Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 11 15, 14:54)

*Labai nemegstu aliejaus ant salotu,ir jokiu jogurtu ar grietiniu ypac,bet jei reikia ,reikia.Siaip labai skanu su majonezu,kuris nesveikas.Bet dabar isigudrinom abu 15-18% grietine vartot,kur reikia ja det,o siaip visas lapines stengiames det alieju su citrina spausta.Avokadas mums tinka visur:su kiausais,su mesa,ypac su zuvim,o kartais darom greitas salotas su tunu,vistiena ar kita zuvim,plius kiausas,svoguniukai ar porai ir buna vakarienei.

**Muka,gal tu galvojai,kad puode virint?Ne,pas mane masina turi 90 laipsniu rezima,kuris vadinasi virinimas,tai as uzdedu ant to rezimo ir sakau,kad virinu.O virtuviniams turiu spec.balinimo priemone ir ant to rezimo buna baltuteliai.


*labai bloga 15-18 grietinė . Kodėl rašiau ir dalinausi jau ne kartą. Bet jei jums skanu ... Kai tik pasirodė Lietuvoj prieš 10 ar 5 metus pažįstama dirbanti pieno kombinate liepė tokios nepirkti . Tokio riebumo grietinė nebūna stabili .Valgom miltukus .

** Kažin ar yra skalbimo mašinų automatinių be virinimo rėžimo ? Ne Afrika taigi , Lietuva smile.gif gal būna , nesidomėjau ....


Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 11 15, 14:54)
* Siaip labai skanu su majonezu,kuris nesveikas.Bet dabar isigudrinom abu 15-18% grietine vartot,kur reikia ja det,o siaip visas lapines stengiames det alieju su citrina spausta.
* * Ne,pas mane masina turi 90 laipsniu rezima,kuris vadinasi virinimas,tai as uzdedu ant to rezimo ir sakau,kad virinu.O virtuviniams turiu spec.balinimo priemone ir ant to rezimo buna baltuteliai.

* ar tau skanu su majonezu, kuris nesveikas, ar majonezą laikai aplamai nesveiku? Man tai jis labai patinka, naudoju nelabai daug ir pirktinį, kuris tokios pusėtinos sudėties. Grietinė, manau, tik 30-40 proc. normali grietinė ax.gif. Tik tokią ir naudoju. Riebumas tai privalumas, o ne trūkumas biggrin.gif
* * tai gal visur toks režimas yra, bet aš jo praktiškai nenaudoju. Va, pakalbėjot apie skalbiankes - vis galvoju su actu tuščią prasukt, bet neprisiruošiu. Ale reikės gal prisiruošt, bo vanduo pas mus tai labai kalkėtas...

Beje, nusipirkau siurbiantį - plaunantį robotą... ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 16:21)
*labai bloga 15-18 grietinė . Kodėl rašiau ir dalinausi jau ne kartą. Bet jei jums skanu ... Kai tik pasirodė Lietuvoj prieš 10 ar 5 metus pažįstama dirbanti pieno kombinate  liepė tokios nepirkti . Tokio riebumo grietinė nebūna stabili .Valgom miltukus .

** Kažin ar yra skalbimo mašinų automatinių be virinimo rėžimo ? Ne Afrika taigi , Lietuva smile.gif gal būna , nesidomėjau ....

Laba,
virinu visada, turiu daug baltos patalynės. Man ji pačiausia.
Dusia, ta grietinė ne iš miltų. Miltus gamina iš lieso pieno. Į visus nuriebalintus produktus deda stabilizatorius, kad išgauti konsistenciją. pieno produktai su mažiau nei 9%riebumo -nesveikas produktas. Stabilizatoriai ir tirštikliai žarnyne ilgainiui suklijuoja kažkokius plaukelis, o gal ne žarnyne, kažkur organizme kur jie yra. Va kokia aš gudri, net gėda. biggrin.gif Grietinė tik nuo 30 procentų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 15 lapkričio 2017 - 15:33
QUOTE(ate42 @ 2017 11 15, 15:31)
Laba,
virinu visada, turiu daug baltos patalynės. Man ji pačiausia.
Dusia, ta grietinė ne iš miltų. Miltus gamina iš lieso pieno. Į visus nuriebalintus produktus deda stabilizatorius, kad išgauti konsistenciją. Tiek grietinė, tiek jogurtai su mažiau nei 9%riebumo -nesveikas produktas. Stabilizatoriai ir tirštikliai žarnyne ilgainiui suklijuoja kažkokius plaukelis, o gal ne žarnyne, kažkur organizme kur jie yra. Va kokia aš gudri, net gėda. biggrin.gif


Ate42, žinau , kad nei iš miltų - taigi parašiau MILTUKAI biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Miltai būtų per gerai smile.gif NatūrProdukt.

