure.gif
Atsakyti
Muka pajuokavau , būna žmonėms visko ....

Laikas nuo laiko virinu virtuvinius rakšluoščius. O kasdienio naudojimo rankšluosčiai pas mane spalvoti - nes gyvenam 3-4 žmonės, kaip atskirsi kuris kurio ? Neduokdieve šluostytis į kažkieno naudotą rankšluostį po dušo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Patalynė irgi marga ... neturiu ką virinti .

PS avokadą dedu ir į kt salotas .Man jis visur tinka smile.gif , kaip ir jauna cukinija, ty skonio neturi. Paleistuvis .

Aliejus į salotas labai dažnai , grietinė rečiau , ir vasara labiau pas pomidorus , ar pas agurkus ( MB myli ) . Aliejų salotoms naudoju Graikišką, ūkininkų , neparduotuvinį . Pažįstami veža, fasuoja , kažkiek prekiauja ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 15 lapkričio 2017 - 14:19
QUOTE(Muka @ 2017 11 15, 12:57)
paskambino atsiprašė, nenumatytos aplinkybės ir telefonas sugedo... nekeisiu kol kas nes tikrai labai pareiginga ir visiems visko būna... užsirašiau gruodžio pradžioje...išlauksiu nutariau nes rašė bet kuriuo laiku ir t.t. bet užsimaniau tokią datą.
paskaičiu Luety apie virinimą... nu niekada nevirinu nieko  unsure.gif

O tai kaip isskalbi ranksluoscius?As virinu ranksluoscius vonios ir virtuvinius,patalyne mano su sintetika kotonas,tai tik ant 40 galiu skalbt.Daugiau nieko nevirinu.Vonios ranksluosciai pas mane balti,kitokiu nemegstu,tik su papuosimais kitokiais,kad MB atskirtu savo.Jis ir nel;iecia mano,drausmingas siuo atveju.Mudu turim skirtingas pakopas at vonios radijatoriaus,tai ne maisom.

Labai nemegstu aliejaus ant salotu,ir jokiu jogurtu ar grietiniu ypac,bet jei reikia ,reikia.Siaip labai skanu su majonezu,kuris nesveikas.Bet dabar isigudrinom abu 15-18% grietine vartot,kur reikia ja det,o siaip visas lapines stengiames det alieju su citrina spausta.Avokadas mums tinka visur:su kiausais,su mesa,ypac su zuvim,o kartais darom greitas salotas su tunu,vistiena ar kita zuvim,plius kiausas,svoguniukai ar porai ir buna vakarienei.
Papildyta:
Muka,gal tu galvojai,kad puode virint?Ne,pas mane masina turi 90 laipsniu rezima,kuris vadinasi virinimas,tai as uzdedu ant to rezimo ir sakau,kad virinu.O virtuviniams turiu spec.balinimo priemone ir ant to rezimo buna baltuteliai.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 11 15, 16:54)
O tai kaip isskalbi ranksluoscius?As virinu ranksluoscius vonios ir virtuvinius,patalyne mano su sintetika kotonas,tai tik ant 40 galiu skalbt.Daugiau nieko nevirinu.Vonios ranksluosciai pas mane balti,kitokiu nemegstu,tik su papuosimais kitokiais,kad MB atskirtu savo.Jis ir nel;iecia mano,drausmingas siuo atveju.Mudu turim skirtingas pakopas at vonios radijatoriaus,tai ne maisom.

Labai nemegstu aliejaus ant salotu,ir jokiu jogurtu ar grietiniu ypac,bet jei reikia ,reikia.Siaip labai skanu su majonezu,kuris nesveikas.Bet dabar isigudrinom abu 15-18% grietine vartot,kur reikia ja det,o siaip visas lapines stengiames det alieju su citrina spausta.Avokadas mums tinka visur:su kiausais,su mesa,ypac su zuvim,o kartais darom greitas salotas su tunu,vistiena ar kita zuvim,plius kiausas,svoguniukai ar porai ir buna vakarienei.
Papildyta:
Muka,gal tu galvojai,kad puode virint?Ne,pas mane masina turi 90 laipsniu rezima,kuris vadinasi virinimas,tai as uzdedu ant to rezimo ir sakau,kad virinu.O virtuviniams turiu spec.balinimo priemone ir ant to rezimo buna baltuteliai.

oi ne žinau, kad ne puode, ale vistiek kažkaip nevirinu nors ir mašina turi režimus ir bla bla bla
Atsakyti