Baltos patalynės nebeturiu , nepatinka . Vienas reikalavimas 100 pr. be sintetikos . O miego drabužiai tai man patys geriausi tokie nuskalbi , kad atrodo iš benamio atėmiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Labai jautri oda, nors 2 pr ko nors dėta ir šoku iš lovos. S**** vi sintetiniai ne man smile.gif

KSC meistras liepė 1 stilinę citrinos rūgšties pilti į skalbainkę ir praskalbti ant virinimo ... bet retai darau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 15 lapkričio 2017 - 15:41
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 15, 16:30)
* ar tau skanu su majonezu, kuris nesveikas, ar majonezą laikai aplamai nesveiku? Man tai jis labai patinka, naudoju nelabai daug ir pirktinį, kuris tokios pusėtinos sudėties. Grietinė, manau, tik 30-40 proc. normali grietinė ax.gif. Tik tokią ir naudoju. Riebumas tai privalumas, o ne trūkumas biggrin.gif
* * tai gal visur toks režimas yra, bet aš jo praktiškai nenaudoju. Va, pakalbėjot apie skalbiankes - vis galvoju su actu tuščią prasukt, bet neprisiruošiu. Ale reikės gal prisiruošt, bo vanduo pas mus tai labai kalkėtas...

Beje, nusipirkau siurbiantį - plaunantį robotą... ax.gif  rolleyes.gif

Kaip sekasi naudot. Aš neįsivaizduojuk kokiu būdu ji kampus ir plintusus nuvalo.... Papasakok.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 11 15, 15:34)
Kaip sekasi naudot. Aš neįsivaizduojuk kokiu būdu ji kampus ir plintusus nuvalo.... Papasakok.

dar neišbandyta biggrin.gif
nelabai kampus išplauna. Bet išsiurbia (sako). O plintusų tai manau aplamai nenuplaus. Tobulybės nėra. Mat jį galai - tuos plintusus pro retą pati nusiplausiu.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 15:34)

KSC meistras liepė 1 stilinę citrinos rūgšties pilti į skalbainkę  ir praskalbti ant virinimo ... bet retai darau smile.gif

tai jo - acto ar rūgšties. Skaičiau šitą, ale kaip prisiruošt? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 15 lapkričio 2017 - 15:40
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 14:21)
*labai bloga 15-18 grietinė . Kodėl rašiau ir dalinausi jau ne kartą. Bet jei jums skanu ... Kai tik pasirodė Lietuvoj prieš 10 ar 5 metus pažįstama dirbanti pieno kombinate  liepė tokios nepirkti . Tokio riebumo grietinė nebūna stabili .Valgom miltukus .

** Kažin ar yra skalbimo mašinų automatinių be virinimo rėžimo ? Ne Afrika taigi , Lietuva smile.gif gal būna , nesidomėjau ....


*O tai tau,o as galvojau,kad tik zemiau 9% blogi maisto produktai.Siaip tai man skani ta riebi grietine,bet ji kietos konsistencijos,kol ja ismakaluoji su pomidorais pvz,tai sumaigai pomidorus ir jau man tada nebeskanu,tai eme naudot ta 15-18% riebumo.Nu reiks keist,jei taip sakot.
**Ka as zinasu,kai pries 15 metu isvaziavau,tai dar ne visi turejo ir automatines skalbimo masinas,arba jos buvo parveztos is Vokietijos,atremontuotos ir paradavinejamos,tai kitos ir be to rezimo buvo.
Kai dirbau viesbutyje,seimininke liepdavo kas kelinta skalbima vonios ranksluoscius pravirint,sake isminksteja ir isbala.As savo virinu visada.


QUOTE(kavasucitrina @ 2017 11 15, 14:30)
* ar tau skanu su majonezu, kuris nesveikas, ar majonezą laikai aplamai nesveiku? Man tai jis labai patinka, naudoju nelabai daug ir pirktinį, kuris tokios pusėtinos sudėties. Grietinė, manau, tik 30-40 proc. normali grietinė ax.gif. Tik tokią ir naudoju. Riebumas tai privalumas, o ne trūkumas biggrin.gif
* * tai gal visur toks režimas yra, bet aš jo praktiškai nenaudoju. Va, pakalbėjot apie skalbiankes - vis galvoju su actu tuščią prasukt, bet neprisiruošiu. Ale reikės gal prisiruošt, bo vanduo pas mus tai labai kalkėtas...

Beje, nusipirkau siurbiantį - plaunantį robotą... ax.gif  rolleyes.gif

*Man skanu majonezas ir ypac tas nesveikas Helmans Real majonezas.Kitu gali ir nebut. ax.gif ax.gif


QUOTE(ate42 @ 2017 11 15, 14:31)
Laba,
virinu visada, turiu daug baltos patalynės. Man ji pačiausia.
Dusia, ta grietinė ne iš miltų. Miltus gamina iš lieso pieno. Į visus nuriebalintus produktus deda stabilizatorius, kad išgauti konsistenciją. pieno produktai su mažiau nei 9%riebumo -nesveikas produktas. Stabilizatoriai ir tirštikliai žarnyne ilgainiui suklijuoja kažkokius plaukelis, o gal ne žarnyne, kažkur organizme kur jie yra. Va kokia aš gudri, net gėda. biggrin.gif Grietinė tik nuo 30 procentų


Tai pagal tave sita grietine yra ne is lieso pieno,o is miltuku ir yra nesveika?Ar tik ta,kuri zemiau 9%?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 11 15, 15:46)
Tai pagal tave sita grietine yra ne is lieso pieno,o is miltuku ir yra nesveika?Ar tik ta,kuri zemiau 9%?

o būna grietinės žemiau 9 proc.? Aš tai žemiau 12 proc. gal net nežinau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 11 15, 16:46)
*O tai tau,o as galvojau,kad tik zemiau 9% blogi maisto produktai.Siaip tai man skani ta riebi grietine,bet ji kietos konsistencijos,kol ja ismakaluoji su pomidorais pvz,tai sumaigai pomidorus ir jau man tada nebeskanu,tai eme naudot ta 15-18% riebumo.Nu reiks keist,jei taip sakot.
**Ka as zinasu,kai pries 15 metu isvaziavau,tai dar ne visi turejo ir automatines skalbimo masinas,arba jos buvo parveztos is Vokietijos,atremontuotos ir paradavinejamos,tai kitos ir be to rezimo buvo.
Kai dirbau viesbutyje,seimininke liepdavo kas kelinta skalbima vonios ranksluoscius pravirint,sake isminksteja ir isbala.As savo virinu visada.
*Man skanu majonezas ir ypac tas nesveikas Helmans Real majonezas.Kitu gali ir nebut. ax.gif  ax.gif
Tai pagal tave sita grietine yra ne is lieso pieno,o is miltuku ir yra nesveika?Ar tik ta,kuri zemiau 9%?

Grietinės kažin ar būna tokio riebumo. Aš turėjau uomenį pieno produktus. Grietinė tik nuo 30 %.
Kad pomidorai nesusimaigytų į dubenėlį pirma dėk grietinę, druską, pamaišyk, suskystės, paskui dėk pjaustytus pomikus, jie paleidžia sultis ir išsimaišo puikiai.
Atsakyti
o kas gali būti skaniau kaip paleistos pomidorų ( vasarinių , savų , šiltų ) sultys su grietine... Jau noriu smile.gif Prausblūdį galiu susrėbti šaukštą pasiėmus smile.gif
Ate42 nuo taves nukopinau mišrinę - paprika ir pomidoras ... Ypač vasara kaime prie plovo smile.gif Tobula.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 11 15, 17:14)
o kas gali būti skaniau kaip paleistos pomidorų ( vasarinių , savų , šiltų ) sultys su grietine... Jau noriu smile.gif  Prausblūdį galiu susrėbti šaukštą pasiėmus smile.gif
Ate42  nuo taves nukopinau mišrinę - paprika ir pomidoras ... Ypač vasara kaime  prie plovo  smile.gif Tobula.

Kokią? blink.gif
Jei kur per meetą, tai ten kažin ar buvo paprikos, paprastai tik svogūnas, pomidorai druska ir pipirai. Jie ps mus ir prie balandėlių einami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 15 lapkričio 2017 - 16:25
QUOTE(ate42 @ 2017 11 15, 16:16)
Kokią?  blink.gif
Jei kur per meetą, tai ten kažin ar buvo paprikos, paprastai tik svogūnas, pomidorai druska ir pipirai. Jie ps mus ir prie balandėlių einami.


Aga per meetą. Prie plovo buvo paprika , pomidorai, druska, pipirai . Buvo nebeadytas man derinys , patiko 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti